Објављено 25.09.2019. на:
https://informer.rs/vesti/politika/461260/ovo-morate-procitate-nebojsa-bakarec-uputio-otvoreno-pismo-nikoli-jovanovicu-obraz-djon-karakter-nula
http://pink.rs/politika/155603/nebojsa-bakarec-uputio-otvoreno-pismo-nikoli-jovanovicu-obraz-on-karakter-nula
https://www.republika.rs/vesti/srbija/159305/nebojsa-bakarec-uputio-otvoreno-pismo-nikoli-jovanovicu-obraz-djon-karakter-nula

Отворено писмо Николи Јовановићу

Годину и по дана уназад, Ви нас Јовановићу опсењујете својим неистинама. Свака Ваша изјава садржи углавном пресне лажи. Барон Минхаузен, Остап Бендер и Феликс Крул су мала деца за Вас. Јавности је већ непријатно, од лавине Ваших обмана. Вама није, наравно. Ви се држите оне изреке „Образ ђон, карактер нула“.

Ви желите да јавност заборави да сте потпредседник Јеремићеве странке, а понашате се као Ђиласов слуга. Да заборави да сте Ви програмски директор Јеремићеве НВО, која сарађује са низом осуђених међународних криминалаца. Кријете да сте били лева рука некадашњег министра Јеремића. У сваком случају постоје основане сумње да сте Ви Јеремићев и Патрик Хоов саучесник. Сумња се да сте Ви саизвршилац више кривичних дела које је, сумња се, починио Вук Јеремић („угрожавање независности“, члан 305. КЗ, „угрожавање територијалне целине под силом или на други начин“ члан 307. КЗ), и више кривичних дела везаних за корупцију, подмићивање и прање новца (по законима Србије и САД). Све то у време када сте Ви били Јеремићев специјални саветник – између 2011., и 2012., и сарадник у ЦИРСД-у, од 2013. до данас (за онај други корпус недела, у САД је осуђен Ваш и Јеремићев шеф и донатор Патрик Хо). И Ви се усуђујете да се бавите политиком и да сејете неистине. При томе не радите посао због кога су Вам грађани поверили одборнички мандат, и већ годину дана Ђилас и Ви предводите одборнике нераднике, али уредно примате накнаду из буџета.

У недостатку аргумената сад сте написали увредљиво писмо градоначелнику Зорану Радојичићу. То писмо обилује и Вашим неразумевањем функционисања власти, и поделе надлежности и задужења. Ви не можете да појмите да су градоначелник и његов заменик, део тима који складно ради. Ви сте навикли на тиранско понашање Ђиласа и Јеремића, и чудите се томе што градоначелник није приграбио сву власт у своје руке, већ су надлежности и задужења подељени у оквиру великог тима. У складу са својим ограниченим, али злоћудним умним капацитетима, Ви ширите трачеве и гласине, о градоначелнику и заменику градоначелника. Тај Ваш ограничени ум, такође не може да схвати да двојица потпуно различитих људи, попут градоначелника и његовог заменика, могу складно да раде, делећи посао. Ваш заробљени ум, обликован у складу са Ђиласовом и Јеремићевом аутократијом, не поима да градоначелник може бити успешан, уколико је радан, скроман, тих, ненаметљив, ван сукоба интереса и ван приватног бизниса. Све супротно Ђиласу. Вама је несхватљиво да је заменик градоначелника вредан, медијски експониран, борбен, а да при томе не угрожава градоначелника и да је задовољан својим положајем. Све то је за Вас виша математика. Ви сте навикли да Вас газе Јеремић и Ђилас, да се међусобно газе и подмећу један другом. То су радили у ДС-у, то раде и сада.

Што се тиче цена радова у Београду, цене радова су реалне и много ниже него у Ваше, жуто доба, због тога што нико не узима „један од пет милиона“, односно 20 одсто, како је узимао жути картел! У то доба у цену радова, нпр. на Булевару, нису били укључени трошкови радова које су на инфраструктури изводила београдска јавна предузећа, а морали су да буду. И поред тога надлежни органи су утврдили да је Ђилас на Булевар потрошио 6 милиона евра више него што је било потребно, и води се судски спор против осам лица на челу са Ђиласовим градским менаџером.

Подсећам Вас, Никола Јовановићу, да је до сада хапшено преко 50 Ђиласових сарадника, оптужених да су енормно оштетили град Београд, да је Ђилас је оставио Београду кумулативни дуг од 1, 2 милијарде евра, док су његове компаније за то време оствариле пословни приход од 619 милиона евра, и чист профит – нето добит од 106 милиона евра! Ђиласови профити и приходи су били пропорционални губицима града Београда!

За крај Вам указујем на чувену песму „Идола“:„Ретко те виђам са девојкама, а виђам те сваки дан, ретко те виђам са девојкама, ипак никад ниси сам. Око тебе су дечаци, фини су, ал’ ипак знај, гласине се брзо шире, а кад пукну ту је крај“. Мислите о томе.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s