Успели сте да пређете све границе, и поред тога што су готово све Ваше изјаве монструозне.

У тренуцима готово библијске пошасти која је захватила свет и нас, која унесрећује и убија, Ви призивате нечију смрт, прижељкујете смрт другом људском бићу, најављујете да нећете бирати средства, да Вам средства нису важна. Није од пресудног значаја то што је особа којој желите болест и смрт, председник Србије. Од пресудног значаја је Ваша жеља да усмрћујете, жеља да други обољевају, од пресудног значаја су ови тешки дани, тренутак када Ви призивате болест и  смрт.

Ви сте одавно прешли све границе људскости, и наступате искључиво као звер. Али не као ово наше земаљско звериње, већ наступате као библијска звер. Поредити Вас са животињама би за Вас био комплимент. Нисам религиозан, али само тамо постоје појмови који Вас могу описати. Пре неколико година на Вас се могао односити цитат из Шекспировог Макбета (5.чин): „Живот је тек сенка која блуди, убоги глумац што се позорницом за часак чепури и кида, а онда више за њ и не чује: то је прича коју лудак прича, пуна буке и беса, што не значи ништа“. Данас више не. Доживели сте регресију на ниво некаквог адског демона, некаквог слуге сатаниног. У ово доба једног вируса, Ви сте заражени сасвим другим, много опаснијим вирусом беснила. Лајете, режите, уједате. Намерно ширите заразу.

Тако сте се до сада и понашали. Физички сте повређивали друге, несрећама које сте скривили, зависник сте од психоактивних супстанци – дроге и алкохола, дружите се са криминалцима, 

уживате у понижавању жена, патолошки сте нарцисодни и самозаљубљени, починили сте низ кривичних дела, неспособни сте за управљање возилима, неожењени, усамљени, непријатно миришете (аквафобија је један од симптома беснила!), непристојни. Али, до сада нисте желели смрт никоме. Успели сте да пређете и ту границу. Границу која одваја животињу, од библијске звери.

Откривење Јованово, тим поводом каже: гл.13., „4. И поклонише се звијери говорећи: Ко је као звијер? И ко може ратовати с њом? 5. И дана јој бише уста која говоре велике ствари и хуљења, и дана јој би област да чини четрдесет и два мјесеца. 6. И отвори уста своја за хуљење на Бога, да хули на име Његово, и на кућу Његову, и на оне који живе на небу“. А у Глави 19. Јован каже: „20. И би ухваћена звијер, и с њом лажни пророк који учини пред њом знаке којима превари  оне  који  примише жиг звијерин и који  се поклањају икони њезиној: живи бише бачени обоје у језеро огњено, које гори сумпором“.

Остаће упамћено, због тога што у овим данима остају дубоки трагови – не пада снег да покрије брег, већ да звери покажу трагове, остаће упамћено у аналима, да сте се Ви, у овом одсудном времену, исписали из људског рода, и уписали у демонски сој. Вама поручујем, као што Анђео рече, а Јован записа: „Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган нека се још погани“. А ономе коме смрт призивате, кажем оно што Анђео даље каза Јовану: „и ко је праведан, нека још чини правду; и ко је свет, нека се још свети“.

*Аутор је политички аналитичар и члан УО Фондације СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s