Отворено писмо Бошку Обрадовићу

Пре 10 година упознао сам Вас као скромно одевеног и повученог чачанског библиотекара. Трансформисали сте се у, истина, модерно обученог, али нажалост, разулареног кабадахију који већ годинама срља из насиља у насиље. Позавидели би Вам и Кучук-Алија и Аганлија. Што је најгоре, увек бирате за жртве оне који су физички слабији од вас – жене. Новинарке, посланице, одборнице – Вама је свеједно. Наше мајке, сестре, баке, ћерке и колегинице су се херојски супротставиле Вашем насиљу приликом покушаја упада у Скупштину града.

Зулумћарите и бахатите се по Београду, док у Чачку ваша деца пате за оцем. Шта је Вама важније? Ваша нарцисоидна потреба да будете „вођа“, у центру пажње, па макар био препознат само по злу, или је важније да бринете о свом потомству, и да их васпитавате да буду добри људи? Ако је ово друго у питању, знајте да деца највише уче подражавајући своје родитеље. Какав пример пружате својој деци? Да се иживљавају над слабијима од себе, да муче и понижавају своје жртве и да насилно и у крви отимају оно за чим жуде?

Схватио сам у чему је Ваш проблем. Ви мрзите себе, незадовољни сте својим животом, и то се испољава кроз насиље и мржњу. Себе мрзите због тога што се не осећате угодно у сопственој кожи. Ваши комплекси и фрустрације куљају из Вас налик нечисти што се излива из клоаке.

На Вашој последњој изјави да ћете власт рушити на улици позавидели би Вам и најкрвожеднији револуционари из историје. Слично су претходних месеци говорили Ваши другосрбијански пријатељи Горан Марковић („кроз институције не може ништа да се уради“, и „једино решење у Србији апсолутна побуна и улица“), Драган Великић („Ја заиста верујем да, убеђен сам у то, овај режим може само на улицама да се склони“), Јово Бакић („Вучићу ће судити револуционарни суд“ и „Мафија својевољно с власти не одлази.“) и Снежана Чонградин („Реч је, међутим, о сили која пада, саму себе урушава, којој нема спаса и којој ће судити, не независни, већ револуционарни судови“). Вас и Ваше пријатеље подсећам да директно кршите Кривични закон (члан 309. Став 1. – „Позивање на насилну промену уставног уређења“). Ви, као и сви крвожедни узурпатори претпостављате да закони почињу да важе оног тренутка када их Ви донесете. Ваши пријатељи тајкуни Ђилас и Јеремић и Ви малоумно сматрате да сте изнад Закона, а нисте, верујте ми.

П.С. Ви и ваша мала камарила, кршите и друге чланове Кривичног законика – „Напад на уставно уређење“ (члан 308.); „Удруживање ради противуставне делатности“ (члан 319.); „Припремање дела против уставног уређења и безбедности Србије“ (члан 320.)

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s