Објављено 13.01.2011. на:
http://www.standard.rs/vesti/36-politika/6357-neboja-bakarec-borisov-prijatelj-ilir-meta-pod-istragom-za-korupciju-.html
http://www.slobodanjovanovic.org/2011/01/14/nebojsa-bakarec-borisove-i-ljirske-metastaze/

БОРИСОВ(Е) И-ЉИР(СКЕ) МЕТА(СТАЗЕ)

Велики пријатељ Бориса Тадића и Демократске странке, Иљир Мета, потпредседник албанске Владе и тренутни министар економије, је опет оптужен (раније за корупцију и организовање трговине дрогом) због корупције и налази се под истрагом тужилаштва Албаније због кривичног дела примања мита и злоупотребе положаја, како се наводи у саопштењу самог тужилаштва. Истрага је покренута пошто је албанска тв станица Топ ченел емитовала компромитујући снимак Мете и тадашњег министра енергетике Дритана Прифтија ( http://www.youtube.com/watch?v=TgXR_linXIA ) на коме се види како се Мета и Прифти договарају о намештању посла за изградњу једне хидроелектране. На снимцима се види да Мета тражи од министра енергетике да посао повери, без тендера, једној фирми која нуди седам посто провизије, односно 700.000 евра, само да добије посао.

Спремност и кооперативност Иљира Мете и премијера Саљи Берише, да се овај први одрекне имунитета и суочи са истрагом, треба тумачити искључиво као демагогију. Иљир Мета је био премијер Албаније (на врхунцу злочина трговине органима Срба) од октобра 1999. до фебруара 2002., и два пута министар иностраних послова (од јула 2002. до јула 2003. и од септембра 2009. до септембра 2010.) а од септембра 2009. је и потпредседник владе. Мета је један од најмоћнијих људи у Албанији више од деценије, па он и Бериша рачунају да се могу заштитити од било какве истраге. Иначе, Мета је 2004. напустио Нанову Социјалистичку партију и основао сопствену- Социјалистички покрет за интеграцију, која је сада мањински партнер Беришине Демократске партије. Мета се и раније, више пута суочавао са оптужбама за корупцију и трговину дрогом, али су се све те оптужбе одбиле од тефлонског политичког омотача којим је заштићен. Википедија на енглеском наводи у његовој биографији:“Као председник владе је био одговоран за коначно уништење индустријског система Албаније који су били очувани после 1991., које је распарчао и продао политичарима и сумњивим бизнисменима. Надаље, био је оптужен да је барон дроге. Његова прва оставка и повлачење са места министра иностраних послова је уследила пошто је био дискредитован после хапшења трговаца дрогом који су имали његову заштиту“( http://en.wikipedia.org/wiki/Ilir_Meta ).

Међутим повезаност са криминалом Иљира Мете, великог пријатеља Бориса Тадића и његовог режима (види форографије), се наставља и до данашњих дана. По информацијама ФБИ, на које се позива њујоршки лист „Квинс кроникл“, у чланку који је написао помоћник уредника тог листа, Мајкл Кусенца, 12. фебруара 2010. године, „Помоћник потпредседника владе Албаније је изручен Сједињеним Државама да би се суочио са оптужбама да је био кључни човек организованог злочиначког подухвата који је укључивао убиства, киднаповање, трговину дрогом и другим украденим добрима, изнуђивање, пљачку, подметање пожара и ометање правде у Квинсу и другим градовима, навеле су федералне власти прошле недеље. Врховни званичници ФБИ и Тужилаштва су изнели појединости о томе како је Алмир Рапо, озлоглашени члан немилосрдне Организације Краснићи и помоћник Иљира Мете, учествовао у убиству Ериона Шехуа у јулу 2005.године“. Још информација видети у целој вести „Квинс кроникла“ а и у Прилогу 1
(http://www.zwire.com/site/news.cfm?newsid=20451877&BRD=2731&PA6=461&dept_id=574901&rfi=6).

Ови подаци о Иљиру Мети најбоље говоре о „држави“ Албанији, саучесници у злочинима које описује Дик Марти у свом Извештају. У тој „држави“, корумпирани криминалци, постају председници влада, министри, помоћници министара итд. Занимљиво је да се поводом Мартијевог Извештаја, из Албаније, први огласио управо Иљир Мета, потпредседник Владе, који је рекао да је Мартијев Извештај пун предрасуда и да је заснован на измишљотинама.

Да вас подсетим да је Борис Тадић , велики Метин пријатељ, по објављивању Извештаја Дика Мартија, који потврђује раније познате чињенице да су грађани Србије касапљени, убијани и да су им вађени телесни органи ради продаје, и који за то, на првом месту, оптужује Хашима Тачија, несхватљиво пожурио да аболира тог злочинца, изјавом да је он за њега легитимни представник Арбанаса и да ће преговарати са њим. Тада је нагласио да те оптужбе тек треба доказати и да ће тек када се докажу, он као председник моћи да се одреди по том питању. Вероватно је хтео и да нам саопшти правило (историја је показала да постоје изузеци) да је свако невин док се не докаже супротно? Потсетимо председника Тадића да је и Адолф Хитлер умро „невин“, и да је био „невин“ пуних дванаест година власти. Као што је и Тачи „невин“ готово исто толико. Оптужбе против Хитлера и нациста су „доказане“ тек на Нирнбершком процесу, после 1945. године. Да ли то значи да свет није требао да се супротстави Хитлеру 1941. године, јер није било доказа? Да ли то значи да Тачи није крив, зато што су злочин који је починио, починиле и држава Албанија и провизоријум звани „Косова“, под међународном, читај, америчком управом? И ту изјаву је Тадић толико пригрлио па ју је понављао до бесвести, да нам се чинило да жели да пригрли и Тачија самог (чувај бубреге Борисе).

То није било довољно Борису Тадићу, него је на конгрес своје странке, што је посебан скандал и срамота, односно скаредност, позвао као почасног госта, да присуствује и да беседи, заменика премијера Албаније, Иљира Мету, који је као што знамо био председник албанске владе у време када су у Албанији касапљене стотине грађана Србије, и када су им узимани и продавани органи, а они убијани, како стоји у Извештају Дика Мартија. Мета је цео викенд провео у Београду (меркајући органе, шта ли?) састао се са лажним председником владе нејаким Мирком (лажним, јер је прави председник владе Борис Тадић) и на крају говорио на конгресу Демократске странке (види фотографију). Не знамо да ли је Мета говорио о догађајима када је био премијер Албаније и да ли је делегате Демократске странке обавестио колико је и он зарадио на целом злочину? Међутим присуство пријатеља Демократске странке, Бориса Тадића и целог режима, Иљира Мете, не изненађује, јер сам већ поменуо да је, егоманијакални председник Борис, по објављивању извештаја Дика Мартија, баш онако квислиншки и поданички, први пожурио да се додвори Американцима. Због тога се не чудимо што га после тога грађани зову Борис Тачи-ћ.

Мета(стазе) и други злоћудни тумори ове власти ће се још дуго вући за њима, а на нашу несрећу и за нама. Очигледно морамо применити драстичне методе лечења ових канцерогених болести.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s