Потпуно је нестала изрека „лажеш као пас“. У употреби је искључиво изрека „лажеш као Ђилас“. У јулу се објављују непопуларне одлуке. Тако је лажљиви тајкун Ђилас одлучио да је време да СзС престане да постоји. Тај савез за Ђиласа, насиље и бојкот се распада већ пола године. Напустили су га Стаматовић (ЗС), Зеленовић (ЗЗС), Пауновић (ДС), и покрет „1 од 5 милиона“. Комично је што Ђиласов СзС не може ни да се распадне без узајамних оптужби и лажи. Ђиласов  лист „Данас“ је текстом Лидије Валтнер 29.06.2020., објавио истиниту вест да СзС више не постоји. „Данасу“ је ту вест саопштио неко из СзС ко је присуствовао састанку СзС 29.06. увече. „Данас“ лепо каже: „ово су предложили Вук Јеремић, председник Народне странке и Драган Ђилас, председник Странке слободе и правде. Извори Данаса кажу да су обојица рекли да је Савез достигао свој максимум те да свака чланица треба сада самостално да се развија. Против овога били су Јанко Веселиновић, председник Покрета за преокрет, Жељко Веселиновић, председник синдиката Слога и Зоран Лутовац, председник ДС, док се Бошко Обрадовић, лидер Двери, двоумио. Према нашим сазнањима, распад СЗС биће маскиран тиме што ће се “правити” нови опозициони блок који би могао да се зове Српска бојкот опозиција којој би се придружили мањи покрети“.

И онда на сцену ступа Ђилас који демантује наводе Данаса да је СзС угашен. Тај деманти објављује лист „Данас“. Ђилас оптужује „Данас“ да је „у стилу Вучићевих таблоида пустио без икакве провере лажну вест о гашењу Савеза за Србију“ и да СзС-у „наноси штету“. Истовремено Ђилас у истом демантију потврђује вест „Данаса“ да ће СЗС престати да постоји и да је он Ђилас предложио да се формира нова организација „Српску опозиција“. Прво, урнебесно је смешно када Ђилас самог себе хвата у лажи. Отуд изрека „лажеш као Ђилас“. Друго, чему формирање нове организације, уколико је она претходна била добра и некомпромитована? Нове чланице могу приступити већ постојећем СзС-у. Очигледно је тачна вест „Данаса“ да Ђилас жели да маскира распад СзС, формирањем нове организације.

Колико ја видим, лажљиви тајкун Ђилас жели да јавности подметне кукавичије јаје у облику нове организације, због тога што је СзС тотално компромитовао самог себе. И ту је тајкун Ђилас имао главну улогу уз насилника Обрадовића и неверног Јеремића. Тај Ђиласов маневар је такође начин да се из СзС, избаце Јеремићева Народна странка и можда Двери. Или да ови престану  да буду чланови СзС, по сопственој жељи, а да се то прикрије и маскира. И да не „смрди“ много. Међутим, Ђиласову намеру је осујетио баш његов „Данас“, који је пренео дојављену му истину. А потом су истину пренели и остали медији. И онда Ђилас истовремено каже, „СзС се не распада- лаж је да се распада, али ће се СзС распасти и бити замењен новом организацијом“. Мени се ипак више свиђа изрека „лажеш као пас“ – вековима је у употреби, од изреке „лажеш као Ђилас“. Можда ће Ђилас престати да лаже, и у употребу ће се вратити стара изрека. Е да, кад на врби роди грожђе!

*Аутор је политички аналитичар и кандидат за посланика СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s