Објављено 16.12.2017. на:

Небојша Бакарец: Кандидат Ђилас – СВАКИ ЗЛОЧИНАЦ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО ЗЛОЧИНА

СВАКИ ЗЛОЧИНАЦ СЕ ВРАЋА НА МЕСТО ЗЛОЧИНА

У јулу ове године написао сам аналитички текст о Драгану Ђиласу- „Бесрамност Драгана Ђиласа“. Види линк http://www.vidovdan.org/2017/07/10/nebojsa-bakarec-besramnost-dragana-djilasa/ . Још у априлу Ђилас је најавио своју кандидатуру за градоначелника, тачније почео је да подгрејава спекулације о томе. У јуну је у „НИН“-у објавио текст који су му други написали, „„Алтернативни концепт економског развоја Србије“, који је откривао Ђиласове премијерске амбиције, због тога што је текст личио на (лош) експозе мандатара за састав владе. Очигледно је као и Јанковић, и Ђилас тада идиотски очекивао да му Вучић повери мандат за састав владе. Одлуку о кандидовању за градоначелника није донео Ђилас сам. Ту одлуку је донео у договору са Кајлом Скотом и Мирославом Мишковићем. Не ради се о теорији завере. Ђилас је Мишковићев пријатељ преко десет година, а подразумевано је пријатељ са сваким америчким амбасадором. Тако је било и 2008. када су западни амбасадори и домаћи тајкуни саставили владу Србије и Београда, уз саслуживање Тадића и Ђиласа. Сада се та сарадња само наставља.

О вези Ђиласа и Мишковића говори мој следећи текст из 2012. види линк: http://www.naslovi.net/2012-12-27/e-novine/djilas-daruje-miskovica/4245300 .
О разлозима за смену Ђиласа писао сам за „Печат“ у септембру 2013. Види линк : http://www.nspm.rs/prenosimo/trinaest-razloga-za-smenu-dragana-djilasa.html

У тексту који сам написао у јулу , детаљно сам навео разлоге због којих Ђилас никада више не сме обављати било какву јавну функцију. Подсетићу вас на те разлоге.
 Ђилас се за десет година бављења политиком, енормно обогатио. Када је ушао у политику 2004. био је тежак неколико милиона евра, а када је изашао, био је тежак неколико стотина милиона евра!
 Хапшење и процесуирање око 50 Ђиласових страначких или градских функционера и других сарадника (Александар Бијелић, бивши Градски Менаџер, Марко Благојевић, Данка Шотра, Слободан Стевић , Елизабета Троха, Радован Драча, Славко Божић, Нада Ћубић, Миле Зекић, Звонимир Никезић, бивши председник општине Раковица и бивши директор „Инфостана“ Бојан Милић, Мирослав Лазовић, Ливиус Бунда, Душан Јовић, Павле Животић, Слободан Јакшић, бивши генерални директор ЈКП „Градска чистоћа“ Александар Стаменковић , Бојан Анђелковић, Мирјана Ивановић, Живко Радојичић, Душан Мандрапа, бивши председник општине Нови Београд Ненад Миленковић, Миша Марковић, Дејан Миљковић, Петар Рацковић, Александар Карановић, Радисав Дабетић, Владимир Гарић, Хелена Начић Тодоровић, бивши председник општине Младеновац Дејан Чокић. Поред њега припадници МУП су ухапсили и Д.Т. ,одговорно лице општине Младеновац, М.Ц., одговорно лице СКН Младеновац и Ј.М., службено лице у управи општине Младеновац, бивши генерални директор Рударског басена „Колубара“ (и бивши директор ГСБ) Небојша Ћеран, Љубиша Некић, Саша Радановић, Зоран Живковић, Бранко Вуковић, Зоран Марковић, бивши председник општине Сурчин Војислав Јаношевић, Гвозден Радивојчевић, Јован Миливојевић, Раде Спасић и Дејан Радојевић). Сви заједно су оптужени да су оштетили Град Београд за око 10 милиона евра – у осам корупционашких афера.
 Ђиласово нехумано и нељудско поступање према више хиљада Рома и њихове деце, у поступку расељавања Рома 2009. године, у корист олигарха Мирослава Мишковића.
 Огромни и непотребни трошкови градње моста преко Аде.
 Инсистирање на градњи сасвим погрешног система јавног превоза – лажног метроа.
 Увођење катастрофалног система «Бус Плус».
 Уништавање вековног амбијента Булевара Краља Александра и варварска сеча 400 столетних платана.
 Прекомерни трошкови за радове на реконструкцији Булевара (подигнуте су оптужнице, због тога што се сумња да је на Булевар потрошено 6 милиона евра више од потребног).
 Задуженост града Београда 2013. у износу од 1,2 милијарде евра – односно, потпуно разорен буџет града за наредну деценију.
 Уградња екстремно лоших подземних контејнера, на шта је Ђилас потрошио 6 милиона евра.
 Непотребно проширивање већ прекомерног броја чланова Управних и Надзорних одбора у мандату од 2008. до 2012. године и непримерено трошења новца грађана да би се плаћали партијски активисти у овим одборима.
 Доношење новог Регулационог плана за подручје Звездарске шуме, чиме су створене све претпоставке за уништавање овог драгуља природе, обимном градњом предвиђеном Ђиласовим планом.
 Непотребно доношење Регулационог плана за спорно подручје Луке Београд крајем децембра 2012., што је био Ђиласов новогодишњи поклон притвореном Мишковићу.
 Доношење Одлуке, крајем децембра 2012., о отписивању камате на порески дуг правним лицима у износу од око 80 милиона евра, чиме је Ђилас Мишковићу упутио још један новогодишњи поклон, тежак око 50 милиона евра (процењени каматни дуг Мишковићевих фирми).
 Потпуно развлашћивање приградских општина – чиме су становници приградских општина постали грађани другог реда у Ђиласово доба.
 Незаконита градња „Куће Великог брата“ на земљишту дечије установе „Пионирски град“. У време градње тог објекта, 2006., Ђилас је био 50% сувласник фирме „Мултиком“ која је била власник предузећа „Емоушн“, које је бесправно изградило објекат за потребе риалитија „Велики брат“. У то време, Ђилас је био државни функционер – директор Народне канцеларије председника Републике.
 Гушење права опозиције на јавну реч на седницама Скупштине града Београда. У периоду од 2008. до 2011. године, опозиционим странкама је било пословником онемогућено основно демократско право, да образложе тачке које предлажу за дневни ред.
 Одузимање права опозиционим парламентарним странкама на медијску заступљеност на тадашњем медијском сервису града Београда – РТВ Студију Б.
 Увођење потпуно нефункционалне и штетне „прохибиције“ 2011. године, односно забрана продаје алкохола у трговинама од 22 часа, до 06. часова. Овакву одлуку је Уставни суд Србије поништавао два пута.
 Због примања одборничке накнаде и неприсуствовања свим седницама Скупштине града Београда у текућем мандату, од 2014. године до данас.

Да ли је све то препорука за кандидатуру Драгана Ђиласа? Да ли ће то бити Ђиласов слоган и да ли ће то стајати на плакатима: „Ухапшено је педесет мојих најближих сарадника, који су оптужени да су оштетили град који сам ја водио, за око 1,2 милијарде динара – скоро 10 милиона евра, и то ме препоручује да се поново кандидујем и да поново будем изабран за градоначелника Београда“.

Ни званични подаци са Википедије нису благонаклони према Ђиласу. Види линк :
https://sr.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D0%B0%D0%B3%D0%B0%D0%BD_%D0%82%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%81
„Мањински власник је компаније Мултиком груп, компаније која је у 2010. заузела 28. место по успешности у Србији и једна је од водећих на пољу медијског пословања на територији бивше Југославије са мањинским уделом од 25% власниства. Сувласник Мултиком групе је и његова бивша супруга Милица Делевић са 25% власништва.Такође је мањински власник и компаније Дајрект медиа која се бави продајом укупног рекламног простора у медијима и на великим спортским догађајима“.
„Према Извештају о притисцима и контроли медија у Србији Савета за борбу против корупције Републике Србије, чланица Мултиком групе фирма Биг принт је имала директну пословну сарадњу са предузећима која се финансирају из буџета Града Београда, док је Драган Ђилас био и градоначелник Београда и сувласник Мултикома. Према извештају Мултиком група је остварила добит 498 милиона динара 2008, 563 милиона 2009 и 790 милиона 2010“.

НОВА ПОГЛАВЉА О ЂИЛАСОВОЈ БЕСРАМНОСТИ И НАСИЉУ

Претходни текстови које сам написао о Драгану Ђиласу, не обухватају сва његова сагрешења, и не одсликавају сасвим његову насилну и обесну природу. Нажалост, како је Ђилас дефинитивно одлучио да се врати у политику, заслужује да сасвим осветлимо његов дијабилични лик. Што се мене тиче, нисам опседнут тим човеком. Волео бих да не морам да се бавим њиме. Међутим, као одборник, пет година сам га посматрао на седницама Скупштине града и из прве руке могу да сведочим о његовом злу. Обојица смо и у овом мандату одборници, али за разлику од мене он не врши дужност коју су му грађани поверили у овом мандату. Као тајкун, одабрао је да се обраћа грађанима искључиво у медијима које плаћа и који га подржавају. Све остало му је испод тајкунске части.

Случај Ђиласовог најпримитивнијег вређања одборника опозиције

У петак 17.10.2008., присуствовао сам немилим сценама у Скупштини града Београда. Седео сам на метар и по од Ђиласа, у другом реду, одмах до пролаза. Колико се сећам, поводом утврђивања дневног реда се јавио одборник СРС Зоран Огњановић, који се на крају свог кратког излагања иронично обратио Ђиласу, помињући сукоб Ђиласа и Шапера и Ђиласову подршку Вучићу на претходној седници. Одборник Огњановић није увредио Ђиласа на било који начин. Још док је Огњановић био за говорницом, тј. у одласку са ње, Ђилас му је упутио низ најпростачкијих псовки и увреда, на рачун Огњановићеве мајке и осталих чланова породице („Је… ти матер и све по списку!“). Сви смо били шокирани, јер Ђилас није бирао речи, а сви медији су били присутни. Уследиле су и друге псовке, које су такве природе да их не могу поменути ни уз скраћење. Радикали су бурно реаговали и настао је хаос, па је председавајући Бранислав Белић прекинуо седницу. Уследиле су консултације шефова одборничких група и на почетку наставка седнице, Ђилас је изашао за говорницу и невољно промрмљао извињење. Обећао је да се то више неће поновити. И није се поновило, али не због тога што Ђилас не би никога поново извређао, већ због тога што готово уопште није долазио на седнице Скупштине. Тог и сутрашњег дана, готово ни један медиј није известио о овом догађају, и поред агенцијских вести Бете и Тањуга. Ђилас је већ тада имао пуну контролу над медијима. Једино је врло штуро, и делимично истинито, о овоме известио Б92. Види линк: http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2008&mm=10&dd=17&nav_id=323954

Ђиласово инцидентно понашање веома добро илуструје његов интервју на радију Б92, код Данице Вученић у мају 2011. године, када је Ђилас покушао да спречи уобичајене гестикулације новинарке, уз образложење да га то много нервира.

По понашању Ђиласа, наредних месеци и година, у ретким приликама када је, врло кратко присуствовао седницама, схватио сам о чему се ради. Ђилас има кратак фитиљ. Не подноси критику и другачије мишљење. Мора да улаже огроман напор да не би пуцао и правио инциденте. А и тада је исход, трајања те самоконтроле, упитан. Једном речју Ђилас је темпирана бомба. Ђилас је насилник и простак, који има проблем са контролом беса. Ђилас нема самоконтролу. У то сам се и лично уверио. Ђиласу сам много пута, на крају седница Скупштине града, у времену за одборничка питања – постављао само једно пристојно питање – Да објасни како се енормно обогатио од тренутка уласка у политику 2004. па до тог тренутка, када сам му поставио питање. Ђилас, наравно никада није био присутан, већ сам навео због чега, а и због тога што је долазио само на почетак одређених седница или у хол да да изјаву медијима. Међутим, после неколико година, једном се догодило да је Ђилас био присутан на крају седнице, када сам му поставио питање. Побеснео је. Изашао је за говорницу и изјавио да сам срамота од човека, да ДСС треба да се стиди што сам им одборник. Као својевремено одборника Огњановића, извређао је и мене. И све то због једног пристојног питања – да објасни како је устостручио богатство! Наравно, са још више жара, на свакој седници сам му постављао то исто питање. Последица тог питања , и осталих мојих наступа за говорницом Скупштине града , је отказ који сам добио 2010. године, у фирми у којој сам радио пуних 17 година. Нова директорка, функционерка ДС пристигла из Ђиласових градских структура, ми је увијено предочила ко стоји иза отказа. Мирно сам то прихватио. Ђилас и ДС су се масовно светили својим политичким противницима. Ово је само мали пример за то. Пре тога, још у августу 2008., пре формирања Ђиласове власти, у поштанско сандуче сам добио анонимно писмо, са предлогом да будем паметан – тј. да продам мандат ДС-у и да размишљам о последицама ако то не учиним. Случај сам одмах пријавио странци и полицији, и доставио им писмо. Поводом тог случаја дао сам интервју за „Курир“, који је објављен. Полиција није могла ништа да утврди. Мандат нисам продао, а две године касније добио сам отказ на послу. Ето тако је радио Ђилас, ван очију јавности.

Случај Ђиласовог породичног насиља

У дерцембру 2014., многи медији су известили о случају породичног насиља чији је виновник био Драган Ђилас, а жртве његова супруга Ива и њен отац , пензионер ,Слободан Пелевић. Види линкове (вести 1.,2.,3., и 4.):
1.http://www.kurir.rs/vesti/politika/1634372/jaci-od-zakona-dilas-bije-a-svi-u-drzavi-cute
2.http://www.kurir.rs/vesti/politika/1633524/kratak-fitilj-dhilas-pretukao-tasta-pred-cerkom
3.http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/dilas-nokautirao-tasta-tasta-ga-napala-nozem/77166
4.http://www.blic.rs/vesti/hronika/djilas-se-zestoko-posvadao-sa-bivsim-tastom-slucaj-prijavljen-policiji/3085q4j

Лист „Курир“ је у вести број један известио:
“ЈАЧИ ОД ЗАКОНА: Ђилас бије, а сви у држави ћуте!“
„Подсетимо, бивши градоначелник је пре три дана дошао до врата стана у којем живи његова још увек законита супруга Ива с децом како би вратио ћеркицу и тада је дошло до свађе. Ђилас је насрнуо на супругу и њену мајку, а Ивин отац, како би заштитио ћерку и супругу, стао је испред помахниталог зета и – зарадио масницу испод ока. И Ива и Драган Ђилас су позвали полицију, екипа је дошла и направила извештај. Разлог свађе између супружника је подела имовине и новца. Наводно, Ива Ђилас потражује осам милиона евра – четири милиона евра у некретнинама и четири милиона у кешу. Бобан Пелевић је у разговору за Курир признао да га је Ђилас ударио, те да их бивши зет терорише већ две године“.
Реаговања у Куриру
Весна Станојевић, координаторка сигурних кућа је изјавила:“Требало би да се поднесе кривична или прекршајна пријава против Ђиласа, али се често овакви случајеви заташкају и насилници извуку. Ако нема пријава од стране полиције, породица може да га гони приватно. Често породица то не чини из страха од његових веза и моћи“.
Зоран Миливојевић, психотерапеут , је изјавио:“Пракса показује да насилници често забрањују жртви да поднесе пријаву. Уцењују жртву, застрашују је и говоре: „Убићу те, покренућу везе, уништићу те“. Велики проблем је што жртве насиља имају трауме. Проблем је и систем, који и у случајевима када жртве подигну тужбу, споро процесуира и благо кажњава насилнике. У Србији свако познаје неког, па се такви случајеви неретко заташкавају“.
Адвокат Боривоје Боровић каже да овај предмет треба да се води по службеној дужности –„То што је урадио Ђилас је кривично дело насилничког понашања и запрећена казна за то је до пет година затвора“.

Лист „Курир“ је у вести број две известио:
„КРАТАК ФИТИЉ: Ђилас претукао таста пред ћерком!“
„Драган Ђилас, некадашњи градоначелник и лидер ДС, у недељу увече претукао је свог таста Бобана Пелевића! Ђилас је, како Курир сазнаје, насрнуо на своју још увек закониту супругу Иву Ђилас и њену мајку Ружицу, а Бобан, да би одбранио своју ћерку и супругу, стао је испред помахниталог Ђиласа и зарадио масницу испод ока. Ђилас је дошао у стан у Улици патријарха Варнаве да врати кћерку (3), коју, поред сина (2), има из брака с Ивом. Инцидент се догодио испред стана. Кад је довео ћерку, дошло је до свађе и бивши шеф демократа насрнуо је на своју још увек закониту супругу и њену мајку. Ивин отац, како би заштитио ћерку и жену, испречио се између њих и добио јак ударац у главу. Да се није Бобан поставио између Ђиласа и њих две, Ива или њена мајка би добиле батине“.
Лист „Курир“ наводи изјаву оца Ђиласове супруге, Слободана Пелевића:
„Искрено – Бобан Пелевић отворио душу“.“Бобан Пелевић, отац Иве Ђилас, потврдио је јуче наша сазнања. Он је за Курир рекао да га је бивши зет ударио по лицу, те да има масницу испод ока, али да не може у овом тренутку да износи више детаља. Екипа Курира посетила је Иву Ђилас у стану на Врачару, где живи с децом и родитељима. Врата дуплекса отворила је њена мајка и пошто је саслушала све у вези са чим су новинари дошли, позвала је свог супруга. На вратима се појавио Ивин отац Бобан и потврдио да се инцидент догодио.- Ова масница испод ока ми је од њега. Ђилас нас терорише већ две године. Не желимо ништа више да коментаришемо – казао је Пелевић“.
Реаговања у Куриру
Весна Станојевић, координаторка сигурних кућа је изјавила:“С којим правом Ђилас малтретира (ван)брачног партнера, а камоли њеног родитеља?! Ето, ко нам је био на важним државним функцијама. То су страшне ствари, за сваку осуду, за затвор“.
Жарко Требјешанин, психолог, је изјавио:“Сви људи који су јавне личности имају посебну одговорност у друштву. Неко ће да се угледа на њих“.
Славица Ђукић Дејановић, психијатар, је изјавила: „Ако су насилници јавне личности, то вам је по оној народној „у селу кнез, у кући јеж“. Насиље је везано за поремећај нагона и емоција, а не за интелигенцију, коју они могу да користе као фасаду и за прикривање, чиме је насиље још опасније“.

Чиста иронија! У време док је био градоначелник Београда 2013. године, Ђилас је најавио да ће тражити затворске казне са све мужеве који прете и злостављају своје жене! Ђилас је казао да ће ДС, који је тад водио, покренути иницијативу у Скупштини Србије за измене законских прописа како би претње насиљем биле оштрије кажњене. Ђилас је ово изјавио пошто је посетио штићенице сигурне куће после инцидента који се догодио, а кад је бивши супруг једне штићенице упао у кућу и ножем повредио њу, њиховог сина и још једну жену која је покушала да их заштити. Годину дана касније сам Ђилас је био виновник насиља.

Лист „АЛО“ је у вести број три известио:
„ПОЛИЦИЈА МОРАЛА ДА ИНТЕРВЕНИШЕ У ДОМУ БИВШЕГ ГРАДОНАЧЕЛНИКА“. „Ђилас нокаутирао таста, ташта га напала ножем!“.„Права породична драма одиграла се у суботу око 21.30 на Врачару, у дому Драгана Ђиласа, бившег градоначелника престонице и некадашњег председника Демократске странке. Како за „Ало!“ тврди добро упућени извор, који је из разумљивих разлога желео да остане анониман, све је почело свађом између Драгана Ђиласа и његове супруге Иве, са којом он већ неко време не живи. – Та свађа је трајала неко време. А онда је Драганова ташта узела нож и кренула на њега, пошто је он грубо гурнуо Иву, која је ударила у зид. Због галаме која је допирала из просторије у којој се све то одигравало, дошао је и Ивин отац Слободан Пелевић (66), који је био потпуно затечен оним што је видео – наводи наш извор. Према његовим речима, када је Слободан видео ћерку Иву и своју супругу, које су у том часу биле видно потресене, као и разјареног зета Драгана Ђиласа, пао му је мрак на очи.- Он је вичући питао Ђиласа: „Шта то радиш?“, и кренуо на њега да се физички обрачуна. Ђилас је почео да млатара рукама покушавајући да се одбрани од таста. Тако га је више пута ударио по глави – објашњава извор и додаје да је Слободана у једном моменту Ђилас и гурнуо, због чега је Слободан пао. Ђиласов таст Слободан примљен у неурохируршку амбуланту УЦ. Како „Ало!“ сазнаје, случај је одмах пријављен полицији, која је дошла у стан и направила записник. Ива је после тога одбила да иде на лекарски преглед, док је њен отац Слободан отишао у Ургентни центар. Тамо је, према сазнањима нашег листа, примљен нешто после 22 часа.- Жалио се да је ударио главу и да има недефинисан бол у грудима. Прегледан је у неурохируршкој амбуланти. Том приликом није констатована ниједна повреда опасна по живот. Имао је нагњечења, али то није био разлог да буде задржан на даљем лечењу. Када је завршена опсервација пацијента, пуштен је кући, али било је евидентно да је доживео јак стрес – каже извор „Ало!“. Ипак, отац Иве Ђилас, Слободан Пелевић, потврдио је за „Курир“ да га је Драган Ђилас ударио по лицу, те да има масницу испод ока“.

Чак је и Ђиласу увек наклоњен лист „Блиц“ известио у вести број четири:
„Ђилас се жестоко посвађао са бившим тастом, случај пријављен полицији“. „Драган Ђилас, бивши председник ДС, имао је жучну свађу са својим бившим тастом Слободаном Пелевићем, оцем његове бивше супруге Иве са којом има двоје деце. Обојица су о случају обавестили полицију.Верзије овог догађаја су опречне и још се не зна шта се заиста догодило у суботу поподне на Врачару током жестоког сусрета Ђиласа и Пелевића. Пелевић је пријавио да га је Ђилас напао, ударио песницом у главу и оборио га на под. Помоћ је потражио у Ургентном центру, где су му утврђене лаке телесне повреде. Лекари су о инциденту одмах обавестили полицију, а Пелевић и Ђилас су се држали сваки своје верзије приче. Ђилас је, с друге стране, пријавио да га је најпре бивша ташта вербално напала, а да га је затим Пелевић ударио и у кошкању које је наступило пао на земљу“.

Навео сам извештаје три супротстављена и конкурентска медија, како не би било сумњи у пристрасност неког од њих. Сви су потврдили насиље у својим извештајима. И на крају, како је
психијатар Зоран Миливојевић и најавио („У Србији свако познаје неког, па се такви случајеви неретко заташкавају“), виновник насиља се извукао. Овај случај породичног насиља потврђује наводе о Ђиласовој немогућности да контролише бес и успостави самоконтролу. То се сасвим уклапа у матрицу вербалног насиља које је Ђилас испољавао на седницама Скупштине града у два случаја које сам описао.

Функционери ДС снимили и приказали право Ђиласово лице

Нечастиви и дијаболични Ђиласов карактер потврђује и случај када су функционери ДС, тонски снимали Ђиласа у време његове кампање за председника ДС, у октобру и новембру 2012. Тада је ван очију јавности и медија, на затвореним страначким састанцима Ђилас показивао своје право лице. Бесрамно, бескарактерно, дијаболично. У октобру и новембру су ти функционери ДС, на Јутјуб, поставили седам тонских снимака Ђиласове бескрупулозности, са коментарима.

• У првом снимку Ђилас говори о томе да би он у странку увео диктатуру и самовлашће.
• У другом снимку Ђилас даје своју визију избора- он изборе види као поделу плена.
• У трећем снимку Ђилас дели савете и лекције о корупцији- не о борби против корупције – већ савете о томе како је најефикасније спровести.
• У четвртом снимку Ђилас без увијања каже да ће газити своје неистомишљенике.
• У петом снимку Ђилас отворено каже да ће згазити све оне који му се противе.
• У шестом снимку Ђилас најављује да ће његова увек бити последња и коначна, тј. да ће он одлучивати о свему, да ће бити алфа и омега. Све и свја. Једном речју – тиранин.
• У последњем, седмом снимку Ђилас прети свим непријатељима (а то је свако ко хоће у нечему да га спречи – по његовим речима) да ће или завршити у затвору или ће престати да се баве политиком.

Ђилас-Тренутак истине 1 – О изборима у ДС
Објављено је 17.10.2012.
Први видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – О изборима у ДС и Ђиласовој истинској визији даљег „демократског“ развоја ДС под његовим руковођењем. Наставиће се…
Демократе, 10. новембра 2012. изаберите паметно! Он НИЈЕ наша Демократска странка!

Ђилас-Тренутак истине 2 – О приоритетима после избора
Објављено је 19.10.2012.
Други видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Ђилас искрено о приоритетима после избора. Демократија, јачање странке, борба за интересе грађана… предизборне бајке. Прави приоритет: подела плена! А плен: Демократска странка. Наставиће се…

Ђилас-Тренутак истине 3 – Мала лекција из бизниса
Објављено је 21.10.2012.
Трећи видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Драган Ђилас дели савете следбеницима из личног искуства: како у Србији најбрже постати богат као, на пример, Драган Ђилас или неки његови блиски пријатељи и пословни партнери. Наставиће се…

Ђилас-Тренутак истине 4 – О неистомишљеницима
Објављено је 22.10.2012.
Четврти видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Драган Ђилас искрено о људима у ДС који се усуђују да мисле различито од њега, и судбини која им следи. Демократски, нема шта. Наставиће се…
Демократе, 10. новембра 2012. изаберите паметно! Он НИЈЕ наша Демократска странка!

Ђилас-Тренутак истине 5 – О противницима и њиховим правим намерама
Објављено је 23.10.2012.
Пети видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Како Драган Ђилас види људе у ДС који се супротстављају ономе што он жели, шта су њихове праве намере и шта они заправо раде. Врло мало о противницима, али много више о Ђиласу као личности. Наставиће се…

Ђилас-Тренутак истине 6 – О крају
Објављено је 26.10.2012.
Шести видео из колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Још мало о карактеру Драгана Ђиласа, његовој визији будућег „демократског“ процеса одлучивања у ДС, његовој личној улози у том процесу и, посебно, о Ђиласовим сличностима са неким другим познатим људима. Наставиће се…

Ђилас-Тренутак истине 7 – О непријатељу и његовој судбини
Објављено је 04.11.2012.
Седми видео и бисер колекције „Тренуци искрености Драгана Ђиласа: шта Ђилас говори када мисли да се обраћа само пријатељима?“ – Након што смо чули шта Драган Ђилас мисли о неистомишљеницима у ДС и каква судбина њих очекује, представљамо вам бисер његове искрености. Шта Драган Ђилас заиста мисли и планира када је у питању његов водећи ривал? Онај „један“, најгори од свих…
Демократе, 10. новембра 2012. изаберите паметно! Он НИЈЕ наша Демократска странка!

Овде се не ради о претпоставкама или спекулацијама о Ђиласовој природи. Саме Ђиласове искрене речи – односно његово отворено зло, су потпун доказ насилне и тиранске природе Драгана Ђиласа. Он сам говори о томе какав је диктатор, тиранин, насилник и како се спроводи корупција. И…? И…ником ништа. Ови снимци стоје већ пет година на Јутјубу. Да ли је и један медиј известио о овоме, да ли је ико од медија осудио ово. Не!!! Замислите Вучића у истој ситуацији. Њега би мрзилачки медији, западни странци и сви непријатељи, натерали да поднесе оставку на све функције и да се повуче из политике. Реаговао би ОЕБС, УН, огласили си би се сви западни амбасадори, борци за људска права, све НВО. Гракнула би и ала и врана. Али за Вучића вреде једни аршини, најгори, најоштрији, а за Ђиласа вреде сасвим други. Његова злодела се проглашавају успесима, његова корупција менаџерском вештином. Ђилас је и даље миљеник прозападних медија, амбасадора запада, НВО праваша, и свеколике жуте олош елите. И наравно, браће тајкуна. И зато су га вратили у политику и кандидовали поново за градоначелника.

Бесрамно лицемерје и неискреност Драгана Ђиласа

У августу 2013. године, на Танјуговом снимку, постављеном на сајту ДС, Ђилас хвали Вучића и пројекат Београд на води. Види линк: https://www.youtube.com/watch?v=_Ssq6RX6Ezk
Ђилас најављује сарадњу градских и републичких власти. Ђилас каже:“ Ми смо о том пројекту већ једном разговарали пре извесног времена и постигли смо консензус да је то један од пројеката, који уз метро може да промени слику Београда„…“и мост Борча Земун је такође део тог пројекта“…“Мислим да треба да кренемо и да решавамо део по део, и да поделимо цео пројекат (БГ на води…оп.аут) у фазе“…“Верујем да уз сарадњу републичке владе и градских власти…можемо да урадимо нешто што је заиста добро за све Београђане“. Када је крајем септембра 2013. смењен, Ђилас је променио плочу. Већ у октобру, на сва уста је пљувао пројекат Београд на води, само два месеца после хваљења и Вучића и Београда на води. Толико о искрености и доследности. Ђилас је пљувао Вучића и све Вучићеве пројекте до тренутка када је смењен у ДС, 2014. године. Ђилас је имао још једну фазу хваљења Вучића 2015.године. У јулу 2015., Ђилас је дао интервју листу „Ало“ у коме се (опет) похвално изражавао о Вучићу. Види линк : http://arhiva.alo.rs/vesti/aktuelno/posle-kosarke-se-ne-vracam-u-politiku/104818 . Наслов интервјуа је био „После кошарке се не враћам у политику!“. Цитирам „Ало“:
Питање: „Стиче се утисак да после свега данас имате много више навијача?.
Ђиласов одговор:“ Политика ме не занима од тренутка када су се завршили избори. Тек после кошарке ми не пада на памет да се враћам у ту арену. Нећу да дозволим да ме политика поједе и да због тога трпе моји најближи. Моји планови су, осим за спорт, везани још само за пољопривреду. Ту видим и велику шансу за Србију“.
Питање: „Имате амбиције да урадите нешто велико и у пољопривреди?“
Ђиласов одговор:“ – Желим да узгајам боровнице и друго воће. Искрено верујем да је будућност Србије у пољопривреди и енергетици, да те две гране могу да извуку нашу државу из економске кризе. Тражим одговарајућу земљу, близу сам да је пронађем“.
Питање: „Кошарка је спојила наизглед неспојиве, вас и Александра Вучића?“.
Ђиласов одговор:“- У коректним смо односима, чујемо се често, највише причамо о кошарци. Искрено је честитао на освајању Евробаскета за жене, чак смо и о тактици причали пред полуфинале и финале…“
Питање:“Спортски речено – да ли је Вучић тренутно наш најбољи политички играч?“
Ђиласов одговор:“- Што се тиче талента за бављење политиком и посвећености том послу, апсолутно. Зар је проблем рећи оно што сви виде? Има јаку енергију, улаже огроман труд“.

Нажалост, Ђилас није постао одгајивач боровница и другог воћа, дакле пољопривредник, и очито није пронашао одговарајуће земљиште за гајење бобичавог и другог воћа. Заборавио је на обећање да му не пада на памет да се враћа у политику. Заборавио је обећање да неће дозволити да га политика поједе и да због тога трпе његови најближи. Као Голума из Господара прстенова, Ђиласа ће појести сопствена грамзивост. Очигледно га брига што ће због његових поступака, трпети његови ближњи. Као што га је било брига за ближње у децембру 2014. када је ескалирало његово насиље. Не чуди нас то. Од 2004., смо навикли на Ђиласова зла. Огуглали готово. Сада је време да кажемо – доста. Твоје време је прошло- што си опљачкао- опљачкао си. Нема више. Нећемо ти дозволити.

Указаћу на то да Ђилас од августа 2013. до данас, има лабилне фазе и мене у понашању, да је неискрен и лицемеран, недоследан. Час хвали Вучића (август 2013., и јул 2015., час га пљује- октобар 2013., цела 2014. и већи део 2017.). Сво то време Вучић је доследан и искрен према Ђиласу. Ком Ђиласу јавност треба да верује? Оном Ђиласу који хвали Вучића, 2013., и 2015., или оном Ђиласу који пљује Вучића, 2014., и 2017.? И то је још један доказ о карактеру и природи Драгана Ђиласа. Превртљив, неискрен, непоуздан, нестабилан. И такав човек се опет препоручује за градоначелника !?

Ђиласов повратак на место злочина

И коначно долазимо до тренутка који је Ђилас најавио још у априлу 2017., – тренутка Ђиласовог повратка у политику и најаве кандидатуре за градоначелника, дате кроз интервју листу „НИН“. Види линкове:
http://rs.n1info.com/a349105/Vesti/Vesti/Djilas-Ulazim-u-trku-za-gradonacelnika-Beograda.html
https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=12&dd=13&nav_category=11&nav_id=1335685
http://informer.rs/vesti/politika/360623/dilas-za-beograd-garantujem-svojom-imovinom-stefanovic-tako-si-garantovao-za-ds-pa-su-bankrotirali
Том приликом Ђилас је за НИН изјавио низ ствари које су спорне, али га госпођица Бећковић није решетала, нити му је постављала незгодна питања:
На питање због чега се вратио у политику и кандидовао, Ђилас одговара:
„Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије“.
Ђиласа изгледа да нико није обавестио да је пропадање престонице заустављено 24. Септембра 2013., када је он смењен са места градоначелника, после пет година његове штеточинске власти и после 13 несрећних година власти ДС. Од тада је Београд стао на своје ноге и бољитак је приметан.
„…Жеља да се моја деца, када заврше факултете, врате из Лондона да живе у Београду“.
„Разлог плус(…) је(…) што наша ћерка, (…) данас (Ђилас мисли на мајски „протест против диктатуре“) поново деминстрира борећи се за бољу Србију“.
Ђилас и Бећковићка неопрезно и арогантно праве грешку, овим поводом, као припадници олош елите, која не зна како живи обичан свет. Сазнајемо да две старије Ђиласове ћерке студирају и живе у Лондону. Ок. Како онда једна од њих демонстрира у мају? Где демонстрира? У Лондону – борећи се за бољу Србију? Ма дајте људи…Или демонстрира у Београду, на једном бесмисленом и безразложном протесту, због Вучићеве убедљиве победе-55%? Дакле, у Београду. Претпостављам да Ђиласова ћерка студира неки озбиљан факултет? Неко ко озбиљно студира у Лондону, нема времена да џабалебари по Београду месец дана на залудним протестима које су организовали Јанковић, Јеремић, а сада видимо, и Ђилас. Једино што можемо да закључимо да Ђиласова ћерка „студира „ у Лондону. Но, пунолетна је, Ђилас плаћа то „студирање“.Ок.
Ђилас наводи још један разлог. Цитирам:“ У политику сам ушао 2004.(…) ја сам човек који се читавог живота бори против неправде“.
Логично је питање – Против које неправде си се ти, мајке ти Ђиласе, борио 2004., па си због те неправде одлучио да уђеш у политику? Тада је председник Србије био Тадић, а ДС је имала власт у већини општина и градова, Београду, Војводини. Тада је неправду чинила једино ДС. ДСС је тек преузела републичку власт па није могла чинити неправде. Пре ће бити Ђиласе, да си ушао у ДС, због тога што то ниси могао у Ђинђићево време – јер те Ђинђић није подносио. И најпре ће бити да си у политику ушао да би умножио своје богатство. И јеси га умножио. Устостручио си га! Алал вера!
Потом му Бећковићка поставља добро, али нетачно питање:“Зашто сте протекле три године ћутали о том пропадању“. Ђилас одговара:“Три године се нисам бавио плоитиком,зато што сам се бавио кошарком“.
Питање је нетачно, зато што Ђилас није сасвим ћутао, већ сам навео, 2015., је хвалио Вучића. Из тих похвала се могло разумети да он хвали и напредак, а не да куди пропадање. А Ђиласов одговор је лош. Наравно, он мора да потврди да је ћутао – не може Ољи и читаоцима да се хвали, да је хвалио Вучића. Али је одговор лош због тога што Ђилас каже да му је функција председника КСС била милија од указивања на наводно пропадање Србије и Београда.
Потом Ђилас неопрезно каже (надајући се да је амнезија захватила и Ољу и читаоце НИН-:“Никад никакав договор са Вучићем нисам имао(…) зато што сам дубоко против његовог система вредности“. Чекај, чекај…А зар није Ђилас 2013., рекао: „Ми (Ђилас мисли на њега и Вучића, оп.аут.) смо о том пројекту (Ђилас говори о пројекту Београд на води, оп.аут.) већ једном разговарали пре извесног времена и постигли смо консензус…“ ? Дакле имао је договор са Вучићем и постигли су консензус! А зар није Драган Ђилас у јулу 2015., у интервјуу листу „Ало“ рекао о Вучићу :“- У коректним смо односима, чујемо се често,…“ ?. Зар није на истом месту Ђилас одговорио на следеће питање:“Спортски речено – да ли је Вучић тренутно наш најбољи политички играч?“ Зар није Ђиласов дао следећи одговор:“- Што се тиче талента за бављење политиком и посвећености том послу, апсолутно. Зар је проблем рећи оно што сви виде? Има јаку енергију, улаже огроман труд“? Па како је онда Ђилас „дубоко против његовог система вредности“? Аууу. Нека ми неко објасни, како можете бити дубоко против нечијег система вредности, а говорити за тог човека да сте у коректним односима, да се често чујете, да је тај човек наш најбољи политички играч, да има апсолутан таленат за бављење политиком, да је апсолутно посвећен послу, да има јаку енергију, да улаже огроман труд и да сте са њим својевремено постигли консензус? Нешто ту није у реду. Рећи ћу вам и шта. Ђилас мисли да може све људе варати све време. Заборавља да неке људе може варати све време, и да све људе може варати неко време, али да је у заблуди ако мисли то што мисли, да све људе може варати све време. Ђилас потцењује грађане. Он мисли да грађани памте као кокошке – један дан. Е мој Ђиласе. Даље, Ђилас износи једну идеју која је опасна по систем безбедности државе и која му није падала на памет у Тадићево време од 2004. до 2012.године. Каже:“Захтеваћемо од Републике да градски МУП буде под контролом Скупштине града“. Каже Скупштине, а мисли под његовом контролом. Ова идеја је као рођена да отвори низ злоупотреба и сукоба, и да дестабилизује Србију и Београд. Ето, Ђилас је створио Комуналну полицију, и то је био неопходан потез. Данас , два стуба Ђиласове кандидатуре Јанковић и Јеремић, траже укидање Комуналне полиције! Ђилас у интервјуу износи низ бесмислених идеја. Бесмислене су стога, што пола тих идеја већ реализује градска власт СНС, а друга половина је утопија или су штетне. И наравно, поставља се најлогичније питање – Због чега Ђилас није реализовао идеју о градском МУП-у, од 2008. до 2013. године? Имао је пет година времена и неограничену власт своје странке на свим државним нивоима. Због чега Ђилас није и остале предлоге које износи, реализовао у то исто време? Није, због тога што се ради о чистој демагогији, жељи за злоупотребом силе(МУП), и лошим намерама – које, је ли, не можете реализовати, нити предлагати када ваша странка има потпуну власт?
На крају Ђилас изваљује: “Сад могу да потпишем и да гарантујем целом својом имовином, да ћемо све оне ствари које зависе искључиво од нас, а не од Републике, урадити у првих 12 месеци наше власти“. У суштини он каже – Могу да гарантујем целом својом имовином. да ћемо опљачкати Београд у првих 12 месеци, а не као прошли пут , за пет година! А било би добро, кад већ помиње имовину, да нам каже колика му је имовина – с обзиром да је од 2004., па до 2014., устостручио имовину.

Пет година сам се борио против Драгана Ђиласа у Скупштини града, и сносио све последице. Демократска странка није имала горег председника од њега. Драган Ђилас је био најгори градоначелник у историји Београда! Шта сам о Драгану Ђиласу рекао, можете погледати у снимку из септембра 2013. године, када сам у име ДСС, образлагао разлоге за смену Драгана Ђиласа. Видети линк: https://www.youtube.com/watch?v=kTFQtJkWrDY .

Драгана Ђиласа подржавају Јанковићев Покрет згрчених грађана и Јеремићева Народна странка. Троје потпредседника Народне странке је својевремено било жестоко против Драгана Ђиласа. Синиша Ковачевић, Јеремићев дворски драматург, је 2012. поручивао Ђиласу у „Куриру“- цитирам Синишу Ковачевића:“Ђиласе, ти немаш морала“. Данас Ковачевић подржава Драгана Ђиласа и поручује му:“ Ђиласе, ти си морални анђео“. Пре пет година у ДСС-у, Ковачевић је са поносом могао да износи сопствено мишљење. Данас, да парафразирам Ковачевића „мора да клекне да би лаптао из пуног чанчета“. Јеремићевог. Ђиласовог. Боривоје Боровић је 2014., поводом случаја породичног насиља, рекао о Ђиласу:“То што је урадио Ђилас је кривично дело насилничког понашања и запрећена казна за то је до пет година затвора“. Данас Боровић подржава човека кога је назвао насилником који је починио кривично дело за које је запрећена казна од пет година. Санда Рашковић Ивић, ондулирана Јеремићева потпредседница је29.9.2017 у име НС, изјавила за „Блиц“- „Ми ћемо подржати Ђиласа“. 15.10.2017. изјавила је такође за „Блиц“:„Знам да Ђилас разговара са свима из опозиције. За мене лично је прихватљив. Морам да кажем да сам 2012. године била критична јер је и моја странка била критична према њему“. Те 2012. године и касније Санда Рашковић Ивић је жестоко критиковала Ђиласа, на седницама председништва ДСС. Приликом избора градоначелника 13. Јуна 2012. Санда Рашковић Ивић је на гласачком листићу нацртала велики мушки полни орган упућен Драгану Ђиласу. То сам видео својим очима, због тога што одборници ДСС и СНС нису гласали, већ су задржали гласачке листиће. Како је од цртежа мушког полног органа упућеног Ђиласу 2012., стигла до подршке Ђиласу 2017., мора сама да објасни?

Ђиласова кандидатура говори о кризи опозиције која траје низ година. Јадно је то у шта се претворила опозиција. У колоплет распадајућих, беснилом заражених болесника. Опозиција је спала на то да је предводе двојица пљачкаша и један цимерубица. Од те двојице пљачкаша, један је прави тајкун. За девет година, на три државне функције, бивши шеф ДС је устостручио своје богатство, обмањујући целу Србију. Немогуће је „стећи“ стотине милиона евра на законит начин, као у случају Драгана Ђиласа. Терминатор над градом Београдом, сада би да узјаше опорављени град. Није му доста што се бахатио пет година као крадоначелник. Грамзиви насилник Ђилас жели да своје кукавичије јаје положи у гнездо дијаболичног Јанковића и нечастивог Јеремића, јер своје гнездо нема. Чак је и ДС гадљив на Ђиласа. А Ђилас, арогантно и обесно, уредно прима накнаду за невршење одборничке дужности у овом мандату. Не заборавимо де је од 2013. до данас, око 50 сарадника Драгана Ђиласа, на челу са бившим Ђиласовим градским менаџером Александром Бијелићем, ухапшено под сумњом да су оштетили град Београд за скоро 10 милиона евра. Достојевски је једном рекао: „Има људи који свесно прелазе преко своје савести“. То за Ђиласа не важи. Он савести нема.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s