Објављено 02.10.2019. на:
https://informer.rs/vesti/politika/462767/ovo-morate-procitati-otvoreno-pismo-nebojse-bakareca-draganu-djilasu-zbog-cega-ste-danas-lagali-sudu

Отворено писмо Драгану Ђиласу – Због чега сте данас лагали у суду?

Више пута сам писао о Вашим масовним тужбама. Своју немоћ сте покушали да надокнадите масовним тужбама против угледних медија и појединаца, које сте поднели током три године. Данас сте на суду, на рочишту по Вашој тужби против мене, изјавили да сте до сада поднели преко 70 тужби! У жељи да застрашите медије и појединце и одвратите их од критика уперених против Вас, Ви сте тужили РТС, Пинк, Информер, Ало и Српски телеграф, и СНС и СПС. Тужили сте и Александра Вулина, Горана Весића, Миленка Јованова, Синишу Малог, Жељка Митровића, Драгана Ј. Вучићевића, Александра Игњатовића (Информер), Ненада Љ. Стефановића (РТС) и мене лично. Поносим се друштвом у коме се налазим! Нажалост, Ви сте отишли и корак даље. Вишем јавном тужилаштву у Београду поднели сте кривичне пријаве против уредника Драгана Ј. Вучићевића и Александра Игњатовића. Ви желите да утамничите новинаре који се усуде да пишу против Вас. Ваше претње понавља и Ваш верни љотићевски слуга Бошко Обрадовић, претећи тамницом и ликвидацијом уреднику Информера, Драгану Вучићевићу. Сви уредници медија треба да се забрину, јер Ви и Обрадовић од њих правите мете. Ви сте шампион тоталитарних масовних тужби! Нажалост, Ваш удар на медије и слободу говора, током три године, није осудило ниједно новинарско или правничко удружење.

Данас сте на последњем рочишту по Вашој тужби против мене, дозволили себи да лажете суткињу у лице! Ви сте помислили да се налазите у времену када сте харали судством, отпустивши 800 судија. Стога сте данас Ви и Ваши адвокати покушали да се понашате не само као тужиоци, већ и као судије у процесу. Били сте бахати и арогантни, и ултимативно сте захтевали од судије да одбије СВА(!) питања мог адвоката и мене! При томе сте били веома гласни (драње у судници), Ваши адвокати су стално упадали су у реч, сви сте скакали са места глуматајући, и вређали сте мог адвоката, уваженог барда наше адвокатуре, Драгана Палибрка. Понашали сте се као у народној изреци „Кадија те тужи, кадија ти суди“. Није ни чудо да се осећате као кадија. Прво, Ви сте тајкун и поседујете милионе евра које сте спремни да злоупотребите. Друго, Ви сте својој странци дали име забрањене екстремне исламске партије „Странка слободе и правде“, из Египта (познатије као „Муслиманска браћа“).

Прво сте намерно погрешно цитирали моје речи из изјаве за лист „Ало“, због које сте ме тужили. Ви сте изврнули моје речи у „Пљачкајући Београд и Србију, стекао је милионе евра“. Уместо речи „стекли“, Ви сте подметнули израз „стекао“, који битно мења смисао реченице. Нигде у мојој изјави листу „Ало“ не постоји ниједан увредљив израз или реч, који се односи на Вас, цитирам себе: „Пљачкајући Београд и Србију, стекли су милионе евра. Бивши председник ДС-а Ђилас „стекао” је стотине милиона евра. Како?“. Прва реченица се односи на ДС и у њој се не помињете Ви. Друга реченица констатује да сте се обогатили, и не квалификује како сте то учинили. То је Ваша прва лаж.

Другу, још крупнију неистину Ви сте, не трепнувши, изговорили пред суткињом и свим присутнима. Изјавили сте да против Ваших многобројних хапшених сарадника, од 2013. до данас, није подигнута ни једна оптужница! Моја адвокатица, сјајна Александра Ракић, Вас је подсетила да је против Вашег главног сарадника, бившег градског менаџера Александра Бијелића, још у октобру 2016., Виши суд у Београду потврдио оптужницу. Том оптужницом, се Ваш Бијелић и још осам Ваших сарадника, терете да су оштетили буџет града Београда за шест милиона евра, везано за реконструкцију Булевара краља Александра у Београду 2009. године. Одговарајућо на питање адвокатице Ракић, и судије, да ли је против Бијелића подигнута оптужница, Ви сте потврдили да постоји оптужница против девет Ваших сарадника, чиме сте потвдили да сте непосредно пре тога изговорили лаж.

Констатујем чињеницу да се Ви, Драгане Ђилас, не либите да лажете на суду. Сада можемо замислити како сте се Ви, Драгане Ђилас, понашали у јавности онда док сте обављали три политичке државне функције. Можемо замислити колико сте пута изговорили неистине, када сада не поштујете ни суд, ни суткињу, и усуђује се да је лажете у лице!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s