Данас 2. октобра тајкун Драган Ђилас је агенцији Бета дао урнебесно смешан интервју. Каже тајкун: „да се ово лудило у коме ми данас живимо некако заврши“. Да ли мисли на оно лудило када се један политичар толико обогатио, обављајући три државне функције, укључујући и функцију градоначелника, да је за то време „стекао“ 600 милиона евра? Лудило! Или мисли на оно лудило када је ридао, плакао и њакао као магарац због тога што су му скандирали да је лопов? Лудило! Или мисли на оно лудило када један тајкун током 10 година, приватизује јавну гаражу, не плаћајући закуп? Лудило!

Каже тајкун: „последице осмогодишње владавине овог режима су страшне и да сваки дан носи нове последице“. Страшно! Да, последице осмогодишње владавине ове власти јесу страшно успешне, страшно фантастичне. Плате и пензије су скоро дупло веће него у Ђиласово доба. Страшно! Србија се гради уздуж и попреко. Страшно! Издато је педесет пута више грађевинских дозвола него у Ђиласобо доба. Страшно! Изграђено је десет пута више аутопутева. Страшно!  Незапосленост је готово двоструко мања него у Ђиласово доба. Страшно! Дуг Београда је двоструко мањи него у доба жутог тајкуна. Страшно! Ниједан функционер власти није себи купио лажну награду од 10.000 фунти, новцем грађана. Страшно!

Каже тајкун бр. 2: „ми у ССП имамо озбиљан план и сутра ћемо да га презентујемо у разним областима друштва, и у економији и у привреди и у образовању, у култури…“. Осим што је ово граматички неправилно, жути тајкун вероватно мисли на онај план како да опет „стекне“ 600 милиона евра?

Каже плачипичка, да његова странка жели да се бави животом! Да ли је због тога у децембру 2014., убио Бога у бившем тасту, пензионеру од 70 година? На тај „живот“ мисли? Или мисли на онај „живот“ када он и његови призивају смрт Вучићу и његовој породици, и целом СНС-у, заговарајући промену власти у крви, на улици? Или мисли на онај „живот“ када он и његови призивају вешања и силовања?

У једном је Драган Ђилас у праву кад каже: „Народ не жели државу у којој су фунционери повезани с организованим криминалом“. Да ли је мислио на функционера који је током 10 година, на три функције, стекао 600 милиона евра пословног прихода? Или мисли на функционера који је током 10 година, на три функције, стекао 100 милиона евра чистог профита? Или мисли на оног бившег функционера који је 2018. године пријавио имовину вредну свега 24 милиона евра?

Обузет амнезијом чеоног и потиљачног дела мозга, тајкун Драган Ђилас каже: „да створимо систем вредности у свим областима неће бити на нивоу ‘Задруге’ и ‘Парова’“. Да ли мисли на онај поремећени систем вредности, који је баш он увео, уводећи први риалити, „Великог брата“ у Србију? Или мисли на онај поремећени систем вредности, када је баш он незаконито изградио кућу „Великог брата“ на простору дечијег центра „Пионирски град“, која је данас легло пацова и ђубрета?

Ђилас лицемрно каже да је неопходно да РТС постане стварни јавни медијски сервис грађана Србије. Да ли мисли на онај јавни медијски сервис грађана Србије, у који је баш он упао, уз разбијање и претње запосленима? Или мисли на онај јавни медијски сервис грађана Србије када је један тајкун са сарадницима, током 10 година, на три државне функције, опељешио РТС за више од 688 милиона динара у периоду од 2009. до 2018.?

Луди тајкун безумно вели: „да СНС са свим својим коалиционим партнерима не може да рачуна на више од 1,8 милиона гласова на регуларним изборима. За Вучића из уверења гласа 600.000 – 700.000“. Безумни и плачљиви тајкун је „мало заборавио“ да су пре три месеца одржани избори на којима је СНС са коалиционим партнерима (СПС, СПАС, СВМ) , освојио 2.483.617, тј. готово два и по милиона гласова (1.953.998, 334.333, 123.393, 71.893). Како је плачљиви тајкун дошао до бројке 700.000 мање од стварне, тешко је докучити? Амнезирани и онеређени тајкун је заборавио да је Вучић на председничким изборима 2017. године, у првом кругу освојио 55 одсто или 1.459.415 гласова. Готово милион и по. Како је безумно заборавни тајкун дошао и до друге бројке, 900.000 мање од стварне, још је теже погодити? Уопште, питамо се како је плачипичка зарадила 600 милиона евра, када тако лоше познаје математику?

Обезнањени тајкун каже: „да би промена власти истог тренутка подразумевала прекид с криминалом и корупцијом у државним органима, „која се мери милијардама евра““. На страну његово безобално лицемерје, због тога што је баш он „стекао“ 600 милиона евра, током 10 година, обављајући три државне функције, укључујући и функцију градоначелника. Да ли тајкун мисли на прекид са криминалом пријатеља и сарадника потпредседнице ССП Маринике Чобану (Mărinica Ciobanu) који је ухапшен због неовлашћене производње, стављања у промет опојних дрога и недозвољене производње, држања и промета оружја и експлозивних материја? Или Ђилас мисли на криминал свог бившег потпредседника који је ухваћен

како из Дубаија шверцује 13.000 евра преко границе? Или Ђилас мисли на криминал тог свог бившег потпредседника који је оптужен за низ кривичних дела – мучење, пребијање, наношење телесних повреда, незаконито задржавање, вишегодишњу корупцију и ненаменско трошење буџета? Или Ђилас мисли на криминал свог бившег шурака Милана Дабовића, који је ухапшен са 2,4 килограма чистог кокаина, због чега је осуђен, и тренутно служи казну затвора од 6 година? Или Ђилас мисли на криминал свог сарадника из Куршумлије, Милутина Бакића, који је ухапшен са чак 66 килограма дроге? Да ли Ђилас мисли на прекид са свим овим криминалом?

Безочност Ђиласа нема граница. Ђилас вели да ће његова власт посебну бригу водити о старијим грађанима. Да ли Ђилас мисли на ону бригу о пензионерима коју је показао током ванредног стања због Ковида, када их је позвао да самоубилачки шетају сваки дан, не би ли се што више заразили? Или Ђилас мисли на ону бригу о пензионерима коју је показао током тог истог ванредног стања, када је пензионерима „донирао“ оних 100 евра које је добио од државе?

Достојевски је лепо рекао: „Има људи који свесно прелазе преко своје савести“. То за Ђиласа не важи. Он савести нема.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s