Ваша мржња према председнику Србије, Александру Вучићу не приличи једном педагогу и  академику. Он би Вам то и опростио, да једнако тако не мрзите све чланове и симпатизере СНС, грађане Србије, њих око два милиона. Јуче сте те људе, који су мирно учествовали у почетку изборног процеса, упоредили са нацистима, без икаквог разлога и још сте написали „Свака сличност (са нацистима оп.аут.) је намерна“. Тиме сте поручили грађанима Србије да их намерно поредите са нацистима. Срам Вас било. Тридесет година се бавим политиком, али такав екстремистички талог, који углавном чине поједини припадници самопроглашене „елите“, нисам срео за те три деценије. То што сте преко Твитера поручили грађанима Србије, је увреда и на рачун Ваше покојне мајке Јелене, која је била војни службеник, и борила се у рату против нациста, на рачун ваша три ујака, који су били борци Прве пролетерске бригаде и сва тројица су погинула борећи се против нациста. Ваша изјава да су грађани Србије, исти као нацисти, је и  увреда на рачун Вашег покојног оца Бранка, који је био предратни официр у генералштабу, капетан Краљевине Југославије, и који је био један од пучиста 27. марта 1941., који су устали против пакта са нацистима, и који је од нациста и страдао. Оптуживши грађане Србије да су исти као нацисти, Ви сте оптужили и Ваше покојне родитеље и ујаке. Срам Вас било.

Као професор Саобраћајног факултета, 31. маја 1999. сте отпуштени са посла, потпуно оправдано, због тога што сте неоправдано одсуствовали са посла (побегли сте у САД за време НАТО бомбардовања), како то тврди Александар Јакшић. Отказ Вам је потписао бивши декан Саобраћајног факултета, проф. др. Вујадин Вешовић. Ви сте увек одбијали да о томе говорите. Због чега? На посао сте враћени, мимо закона, четири године касније одлуком Ваше другарице Србијанке Турајлић, тада помоћнице министра просвете. О свему томе јавно је сведочио бриљантни студент Економског факултета, Александар Јакшић који је о томе прикупио званична документа која је добио на основу Закона о приступу информацијама од јавног значаја. Јакшић је присуствовао трибини „Академска честитост“, 2019. године, на Економском факултету, на којој сте Ви студентима рекли: „Да бисте били академски честити, морате да признате геноцид у Сребреници“. Када су Вас медији позвали да прокоментаришете ту своју изјаву, Ви сте то одбили.

Приметио сам да сте веома нарцисоидни, самозаљубљени, и сујетни. Обожавате себе. Због тога не подносите лидере и ауторитете. Чим се прикључите некој политичкој опцији, убрзо потом експлодира Ваша нетрпељивост према свакоме ко је „изнад“ Вас – Радуловићу, Јанковићу, Трифуновићу, Шутановцу. Под старе дане сте почели да лутате политиком као мува без главе. Прво сте средином 2016. године показали да желите да будете председник Србије и рекли сте за „Недељник“: „Професори траже да се кандидујем за председника Србије“. Да приметим да нико од професора БУ то није тражио. Потом сте у другој половини 2016., приступили странци ДЈБ и представљени сте као ново појачање ДЈБ. Тада Вас је Саша Радуловић лансирао као председничког кандидата. Прихватили сте. Потом сте замрзели Радуловића, који је једнако сујетан и нарцисоидан као и Ви, и напустили сте ДЈБ. Потом сте открили Вашег новог „месију“ Сашу Јанковића, 2017. године, и постали сте функционер ПСГ, а од Ваше кандидатуре сте одустали, подржавши Јанковића. Кад је он потучен на изборима, прорадио је онај Ваш „нерв“, испљували сте Јанковића на пасја кола, и напустили ПСГ. Потом сте очијукали са Трифуновићем, али пошто је он луд као струја, одбио је да Вас врати у ПСГ, па сте се посвађали и са њим. У серији размењених увреда, Сергеј Трифуновић Вас је оптужио да сте лицемерни, због тога што Вам је супруга била чланица ЈУЛ-а, и потписница подршке злогласном ректору Арсенијевићу у Крагујевцу. У марту 2018. постали сте члан ДС и подржали сте листу ДС. Тада сте рекли: „Ја сам неизмерно захвалан демократама и ако сам до сада имао дилему за која да гласам, сада немам – ја ћу сигурно да гласам за број 4“. Кад сте се убрзо заситили ДС-а, постали сте члан неформалног удружења интелектуалаца „Самоодбрана“ (тачније „Самообмана“) и то сте били до недавно. Сада сте изгледа у процесу прикључивања будућој странци Јове Бакића – СДУ? Ко би Вас више похватао? Све то сведочи о Вашој нестабилности и превртљивости.

У току тих главињања политичким беспућима, свађате се с ким стигнете. Умислили сте да сте некакав мудрац опште праксе, некакав политички арбитар, који свима соли памет, и који има тапију на високо моралне ставове. Самог себе сте именовали за морализаторског инквизитора.

Неки људи Вам се и супротставе. Декан Правног факултета Сима Аврамовић оштро је реаговао на неистине које сте изнели у интервјуу „Блицу“, и најавио је да ће Вас тужити због измишљотина о уручењу некакве повеље Правног факултета, Александру Вучићу. Господин Аврамовић је тада рекао: „Нажалост, професор Теодоровић очигледно воли да говори о ономе што не зна, што једном академику никако не приличи. Без обзира на то што није правник, већ саобраћајни инжењер, он је само пре неколико дана на том истом Правном факултету говорио о „праву и правди у академској заједници“. О томе какви су били коментари студената права о његовом правничком знању ја не желим да говорим“. Супротставио Вам се и власник ТВ Пинк, Жељко Митровић, после Вашег позива на рушење ТВ Пинк и универзитета  Мегатренд, када сте у једној ТВ емисији изјавили: „То мора да се сравни да не постоји“. Када све сагледамо, можемо да констатујемо да сте веома насилни и рушитељски настројени за једног професора универзитета и члана САНУ. Вероватно Вас је због тога привукао Јово Бакић? Ваше понашање можда објашњавају речи великог Џ.Р.Р. Толкина: „Постоји и тако нешто као што је злоба и освета“ или речи великог Артура Шопенхауера: „У свету углавном царује зло, а главну реч има глупост“.

*Аутор је политички аналитичар и члан УО Фондације СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s