Објављено 08.03.2016. на:
http://www.samostalnidss.rs/nebojsa-bakarec-izbori-2016-opozicija-kao-pokvareni-vibrator/

Избори 2016. – Опозиција као покварени вибратор
Да ли бисте ви, као грађанин или грађанка, поверили неке своје неодложне послове, правном лицу (предузимачу, адвокату, нотару, архитекти, некој фирми итд.), које је кредитно неспособно, у дуговима од више стотина милиона динара, које има блокиран рачун, које не измирује ни рачуне за комуналије? Притом, у том правном лицу су у току јавне свађе и поделе, судски спорови, масовни откази запосленима, обесправљивање деоничара и многе друге малверзације. Не бисте, сигурно! Странке су правна лица. Па, због чега би ви, грађани, поверили своје гласове опозиционим странкама? Већина њих је у стању које сам описао. Саме су за то криве. Опозиционе странке траже од грађана невероватну ствар. Да гласају за њих, иако су готово све, правно, финансијски и политички неспособне, посвађане, расадници раскола, у огромним дуговима, у општем хаосу.
Опозиционе странке би стање у својој кући – дугове, расколе, неслогу, неспособност – пренеле на државу, када би неким чудом освојиле власт. Оне се и сада труде да дестабилизују Србију, ширењем кампање мржње, понижавања и стереотипа, против свих који не мисле као оне. Опозиционе странке, део медија и НВО се баве измишљањем афера. Како опозиционе странке мисле да управљају државом, а неспособне су да управљају саме собом? Притом је низ опозиционих странака предвођен матичном, Демократском странком, током укупно девет година власти, од последњих петнаест, разорио Србију, економски и политички. И они сада траже да им народ повери своје драгоцене гласове!?
Ружни и дужни
Медији објављују поражавајућа податке о дуговима политичких странака. Тако, на пример, лист „Блиц“ који је наклоњен опозицији, у свом тексту „Странке и кампања – Опозиција кредитно неспособна“, од осмог јануара ове године, набраја податке о финансијском стању главних политичких странака(1). По званичним подацима из НБС, банака и Агенције за борбу против корупције, опозиционе странке дугују 687 милиона динара, што банкама, што медијима и то: ДС дугује 196 милиона, ЛДП 265, СДП 106, ДСС 120. Дат је и податак да СПС дугује око 64 милиона динара. Што се Српске напредне странке тиче, „Блиц“ каже: „За претходне изборе напредњаци су узели кредит и вратили га у целости, а немају дуговања ни према медијима“. Дакле, напредњаци су способни да управљају својом странком, и изванредно испуњавају своје обавезе. Нормално је да је онај ко је способан да успешно управља својом странком, способан и да управља државом. И обрнуто, онај ко је неспособан да управља својом странком, као ДС, ДСС, ЛДП и СДС, он је неспособан и неквалификован да управља државом, што су ове странке и показале у прошлости. Изузетак је онај, стари, Коштуничин, сада непостојећи ДСС, који је добро радио за државу и народ, а лоше за сопствену странку, што је за похвалу, са становишта народа. Сличне податке о дуговима опозиције, исти лист доноси и 16. јануара ове године у тексту „Милионски дугови“(2). На исти начин извештавају и други медији („Новости“ нпр.)(3)(4).
Шта грађанима још нуди опозиција?
Осим што су у хаосу, опозиционе странке су као рогови у врећи. Изузетак је једино СРС, која води доследну политику и СРС није под контролом запада. Под утицајем запада, остале опозиционе странке желе да се уједине, без програма, без усклађене идеје, потпуно разнородних политика, а са друге стране само нападају једна другу, стално се делећи на све мање фрагменте. Од ДС, ДСС и Двери је у последње три године настало укупно седамнаест странака, укључујући и матичне. Тешко да је то доказ било каквог квалитета. Што се грбо роди, време не исправи.
ДС је поцепана на СДС, Нову странку, ЗЗС, ПЗП, на Левицу Србије, а од раније и на ЛДП. ДСС се поделила на СДСС, ДПС, на СНП и на СОФ (а СОФ се поцепао на ОФ, који се потом назвао Српски препород). Такође, не треба заборавити да су сви чланови и функционери ДСС (који чине власт у Босилеграду) из Босилеграда, напустили ДСС и формирали покрет „То смо ми – Природни покрет- Владимир Захаријев“(5). Двери су се поцепале на Трећу Србију, на Народну мрежу и на Српску лигу. Многобројни састанци и јалови преговори хетерогених опозиционих странака, нису донели ништа осим нових подела и свађа. Та фарса је доживела кулминацију крајем фебруара 2016. када су ДС, ЛДП и СДС, прво саопштиле одлуку о уједињењу и заједничкој листи, са свим детаљима, да би убрзо после тога те исте странке саопштиле да је договор пропао и да не желе заједно на изборе. Дакле, то опозија нуди народу – онако какво је стање у свакој странци појединачно и онако какво је стање у целој опозицији, таква би била и политика опозиције, ако би којим случајем дошла на власт – нестабилност, хаос, разједињеност, слабост, посвађаност.
Србији не треба таква потенцијална власт. СНС има подршку око 50% бирачког тела и Србији пружа стабилност. Једина политика опозиције је мржња према Вучићу. Да поновим, само четири опозиционе странке (ДС, ДСС, ЛДП и СДС) дугују банкама и медијима 687 милиона динара (5,7 милиона евра).
Демократска странка
Демократска странка као врхунац понуде, нуди летовања на егзотичним дестинацијама, али само за своје функционере. Председник ДС и председник владе АП Војводине, Бојан Пајтић, летује на Брионима, у данима када се својевремено спроводио злочин Олује, погром над Србима (6). Кад није на Брионима, Пајтић је на стероидима. Председник Градског одбора ДС Београд, народни посланик Балша Божовић, зимује на Малдивима за 2,7 милиона динара (7). Он тврди да му је летовање платио будући таст. Народни посланик, бивши министар одбране Драган Шутановац, накнадном памећу, после низа година, тврди да му је таст купио два стана од укупно 370 квадрата и БМВ џип(8)(9). А од кума… О тастовима све нај. Они су спонзори. Али шта то говори о високим функционерима ДС-а? Постоји једна дивна и живописна руска реч „приживаљшчик“. Приживаљшчик је више од готована, паразита, крпе, гребатора или спонзоруше, тачније приживаљшчик је све то заједно. Дакле, два одрасла човека, један стар 32 године, а други 48, себе су свели на лица која издржавају тастови. То је цена одбијања да се саопшти јавности одакле новац за станове, кола и обесна путовања. Исти посланик ДС, Шутановац, познат по градњи на врачарским пашњацима, изражава мизогине и сексистичке ставове против жена. Прву увреду је 9. децембра 2015, преко Твитера, упутио службеници Скупштине Србије, Марији Јовичић, саопштивши да му се допада мизогина изјава упућена Јовичићевој преко Твитера: „Да ли клечиш на СНС састанцима?“(10). Ово су осудили Повереница за заштиту равноправности и АЖЦ(11). Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност је, поред осталог, осудила ДС због нереаговања на нове сексистичке увреде које је бивши министар одбране пашњака, упутио председници Скупштине Србије, такође преко Твитера (12).
Демократска странка заиста није осудила ове сексистичке увреде. ДС нас је крајем јанура, још једном изненадила, када је председник ДС, на место директора ДС, предложио и прогурао, свог штићеника, Амира Бисљимија, непознатог двадесетседмогодишњег „бизнисмена“, чије су квалификације „фудбалски менаџер“, „власник ресторана“ и „саветник за спорт и омладину“(13)(14)(15)(16). Из интервјуа новог директора, и из саопштења ДС, не може се закључити шта је нови директор по образовању(17). То се крије. Поставља се питање како ће нови директор ДС прикупити средства за финасирање кампање ДС, када се зна да дугови ДС износе 196 милиона динара? Треба поставити питање ДС-у, да ли ће се у очају, обратити албанским „бизнисменима“ на челу са кланом Османи, чији је вођа чест гост у Новом Саду и Београду, и да ли ће то бити потенцијални извор финансија за нову изборну кампању?(18) Да ли је због тога именован нови директор ДС? Албански „бизнисмени“ свакако имају разлога да финасирају кампању неке опозиционе странке, у нади да ће она поново дестабилизовати Србију, када дође на власт(19)(20)(21).
Демократска странка Србије
ДСС и њихова председница, бивша амбасадорка, Санда Рашковић Ивић, нуде свима масовно избацивање из странке, или барем брисање. Познато је да је СРИ после ступања на функцију, 2014, отерала половину ДСС-а. У јуну 2015. је отерала, тачније избрисала, још половину од преостале половине(5). Судећи по познатим изјавама председнице ДСС, политика ДСС која се нуди народу је: да су Срби починили геноцид у Сребреници(22), да је Хрватска имала право на успоставу суверенитета над Крајином (чиме се оправдавају злочиначке акције Хрватске – Олуја и Бљесак)(23)(32), да је ДСС објективно одговорна за паљење амбасада(24). Председница и њен потпредседник, такође бивши амбасадор, свим женама, за изборе, а вероватно и за Осми март, нуде и велики златни вибратор, чију је слику, бивши амбасадор у Берну, поставио на свом Твитер налогу, уз увредљиву поруку свим женама, које је назвао „бот даме“ и понудио им наречено помагало(25). На ову сексистичку увреду свим женама, није реаговала ни председница ДСС, нити било ко из ДСС. Председница ДСС је изјавила да њен колега бивши амбасадор неће сносити последице и да ће бити високо на листи ДСС-Двери. То је награда за вређање жена. Сам потпредседник ДСС се поноси својом доскочицом о вибратору, јер у једној политичкој емисији, на питање где му је вибратор, одговорио: „Нисам га понео.“ Као што се поносио што је као представник владајуће коалиције, неславно изгубио, председничке изборе 2004. године, заузевши тек четврто место. Тада је постало очигледно да грађани нису заборавили неславне Маршићанинове „авантуре“ са Златибора, из 2002. године, о чему су тада известили многи медији, са све фотографијама и пикантним детаљима.
О „авантурама“ из 2002. пише и лист „Време“ у броју 672 од 20. новембра 2003, у тексту новинарке Тамаре Скрозе, под називом „Секс скандали – У канџама жуте штампе“ у коме стоји:“НОВО ДОБА: Већ почетком 2002. постало је, међутим, јасно да Вук Обрадовић неће бити једини који је умешан у сексуалне афере. Наиме, 22. јануара 2002. дневник „Национал“ објављује причу о вези Драгана Маршићанина с 30 година млађом службеницом Народне скупштине: сочна и препуна детаља, прича је подразумевала боравак пара на Златибору, погледе које су једно другом упућивали, конобара који им је доносио оброке у собу, држање за прстиће и остале ствари које домаћој јавности баш и нису биле неопходне“(26). Тамара Скроза је и данас новинар листа „Време“, експерт је за „Етику у медијима“ и чланица је Комисије за жалбе, Савета за штампу. После пораза на изборима, Маршићанин је награђен местом амбасадора у Швајцарској. Амбасадорска позиција, да објасним, значи добитак 200.000 евра, као на лутрији. Плата амбасадора Маршићанина и амбасадорке Рашковић Ивић је била преко 5.000 евра. Уз то иду бесплатан смештај – стан и храна, и плаћени многи други трошкови. Мандат траје четири године. То је укупно 240.000 евра. Сасвим је извесно да су на крају мандата Маршићанин и Рашковићева на штедним рачунима имали по 200.000 евра, новца грађана Србије. Очекивао би човек да се према Србији опходе са више поштовања и захвалности. Не треба заборавити да је г. Маршићанин био и председник Скупштине Србије, министар привреде, народни посланик, и многи заборављају, председник општине Врачар (од 1992. до 1996.). Као што је гђа Рашковић била и Комесар за избеглице Републике Србије, народни посланик у Скупштини Државне заједнице СЦГ, председница Координационог центра за Косово и Метохију, амбасадорка Републике Србије на Малти, амбасадорка Републике Србије у Сан Марину, народни посланик у Скупштини Републике Србије.
Коштуница је, као што видимо, током двадесет година, тако много учинио за гђу Рашковић и г. Маршићанина. Они су, са друге стране, за Србију и Коштуницу учинили тако мало, али тако много за себе.
Веверице и чинчиле
Председница ДСС, гђа Рашковић је одраније позната по томе што је, бригу о народу, нпр., избеглицама са КиМ, најбоље обављала у скупоценим бундама. Тако је на концерту Светлане Ражнатовић за Српску Нову 2007. годину, тадашња председница Координационог центра за Косово и Метохију, Санда Рашковић Ивић, усликана у белој бунди за коју је било потребно крзно целог белог медведа. Председница ДСС је тада усхићено поцупкивала, певала и тапшала рукама, у такту Цециних хитова (види снимак – 17мин,50сек, 19:50, 20:20, у 21:30 – Санда у трансу, са рукама горе…)(27). Са друге стране председница ДСС је 15. јануара 2016. фотографисана у Нушићевој улици, одевена у скупоцену смеђу бунду, током одласка на преговоре опозиције(28). Председница Санда бунда, очигледно не мари за заштиту животне средине, брига је за убијање невиних животиња. По подацима друштава за заштиту животиња, да би се добила једна бунда потребно је убити – или-или- 15 паса, 24 мачке, 20 даброва, 22 лисице, 30 ракуна, 34 нутрије, 40 опосума, 200 чинчила, 240 хермелина, 400 веверица(29). Закључак: Председници ДСС треба одредити меру забране прилажења Беозооврту и продавницама кућних љубимаца, јер представља велику опасност по исте! У западним земљама, у Италији где је гђа Рашковић службовала, на пример, политичари, а поготово политичарке, не носе право крзно, јер се то сматра гестом примитивизма и подстицања суровости према животињама. Председница и ДСС, нуде и врхунско лицемерје. Наиме, скоро цело председништво ДСС, седи у власти у коалицији са Вучићевом странком коју толико пљују (потпредседници ДСС, Борко Илић, Предраг Џајевић, Мирослав Петковић и Милан Лапчевић су у коалицији са СНС у Новом Саду, Крагујевцу, Чачку и Нишу). Да ствар буде гора, сви ти људи потпуно зависе од добре воље СНС, јер у свим тим градовима и општинама представљају непотребан привезак СНС-у. СНС се, као што видимо, благонаклоно понаша и спрам својих политичких неистомишљеника. СРИ и ДСС нуде на изборима и свог саветника, и будућег кандидата за посланика, Вукадиновића, функционера Патриотског блока, који се лажно представља као независни аналитичар и истраживач јавног мњења (пре тога је био функционер лажне влашке странке НОПО и други на листи НОПО на изборима 2012.).
Тај „независни аналитичар“, заслепљен мржњом према Вучићу и СНС-у, говори о фашизму у Србији, у Мишковићевом листу „Време“ од 4. фебруара 2016. године. У свом тексту, на страни 15. (обраћајући се замерком оној половини „Друге Србије“ која подржава Вучића) Вукадиновић каже:“А сада, када им је прави, структурни фашизам(…) закуцао на врата, у неверици окрећу главу и затварају очи.(…). И колико их је мало спремно да се том злу супротстави.“ Где у Србији Вукадиновић види фашизам? Да ли неко прогања или убија Јевреје, Роме, мигранте, припаднике мањина? Не, Србија добија похвале из света у погледу односа према мањинама и мигрантима. Да ли неко доноси законе којима одузима имовину Јеврејима, Ромима, осталим припадницима мањина или мигрантима? Не, наравно. Јеврејској заједници се враћа сва имовина, која је одузета током и после другог светског рата. Да ли неко забрањује политичке странке и окупљања? Не, наравно. Ено, опозиција и лева и десна, се јавно окупља и мимо закона, док опозиција и медији заједно спроводе кампању мржње, подсмеха и понижавања против Вучића и СНС (прави пример тога је Слободан Антонић, Вукадиновићев пријатељ и члан уредништва Вукадиновићевог НСПМ, који чланове СНС назива „хордама напредњачких штеточина“ (30)(31)). Да ли неко забрањује медије? Не, наравно. Већина медија је против Вучића и СНС (та већина медија је у власништву запада). Па где онда „аналитичар“, а стварно, политичар, Вукадиновић, види ФАШИЗАМ у Србији? Само у својој машти. И на основу чега Вукадиновић, после оваквих измишљених тврдњи, може бити представљан у низу медија, као „независни аналитичар“?
Српски покрет Двери
Двери и њихов лидер, Бошко Обрадовић, такође нуде избацивање свих неподобних из своје странке. Тако је нови лидер Двери, одмах по избору за председника странке, из ње одстранио свог пријатеља и некада првог човека Двери, Владана Глишића(33). Глишићевој супрузи, Лидији, која је била функционер Двери и запослена у инфослужби, нови лидер је „хришћански“ уручио отказ(34). Некадашњи ортодоксни промотери породичних вредности сада промовишу и развод као највишу вредност. Чувени су плакати Двери на којима су усликани функционери са својим породицама, под слоганом: „Ми нисмо партија – Ми смо породица“(35). Од тога није остало ништа. Већина људи са тог плаката и фотографије више није у Дверима. Прохујали са „фирером“, како је Глишић назвао Обрадовића. Двери су постале странка, партија, иста као и све остале(36)(41)(42).
Сада је слоган Двери: „Ми смо партија – Ми нисмо породица“. Од старих чланова некадашњег „старешинства“ Двери, у новом органу, председништву је само један – нови лидер Обрадовић. Двери нуде и функционера Липковског, кога је СНС добронамерно поставила за председника Националног просветног савета, а Двери то оберучке лицемерно прихватиле. Професор Липковски је одмах по ступању на функцију, од Владе тражио осам милиона динара, нето, за рад НПС, у периоду када се НПС није састајао (девет месеци)(37).
Ту није крај понуде Двери. Њихове колеге из „Треће Србије“, која је настала од Двери, тврде и доказују да је председница Политичког савета Двери, Јасмина Вујић, агент америчких интереса, односно сарадник америчких федералних агенција, као америчка научница(38). Јасмина Вујић је сарадник америчке Националне Нуклеарне безбедносне службе (National Nuclear Security Administration -NNSA).То се из линкова „ННСА“ , и „ННСА- Беркли“, јасно и види(39)(40). На линку о ННСА програму, стоји текст, цитирам у оригиналу:“The consortium, to be led by principal investigator Jasmina Vujic, UC Berkeley professor of nuclear engineering, brings together more than 100 researchers from Michigan State University; UC Davis; UC Irvine; the UC Institute on Global Conflict and Cooperation (IGCC) based in San Diego; the University of Nevada, Las Vegas; and Washington University in St. Louis.(…)There is a critical need to protect our nation’s security by keeping nuclear materials and technology from falling into the wrong hands, particularly as more countries, including China, India and Russia, look to expand their nuclear power structure to satisfy the demand for energy,” said Vujic, who will be the director of the consortium. „We need to train the next generation of nuclear science and security experts to succeed the professionals in the field who are now retiring“ (39). ННСА је специјализована америчка служба безбедности под чијим патронатом је Јасмина Вујић од јуна 2011. године постала директор посебног америчког петогодишњег нуклеарног програма вредног 25 милиона долара. Програм се зове Национални научни и безбедносни конзорцијум – National Science and Security Consortium (NSSC) и траје до јуна 2016. Приликом именовања за директора овог безбедносног америчког програма, Јасмина Вујић је изјавила:“Постоји критична потреба да се заштити безбедност наше (америчке – прим.аут.текста) нације чувајући да нуклеарни материјал и технологија не падне у погрешне руке, нарочито у више земаља, укључујући Кину, Индију и Русију, који гледају да прошире свој нуклеарни структуру моћи.“(39). А данас се гђа Вујић куне у Србију, и клања се Русији. Занимљиво је да су Двери у јануару ове године предложиле доношење Закона о регистровању агената страних интереса. Изгледа да ће прва особа на коју ће се односити овај Закон, уколико буде донет, бити управо Јасмина Вујић, председница Политичког савета Двери и кандидат за посланика Патриотског блока. Наравно, питање је, није ли лицемерно да Двери предлажу овакав Закон, имајући у виду да је гђа Вујић други рангирани функционер Двери? Да ли је излишно очекивати да Патриотски блок и Двери разјасне сумњиви статус своје функционерке и кандидаткиње за посланицу, као и питање њеног држављанства – јер се из самог статуса, и изјаве гђе Вујић поводом програма НССЦ, може закључити да је она амерички држављанин?
Доста је било
Саша Радуловић је лидер ДЈБ. До децембра 2013, дакле, и после избора на место министра, је био власник фирме „е- Маркет Капитал“, када је управљање пренео на супругу. Такође, за време обављања министарске функције је и даље обављао све функције стечајних управника. Министар привреде постао је у августу 2013. захваљујући Александру Вучићу и СНС-у. Функцију министра је обављао до јануара 2014. Деценијски је вишеструки стечајни управник (врло лукративне функције) чак 14 српских предузећа (Компанија „Браћа Карић“, „Вршачка пивара“, „Делта легал“, „Луне Миловановић“…“)(43) у доба власти ДС.
Медији (и Курир и Информер) су много пута износили тврдње о махинацијама овог стечајног управника. Куриозитет је да је Курир недавно избрисао све текстове о томе, па чак и интернет-Гугл линкове (44). Нису познати резултати истрага МУП-а и Агенције за борбу против корупције, које су се 2011. године, бавиле питањем злоупотребе службеног положаја. Лист „Информер“ тврди: „Агенција за лиценцирање стечајних управника (АЛСУ), показује документација, започела је 2011. поступак против Саше Радуловића. У тој истрази откривено је да је Радуловић књиговодствене послове у стечајним поступцима које је он контролисао уступао фирми чија је власница његова супруга, што је класичан сукоб интереса.“(45). „Информер“ тврди да је по налазима истраге „Радуловић намерно одуговлачио стечајне поступке, како би што дуже примао астрономске накнаде од по неколико стотина хиљада динара месечно“.(46). „Информер“ тврди и да је за време министровања Радуловић стопирао истраге против себе и да се пресудно мешао у рад АЛСУ. „Информер“ показује документа из истраге АЛСУ:“Радуловића је због ових послова казнила АЛСУ, а кривим га је огласио и Привредни суд у Београду, који га је разрешио дужности.“(45). Председница Одбора за привреду Скупштине Србије, Александра Томић каже да Радуловић због ових малверзација никад не би смео да се бави политиком. И додаје: „Можда не знате, али и кад је постао министар, није се одрекао позиције стечајног управника у чак 14 фирми.“(45).
Покрет ДЈБ и Саша Радуловић нуде грађанима и своју функционерку ММПоаро, Мирославу Миленовић, која је свуда представљена као финансијски форензичар. Госпођа је инжењер геологије, са интернет сертификатом форензичара(47)(48). Озбиљни медији – листови „Политика“ и „Недељник“, те истраживачки портал „ЦЕОД“ (Центар за отворени дијалог) тврде да је Мирослава Миленовић у сукобу интереса, јер је члан Савета за борбу против корупције, а уз то је власница две фирме, и оснивач је странке ДЈБ. Госпођа је била саветница Саше Радуловића док је био министар. Лист „Политика“ још каже: „Додатну забуну уносиле су јавно доступне биографије Миленовићеве на Гуглу. Тако је, за потребе семинара Центра за безбедносне студије 2003, она била дипломац Економског факултета да би се, четири године касније, на Београдским данима транспарентности у организацији Савета за борбу против корупције, представила као дипломирани студент Правног факултета.
Контроверзама око Миленовићеве биографије овде није крај. Она се на сајту британске консултантске компаније АМЦ представља и као форензички рачуновођа у регистру судских вештака. Међутим, у регистру на сајту Министарства правде, ње нема. То су јуче за „Политику” и потврдили у министарству – она није регистровани судски вештак, упркос томе што има регистровану фирму управо за ову делатност у Агенцији за привредне регистре (АПР).“(49).
„Недељник“ и „ЦЕОД“ тврде и доказују да је гђа Миленовић власница двеју активних приватних фирми – „Канцеларија Миленовић – Предузеће за пружање интелектуалних услуга доо Београд“ и „Мирослава Миленовић ПР – Стални судски вештак“(50)(51), и да је један од оснивача странке ДЈБ. „Недељник“ тврди да је чланство у Савету спорно због тога што обе фирме гђе Миленовић могу да имају директну или посредну корист од позиције коју у Савету има њихова власница. Њена политичка функција, једног од двоје оснивача ДЈБ је такође неспојива са чланством у Савету. И у ова два случаја, опозиционих функционера, присутни су двоструки стандарди и лицемерје, као и у случају функционера ДСС, Двери и ДС.
Шта грађанима пружа власт?
После осам година постојања, СНС постаје широки покрет, нешто слично руској „Јединственој Русији“. „Јединствена Русија“ је практично „странка државе“ захваљујући подршци грађана Русије. На изборима 2007. је освојила 64% гласова, а 2011. око 50%. Готово сва истраживања јавног мњења уназад три године, показују да је подршка грађана СНС-у на нивоу од 50%. То су и показали избори из 2014. године.
Кад говорим о широком народном покрету, то подразумева две ствари. Стабилну вишегодишњу подршку половине бирача и заузимање готово целе позиције политичког центра, те позиција левог и десног центра. То је вишеструко испуњено. Проценти су објашњени. Што се тиче позиционирања, СНС је заузела цео политички центар и простор непосредно уз њега, и лево и десно. И то на два начина. Саму СНС можемо описати као странку десног центра. Међутим СНС је и више од тога. Прво, СНС, унутар себе окупља и људе умерено левих и умерено десних погледа (о томе сведочи велики број и функционера и чланова, који су некада припадали десници – СРС-у, ДСС-у, Г17, и левици – ДС-у, СПС-у, итд.). Друго, СНС унутар своје коалиције, окупља и странке деснице (НС, СДСС, СНП) и левице (СДПС, ПС, ПУПС). Не треба заборавити и да СНС око себе окупља и странке мањина и синдикате. Све то потврђује тезу о широком народном покрету, тезу о „странци државе“ и тезу о сличностима са владајућом руском странком.
Стање у САД и ЕУ је живи доказ како либерални капитализам разара светску економију, и доказ тврње да је демократија у САД и ЕУ, или мртва, или претворена у своју супротност. Најбољи доказ за то, су отелотворења протеста широм запада, која се презивају Сандерс, Трамп, Ле Пен, Ципрас, Фараж, Иглесијас, Корбин, Орбан, Качињски итд. Као што су поменути протестанти освојили власт или ће је освојити, тако су и СНС, односно Вучић и Николић дошли на власт. Као израз протеста народа против олош елите.
У четвртој години владавине, Вучић и СНС су показали да Србији нуде стабилност. Опозиција назадује у хаосу. Води уравнотежену политику. То је политика неутралности, у пракси, а не само у теорији. Србија одлично сарађује и са ЕУ, посебно са Немачком, и са Русијом, и са САД, и са Кином. Влада добија похвале од свих њих. Са свим суседима Вучић развија пријатељске односе, упркос искушењима, Сребренице нпр., упркос каменицама и дроновима. Вучић показује трпељивост спрам увреда које долазе од неких суседа, и трпељивост спрам кампање мржње и сатанизације, која долази од опозиције и дела медија и НВО сектора. Мигрантска политика Србије је добра. Економска ситуација је стабилна. Чаробни штапић нема нико. Демократска странка, је помогнута светском економском кризом, али и мимо ње (за корупцију олош елита није одговорна СЕКА већ ДС и ДОС), политички и економски разорила Србију. Демократска странка је у последњих петнаест година, девет година владала Србијом. Хајде да суд о власти СНС дамо, не после девет година власти, него после четири године самосталне власти (рецимо, 2018. године – на новим изборима је извесно да ће СНС опет убедљиво победити).
Шта грађанима пружа самостални ДСС?
Као потпредседник Самосталног ДСС, добро знам да Самостални ДСС чине људи од интегритета, из многобројних одбора некадашњег ДСС-а, већина заправо. Све су то људи које волим и дуго познајем. То је већи део организације, која је деценијама несебично носила некадашњи ДСС.
Због чега сам подржао Андреју Младеновића?
Прво, смогао je снаге и храбрости да покрене целу идеју Самосталног ДСС-а. Друго и важније, познајем га две деценије. Био је председник омладине ДСС-а, портпарол ДСС-а, заменик председника општине Земун, потом члан градског већа, члан привременог већа Београда, и сада је заменик градоначелника главног града. Дуго година је био у управи КК Партизан. Из свега је изашао чист. Није имао никакве афере, није имао политичке гафове, што је реткост за некога ко се две деценије бави политиком. Такве личности су изузетак. Помирљив је, поштен, смирен и скроман. Достојанствено је издржао све најприземније нападе који су долазили од председнице ДСС и њених сарадника.
Треће и најважније, што највише ценим, он је породични човек. Њему су његова породица, супруга Радмила и деца Емилија, Лазар и Душан, светиње. Пошто га познајем одавно, могу у мислима да се вратим у прошлост, и да сажмем његово држање. Њему је породица на првом месту. У овим временима растакања породичних и свих других вредности, то се не среће тако често.
Четврто, одавно је показао да брине о људима.
Пето, не бих могао да будем у политичкој организацији која ће подржати странку која је девет година уништавала Србију, петнаест година Војводину и тринаест Београд. Подржавам сарадњу са странком која има надполовичну подршку грађана, не због тога што је владајућа, већ због тога што је сатанизована, на исти начин и од истих кругова, онако као што је Коштуничин ДСС био сатанизован дуги низ година.
Све те добре околности, у стицају, су ме увериле да је Андреја, као и Коштуница, наравно, на један другачији начин, човек коме се може веровати. Паметан човек ће увек подржати бољег од себе. И нисам погрешио што сам га подржао. То је политички првак, који је нажалост, још недовољно препознат у нашој «риалити» стварности. Доказ да се заиста ради о политичкој нади Србије, су ове чињенице, које сам непристрасно изнео.
Програм СДСС(52), у себи сажима оно што је било најбоље у програму ДСС, државотворну идеју, равнотежу патриотизма и демократије, очување целовитости Србије, али, пружа и много тога новог – програм снажне породице- стуба друштва, програм социјалне правде, програм бриге о младима, програм о здравој нацији. Самостални ДСС неће причати идеолошке бајке и митове, већ пружа и политичку идеју, али и идеју пуних стомака и новчаника грађана. Да, СДСС води рачуна и о ономе од чега се живи, о запослености, о будућности и перспективи. СДСС својим бирачима пружа стратешку сарадњу са СНС. Самостални ДСС ће бити партнер СНС на свим нивоима избора.
На крају, вратимо се на наслов текста. Женомрзачку пашквилу о вибратору је лансирао потпредседник ДСС, бивши амбасадор. То је поучна прича. Кад неко нема шта да понуди, он нуди сурогат и простоту. На питање, где му је вибратор, потпредседник ДСС у емисији Студија Б, одговара: „Нисам га понео“. Из тог одговора се може закључити да је ДСС вибратор очигледно покварен, стога га бивши амбасадор није понео у емисију, иначе га, вероватно, стално носи са собом, злу не требало. Опозиција рекосмо, нема програм, али има вибратор, као лајтмотив своје кампање. Сав тај хаос и зло не могу победити- Победиће Србија.
http://www.blic.rs/vesti/politika/stranke-i-kampanja-opozicija-kreditno-nesposobna/wb7jm6c
http://www.blic.rs/vesti/politika/milionski-dugovi-s-kojim-parama-stranke-idu-u-izbornu-kampanju/fp79qdx
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:590291-Djilas-blokirao-DS
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:583623-URS-i-JUL-duguju-RTS-u-100-miliona
http://www.vidovdan.org/politika/item/70057-nebojsa-bakarec-nedostojna-medeja-godinu-dana-sande-raskovic-ivic
http://informer.rs/vesti/politika/26626/FOTO-BRCKA-SE-SA-ZENOM-I-PRETI-Pajtic-hoce-da-tuzi-INFORMER
http://www.alo.rs/balsino-zimovanje-na-maldivima-platio-zarko-zecevic/33959
http://www.informer.rs/vesti/drustvo/37628/SULE-OBJASNIO-POREKLO-IMOVINE-Stan-mi-je-kupio-tast-Miroslav-Ilic
http://www.informer.rs/vesti/politika/37921/I-TAST-DRAGANA-SUTANOVCA-KRIJE-IMOVINU-Miroslav-Ilic-Sta-vas-briga-koliko-imamo-stanova
http://www.blic.rs/vesti/politika/poslanice-pazi-sta-lajkujes/ydrebrk
http://www.danas.rs/danasrs/drustvo/poziv_na_silovanje_ministarke_mihajlovic_i_mizogine_izjave_.55.html?news_id=316414
http://www.alo.rs/zorana-clan-dss-me-vreda-a-sanda-nista/35523
http://www.informer.rs/vesti/politika/57979/INFORMER-ISTRAZUJE-KAKO-DEMOKRATE-DOBILE-DIREKTORA-Muska-ljubav-Pajtica-Bislimija
http://www.alo.rs/direktor-demokrata-overio-ministarku/36615
http://vesti.krstarica.com/drustvo/ds-odgovoran-fss/
http://www.jelenfootball.com/vest/42243/Bislimi-FS-S-odgovoran-za-katastrofalno-stanje-u-fudbalu.html
http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2016/02/18/dnevni-magazin/prvi-intervju-amira-bislimija-novog-direktora-demokratske-stranke
http://www.kurir.rs/srbija-u-kandzama-albanske-mafije-clanak-825113
http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=497854
http://fakti.org/globotpor/siptari/kosovo-je-drzava-klana-osmani-cije-je-kljucni-covek-taci-221
http://www.kurir.rs/cazimovo-carstvo-od-400-miliona-evra-clanak-107474
https://www.youtube.com/watch?v=lXgPUFMX3Gc&feature=youtu.be
http://www.sibenik.in/sibenik/Sanda-raskovic-ivic-teska-srca-moram-priznati-hrvatska-je-imala-pravo-na-uspostavu-jurisdikcije-u-kninu/16142.html
http://www.rtv.rs/sr_ci/politika/jovanov-ne-razumem-izjavu-predsednice-dss_596999.html
http://www.kurir.rs/vesti/politika/potpredsednik-dss-preterao-marsicanin-na-tviteru-nudio-naprednjakinjama-vibrator-clanak-2141257
http://www.vreme.co.rs/cms/view.php?id=358576
http://www.dailymotion.com/video/x2dcawq_ceca-koncert-ispred-skupstine-13-1-2007-ii-deo_music
http://www.blic.rs/vesti/politika/dveri-vucic-razmislja-o-republickim-izborima-u-stahu-od-lokalnih-i-pokrajinskih/2kkltlf
http://www.tvojljubimac.com/novost/petak-bez-krzna-internacionalni-dan-borbe-protiv-trgovine-krznom-546
http://www.vidovdan.org/aktuelno/item/71462-nebojsa-bakarec-bolek-i-lolek-nspm-a-najveci-don-zuan-analiticari#
http://www.nspm.rs/kolumne-slobodana-antonica/izbori-da-ili-ne-igra-nepotvrdjenog-ega.html
https://www.youtube.com/watch?v=PNfdt8S1Cwc
http://www.pravda.rs/2015/08/17/glisic-obradovic-zeli-da-bude-apsolutni-vlasnik-dveri/
http://www.alo.rs/dveri-pukle-zbog-zene/3343
http://www.aleksinac.net/lat/vesti/politika/formirano-poverenistvo-pokreta-dveri-u-aleksincu.html
https://www.youtube.com/watch?v=z4WR2yIayQs
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:583226-Bez-sastanka—po-400000
https://www.youtube.com/watch?v=jww7jS29M_M#t=47
http://nnsa.energy.gov/mediaroom/pressreleases/nsscgrant6911
http://nssc-test.berkeley.edu/leadership/51-jasmina-vujic-program-director.html
http://www.alo.rs/bosko-obradovic-iz-dveri-uvalio-tatu-u-izbornu-komisiju/16774
http://glaszapadnesrbije.rs/vest593903.html
http://www.istinomer.rs/akter/419/Sasa-Radulovic
http://www.teleprompter.rs/stranica-ne-postoji-radulovic-potplatio-gazdu-kokainskog-kurira-da-obrise-vesti-o-kriminalu.html
http://www.informer.rs/vesti/politika/58469/DOSTA-BILO-PREVARA-LAZI-SASE-RADULOVICA-dokaza-zeni-namestio-STECAJNE-MILIONE
http://informer.rs/vesti/politika/58220/DOSTA-BILO-LAZI-PREVARA-Radulovic-otimao-propalih-firmi
http://www.informer.rs/vesti/politika/56671/-KRILA-CLANICA-SAVETA-BORBU-PROTIV-KORUPCIJE-Miroslava-strucnjak-geologiju
http://www.informer.rs/vesti/politika/57382/NOVA-BLAMAZA-MIROSLAVE-MILENOVIC-Hvalise-internet-diplomom-dolara
http://www.politika.rs/sr/clanak/349575/Resena-misterija-MMPoaro
http://www.nedeljnik.co.rs/sr/2016/02/25/dnevni-magazin/za%C5%A1to-miroslava-milenovi%C4%87-mora-da-ode
http://ceod.rs/slucaj-milenovic-drugi-deo/
http://www.samostalnidss.rs/programska-deklaracija/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s