Објављено 31. 10. 2019. на:
https://informer.rs/vesti/politika/468855/bakarec-lideru-ssp-djilase-stojite-iza-svih-bastacevih-nedela-zato-sto-ste-jos-gori-njega
https://www.kurir.rs/vesti/politika/3349883/otvoreno-pismo-nebojse-bakareca-djilas-da-hitno-smeni-bastaca-iz-svoje-stranke
https://www.pink.rs/politika/163452/otvoreno-pismo-nebojse-bakareca-marku-bastacu-i-draganu-đilasu

Отворено писмо Марку Бастаћу и Драгану Ђиласу

Као становник општине Стари град, и садашњи градски одборник са Старог града (12 година) јавно сам се обраћао Вама двојици, више пута, писмом као васпитном мером, уз наду да ћете извући поуке из добронамерних обраћања, и напустити пут насиља, безакоња и екстремизма. Узалуд. Општином Стари град, господине Ђилас, влада ваша странка у коалицији са Јеремићевом НС, и другим одборницима одбеглим из ДС. Ви сте г. Бастаћ, у свом противзаконитом и нељудском поступању предалеко отишли. Ви г. Ђилас стојите иза свих недела г. Бастаћа, због тога што сте још гори од њега! Списак Ваших недела, г. Бастаћ, је подужи:
– Ви сте г. Бастаћ у црно завили општину Стари град
– Када сте прелетели из ДС, та странка Вас је оптужила да сте проневерили више од 10.000 евра, кроз издавање лажних меница.
– Ви сте г. Бастаћ запослили све чланове своје породице и своје пријатеље у општини и њеним предузећима.
– Ви сте г. Бастаћ потпуно приватизовали општину.
– Док је „Пословни простор“ био под Вашом управом, наложили сте да се годинама не плаћа порез на имовину. Те стотине милиона дуга је платио град Београд, када је преузео „Пословни простор“.
– Ви сте г. Бастаћ, направили дуг спортског центра МГМ, док је био под Вашом управом, од преко милион евра.
– Безобзирно сте сменили низ директора „Пароброда“, због тога што су Вам указивали на криминал.
– Ви г. Бастаћ, већ низ година трошите десетине милиона на две приватне агенције, које Вам обезбеђују хулигане за учешће у Вашим дивљаштвима.
– Медији су објавили да сте Ви г. Бастаћ, део нарко клана, у коме се налази Ваш брат Милош Бастаћ, који се налази на црвеној потерници Интерпола.
– Ви на улицама Београда организујете насилне акције у којима уништавате градски мобилијар, саобраћајне знакове, имовину јавних предузећа, вандализујете градилишта, нападате раднике на градилиштима, и случајне пролазнике који Вам се у томе супротставе.
– Ви г. Бастаћ организујете линч и хајку против господина Горана Весића, и таргетирате његову породицу организовањем линч хајки испред дома породице Весић.
– Ви г. Бастаћ организујете прогањање неистомишњеника по улицама.
– Ви сте г. Бастаћ, организовали спаљивање књиге о Београду, г. Горана Весића, од чије продаје се финансира хуманитарна акција спашавања живота деветогодишњег Филипа Ивановића, оболелог од малигне форме саркома.
– Ви сте г. Бастаћ, недавно ухваћени како шверцујете 13.000 евра преко границе. Да ли је то онај новац о коме говори Ваш кум Лазар Лешњак?
– И коначно, Ваш кум, пријатељ и бивши сарадник, Лазар Лешњак Вас је оптужио за низ кривичних дела – мучење, пребијање, наношење телесних повреда, незаконито задржавање, и вишегодишњу корупцију.

На овим неделима, г. Бастаћ позавидела би Вам већина каријерних белосветских криминалаца. Због чега кријете да имате мање од пет одсто подршке грађана Старог града, а мање од пола процента подршке Београђана? Због тога што би и ти подаци само нагласили чињеницу да већ годинама Ваша власт није ни легитимна, али ни легална. Ви сте само аномалија, која ће, уз деловање правне државе, завршити на вишегодишњој робији.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s