Објављено 18. 01. 2018. на:
http://standard.rs/2018/01/18/za-saku-glasova/

Небојша Бакарец: За шаку гласова!

ЗА ШАКУ ГЛАСОВА – ЗЛОУПОТРЕБА УБИСТВА ОЛИВЕРА ИВАНОВИЋА

Сви поштују убијеног Оливера Ивановића. И они који су се политички слагали са њим, и они који нису. Оливер Ивановић је био човек достојан поштовања. Неколико сати после убиства Ивановића, муњевито се показала сличност у реакцијама истих људи, као и у случају убиства Зорана Ђинђића. Исти људи тада, исти људи сада. Жути картел. Исте реакције – исте оптужбе. Исте методе убирања политичких поена и злоупотребе трагедије једног човека и његове породице, а све због обрачуна са политичким противницима.

Годинама после Ђинђићевог убиства су Тадић, Живковић, Шутановац, Јеремић,Ђилас и остала жута камарила, хушкали јавност, злоупотребљавали ванредно стање, а после тога и власт, до марта 2004.,и од 2008. до 2012., са циљем да докажу да је Ђинђића убио Коштуница. Кад су откривене Ђинђићеве убице, трудили су се да докажу да је Коштуница налогодавац. Кад је завршено суђење убицама, па је и та скаредна оптужба о налогодавцу отпала, тврдили су да је Коштуница „инспиратор“ убиства. Срећом, чак ни жути картел, за време власти, и поред уништавања правосуђа од стране Тадића, Маловићке, Месаровићке, Ристића и Хомена, није успео да „инспирацију“ прогласи за кривично дело. Чак и да јесу, било је јасно да Коштуница није ни инспиратор, па би били принуђени да буду још креативнији у злоупотреби правосуђа. Срећом, пали су с власти. Они су најбаналније злоупотребили пуку чињеницу да су Коштуница и Ђинђић, били политички супротстављени – и то је жути картел представио као крунски доказ да је Коштуница „инспиратор“ Ђинђићевог убиства.

Данас исти ти Тадић, Живковић, Шутановац, Јеремић, Ђилас и принове у распалој жутој камарили – Јанковић, Лекић, Вукадиновић, Трифуновић, хушкају јавност, призивају атмосферу ванредног стања и линча, а злоупотребили би и власт, да је имају, са циљем да докажу да је Ивановића убио Вучић. Ова скаредност се није примила и одмах је развејана. Истовремено се труде да докажу да је Вучић и налогодавац. И та срамна оптужба о налогодавцу је такође испарила, чим је испарило њихово обесно дахтање на конференцијама за штампу. Истовремено тврде да је Вучић и инспиратор убиства. И на тој смешној оптужби ће најдуже истрајати. „Инспирацију“ не можете ни доказати , ни оповргнути законом. „Инспирацију“ можемо пронаћи у сфери езотеричног, уметничког, али не и у сфери правне науке и закона. Како им оптужбе бивају све јадније и како их троше брзином светлости, већ данас (17.01.2018.) ће бити заборављене њихове „инспирације“.

Срећом, жута хунта није на власти, то је само метастазирани жути радиоактивни отпад, развејан на сто страна, чији је углед раван нули (а период полураспада истекао). Као голи цареви, они се не обазиру на своју нагост и уздигнуте главе, а оклембешених удова, шире своје зло. Понављају се, досадни су дозлабога. Исти људи, исте методе, исте оптужбе. И опет, провидно и банално покушавају да злоупотребе пуку чињеницу да су Вучић и Ивановић, били политички супротстављени – и то жути картел опет представља као крунски доказ да је Вучић „инспиратор“ Ивановићевог убиства. Хвала Богу, нису на власти па не могу да је злоупотребе као некада. Могу само ограничено да шире своје разобручено и безобално зло и лажи, путем оно мало медија спремних да шире ту заразу. А све то због тога што мисле да ће им то користити у изборној кампањи у Београду. Та зараза, контаминација је отишла толико далеко да је „Серж Трифо“, бивши глумац, ушао у терминалну фазу уринарно фекалне фиксације. За ту бољку, више није довољна соба са гуменим зидовима и кошуља којој се рукави везују отпозади, већ је потребна и одаја са уређајима са самоиспирање просторије и одливном решетком великог профила. А ту можемо да сместимо и остатак жутог картела.

И да се упитамо, какве везе имају ове скаредне оптужбе Јанковића, Лекића, Вукадиновића, Трифуновића, Живковића, Шутановца, Тадића, Јеремића и Ђиласа са обзиром и саосећањем према убијеном Ивановићу и његовој породици? Какве везе имају те недостојне оптужбе са откривањем убица Оливера Ивановића? Никакве! Али имају везе са београдским изборима, са политичким лешинарењем, имају везе са покушајем да се Вучић лажно оптужи да је истовремено инспиратор, налогодавац и убица. То грађани виде. То виде и Митровчани и Београђани, и сви грађани Србије. Ако је овај жути картел, толико волео Оливера Ивановића, због чега му нису помагали на било који начин? Уколико су били истомишљеници, због чега им Ивановић није пружао политичку подршку, уназад шест година, због чега није долазио на њихове скупове и конференције за штампу? Неће они помоћи породици убијеног Оливера Ивановића, већ држава Србија, коју води Вучић. Јасно је да чланови распаднутог жутог картела само злоупотребљавају убијеног Ивановића, због шаке гласова. То је недостојно. Достојевски је једном рекао „Има људи који свесно прелазе преко своје савести“. То се не односи на жути картел – то је за њих комплимент. Они савести немају. Као Јуде – за шаку златника!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s