Објављено 28.03.2019. на:
http://standard.rs/2019/03/28/kleveta-ili-istina/

Кукавица Драган Ђилас

У новембру 2017.године, тајкун Драган Ђилас је тужио аутора овог текста, због изјаве за лист „Ало“, која гласи: „Пљачкајући Београд и Србију, стекли су милионе евра. Бивши председник ДС-а Ђилас „стекао” је стотине милиона евра. Како? Ђиласов градски менаџер Бијелић оптужен је да је оштетио Београд за шест милиона евра. Још 43 Ђиласова функционера су хапшена, у осам афера. Ђилас је довео Београд до банкротства, задуживши град, предузећа и градске општине за 1,1 милијарду евра! – наводи Бакарец“. Тужба је поднета због “увреде и повреде угледа и части“.

На првом рочишту које је одржано 27.03.2019., Драган Ђилас се кукавички није појавио. Одбио је да се суочи у судници са вашим аутором, на суђењу које је сам иницирао. Уплашио се. На рочишту је изведено саслушање аутора овог текста. У свом исказу ваш аутор је изнео да уопште није увредио Ђиласа, што се из изјаве листу „Ало“ и види. Нигде у изјави не постоји ни један увредљив израз или реч, који се односи на Ђиласа. Ђилас није имао основа да се осети увређеним и да трпи било какве душевне болове и слично, као што је навео у тужби. Изузев у случају да га погађа сама истина, за коју кажу да највише боли. Ваш аутор је коректној госпођи судији изјавио да он као политички аналитичар не вређа људе,између осталог и због тога што би то одузело веродостојност његовим политичким анализама. Те политичке анализе су објављивали или их објављују, десет година уназад, „Политика“ , „Печат“, „Информер“ и угледни политички портали „Нови стандард“ и „Видовдан“, али и многи други медији. Ваш аутор је изнео податке о енормним растућим приходима само две Ђиласове фирме, у периоду од 2004., до 2013., о кумулативним растућим дуговима града Београда у периоду од 2008., до 2013., а изнео је и пример како је опљачкан буџет Београда, на примеру малверзација у Дирекцији за грађевинско земљиште од 2004.до 2011.године (детаљи у даљем делу текста). Ђиласови адвокати су вашем аутору поставили само два неважна питања – „Да ли сте били одборник у тренутку давања спорне изјаве и шта подразумева реч – малверзације?“. Том речју је ваш аутор описао поступке Драгана Ђиласа износећи свој исказ. Одговор на прво питање је био потврдан. Аутор овог текста је упутио Ђиласове адвокате да значење поменуте речи потраже у речнику.

Адвокати вашег аутора су бриљантни Драган Палибрк, легенда наше адвокатуре и сјајна Александра Ракић. Њихово ангажовање у овом предмету је изваредно и хвале вредно.
Ђиласови адвокати су Владимир Тодорић (упутнице1, 2, 3) и Мирослава Дајч (упутнице 4 и 5). Владимир Тодорић је био члан Политичког савета ЛДП. После тога је постао функционер ДС. Почетком 2017., Тодорић је напустио ДС. Сада је члан Председништва Јеремићеве Народне странке. Мирослава Дајч је још 2007., била адвокат Драгана Ђиласа у поступку пререгистрације Ђиласовог листа „Прес“. После тога је од 2008., до 2013. године, била шеф кабинета градоначелника Драгана Ђиласа.

Следеће рочиште је заказано за други октобар ове године. Надајмо се да ће Ђилас смоћи снаге и храбрости да се појави на рочишту, уместо кукавичког избегавања.

ЂИЛАСОВЕ МАСОВНЕ ТУЖБЕ
Своју немоћ Драган Ђилас је покушао да надокнади масовним тужбама (преко 40) против угледних медија и појединаца, које је поднео 2017., и 2018.године. Ђилас је до сада тужио: медије – РТС, Пинк, Информер, Ало и Српски телеграф , политичке странке – СНС и СПС. Између осталог, тужио је и Александра Вулина, Горана Весића, Миленка Јованова, Синишу Малог, Жељка Митровића, Драгана Ј. Вучићевића, Александра Игњатовића (Информер), Ненада Љ. Стефановића (РТС) и аутора овог текста. Међутим Ђилас је отишао и корак даље. Он је Вишем јавном тужилаштву у Београду поднео кривичну пријаву против новинара Драгана Ј. Вучићевића и Александра Игњатовића. Осим што гуши јавну реч, он би и да осуђује новинаре на затворске казне. Тајкун Ђилас покушава да застраши медије и појединце, и одврати их од критика уперених против њега. У САД је овај феномен системски препознат као „SLAPP“ (Strategic Lawsuit Against Public Participation) – Стратешке тужбе против учешћа јавности, а термин је уједно и акроним енглеске речи „шамар“ (slapp). Тај термин је сковало и дефинисало двоје угледних професора правног факултета Универзитета у Денверу, давне 1980.године. У САД су у 30 савезних држава усвојени Анти „SLAPP“ закони, којима се спречава злоупотреба правног система у циљу гушења слободе изражавања у медијима. Циљ „SLAPP“ тужби је гушење слободе говора и ограничавање критике јавности, а тужбе су усмерене против утицајних медија, појединца или институција. Подносиоци „SLAPP“ тужби желе да цензуришу и угуше критике и застраше тужене, и оптерете их бесконачним парницама, чији трошкови превазилазе чак и могућности појединих медија. „SLAPP“ тужилац не планира да добије парницу, већ свој циљ постиже ако тужени одустане од даљих критика или истраживања. Правни трошкови за процесе, који могу трајати годинама, поједине медије, блогере и ауторе критичких текстова, могу материјално толико исцрпети да просто одустану од критика и истраживања. По правилу „SLAPP“ тужитељи се не заустављају само на једној парници, него у жељи да ућуткају појединце и медије, нагомилавају парнице док год медиј или појединац не одустане од критике. „SLAPP“ тужбе последично утичу на целокупну медијску и јавну сферу, ширећи страх од бесконачних финансијски исцрпљујућих судских парница и значајно утичу на гушење слободе изражавања. „SLAPP“ тужбе су заправо злоупотреба правног система. Најзаступљенији облик SLAPP тужбе су тужбе за клевету, и повреду угледа и части. „Шамар“ („SLAPP“ ) тужбе су одавно присутне и у Србији, али на њих домаће законодавство нема адекватан одговор, јер нису системски препознате и преточене у одговарајућу законску регулативу, те тужитељи најчешће постижу своје циљеве, односно успевају „SLAPP“ тужбама да утичу на критичко мишљење и истраживачко новинарство. Ђиласов удар на медије и слободу говора, није осудило ни једно новинарско или правничко удружење.

ДА СЕ НЕ ЗАБОРАВИ
Демократска странка је у последњих деветнаест година, дванаест година владала Србијом, шеснаест година је владала Војводином, тринаест градом Београдом, и владала је највећим бројем градова и општина у периоду од 2000. до 2012. године. Постоји основана сумња да се Ђилас незаконито обогатио вршећи три државне функције – директор народне канцеларије, министар за НИП, градоначелник Београда (2004.-2013). Две његове компаније, Мултиком и Дајрект медија, током осам година (2005.-2012.), оствариле су пословни приход од невероватних 583 милиона евра! Он сам је имовинској бази „Крик“, пријавио имовину вредну 24,3 милиона евра. О стеченом Ђиласовом богатству сведоче подаци из АПР-а, за фирме коју су биле, или јесу у његовом власништву или сувласништву. Сам Ђилас је дао своје имовинске податке мрежи за истраживање криминала и корупције „КРИК“-у (упутница 6). У имовинској бази „КРИК“, постоји база – имовински профил, где стоје подаци о енормном богатству Драгана Ђиласа. На абецедном списку политичара који су били носиоци листа или кандидати за градоначелнике стоји да Ђилас поседује 1.649 m2 некретнина, а да је вредност Ђиласове имовине преко 24 милиона евра (24.375.347)! У одељку Ђиласовог профила: „Компаније“ стоје подаци о 26 компанија чији је Ђилас био, или јесте, власник или сувласник (упутница 7).

По подацима које поседује аутор овог текста, пословни приходи две Ђиласове компаније су износили: „Multikom group“: 2005.-3.100.000, 2006.-4.087.178.000, 2007.-6.198.455.000, 2008.-7.157.698.000, 2009.-7.027.140.000, 2010.-7.885.640.000, 2011.-7.752.161.000, 2012.-7.849.016.000. Укупно – 48 милијарди дин или 400 милиона евра. Пословни приходи „Direct media“: 2009.-5.237.687.000, 2010.-5.790.739.000, 2011.-5.770.662.000, 2012.-5.116.968.000.
Укупно – 22 милијарде дин или 183 милиона евра. Укупни пословни приходи ове две Ђиласове компаније су износили фантастичних 583 милиона евра од 2005. до 2012. године! Приходи су били још већи, али ваш аутор не поседује податке за приходе „Direct media“, од 2004. до 2009.године. Индикативан је скок пословних прихода „Multikom group“, са 3 милиона динара 2005., на 7,85 милијарди динара 2012.

ИЗВЕШТАЈ ВЕРИЦЕ БАРАЋ
У прилог свему што је до сада наведено говори извештај из 2011.године, Верице Бараћ и Савета за борбу против корупције (упутнице 8 и 9), о Ђиласовим компанијама, цитирамо:
„ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, САВЕТ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ, 72 Број: 07-00-6614/2011-01
19. септембар 2011. год. Београд, „ИЗВЕШТАЈ О ПРИТИСЦИМА И КОНТРОЛИ МЕДИЈА У СРБИЈИ“ ;
Стране 28., 29. и 30.: „Multikom group, Direct media, Emotion. Значајно место на тржишту реклама и маркетинга имају агенције у којима удео у власништву има Драган Ђилас, градоначелник Београда и заменик председника Демократске странке. Ђилас је власник четвртине удела у маркетиншкој агенцији Multikom group, у којој је некада имао половину удела (…) Предузеће Мultikom group основано је 2004. године, а бави се пословима везаним за оглашавање у медијима, закуп медијског простора, финансирање продукција, куповину и продају телевизијских права(…) Мultikom поседује уделе у другим агенцијама и то 93 одсто у Direct mediji, која се такође бави продајом рекламног простора. Мultikom група је већински власник домаћих предузећа „Spark Event Promotion“, предузећа за промотивне активности, Sports ADD за књиговодство, Big Print за штампање и Frendee за трговину преко интернета, док продукцијска кућа Emotion, у којој је Мultikom све до донедавно била сувласник са 49 одсто, реализује најскупље телевизијске програме, попут „Великог брата“, „48 сати свадба“, „Све за љубав“, „Мењам жену“, „Операција тријумф“, „Узми или остави“(…)
На основу података добијених од Трезора НБС, Савет за борбу против корупције утврдио је и да штампарија „Big print“, која је чланица Мultikom group, остварује директну пословну сарадњу са државним институцијама, међу којима има оних који се финансирају из буџета града Београда, чији је градоначелник управо Драган Ђилас. Та фирма је пружала услуге и Скупштини града Београда, градској општини Нови Београд, већини београдских позоришта (Атеље 212, Звездара театар, Београдско драмско позориште, Југословенско драмско позориште,…), али и Туристичкој организацији града Београда, Библиотеци града Београда, Културном центру града Београда, Дому омладине, Дому здравља Раковица,.. Big print је пружао услуге и Историјском музеју, Педагошком музеју, Народном музеју, Музеју историје Југославије, Српској академији наука и уметности(…) Драган Ђилас преко својих агенција контролише закуп највећег дела рекламног простора на националним и регионалним телевизијама у Србији. Како би проверио ове информације, Савет је 27. септембра 2010. године поднео РТС-у Захтев за приступ информацији од јавног значаја којим смо тражили уговоре о медијском оглашавању са маркетиншким агенцијама од 2007. до 2010. године. Како РТС није доставио Савету највећи део тражене документације нисмо били у могућности да истражимо овај проблем. Закључке до којих смо дошли на основу малог дела тражене документације коју нам РТС јесте доставио, изнећемо у делу Извештаја који се односи на улогу јавног сервиса“.
Страна 37.: „Према документацији коју је Савету доставио директор РТС-а након интерневције Управног одбора, најваћу финансијску накнаду по емисији примала је продуцентска кућа Emotion Production за емисију „48 сати свадба“. Уговор о преносу ТВ права закључен 19. јуна 2006. године између Emotion production и РТС-а, предвиђа да РТС за права на емитовање 104 епизоде серијала „48 свадба“ исплати Emotion-у 12.948 евра по епизоди, а 29. јуна 2007. године закључен је и Анекс о продужењу важења овог Уговора на још 104 епизоде. Додатно, Emotion по Уговору има право и на рекламе и рекламно време, што је дефинисано посебним уговором, који Савету није достављен. Сувласник те продукције до недавно је била Мултиком група Драгана Ђиласа са 49 одсто удела. Према наводима УТЕ, РТС серијски играни програм независним продукцијама плаћа још и више, чак 80 до 130 хиљада евра по епизоди“.
Страна 38.: „Из документације достављене Савету види се, између осталог, да део уговора са приватним продукцијским кућама предвиђа исплату не у новцу, већ у секундама рекламних термина. Истраживање које је Савет спровео међу малим продукцијским кућама које РТС ангажује на овај начин, показало је да ове фирме најчешће нису у могућности да саме продају рекламне секунде, већ су приморане да их по цени знатно нижој од реалне уступе великим маркетиншким агенцијама иза којих стоје страначки функционери и лица повезана са њима. Представници једне од анкетираних продукцијских кућа наводе да су своје рекламне секунде на РТС-у морали да препродају великој маркетиншкој агенцији по цени чак десет пута нижој од оне која је предвиђена одговарајућим ценовником РТС-а. С друге стране, наведеним Уговором са продукцијском кућом Emotion production, иза које је до недавно стајао Драган Ђилас, предвиђено је да РТС за права на емитовање 104 епизоде серијала „48 свадба“ исплати Emotion-у око 13 хиљада евра по епизоди. Другим речима, исте особе које стоје иза маркетиншких агенција које од малих продукцијских кућа откупљују рекламне секунде по нереално ниским ценама, за своју ТВ продукцију су плаћени у новцу, а не у рекламним секундама“.

МАЛВЕРЗАЦИЈЕ У ДИРЕКЦИЈИ ЗА ГРАЂЕВИНСКО ЗЕМЉИШТЕ ОД 2004.ДО 2011.
Најбољи и најдрастичнији пример за то како је опљачкан град Београд, су злоупотребе у вези са градским грађевинским земљиштем. У томе су учествовали не само несавесни инвеститори већ и многи из тадашњих градских власти. Од 2004. до 2011. године, градска власт – градско веће и врх Дирекције су наметнули тако лоше прописе у области управљања грађевинским земљиштем, који су инвеститорима омогућили да плате само 10 одсто накнаде за уређење грађевинског земљишта. Кад би платили тих 10 одсто инвеститори су стицали право на грађевинску дозволу и отпочињање изградње. После тога хиљаде инвеститора је престајало са плаћањем, изградили су и продавали објекте, а 90 одсто обавеза према Дирекцији за грађевинско земљиште и изградњу Београда нису измирили (до октобра 2013.).Тадашња управа Дирекције није ни покушавала да наплати неизмирене обавезе од дужника, у великом броју случајева. Дирекцијом су суверено владали кадрови ДС. Седам година директор Дирекције је био Борис Ранковић, човек од највећег поверења Бориса Тадића и Драгана Ђиласа. Суштина је да су представници ДС у градској власти и Дирекцији, на основу штетних прописа које су сами донели, од инвеститора тражили неодговарајућа средства обезбеђења од неплаћања накнаде – менице за физичка лица и уговорна овлашћења за правна лица. Морали су да траже банкарске гаранције и хипотеке , као ефикасна средства обезбеђења. Као последица катастрофално лоше управе ДС у Граду и Дирекцији током седам година, град Београд је оштећен за 35 милијарди динара, или 291 милион евра! То је трећина годишњег Буџета Града. За тај новац могло је да се изгради 150 вртића или да се купи 1.500 аутобуса. А новац грађана је завршио у џеповима инвеститора и вероватно оних који су донели тако лоше прописе. Систем је био тако постављен да је омогућавао „одлив“ средстава, уместо у Град и Дирекцију, у приватне џепове. Нова градска власт је то стопирала од октобра 2013. године и увела нове процедуре – траже се хипотеке или банкарске гаранције. Од тада нема ниједног динара дуга нових инвеститора. Дирекција води неколико хиљада судских поступака за наплату потраживања, а инвеститорима се обрачунава затезна камата за период кашњења у плаћању. Нова власт од октобра 2013., није дозволила да се издају ни употребне дозволе без доказа о плаћеним обавезама Дирекцији. Власт СНС се постарала да надлежни уписују забележбу о спору, у катастру, на све изграђене објекте за које није плаћена накнада за грађевинско земљиште, како би заинтересовани могли да знају да купују станове за које нису плаћене обавезе Граду Београду, и које неће моћи да укњиже. Нова власт је тим инвеститорима дужницима понудила и репрограм дуга, те плаћање на рате. Процена је надлежних да ће преко половине настале штете остати ненаплаћено (145 милиона евра).

АЛИ БАБА И 50 РАЗБОЈНИКА
О томе како је радила градска власт власт од 2008. до октобра 2013., најбоље сведоче јавни подаци о томе ко је све хапшен под оптужбом да је оштетио Град Београд. Само на примеру девет афера, се види да је у периоду од октобра 2013., па до данас, ухапшено или оптужено најмање 50 лица, која су били најближи сарадници Драгана Ђиласа, високи функционери ДС, високи градски службеници или са њима повезана лица. Александар Бијелић, високи функционер ДС и бивши Градски Менаџер, ухапшен је у априлу 2014.,заједно са још осам лица. Они су ухапшени због сумње да су у току реконструкције Булевара Краља Александра, злоупотребом положаја, оштетили буџет Београда за око 6 милиона евра (642 мил. дин.). У притвору су провели неколико месеци. У октобру 2016. године, Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду потврдило је оптужницу коју је против бившег београдског менаџера Александра Бијелића и још осам окривљених подигло београдско Више јавно тужилаштво. Да су злоупотребили службени положај терете се и некадашњи директор Агенције за инвестиције и становање Марко Благојевић, председница Комисије за јавну набавку радова на реконструкцији Булевара краља Александра, Данка Шотра и чланови поменуте комисије Слободан Стевић и Елизабета Троха. За исто дело оптужени су и Благојевићев помоћник
Радован Драча и оснивачи компаније „Балкан градња” Славко Божић и Нада Ћубић, док се директор овог предузећа Миле Зекић сумњичи за злоупотребу службеног положаја. Овај судски процес је у завршној фази (упутнице 10 и 11). Својевремено је хапшен и Звонимир Никезић, власник консултантске фирме „Цес Мекон“ (упутница 12). Бојан Милић, високи функционер ДС, бивши председник општине Раковица и бивши директор „Инфостана“. Ухапшен је због сумње да је, са сарадницима, малверзацијама оштетио предузеће „Пионирски град“ за 19,3 милиона динара. Због ових малверзација иза решетака су се нашли и бивши директор „Пионирског града“ Мирослав Лазовић, председник УО Ливиус Бунда, чланови УО Душан Јовић и Павле Животић. Ухапшен је и Слободан Јакшић, Лазовићев наследник на челу „Пионирског града“ (упутница 13). Високи функционер ДС и бивши генерални директор ЈКП „Градска чистоћа“ Александар Стаменковић и још четири особе (Бојан Анђелковић, Мирјана Ивановић, Живко Радојичић и Душан Мандрапа), ухапшени су у због сумње да су преко малверзација око тендера за подземне контејнере у Београду оштетили државу за 169 милиона динара (упутница 14). Службеници ПУ Београд, у сарадњи са београдским Вишим тужилаштвом, су ухапсили Ненада Миленковића, бившег председника општине Нови Београд (и високог функционера ДС). Приведени су и Миша Марковић и Дејан Миљковић, директор и председник Управног одбора ЈП „Пословни простор“ Нови Београд, и чланови УО тог предузећа Петар Рацковић, Александар Карановић, Радисав Дабетић
и Владимир Гарић. Кривичном пријавом биће обухваћена и Хелена Начић Тодоровић (упутница 15). У Младеновцу је ухапшен бивши председник општине Младеновац и високи функционер ДС Дејан Чокић. Поред њега припадници МУП су ухапсили и Д.Т. ,одговорно лице општине Младеновац, М.Ц., одговорно лице СКН Младеновац и Ј.М., службено лице у управи општине. Они су осумњичени да су за рачун предузећа „Комерц јавор“ нанели штету општини Младеновац, у износу од 29,5 милиона динара (упутница 16). Полиција је ухапсила Небојшу Ћерана, бившег генералног директора Рударског басена „Колубара“ (и бившег директора ГСБ), истовремено високог функционера ДС, као и Љубишу Некића, некадашњег финансијског директора, и Радосава Саватијевића Кенета, бизнисмена из Вреоца. Ухапшени су и Саша Радановић, бивши начелник Службе за експропријацију земљишта, правник Зоран Живковић из „Колубаре“, вештак Бранко Вуковић и Зоран Марковић, координатор за расељавање у Вреоцима. Они се сумњиче за малверзације приликом експропријације земљишта и одређено им је полицијско задржавање до 48 сати (упутница 17). У наставку акције на сузбијању финансијског криминала припадници УКП ухапсили су бившег председника општине Сурчин Војислава Јаношевића (високог функционера ДС) и још пет особа. Они су осумњичени за злоупотребу службеног положаја, тешку више од 27 милиона динара. Приведени су и Гвозден Радивојчевић, директор београдског предузећа „Комградња“, Јован Миливојевић, бивши директор Јавног предузећа „Сурчин“, Раде Спасић, надзорни орган у овој општини, Светлана Спасеновић, руководилац радова предузећа „Комградња“ и Дејан Радојевић, такође руководилац радова у овој фирми (упутница18).
Председник комисије Дирекције за грађевинско земљиште Београда Милутин Ђајић (69) ухапшен је због сумње да је учествовао у малверзацијама тешким више од милијарду динара, а на штету буџета Београда, у афери „канализација“. Због злоупотреба у вези с радовима на „Интерцептору“, пројекту изградње канализационог колектора за центар Београда, о којима је Курир први писао у јануару, лисице су стављене и члановима комисије Дирекције Наташи Костић (45), као и Чеди Видачићу (64).- Ухапшени су и Драгиша Вучковић (62), директор „Хидротехнике – хидроенергетике“ и Радуле Ђоковић (56), директор „Фербилда“ – потврђено је из полиције (упутница 19).

Ви драги читаоци сами закључите да ли је аутор овог текста, оклеветао и увредио Драгана Ђиласа, после свих чињеница изнетих у овом тексту. Ваш аутор се бави политиком готово 30 година. За то време од политике није стекао ништа, није се обогатио, нити је то омогућио било коме. Никада није починио неко кривично дело. Никада није имао приватну фирму, нити је поседовао неку уштеђевину вредну помена, чак није поседовао било какво моторно возило. Ваш аутор никада није никога тужио суду.

Упутнице:
1.https://www.istinomer.rs/akter/452/Vladimir-Todoric?gclid=CjwKCAjwvuzkBRAhEiwA9E3FUrVme9ecZsTWB2u7x3Bx4ewp7izYDRNj_4c3HqwsysarMTrmlBlCoxoCxLAQAvD_BwE
2.https://www.blic.rs/vesti/politika/novosti-todoric-napustio-ds/tql5sp9
3.https://www.danas.rs/politika/jeremic-vlast-sns-a-ce-nestati-kao-rukom-odneta-vezuje-ih-samo-goli-interes/
4.https://www.cins.rs/srpski/news/article/podnosila-dokumenta-za-press-a-danas-sefica-djilasovog-kabineta-
5.https://embargo.rs/predmet-pojela-maca-sefica-kabineta-miroslava-dajc-5/
6.https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp4/profil.php?disp_id=56
7.https://imovinapoliticara.krik.rs/display/disp4/disp.php
8.http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/sr-Cyrl-CS/izvestaji/cid1028-1681/predstavljen-izvestaj-o-pritiscima-i-kontroli-medija-u-srbiji
9.http://www.antikorupcija-savet.gov.rs/Storage/Global/Documents/mediji/IZVESTAJ%20O%20MEDIJIMA,%20PRECISCENA%20VERZIJA.pdf
10.http://www.politika.rs/scc/clanak/365443/Tuzilastvo-bivsi-menadzer-ostetio-Beograd-za-860-miliona
11.http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:629650-Bijelic-optuzen-za-namestanje-na-gradskom-tenderu
12.https://www.cins.rs/news/srpski/article/nikezic-veze-u-vrhu-vlasti-i-pola-milijarde-prihoda-iz-budzeta
13.http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:587487-Pao-zbog-pljacke-Pionirskog-grada
14.http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:485451-Direktor-JKP-Gradska-cistoca-i-saradnici-ostetili-drzavu-za-169-miliona-dinara
15.http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:468157-Uhapseni-bivsi-celnici-Novog-Beograda-Poslovni-prostor-dali-za-dzabe
16.http://www.mladenovacinfo.rs/sr/post/uhapsen-cokic/3486
17.http://www.novosti.rs/вести/насловна/хроника.405.html:453081-Ceran-i-Kene-u-pritvoru
18.http://www.novosti.rs/вести/београд.491.html:421979-Uhapsen-bivsi-predsednik-opstine-Surcin-i-jos-pet-osoba
19.http://www.kurir.rs/afera-kanalizacija-ostetili-beograd-za-milijardu-dinara-clanak-1445605

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s