Објављено 18.07.2019. на:
https://www.alo.rs/vesti/politika/bakarec-poslao-otvoreno-pismo-jovu-bakicu-koje-ce-citati-s-knedlom-u-grlu/241627/vest
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3288035/nebojsa-bakarec-u-otvorenom-pismu-jovi-bakicu-vasa-krvozedna-ostrascenost-preti-da-zaseni-pola-pota-staljina-ili-maoa
https://www.republika.rs/vesti/srbija/146098/morate-procitati-otvoreno-pismo-nebojse-bakareca-jovu-bakicu
https://informer.rs/vesti/politika/448035/vasa-krvozedna-ostrascenost-preti-bakarec-poslao-otvoreno-pismo-jovu-bakicu
http://www.pink.rs/vesti/144741/jovo-bakic-pozvao-na-krvoprolice-bakarec-mu-uputio-otvoreno-pismo-vasa-krvozedna-ostrascenost-preti-da-zaseni-pola-pota-staljina-ili-maoa
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:807064-Bakarec-porucio-Bakicu-Ne-prilici-jednom-pedagogu-da-preti-nozem-kad-dodje-na-vlast

Отворено писмо Јови Бакићу

Не могу да проникнем у разлоге Ваше крвожедности. Незадовољство личним животом? Комплекси и фрустрације? Шта год био разлог, то Вас не оправдава. Ви сте професор социологије на Филизофском факултету, Београдског универзитета. Не приличи једном педагогу да пропагира револуционарне судове, рушење власти на улици и уличне побуне, јурење политичких противника по улицама, употребу ножа кад дођете на власт. Ви томе учите Ваше студенте. Већ годинама покушавате да се политички истакнете, пропагирањем мржње и насиља. Не приличи једном универзитетском професору да пропагира мржњу и насиље. Стога нисте достојни да будете професор. А управо Вас је владајућа клика на Вашем факултету, недавно наградила положајем ванредног професора, наградила за сву крвожедност коју сте показали последњих година. Знам да нисте забринути због Ваше академске недостојности. Клика која је киднаповала Филозофски факултет, наградиће Вас још више. Очигледно би та клика за најомиљенијег и највише рангираног професора изабрала Влад Цепеш Дракулу или Макса Лубурића. Крв је пресудна препорука.

Ви себе препоручујете за вођу једне крваве револуције. Ваша крвожедна острашћеност прети да засени Пола Пота, Стаљина или Маоа. У свом најновијем интервјуу листу „Време“ отишли сте корак даље, него до сада. Јављају Вам се крв и нож. Као усташама. Прижељкујете и најављујете крв невиних, туђу крв, али се „благостиво“ залажете да буде што мање крви. Колико је то, по Вама, „мало крви“? Литар, хектолитар, силос, река, Јасеновац? Ви наравно желите да проливате туђу крв, и да револуцију спроведе неко други. Ви желите да дођете на готово, на власт, и да онда управљате судовима револуције, да суспендујете постојеће право, и да уведете револуционарно право. Достојно „судије за вешање“ и инквизитора.

О свему томе сведоче Ваше изјаве медијима: „Данас“ -„Вучићу ће судити револуционарни суд“
„Њихова је ствар да ли ће им судити независни или револуционарни судови. Њихова памет показује да ће им судити револуционарни суд“. Питање Данаса : „Како ће изгледати Вучићев пад са власти?“ Ви одговарате: „Мафија својевољно с власти не одлази“. Питање Данаса: „Да ли је могуће мирним протестима срушити режим?“. Ви кажете: „Не“; „НИН“-„ „Моје мишљење је да ће овде сукоба свакако бити. Јурићемо по улицама тих неколико лупежа који су опљачкали земљу и залуђивали народ“. „Ал Џазира“:„Ја бих волео да их јуримо по улицама, ја бих то волео!“. На питање водитеља да ли је то онда револуција, Ви сте одговорили:“Да! Ја бих то волео!“. „Време“ Вас пита: :“Све се своди на то да једини начин на који Ви видите како то може да се изведе јесте оружаном силом“. Ви одговарате: „Тако је. Кључно је питање да буде што мање крви (…) Јер ова власт добровољно отићи неће. Постоји револуционарна правда. Револуција би тако нешто могла да уради – суспендује се постојеће право (…) И то одмах кажем и обећавам: ако бих дошао на власт, био бих врло опасан за олигархију (…) Кад је болест узнапредовала користи се хируршки нож“.

Подсећам Вас да „Кривични законик“ РС каже:„КРИВИЧНА ДЕЛА ПРОТИВ УСТАВНОГ УРЕЂЕЊА И БЕЗБЕДНОСТИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ“ ,„Напад на уставно уређење (члан 308.); Позивање на насилну промену уставног уређења (члан 309.)“; Члан 308. „Ко силом или претњом употребе силе покуша да промени уставно уређење Србије или да свргне највише државне органе, казниће се затвором од три до петнаест година“. Члан 309. „Ко у намери угрожавања уставног уређења или безбедности Србије позива или подстиче да се силом промени њено уставно уређење, свргну највиши државни органи или представници тих органа, казниће се затвором од шест месеци до пет година“.

Знам да не хајете за закон, због тога што, као припадник „елите“ сматрате да сте изнад Закона. Сви крвожедни револуционари претпостављају да закони почињу да важе оног тренутка када их они донесу.

Сигуран сам да Вас крвожедности и мржњи нису учили Ваш уважени отац Светислав, пуковник ЈНА, нити Ваша цењена мајка Милена, учитељица. Прилично сам сигуран да Ваше спорне ставове не дели Ваша супруга Тамара, која је такође социолог.

Можда ће Вас цитат великог песника Ивана Горана Ковачића, освестити? “Јама“:„Само кроз прсте капале су капи,Топле и густе, које крвник нађе, Још горчом муком дупља које зјапи – Да бодеж у врат забоде ми слађе: А мене драгост ове крви узе, И ћутио сам капље као сузе“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s