Објављено 7.2.2020. на:
https://informer.rs/vesti/politika/491807/ovo-morate-procitati-bakarec-rasturio-samardzica-svom-odgovoru-fasisticka-drzavotrovna-praznina-samardzica-dps
Фашистичка „државОТРОВНА“ празнина Самарџића (ДПС)
Одговор Слободану Самарџићу

Пре неколико дана написао сам отворено писмо Слободану Брки Самарџићу (председнику опскурне групе грађана ДПС), поводом његовог фашистичког наступа на Ђиласовом балу вампира у Дому синдиката. Моје писмо је објавио сајт „Информера“. Чика Брка се унезверио и његов одговор је објавио лист „Данас“ у свом штампаном и електронском издању 7.2.2020. Колико је Самарџић „интелигентан“, сведочи и чињеница да већи део његовог одговора чине цитати из мог писма. Хвала му на томе што по медијима шири истину коју сам изнео о њему.

На почетку овог одговора Самарџићу нагласићу оно основно. Самарџић није демантовао моју основну тврдњу, а то је да је у свом фашистичком говору, два милиона грађана који подржавају СНС, назвао „нељудима и робовима, фалангом, фукаром, животињама које пливају у блату“ (тачан цитат „(…)постоји једна фаланга(…) Има људи као и животиња које добро пливају у блату(…) то је (…) једна фукара која је засела(…) Међу гласачима СНС а има доста таквих људи, они су уцењени, они нису људи, они су робови“). У свом демантију он цитира неке наводне неистине, али не негира да је рекао ове страшне ствари (постоји видео снимак, Самарџићев говор почиње у 52. минуту).

Као што видите, на томе што је изговорио позавидели би му и Хитлер и Гебелс.

Волим кад се несој узнемири и кад почне да хистерише по „Данас“-у. А тај лист је другосрбијанска жута штампа, идеолошки потпуно супротстављена Самарџићу. Звучи сулудо, али тај и такав Самарџић, већ пет година има отворен простор у том малотиражном листу који промовише насиље, мржњу, вешање, судове револуције, промену власти на улици…Пре пет, десет и двадесет година, Самарџић није могао ни да примирише у „Данас“, и био је мета подсмеха тог листа. Чим је пре 5 година исказао патолошку мржњу према Вучићу – постао је „колумниста“ „Данас“-а. Чика Брка се узнемирио што сам изнео низ добро познатих истина о њему у цењеном „Информеру“. Истина највише боли.

Самарџић се жали да сам „бацао помије“. Ако он тако зове истину сасуту у лице, то је његов проблем. Слажем се да су то Самарџићеве помије. То што је он радио током своје прелетачке каријере (СКЈ, ДС, ДСС, ДПС, и опет ДСС и опет ДПС, и сада је постао члан СЗС), то пас с маслом не би појео. Самарџић је отворио питање свог свињца, а не ја. Само велика и гладња свиња (scrofa domesticus) би могла да поједе Самарџићеве помије – животна дела. На ту тему ћу само додати – да ја поседујем свињац, не бих дозволио да Самарџић буде крмак у том свињцу.

Самарџић наводи да је нетачна моја тврдња да ни после 5 година није успео да региструје ДПС као странку. Прегледом „Регистра политичких странака“ (последњи пут ажурирано 21. 01.2020.) види се да у регистру нема ДПС. Постоје Стаматовићева „Здрава Србија“, странка Владе Захаријева, странка Ненада Поповића – помињем странке бивших функционера ДСС). Сви они су успели да оснују странке, за разлику од њега. Дакле, моја тврдња је ДОКАЗАНО тачна, а нетачна је Самарџићева. Успут, Самарџић је толико неспособан, да не функционише ни сајт ДПС, прилажем два скриншота и линкове као доказ. Један линк доказује та тај сајт постоји.
Други линк доказује да сајт ДПС није у функцији.

Click to access Program.pdf

Самарџић наводи да је нетачна моја тврдња да чланство његовог ДПС броји мање од десет људи. Признајем да сам много погрешио. Чланство његовог ДПС броји мање од ПЕТ људи. Током ових пет година, већина оних са којима је основао ДПС, се уверило у његове „квалитете“ па су побегли главом без обзира (Петар Петковић у СНС, Донка Бановић и Никола Лазић код Јеремића итд.).

Самарџић наводи да је нетачна моја тврдња да је био председник политичког савета ДС. О томе су јавно сведочили и Гојко Ђого, и Зоран Живковић, тада такође високи функционери ДС Доказ – линкови ка сведочењима:
http://www.nspm.rs/hronika/zoran-zivkovic-moj-najveci-politicki-uspeh-je-da-sam-bio-jedini-zamenik-predsednika-ds-zorana-djindjica.html
Цитираћу Зорана Живковића, из интервјуа који је у марту 2015. дао „Данас“-у. Живковић каже: „Сазнајем да је заказан састанак Савета за локалну самоуправу и Политичког савета Демократске странке. Заједнички састанак. Кажу, нека текућа питања. Бомбардовање увелико траје а одбор за локалну самоуправу разматра текућа питања. Решим ја да одем тамо, али без најаве организаторима. А организатори су Самарџић…Које смо ми будале били !? Коштуничин Слободан Самарџић је био председник Политичког савета Демократске странке“.Те наводе понавља Гојко Ђого у свом одговору Зорану Живковићу. https://www.danas.rs/nedelja/nikada-nisam-pljuvao-po-djindjicu/

Самарџић наводи да сам тврдио да је лажирао некакву потврду или издавао стан мигрантима. То не тврдим ја, већ су о томе у септембру 2018. и септембру 2019. године, опширно и детаљно известили медији. То лепо и констатујем у свом писму на које се жали Самарџић. Листови „Ало“ и „Српски телеграф“ и „Информер“ су 18.09.2018. известили: „Бивши министар (…) и професор Београдског универзитета (…), Слободан Самарџић, потпуно супротно закону настоји да не оде у пензију и добије продужење професуре за две године. И поред протестних писама Сенату Београдског универзитета које су упутили и потписали бројни професори, којим указују на незаконитости у пријави, он је уз помоћ веза ипак доспео на дневни ред седнице Сената која се одржава у среду. Како Информер сазнаје, Слободан Самарџић је лажирао потврду са којом је требало да добије продужење службе на још две године“. Доказ – линкови ка вестима:
https://www.republika.rs/vesti/srbija/87934/kostunicinog-ministra-zakon-vazi-samardzic-nece-penziju-laznu-potvrdu-ostaje-profesor
https://www.alo.rs/vesti/drustvo/samardzic-nece-u-penziju-uz-laznu-potvrdu-hoce-da-ostane-profesor/187357/vest

Листови „Блиц“ и „Курир“ су 5. 9.2019. известили: „Чак 45 миграната откривено је у једној стамбеној згради у Београду у Краљице Наталије због чега је приведена једна особа. Како сазнаје „Блиц“, сумња се да је ухапшени мушкарац изнајмљивао стан од снаје политичара и бившег министра за Косово и Метохију Слободана Самарџића. – Он је у том стану крио мигранте – каже извор „Блица“ упознат са истрагом“. Доказ – линкови ка вестима:
https://www.blic.rs/vesti/hronika/velika-policijska-akcija-u-beogradu-muskarac-krio-cak-45-migranata-u-stanu-snaje/6cr9hws
https://www.kurir.rs/vesti/drustvo/3315857/bivsi-ministar-i-pevacica-skrivali-migrante-u-svojim-stanovima-policija-upala-i-maricama-odvozila-45-migranata-zarada-paprena-samardzic-bozinovska-i-sijan-sve-negiraju

Самарџић наводи да је нетачна моја тврдња да је оба сина ухлебио (запослио) у институцијама које сарађују са ЕУ. Од амнезије оболели Самарџић, је заборавио да је ту чињеницу медијима потврдио и његов кабинет, док је био министар, и то Ђиласовом листу „Пресс“ 02.02.2008. – види доказ, линк ка вести:
http://www.pressonline.rs/info/politika/29043/nemoralni-samardzic.html
Некадашњи лист садашњег Самарџићевог шефа Ђиласа, „Пресс“ је тог дана у тексту под називом „НЕМОРАЛНИ САМАРЏИЋ“ известио: „Министар за Косово Слободан Самарџић највећи је критичар потписивања Споразума са ЕУ, а у исто време његови синови Иван и Милош раде у државним институцијама које повезују Србију и Унију! Двојица синова министра (…) раде у државним институцијама које се баве управо приближавањем наше земље и ЕУ!!! Један од синова, Иван, ради у Мисији Србије при ЕУ у Бриселу, а други син, Милош, ради и прима плату у владиној Канцеларији за европске интеграције, коју води Тања Мишћевић?! Да синови министра раде у наведеним институцијима потврђено нам је и у кабинету Слободана Самарџића. У одговору на питање Пресса (…) из његовог кабинета нам је речено: „Чињеница да чланови породице министра Самарџића раде у институцијама које су окренуте сарадњи са ЕУ само додатно потврђује његову веру у те институције и приврженост идеји ЕУ у њеном изворном, али и практичном смислу – наводи се у одговору из кабинета министра који је достављен Прессу““. Дакле, лично Слободан Самарџић је 2008. листу „Пресс“ потврдио да његови синови раде у наведеним институцијама, а данас 12 година касније то негира.

Самарџић наводи да је нетачна моја тврдња да је два пута постајао члан ДСС, тј. да је два пута напуштао ДСС, односно да је два пута постајао члан и лидер ДПС. Истина је да се цео Самарџићев ДПС у марту 2017. вратио у ДСС. Доказ – линк ка вести:
https://www.danas.rs/politika/slobodan-samardzic-se-vraca-u-dss/
Исто тако је ДПС крајем априла 2017., напустио ДСС, због тога што је представник ДСС у РИК-у гласао за усвајање коначног извештаја РИК о резултатима председничких избора. Доказ – линк ка вести: https://www.blic.rs/vesti/politika/drzavotvorni-pokret-obustavlja-delovanje-u-okviru-dss-zbog-odnosa-prema-izborima/4gp5tzw

Све остало што сам изнео, а што се тиче Самарџићевог чланства у многобројним странкама је истинито, али би изискивало исувише драгоценог простора у процесу доказивања. Као што сам доказао на претходним примерима истинитост свега што је изнето, тако бих доказао и друге, мање важне истине о Самарџићу.

Моја претпоставка да се Коштуница стиди Самарџићевог фашистичког говора на Ђиласовом скупу, је заснована на здравом разуму. Свако нормалан би се стидео онога ко два милиона грађана назове „нељудима и робовима, фалангом и фукаром“. Друго, Коштуница је био огорчени противник свих жутих, Ђиласа, Јеремића…у чијем јату се сада нашао Самарџић.

Што се тиче последње Самарџићеве тврдње да сам „прелетео у антиподну странку када је ДСС запао у кризу“, морам да подсетим „заборавног“ прелетача Самарџића, да ме оптужује за сопствена сагрешења. Променио је седам странака. Напустио је ДСС 2014. после избора легално изабране Санде Рашковић Ивић, само због тога што је то учинио Коштуница. Коштуничине разлоге знамо, оправдани су, али Самарџићеве не знамо. Што се мене тиче, ствари су познате. Због Коштунице сам био члан ДС од 1990. до 1992. Заједно са Коштуницом био сам оснивач ДСС 1992. године. Из ДСС сам избачен 2015. године, после 23 године верности тој странци, у склопу масовних чистки које је спровела гђа Рашковић. Сада је Самарџић у истом јату као и гђа Рашковић, а због ње је напустио ДСС. Из свега се види да је Самарџић прелетач, а не ја. И не мање важно, СНС није антипод ДСС-у, ни оном старом ни овом новом. Обе странке су странке десног центра, и учествоваће на предстојећим изборима.

За крај питање Слободану Брки Самарџићу – због чега сте пристали да постанете Ђиласов и Јеремићев слуга и због чега сте увредили два милиона људи назваши их „„нељудима и робовима, фалангом и фукаром“?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s