Објављено 28.03.2018. на:
http://standard.rs/2018/03/28/autosovinizam/

АУТОШОВИНИЗАМ

Реакције дела опозиције на зверски напад на Србе у Косовској Митровици

„Хеј, Словени, јоште живи дух наших дедова, док за народ срце бије њихових синова.
Живи, живи, дух словенски, живећеш вековма, залуд прети понор пакла, залуд ватра грома.
Нек се сада и над нама буром све разнесе, стена пуца, дуб се лама, земља нек се тресе.
Ми стојимо постојано кано клисурине, проклет био издајица своје домовине!“

Чињенице и последице

У тренутку док настаје овај текст (27.03.2018.),поводом зверског напада албанских специјалаца на Србе у Косовској Митровици, један део опозиције ћути (Јанковић-ПСГ, Ђилас, Шапић, ДЈБ…), док други показује разобручену самомржњу – аутошовинизам (Народна странка, ДСС, ДС, Двери). Једини изузетак је СРС, чији председник Војислав Шешељ, пружа пуну подршку држави Србији и њеним органима. На друштвеним мрежама су се огласили и дежурни хејтери и аутошовинисти – Сергеј Трифуновић-ПСГ, Јанко Баљак-ПСГ, Славиша Лекић- НУНС, Беба Балашевић – екс ДС и Јасмина Лукач – „Данас“. Сви они су преко Твитера упутили срамотне и бескрупулозне увреде Марку Ђурићу, Србима и Србији.

Последице ничим изазваног напада тешко наоружаних специјалних јединица, лажне државе Косово, над голоруким народом су: повређене тридесет три особе, од којих пет теже, ухапшен директор Канцеларије за Косово и Метохију, Марко Ђурић, и нанета велика материјална штета. Министар пољопривреде у Влади Косова Ненад Рикало је задобио тешке телесне повреде (грудног коша и абдомена) због којих је задржан на лечењу у косовскомитровачкој болници, на интензивној јединици. Поред Рикала, повређене су још 32 особе међу којима су заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију, Жељко Јовић који је задобио повреде карлице, екстремитета и предложена је хоспитализација. Међу повређенима су и председник општине Лепосавић, Зоран Тодић, као и саветник Иван Милојевић, који има повреду ока и торакса. Лакше је повређен и Марко Ђурић. Нападнуто је и лакше повређено и више српских новинара (није познат коначан број, за сада).

Српска листа је донела одлуку да излази из косовске владе, а десет већински српских општина на Косову и Метохији формираће 20. априла, Заједницу српских општина, најавио је председник Српске листе Горан Ракић.

Одлуку о нападу је донела власт лажне државе Косово, уз сагласност и подршку западног фактора, без чијег налога, албанске власти иначе не поступају.

Уједињени аутошовинисти

Сергеј Трифуновић –ПСГ, поставио је на Твитер увредљиву поруку, одмах након што је ухапшен Марко Ђурић. „Можете ли, молим вас, да задржите животињу?“ – написао је Трифуновић на албанском језику. Јасмина Лукач, новинарка „Данаса“ је написала:“Јбг, да завршим једном да одем по дану, кад не може – ухапшен Телетабис. Да су ови из ОВК барем привели Вулина па да ми није жао што морам да рушим стране“. Јанко Баљак – ПСГ- режисер, је написао:“ово у митровици је само доказ да кад хулиган хоће да се бије,он ће се и побити. а председник је од те сорте. Био и остао“. Беба Балашевић – бивша функционерка ДС, је написала:“-Ухапшени сте господине Ђурић.-Јел имам право на један телефонски позив?-Имате. -Ацо србине,Ацо Србине!“. Славиша Лекић – председник НУНС, је написао:“За време бомбардовања СРЈ, ни једна бомба није пала на Никшић. Кажу да су Никшићани огромним словима исписали:“Гађајте и нас, нијесмо шугави!“. Рекоше мрзитељи и уђоше у анале бешчашћа.

Срамотна саопштења издали су ДСС, Двери, НС и ДС. Цитирам делове саопштења.

Саопштење ДСС и Милоша Јовановића: „Сваким даном, па и овом последњом провокацијом приштинских власти, коју по налогу из Београда подржавају и одржавају посланици тзв. Српске листе, потврђује се потпуни слом косовске политике председника Републике и Владе Србије. Све је очигледније да не постоје никакве границе испод којих се српска власт неће савити, како су јавно пониженог Ђурића савили шиптарски терористи у униформама специјалних јединица“.

Коментар. За време НАТО злочина, 1999. године Милош Јовановић је студирао у Паризу. Лично ми је рекао да је тада неизмерно саосећао са патњама свог народа, злопатећи се по главном граду државе, која је такође бомбардовала Србију и Косово. Рекао ми је да су га само неодложне обавезе одвратиле од наума да са оружјем у руци брани Србију и Косово. Милош Јовановић, је иницијатор, коаутор и потписник, „Апела за одбрану Косова и Мeтохије“ који је 6. јануара 2018. објављен у листу „Политика“. Писан у патетичном тону, препун овешталих салонско патриотских фраза и општих места митоманије, тај проглас је и чињенично нетачан и препун произвољних тврдњи. Једно је сигурно, политика „замрзнутог конфликта“ Јовановића и ДСС, је политика јалове неспособности да се понуди решење проблема. То је неодговорно гурање проблема под тепих, или ако хоћете, то је нојевско гурање главе у песак. Народна изрека каже о томе:“Муко моја пређи на другога“. Замрзнути конфликт значи жртвовање 120.000 Срба на Косову и Метохији, утопијској идеји о „Светој земљи“ и „небеској Србији“. Светом и небеском, смисао дају живи људи земље Србије. Ако би аршине из саопштења ДСС и
Милоша Јовановића, применили на догађаје од 17. марта 2004. (погром над Србима), и на догађаје од 17. фебруара 2008. (једнострано проглашена независност Косова), неминовно би закључили да Милош Јовановић и ДСС те догађаје проглашавају за „потпуни слом косовске политике председника Владе Србије“. Да их подсетим да је тада председник Владе Србије, био председник ДСС. Ето, ту се види бесмисленост и кратковидост овог мрзилачког саопштења.

Саопштење Двери и Бошка Обрадовића: “Председник Двери истиче да наше државно руководство ниједну контрамеру није донело након јучерашњег хапшења Марка Ђурића (…) то нам говори да све иде ка потписивању правно обавезујућег споразума. По његовом мишљењу режим Вучић-Дачић би у том случају искористио јучерашње догађаје да се изборе за ЗСО како би касније лакше представили народу потписивање правно-обавезујућег споразума којим се Србија трајно одриче дела своје државне територије. Међутим, ЗСО има врло мало значаја за српске интересе, јер су и ЗСО и њено формирање део процеса заокруживања државности лажне терористичке државе. Он додаје (…) и да зато не разуме зашто се у овом тренутку иде ка потписивању овог споразума и одрицању од дела своје територије“.

Коментар. За време НАТО злочина и Бошко Обрадовић је студирао – у Београду. Нигде у биографији се не хвали да је бранио Косово и Метохију, нити да је тада био у војсци. Није. Он је студирао књижевност и заљубљивао се у Љотића. Обрадовић напада Заједницу српских општина, као „процес заокруживања државности лажне терористичке државе“. Ако је то тако, због чега се Албанци пет година грчевито и очајнички труде да онемогуће формирање ЗСО? Једно знамо, Двери и Обрадовић, немају никакву политику према КиМ, нити их та тема много интересује у последње четири године, најмање.

Саопштење НС и Вука Јеремића: „Да је Вучић имао часне намере и зрно дипломатске способности, он би (…) отворио питање Ђурићеве посете Косовској Митровици и инсистирао да се избегне оно што се јуче догодило. То не захтева превелику мудрост, нити знање енглеског језика веће него што он има – скромно, али за ту ствар довољно. Вучић је то дакле могао да спречи, а није“, рекао је Јеремић. Јеремић је навео да сумњу буди и досадашњи изостанак иницијативе Српске листе да обори владу Рамуша Харадинаја у Приштини, и додао да се нада да та иницијатива неће изостати. „Да је Вучић заиста потресен, Српска листа, која је под његовом потпуном контролом, тренутно би гласала за обарање Харадинајеве владе. Ако нема захтева за хитну седницу Савета безбедности УН и нема обарања владе у Приштини, то буди сумњу да је реч о режији“, рекао је Јеремић“.

Коментар. Прво, Јеремић износи очигледну неистину о одсуству реакције Српске листе. Бар два сата пре него што је издао своје хејтерско саопштење, Јеремић и његове службе су могле да се увере да је Српска листа донела одлуку да излази из косовске владе. Какав пропуст! Друго. Када би бирали појединачно највећу штеточину по питању признања Косова и Метохије, неминовно би избор пао на Вука Јеремића. За време његовог токсичног министровања, независност КиМ је признала 91 држава. Вук Јеремић је у злој намери, неспорно питање суверенитета Србије пред Генералним комитетом Генералне скупштине ОУН, учинио спорним – Предлогом резолуције којом се тражи мишљење Међународног суда правде о легалности једнострано проглашене независности Косова. Тај Суд је стао на страну Косова, и тиме је Јеремић задао кључни ударац будућим српским напорима. Током петогодишњег мандата на месту министра спољних послова, на своја луксузна путовања Вук Јеремић је потрошио више од 3,6 милиона евра из буџета Републике Србије. Јеремић је за себе узео и 55.000 евра на име дневница, и на тај начин дуплирао целокупан износ своје петогодишње плате као министра спољних послова у Влади Србије. За 5 година министровања (1820 дана),Вук Јеремић је на службеном путу провео око 960 дана – преко 2,5 године.

Саопштење ДС: “Демократска странка осуђује прекомерну употребу силе косовских полицијских органа која је очигледно изгледала као представа у којој су косовске власти извеле показну вежбу суверенитета, а српска власт добила излазну стратегију и прилику да покаже патриотизам на домаћем терену. Власт која оптужује Запад за хапшење недвосмислено личи на понављање сличних сценарија из прошлости. Са којим доказима Вучић и Ђурић оптужују међународну заједницу (…)?“.

Коментар. Власти ДОС-а, ДС-а и ДСС-а, су током више од дванаест година, оставиле Српској напредној странци тешке терете. Јако је тешко осовити Србију на ноге, после деценија ратова, криза и пљачке Србије. Такав чаробни штапић нема нико. Демократска странка је од последњих осамнаест година, дванаест година владала Србијом, Војводином шеснаест година, а Београдом је ДС владала тринаест година. Демократска странка је највише политички и економски разорила Србију, а прихватање независности лажне државе Косово, је довела до коте 99%. Највеће штеточине у погледу тзв. Косовске политике су били Борис Тадић, Вук Јеремић и Борко Стефановић, некадашњи лидери ДС.

Не верујем да ће грађани разумети овакве мржњом заслепљене реакције дела опозиције, против сопственог народа и власти, у случају у коме је апсолутно јасно да сва кривица за бестијални напад на српски народ на КиМ, лежи искључиво на органима лажне државе Косово. Оваквим реакцијама, део опозиције, који је управо потонуо на београдским изборима, ће наставити да тоне још дубље. Као што видимо сами су за то криви.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s