Портал „Нова.рс“ је портал ТВ „Нова С“, кабловске ТВ, у власништву Јунајтед групе, коју контролишу Шолак и Ђилас. Портал је познат по ширењу лажних вести и крајњој непрофесионалности. Из импресума видимо да је шефовски део редакције огроман. Ни мањег медија ни више шефова. Њих чак 17. На челу са жутим глодуром Веселином Симоновићем, који је својим новим ангажовањем показао како искусни новинар дотиче дно дна. Сама редакција броји вероватно 50 лица, укупно. Плаћа их Ђилас, а задатак им је да се боре против власти државе Србије. Портал „Нова.рс“ има задатак да дневно лансира неколико лажних вести и да облати што више припадника власти. „Врх дна“ Симоновићева „Нова.рс“ је показала у априлу 2020. када су као прави ковидиоти лансирали срамотне лажи у покушају да усред епидемије уруше Клинички центар Војводине. Да је дно мрачне рупе у којој обитавају Симоновић и „Нова.рс“ бескрајно дубоко, показује нови прилог тог портала. У кратком сликовном тексту објављеном 20.08.2020.: „Сва Вучићева очајна глуматања:Оно кад се прави блесав“, „аутора“ Пере Јововића, председник Србије је фотомонтажом приказан као пас. То је резултат рада 17 уредника и глодура Симоновића. У кратком тексту који прати мноштво фотомонтажа које имају за циљ да понизе председника Републике, стоје и ови бисери: „И можда ово у вама изазива дубоки кринџ и с времена на време се питате “да ли је овај човек нормалан?” и “имамо ли ми у Србији неке стручњаке који би могли да процене ментално здравље председника ове државе”? (…) председник може да послужи као добра спрдња“.

Због унижавања новинарске професије и срамоте коју представља „Нова.рс“, рећи ћу да је Веселин Симоновић једна бесрамна џукела. А „Пера Јововић“ ако уопште постоји, је џукелица Весе Симоновића, који је опет џукела Драгана Ђиласа. Новинар са толиким искуством попут Симоновића, не би себи себи смео да дозволи луксуз да блати институцију председника Републике, приказујући председника као пса. А у рубрици „Нове.рс“- „О нама“ неопрезно стоји: „Нова.рс је професионалан, одговоран портал (…). Редакцију чине искусни уредници и новинари који бескомпромисно, отворено и недвосмислено извештавају и информишу јавност. Не бежимо од тешких тема, наше анализе разјашњавају политичка и друштвена збивања…“. Шта је то професионално и одговорно у срамотној сликовници-прилогу, који председника Србије приказује као пса? Какво искуство 17 уредника и глодура је потребно да би се направио овакав срамотан прилог?

Потребно је искуство џукеле Симоновића који је верно служио Тадићевом и Ђиласовом режиму. Његове врлине су импресивне – сагињао се  пред Тадићем, Ђиласом и Јеремићем, због чега су га запослени у „Блицу“ својевремено звали „Моника“ (Левински). Данас лапће само из Ђиласовог чанчета. Упућени тврде да је Симоновић, док је водио „Блиц“, вођењем двоструког књиговодства, оштетио буџет Србије за неколико милиона евра годишње! Веселин Симоновић је упамћен по томе што је у емисији “Став Србије” 11.03.2012., гостовао поред Ђиласа. Говорило се о раду Ђиласових градских власти, Булевару и платанима. Веселин Симоновић је бубнуо: “Ја сам један од оних који су грлили платане”. Симоновић 2010. године, када је Ђилас крвнички потаманио 400 платана, не да није грлио платане, него „Блиц“ није изрекао ни једну критичку реч. Симоновићев „Блиц“ је износио хвалоспеве о дрвосеку Ђиласу. На крају, испоставило се да Симоновић заиста није грлио платане, већ да је грлио Ђиласа. Зато га је овај поставио за уредника срамотног портала „Нова.рс“.

*Аутор је политички аналитичар и посланик СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s