Ваш интервју Ђиласовом порталу „Директно“ је као издувани балон, потпуно је неубедљив и без енергије. Изгледа да Ваша енергија потиче само од наркотика и алкохола, а дрога Вам је због забрана кретања много мање доступна. Тај мањак једне психоактивне супстанце надокнађујете другом, алкохолом. На почетку епидемије Ви сте својом монструозном изјавом, Вучићу пожелели болест и смрт.

Ви сте одавно прешли све границе људскости, и наступате искључиво као звер. У ово доба једног вируса, Ви сте заражени сасвим другим, много опаснијим вирусом беснила. Лајете, режите, уједате. Намерно ширите заразу беснила. Тако сте се до сада и понашали. Физички сте повређивали друге, небројеним саобраћајним несрећама које сте скривили, зависник сте од психоактивних супстанци – дроге и алкохола, дружите се са криминалцима, уживате у понижавању жена, патолошки сте нарцисодни и самозаљубљени, починили сте низ кривичних дела, неспособни сте за управљање возилима, усамљени сте и непристојни, непријатно миришете.

У интервјуу кажете: „Велики су изгледи да ће Вучић завршити у затвору!“. Дрога или алкохол су Вам помутили разум. Побркали сте лончиће. У затвору заврше они који су починили неко кривично дело, наркомани, алкохоличари, пријатељи криминалаца, починиоци саобраћајних несрећа – људи попут Вас. У затвору не може да заврши српски доброчинитељ, попут председника Србије! Одвратни злобниче, кажете: „у Србији су званично укинута људска права и грађанске слободе, и ово ванредно стање је почетак апсолутне диктатуре Александра Вучића и његовог болесно амбициозног мозга“. Да ли сте ослепели од силног алкохола и кокаина? У Србији је једнако као и у остатку света, на целој планети влада ванредно стање због пандемије, али нико није укинуо људска права и грађанске слободе, нити увео диктатуру.

Ваш интервју има и комичних делова. Кажете да Вам изолација искрено прија, јер имате превише динамичан распоред. Да, Ваша динамика овако изгледа – кокаин, никотин, алкохол, удес, вређање жена, алкохол, никотин, удес, кокаин… и тако у круг. Кажете: „Можемо да покушамо да будемо бољи људи, саосећајнији синови и ћерке… Можемо да искористимо ово време да урадимо нешто добро за себе и људе које волимо, да… дамо свој допринос опоравку од кризе… ја се надам једној вредносној ренесанси и повратку љубави и солидарности међу људе“. Урнебесно је трагикомично кад Ви позивате да будемо бољи људи, саосећајни, Ви који уживате у вређању и понижавању жена, који другоме призивате болест и смрт, Ви који сте алкохоличар и наркоман. Да би позивали на доброту и саосећајност друге, те врлине морате и  сами поседовати. Ви сте безосећајно наркоманско зло, које мрзи жене. Трагикомично је да Ви позивате некога да уради нешто добро за себе и друге, Ви који сте председник странке која у овим тешким временима није урадила ништа за овај народ. Ви сте урадили нешто „добро“ за себе, опскрбили сте се дрогом и алкохолом! Ви позивате да дамо свој допринос опоравку од кризе! Који је Ваш допринос опоравку од кризе? Ваша апстиненциона криза или повећан унос наркотика? Шта Ви можете да донирате друштву осим дроге и алкохола? На крају, потпуно запањујуће, усуђујете се да поменете, да се надате вредносној ренесанси и повратку љубави и солидарности међу људе. По Вама вредносна ренесанса, повратак љубави и солидарности су – понижавање жена, изазивање удеса, дрогирање.

Невероватно је да Ви кажете Александру Вучићу, цитирам Вас: „никада ниси био срећан… твој живот није живот… живи мало, бар пробај…све остало си већ пробао и није ишло“. Ви сте Трифуновићу или у делиријуму или у апстиненцијалној кризи. По Вама дрога, алкохол и никотин су срећа, живот без злоупотребе психоактивних супстанци није живот. Да, Вучић има 50 година, и не дрогира се, не пуши и готово да не пије. Психоактивне супстанце није пробао и неће. Ви сте Трифуновићу пробали сву живу дрогу, па не иде. Једино што нисте пробали је да апстинирате, да будете добар човек, да се понашате као људско биће, а не као звер. Вама поручујем, као што Анђео рече, а Свети Јован записа: „Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган нека се још погани“.

*Аутор је политички аналитичар и члан УО Фондације СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s