Објављено у листу „Информер“ 03.03.2020.

https://informer.rs/vesti/politika/497417/nebojsa-bakarec-otvorenom-pismu-milosu-jovanovicu-sedite-kombi-idite-borite-kosovo-metohiju-nemojte-beogradu-budete-veliki-patriota-recima

Водите ДСС већ 3 године. Ваши, односно резултати ДСС-а, су – Председнички избори 2017. 1,04%, Градски избори Београд 2018. године – ДСС 1,1%. Истраживачи јавног мњења то називају статистичком грешком. Ви сте свели ДСС на ниво статистичке грешке. О томе ћутите. Она Санда „Медеја“ је ипак ДСС вратила у парламент 2016. године (ДСС- Двери – 5,1 %).

У свом интервјуу „Новостима“ говорите о цензусу, и кажете да је побољшање изборних услова – смањење цензуса „урађено на политикантски начин“ и да Вам је то математички гледано олакшало, али Вам је отежало морално и политички. Ако вам смањење цензуса толико смета, немојте да изађете на изборе. Или, ако пређете цензус, Ви будите доследни и кажите, нећемо да преузмемо мандате због тога што је тај нови цензус неморалан и неполитички.

У интервјуу кажете и да је Ваша хигијеничарска „Метла“ симбол потребе да се почисти корупција. Некако сте „превидели“ да је Вучић почео успешно да се обрачунава са корупцијом још 2014. Као и многи, Ви видите трун у туђем оку, а не видите балван у свом. Ако се осврнете само мало улево, видећете да је Ваша лева рука, Ваш први оперативац и пријатељ, пре два месеца осуђен пред Специјалним судом у Београду, на две године затвора, због кривичног дела преваре. Вашем најближем сараднику је изречена и новчана казна од два милиона динара, а суд је донео одлуку и да му се одузме противправно стечена имовинска корист од 4,5 милиона динара. А Ваш први сарадник је током суђења изјавио: „хтео сам да помогнем, као што сам иначе помагао и другим грађанима, и да за то касније „зарадим“, а да након продаје оно што остане од зараде делимо на три дела“. На питање судије „Да ли сте као функционер Агенцији за борбу против корупције пријавили новац који вам је преварени давао?“, Ваш први сарадник је рекао: „Не, нисам рачунао на то као на зараду, него као на гаранцију за помоћ. На основу тога сам узео око 74.000 евра, и позајмицу од 13.000 евра“. Ви сте после изрицања пресуде не трепнувши изјавили да пресуду Вашем пријатељу и функционеру видите као „озбиљну нестручност или несавесност судије, неку врсту политичког притиска, или и једно и друго истовремено“. Свака част! Ви би метлом да чистите туђа дворишта, али не желите да почистите корупцију у Вашем. Доследно, нема шта. Тиме поручујете, да једни аршини важе за Вас и Ваше, а други за грађане. Због тога је та Ваша „Метла“ симбол подсмеха.

У интервјуу демагошки говорите о Косову и Метохији. Велите да би Ви признање Косова „спречили и физички уколико би затребало“. Ево седите у комби, са Вашима (нема вас довољно за аутобус) и идите да се борите на Косово и Метохију. Немојте да у Београду будете велики патриота на речима, а на Косову мали миш. Уосталом, Ваша нога није крочила већ годинама на КиМ, због тога што немате ни одборе ни људе. Оно мало оних који нису у „Српској листи“, ти су у Ђиласовој „Отаџбини“. Ви сте за Косово и Метохију могли да се борите и 1999. у Србији – били сте у пуној снази (23 године), али од одбране домовине биле су Вам драже Ваше студије у Паризу. Изјављивали сте како је Вама у Паризу 1999. било много теже него нама у Србији. Ви волите да се хвалите да сте у војсци били у падобранској бригади, али је то било тек 2006. када сте имали 30 година, седам година после рата. Одбрана отаџбине и војни рок су на дневни ред  дошли тек када сте посвршавали Ваше приватне послове. Док сте били саветник министра за Косово и Метохију, догодио се погром над Србима, пропала је државна заједница СЦГ, Црна Гора се отцепила, пропали су преговори о КиМ у Бечу, и као врхунац Ваше саветничке каријере Косово је прогласило независност. То су Ваши резултати! Да ли сте поносни? Због чега нисте покушали „физички да спречите“ отцепљење Косова 1999. или 2008. године? О томе ћете громогласно ћутати!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s