Идеја бојкота избора је од почетка мртворођенче. Данас, 6.6.2020. смо сведоци и коначног урушавања те бесмислице. Потпредседник Ђиласове странке и председник градског одбора ССП, Марко Бастаћ (председник општине Стари град) се после годину дана заклињања у бојкот, коначно одлучио да изађе на изборе. Да се разумемо, излазак на изборе је позитивна ствар. Лоше је то што је Бастаћ годину дана обмањивао грађане, јавност и своју странку (Ђиласов ССП) заклињући се у бојкот. Лоше је то што се Бастаћ и после подношења своје листе „Чувари Старог града“ и даље уплиће у многобројне лажи.

Бастаћевом одлуком, Ђилас и његова странка делимично излазе на изборе, али то покушавају да сакрију и негирају. Тешко је сакрити политичку шизофренију. Ништа не вреди Ђиласова одлука да у странци смени Бастаћа и да распусти београдски и староградски одбор – чињеница је да Ђиласови људи, цели Ђиласови одбори, излазе на изборе. Ђилас, као и Бастаћ, обмањује грађане. Наиме, Ђилас јесте сменио Бастаћа и распустио одборе Београд и Стари град, али никога од тих људи није избацио из странке. Бастаћ и сви ти људи су и даље чланови Ђиласове странке – ССП. А Ђилас, весељак, по медијима упорно заговара бојкот. Кога ће Ђилас да убеди у утемељеност бојкота, кад није успео да убеди потпредседника своје странке и председника београдског одбора, као ни београдски и староградски одбор?

Бастаћеве обмане

Ево неколико примера Бастаћевих обмана и лажи. Бивши потпредседник Ђиласове странке, Марко Бастаћ је у интервјуу за „Истиномер“, који је водила Даница Вученић, 9.10.2019., изјавио:„ти избори се неће одржати, што се мене тиче СНС неће ући у ову општину (…) Спречићу их да одрже изборе“. Питање новинарке – Како? „Тако лепо. Неће се одржати избори (…) Не, нећу дозволити да се прогласе резултате на Старом граду (…) Нећу дозволити физички, ни на један други начин да СНС уђе у општину Стари град (…) не могу да победе ако се не одрже избори у Старом граду (…) Неће се прогласити резултати избора на Старом граду (…) То су лажни избори, то се не одржава“. Е сад одједном, Бастаћ одлучује да ће се избори на Старом граду ипак одржати, да неће спречавати одржавање избора, штавише Бастаћ је одлучио је да учествује на изборима са својом листом „Чувари Старог града“- баш на тим изборима које је пљувао годину дана! Због чега? Шта се то изненада променило?

Марко Бастаћ је 12. фебруара 2020. на свом снимку који је поставио на свој Твитер налог, рекао: „Истина је и да бојкотујемо изборе на Старом граду, можда је ова одлука лоша краткорочно за грађане Старог града, али је свакако добра за Србију“. О овој изјави известили су многи медији (Данас, Бета…). Е сад одједном, Бастаћ одлучује да је истина супротна оној из фебруара, и да неће бојкотовати изборе. По Бастаћу, оно што је у фебруару било краткорочно лоше по грађане Старог града, сада је постало краткорочно добро, а сходно томе оно што је у фебруару било добро за Србију, сада је захваљујући Бастаћу лоше по Србију! Каква папазјанија! Због чега је уследио овај Бастаћев велеобрт?

И коначно, најсвежији пример Бастаћевих лажи и обмана. Данас, 6.6.2020., у један ујутру, Бастаћ је Твитовао лаж следеће садржине (као одговор Влади Ђукановићу): „Ево прошла поноћ. Истекао рок за предају листа. Поред мене Мила Поповић (предс.скупштине) и Милан Церовац (чл. већа). Нико се није кандидовао“. Пар сати пре тога Бастаћ је са својим „Чуварима Старог града“ предао своју листу на чијем се 9. (деветом) месту налази управо Милан Церовац, Бастаћева лева рука, и члан Бастаћевог општинског већа! Због чега Бастаћ себи дозвољава овако провидне лажи? Вероватно због тога што није довољно интелигентан.

Осим што је слагао да Милан Церовац није кандидат за одборника, Бастаћ на Твитеру негира да кандидати са листе „Чувари Старог града“ имају везе са њим! И то је пресна лаж. За Церовца сам већ доказао. Милица Вулић, садашња Бастаћева одборница у општини Стари Град, је друга на новој Бастаћевој листи. Боба Илић, Мирјана Дамјановић, Ивана Стојановић, Бранислав Вуковић и Никола Родић су садашњи Бастаћеви одборници на новој Бастаћевој листи. На новој листи су и многи Бастаћеви „чувари“, лица запослена у општини.

Иначе, на Бастаћевој листи се налазе и кандидати Нове странке, Уједињене демократске Србије, Грађанског демократског форума и Демократског блока, а те странке су и подносиоци ове изборне листе, уз Бастаћеве „Чуваре Старог града“, и све те странке, осим Бастаћеве, учествују и на републичким изборима.

Уз сву осталу срамоту бојкоташке опозиције која ових дана пуни медије, изнео сам доказе како је урушена идеја бојкота и кредибилитет бојкоташа, пре свега идејног носиоца бојкота, тајкуна Драгана Ђиласа.

*Аутор је политички аналитичар

https://www.danas.rs/politika/bastac-bojkotuje-lokalne-izbore-na-starom-gradu/

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s