Објављено 25.12.2019. на:
https://informer.rs/vesti/politika/481369/bakarec-jugoslavu-cosicu-zbog-cega-pravite-ludi-obmanjujete-javnost
https://www.republika.rs/vesti/srbija/177267/bakarec-pita-cosica-zbog-cega-pravite-ludi-obmanjujete-javnost
https://www.pink.rs/politika/175029/nebojsa-bakarec-jugoslavu-cosicu-i-tv-n1-niste-profesionalan-i-nepristrasan-medij-jedini-cilj-vaseg-infoprograma-je-da-satanizuje-i-rusi-postojeci-s

Отворено писмо Југославу Ћосићу и ТВ Н1

Ваша ТВ Н1 већ три дана обмањује јавност у вези питања репрограма дугова за грађевинско земљиште Наде Топчагић. Ваши новинари помно прате рад Скупштине града. У последњих пет година, више пута смо, као одборници гласали за тачке које дозвољавају репрограм дугова према Дирекцији за земљиште. Та акта добијају и Ваши новинари. Стога Ваша ТВ и Ваши новинари јако добро знају све о поменутим дуговима. Због чега се онда правите луди и обмањујете јавност? Како сте оболели од селективне амнезије и непрофесионализма, подсетићу Вас на чињенице, због тога што сам градски одборник већ 11 година, и живи сам сведок тога како је жути картел опљачкао Дирекцију и Београд.

Најдрастичнији пример пљачкања Београда су злоупотребе у вези са градским грађевинским земљиштем. Назовимо то „Демократска пљачка Београда“. Да се разумемо Ћосићу, ради се о „озакоњеној“ корупцији и пљачки. То је била организована пљачка градског буџета у којој су учествовали не само несавесни инвеститори, већ и многи из тадашњих градских структура. Од 2004. до 2011. године, Ђиласов и Тадићев ДС је наметнуо такву коруптивну регулативу у области управљања грађевинским земљиштем, која је инвеститорима омогућила да плате само 10 одсто накнаде за уређење грађевинског земљишта, чиме су инвеститори стицали право на грађевинску дозволу и отпочињање изградње. После тога хиљаде инвеститора је престајало са плаћањем, изградили су и продавали објекте, а 90 одсто обавеза према Дирекцији (Граду Београду) нису измирили. Тадашња Дирекција није ни покушавала да наплати неизмирене обавезе од дужника, у највећем броју случајева. Дирекцијом је суверено владала ДС тј. жути картел. Седам година директор је био Борис Ранковић, човек од највећег поверења Бориса Тадића и Драгана Ђиласа. Од тих седам година, три године градоначелник је био Ђилас. Суштина је да су представници ДС у градској власти и Дирекцији, на основу штетних прописа које су сами донели, од инвеститора тражили неодговарајућа средства обезбеђења од неплаћања накнаде – менице за физичка лица и уговорна овлашћења за правна лица. Морали су да траже банкарске гаранције и хипотеке, као ефикасна средства обезбеђења. Нису то тражили, очигледно намерно. Као последица криминалне управе жутог картела у Граду и Дирекцији током седам година, Град Београд је оштећен за 35 милијарди динара, или 291 милион евра! То је трећина Буџета Града. Од тога 12 милијарди штете је настало у време градоначелника тајкуна Ђиласа. За тих 35 опљачканих милијарди могло је да се изгради 150 вртића или да се купи 1.500 аутобуса. А новац грађана је завршио у џеповима инвеститора и оних који су ту пљачку омогућили. Систем је био тако постављен да је омогућавао „одлив“ средстава, уместо у Град и Дирекцију, у приватне џепове.

Нова градска власт СНС је стопирала тај криминал у октобру 2013. године и увела нове процедуре – траже се хипотеке или банкарске гаранције. Од тада нема ниједног динара дуга нових инвеститора. Дирекција води неколико хиљада судских поступака за наплату потраживања, а инвеститорима се обрачунава затезна камата за период кашњења у плаћању. Нова власт СНС није дозволила да се издају ни употребне дозволе без доказа о плаћеним обавезама. Нова власт је уписивала забележбу о спору у катастру на све изграђене објекте за које није плаћена накнада за грађевинско земљиште, како би заинтересовани могли да знају да купују станове за које нису плаћене обавезе Граду Београду, и које неће моћи да укњиже. Нова власт је тим инвеститорима дужницима понудила и репрограм дуга, те плаћање на рате. Један од суинвеститора је био и супруг Наде Топчагић. Али и њега су преварили прави инвеститори, којима је уступио плац, да би добио два стана. Тиме је он постао суинвеститор. А прави инвеститори нису платили накнаду, угасили су фирму и дуг је прешао на суинвеститора, ни кривог, ни дужног. Нади Топчагић и супругу је као и свим другим дужницима понуђен репрограм дуга, на законит начин (плаћање дуга на рате, и отпис камата). У сваком случају СНС је у октобру 2013. године зауставила врло перфидну пљачку Београда тешку невероватних 291 милион евра. О томе телевизија Н1 никад неће известити.
Због тога ни Ви ни СЗС, ни бивши функционер ДС, Никола Јовановић, не треба да се обраћате Дирекцији, већ су права адреса за питања у вези са пљачком буџета Дирекције и Града, Драган Ђилас – бивши градоначелник, Борис Ранковић – бивши директор Дирекције и бивши шеф Тадићевог кабинета, и коначно Ранковићев шеф Борис Тадић, бивши председник ДС. Уз то, уколико уопште имате архиву, а сваки озбиљан медиј је има, и тамо можете потражити податке о томе ко је и када опљачкао Дирекцију за земљиште. Ви архиву немате, а и шта ће Вам. Ем нисте професионалан и непристрасан медиј, ем је једини циљ Вашег инфопрограма, да сатанизује и руши постојећи систем, преношењем или креирањем лажних афера.

Предлажем Вашој ТВ Н1 да сними прави документарни филм о томе како је преко Дирекције за земљиште, опљачкан Београд, за износ од фантастичних 291 милиона евра. Ево, нека награђени новинар Адам Сантовац истражи шта се све дешавало у Дирекцији од 2004. до 2011. године. На пример, на који начин су инвеститори дужници повезани са жутим картелом или Драганом Ђиласом? Лако ћете пронаћи везу инвеститора са тадашњим властима и појединцима из те власти. Лако ћете доказати намеру надлежних да оштете Град тиме што су донели лоше прописе. Наравно Ваша, а Шолакова и Ђиласова ТВ, то неће учинити због тога што би морали да истражујете и махинације вашег газде Драгана Ђиласа, и других лица расутих у данашњим странкама жутог картела (СЗС, ССП, СДС…).

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s