Објављено 11.07. 2019. на:
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:805719-Nebojsa-Bakarec-Otvoreno-pismo-Draganu-Djilasu
https://informer.rs/vesti/politika/446723/nebojsa-bakarec-otvorenom-pismu-draganu-djilasu-strahu-istrage-lansirate-laznu-aferu-biste-osvetili-ministru
https://www.alo.rs/vesti/politika/nebojsa-bakarec-poslao-otvoreno-pismo-draganu-dilasu/240229/vest
http://pink.rs/politika/143539/nebojsa-bakarec-u-otvorenom-pismu-porucio-ilasu-u-strahu-od-istrage-koja-se-vodi-protiv-vas-lansirate-laznu-aferu-da-biste-se-osvetili-savesti-nemate

Отворено писмо Драгану Ђиласу

Већ 11 година сам одборник у Скупштини Београда. То ме чини ретким непосредним сведоком Ваших малверзација. Непријатан сам очевидац Вашег насилничког, бахатог, арогантног и нерадничког понашања. У октобру 2008., Ви сте на седници Скупштине града, испсовали одборника Огњановића. Ви сте му упутили низ најпростачкијих увреда, на рачун мајке и осталих чланова породице. Обећали сте да Вам се то више никада неће десити. Слагали сте. На протесту који сте Ви организовали, 19.01.2019., најгрубље сте извређали групу студената упутивши им мизогине и хомофобне псовке (да Вас цитирам :„Пи*ка ли ти материна бре. Је*ем ли ти матер пе*ерску“). Оправдали сте себе, рекавши да су Вас провоцирали. У децембру 2014., медији су известили о случају породичног насиља чији сте Ви били виновник, а Ваше жртве су били Ваша бивша супруга и њен отац , пензионер Слободан Пелевић, који је тврдио да сте му нанели телесне повреде. Ви сте тврдили да сте Ви били жртва!

Негирање махинација и непочинстава је Ваш модус операнди. Постоји основана сумња да сте се за десет година бављења политиком, енормно обогатили, тако што сте злоупотребљавали Ваше три државне функције, и тако што сте трговали утицајем. Само су две Ваше компаније оствариле пословни приход од 583 милиона евра. Како побогу? Утврђено је да поседујете имовину вредну 24,4 милиона евра. Ви тврдите да се нисте обогатили. До сада је ухапшено и процесуирано око 50 Ваших сарадника, на челу са Александром Бијелићем, бившим Градским менаџером. Ви тврдите да су сви они невини. Задужили сте град Београд , његова предузећа и градске општине за 1,18 милијарди евра. Тврдите да је то неистина. Ваша фирма је незаконито изградила „Кућу Великог брата“ на земљишту дечије установе „Пионирски град“, која је данас дом пацовима и отпаду. Ви кажете да то није тачно. Функционери ДС, су Вас снимали 2012.,на састанцима. На тим снимцима Ви говорите о увођењу самовлашћа у странку, о подели плена, делите савете о корупцији, кажете да ћете газити неистомишљенике, итд. О томе ћутите. Постоје основане и документоване сумње из више кредибилних извора (ДС, Антидот), да сте опљачкали и Вашу бившу странку. Ви тврдите да је то само бизнис. Данас Ви говорите све најгоре о Председнику Републике. Хвалили сте га више пута, увек из интереса. Први пут, 2013., у нади да ћете остати градоначелник. У августу 2013. године, на видео снимку на сајту ДС, Ви хвалите Председника Србије и пројекат „Београд на води“, и кажете да сте постигли консензус о томе. Други пут ,2015., да би остали председник КСС. У јулу 2015., Ви сте дали интервју за лист „Ало“ у коме опет хвалите Вучића, али и обећавате да се нећете вратити у политику. Тада сте рекли:“Политика ме не занима (…) Тек после кошарке ми не пада на памет да се враћам у ту арену. Нећу да дозволим да ме политика поједе и да због тога трпе моји најближи“. О Вучићу сте тада рекли:“У коректним смо односима, чујемо се често (…)“. На питање:“Да ли је Вучић тренутно наш најбољи политички играч?“ Ви сте одговорили :“Што се тиче талента за бављење политиком и посвећености том послу, апсолутно. Зар је проблем рећи оно што сви виде? Има јаку енергију, улаже огроман труд“. Ви данас тврдите да никада нисте хвалили Вучића. Ви сте десет година узурпирали и приватизовали гаражу која припада Граду Београду и Паркинг сервису, наневши им материјалну штету. Ви тврдите да је све то измишљотина. Пет година не долазите на седнице Скупштине града, а уредно примате накнаду за Ваш нерад. О томе ћутите.

Министар полиције Небојша Стефановић је пре пет дана изјавио да надлежни органи воде истрагу против Вас, због основане сумње да сте Ви и Ваши сарадници, у сарадњи са делом руководства РТС оштетили Јавни сервис за десетине милиона евра, у вези са куповином и продајом рекламних секунди различитих телевизијских емисија под условима који нису предвиђени законом. Већ сутрадан, сте Ви и Ваш верни љотићевски слуга Обрадовић, у страху од истраге која се води против Вас, а у жељи да се осветите министру, лансирали лажну аферу „Мегатренд“, за коју Ви тврдите да је почела пре 28 година, а да је окончана пре 15. Слабоумно сте заборавили да за тих 28 година тим поводом није реаговао ни један од 12 министара просвете, ни један медиј, ни једна политичка партија, ни једна НВО, (о просветној инспекцији да и не говорим). Нико жив од није сматрао да постоји „проблем“ или „афера“ о којој Ви данас обмањујете јавност. Логично је питање, због чега Ви нисте указали на ову „аферу“ у последњих 15 година? Били сте директор народне канцеларије, министар, градоначелник, председник ДС. Ђутали сте због тога што афера не постоји. Осетили сте се угрожени после најаве да се води истрага против Вас, и онда сте се у очају сетили да из нафталина извучете фотокопије „оригинала фалсификата“, старе 15 година. Напад је најбоља одбрана. Рачунате да су сви у Србији глупи као Ви и Бошко, и да се нико неће сетити да ни пре 5, ни пре 10, ни пре 15, ни пре 20 или 25 година, није било „Афере Мегатренд“, у којој су наводно 1054 студента „фалсификовала своје дипломе“, и „студирала факултет који не постоји“. Да је тако било, неко би се ваљда сетио те аферице. Од та 1054 студента „фалсификатора“, Ви и Бошко, Бивис и Батхед српске опозиције, сте успели да детектујете само једно име, и то баш случајно министра који је најавио истрагу против Вас. Свима је јасно да сте схватили да је ђаво дошао по своје, да је дошло време за свођење рачуна. При томе, поред глупости које сте лансирали, Ви и Ваш слуга, неинтелигентно и недоследно за фалсификат оптужујете час министра, час Мегатренд. При томе се јасно види, да чак и да је било неправилности, за њих не могу одговарати ни тадашњи свршени студент Н. Стефановић, нити било ко од његових 1053 колега, већ искључиво установа у којој су студирали.

Лансирање неистина и лажних афера од Ваше стране не треба да нас чуди. Од почетка пропалих протеста, Ви сте тврдили да на протестима у Београду има 50.000 грађана, док их је стварно било мање од 5.000, у тренутку највеће бојности. Десетоструко сте слагали. Током тих протеста стално сте ширили насиље и лажне вести. Насилни упад у РТС, Ви сте прогласили мирним протестом. Ношење убилачког оруђа, сте приказали као перформанс. Ви и Бошко сте најављивали рушење власти на улици и Вучићев пад до Васкрса 2019., и потом рад револуционарних судова који ће судити припадницима режима. Срећом, слагали сте.

У контексту свега наведеног треба схватити и Ваше најновије неистине на рачун министра Стефановића и универзитета Мегатренд. Да би скренули пажњу са истраге против Вас, Ви сте спремни да уништите једну значајну високошколску институцију, која је за 30 година, одшколовала више десетина хиљада студената. Све то је доказ о Вашем дијаболичном карактеру и природи. Достојевски је рекао: „Има људи који свесно прелазе преко своје савести“.То за Вас не важи. Ви савести немате.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s