Објављено 13.08.2019. на:
https://informer.rs/vesti/politika/453006/unistio-sergeja-odrzao-lekciju-pravopisa-ali-ponasanja-bakarec-uputio-otvoreno-pismo-lideru-psg
http://pink.rs/politika/148403/naucio-ga-pameti-bakarec-u-otvorenom-pismu-ocitao-trifunovicu-lekciju-iz-gramatike-ali-i-iz-lepog-ponasanja

Ново отворено писмо Сергеју Труфуновићу

Изрицао сам Вам васпитне мере више пута. Није вредело. Јуче сте, поводом Дана младих написали једно несувисло саопштење. Главни лајтмотив Вашег саопштења је реченица да ишчекујете „Дан када ће се млади тргнути“. Е та Вам је добра! Грађани Србије, а највише они млади се трзају када се Ви бахатите Вашим луксузним глисером од 20.000 евра, по Дунаву, угрожавајући остала пловила. При чему немате дозволу за управљање. Млади се трзају што је са Вама на глисеру, осуђивани убица Игор Р., који је 2004., пиштољем убио Исидору И. (19 година). Трзају се млади Србије, што је Ваш пријатељ осумњичен и за умешаност у убиство у Шведској, као и за пренос новца од шверца наркотика. Да ли је у питању један од Ваших дилера? Млади Србије се трзају када Ваш други пријатељ, Петар Владуловић, песницом у главу удари Ксенију Радовановић, и потом јуначки побегне. Трзају се млади и због тога што сте Ви тада скривали идентитет Вашег пријатеља. Мафијашки закон ћутања. Трзају се млади Србије, у страху да ћете их покосити Вашим луксузним аутомобилом Citroen Different Sprit DS, са којим сте до сада направили море саобраћајних прекршаја. У једној од тих прилика, када сте бахато возили, страдала је девојка од 20 година, којој су нанете телесне повреде, као последица удеса који сте Ви изазвали. Трзају се млади Србије, у страху да ћете их покосити Вашим луксузним мотором, са којим сте такође направили безброј прекршаја. Два дана узастопно, пре Дана младих, и Вашег саопштења, направили сте озбиљне саобраћајне прекршаје. И онда се усуђујете да се обраћате младима Србије.
Млади грађани Србије су се трзали у страху од Вашег дружења са Легијом, од којих се једно завршило пуцњавом у клубу пуном младих. Ви сте били узрок те пуцњаве. На ту тему, Биљана Србљановић, која Вас одлично познаје, по природи посла, у јануару 2019., каже:“смрдљиви, лажљиви Сергеј, Легијин упишани ортак“. Госпођа Србљановић, у том свом обраћању Вама, указује на још много грозних чињеница због којих се трзају млади Србије. Цитирам :“неопрани лажљиви Сергеј (…) увек је био подмукли лажов (…) са оним глупим осмехом и грозним задахом да не знаш где да побегнеш (…) увек је лагао, увек и смрдео, увек се гребао за новац, оброк, пиће (…) никад се није прао, увек је варао колеге, уништавао представе (… ) хвалио се пријатељством са Улемеком (…) Сергеј је такође озбиљан дегенерик и за посао, зато га више ни не видите у позоришту, јер је будала која понижава колеге (…). Ето, то о Вама каже, наша највећа драмска списатељица. Ту бих додао и Ваше неприлично понашање у амбасади САД, када сте прстима инвазивно чачкали зубе. Ту ја видим још једну ствар због које се, од Вас, трзају грађани Србије, поготово они млади. Реч је о хигијени. Трзају се сви који са Вама разговарају, због тога што, или имате колитис, и (или) имате стоматолошке проблеме. Оба проблема се лако лече. Други Ваш проблем, због кога се сви тргну је „Задах тела“. Не, није реч о филму Живојина Павловића, већ о задаху Вашег тела. Тај проблем се још лакше решава него они пређашњи. Редовна хигијена тела, употреба дезодоранса и пасте за зубе. Што би реко Рамбо Амадеус :“То су, то су, од савести трубе, ниси опро ноге, ниси опро зубе“. Ако нећете да послушате мене, послушајте великог Душка Радовића, који је рекао: „Обрадујте своје ноге! Оперите их или промените чарапе. Перите ноге! То је први услов за добре међуљудске односе“.
Осим што је безумно, Ваше саопштење је показало сву Вашу неписменост. Указаћу Вам на четири граматички неправилне реченице. Прва: „Дан када ћемо схватити да оваква Србија није пристојно место за живот и да као оваква не нуди никакву будућност“. Два пута понављате реч „оваква“, и још горе, израз “као оваква“ је неправилан. Друга:“Иако је, да би се запослио, велики број њих који је скоро изашао из процеса образовања, спреман и да се преквалификује“. Израз „који је скоро изашао из процеса образовања“, је вишак у тој реченици, и она постаје рогобатна. Уметање делова реченице, омеђено запетама, мора бити ограничено. Употреба речи „скоро“ је неправилна. Тиме говорите да је велики број младих замало изашао из процеса образовања. Хтели сте да кажете – недавно изашао.Трећа:“То су и више него поражавајући резултати о положају и потребама младих које је данас објавила Кровна организација младих Србије“. Овде сте изоставили једну неопходну реч, па је без ње реченица бесмислена. Правилно је написати „резултати истраживања о положају и потребама младих“. Четврта:“И да, опала је за око девет хиљада младих људи, али колико се младих иселило када скоро две трећине њих тек планира?“. И у овој реченици сте изоставили речи које јој дају смисао. То су речи „да се исели“ (планира да се исели) или реч „то“ (то тек планира…). Без тих речи остајемо запитани, шта то две трећине њих планира?
Да закључим. Имате огромне проблеме. Вређате и понижавате све, највише жене. Дружите се са криминалцима. Неспособни сте за управљање возилима и пловилима, па представљате опасност у саобраћају. Непријатно миришете. Непристојни сте. Неписмени сте. Слика и прилика председника једне грађанске странке.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s