ПОШТОВАНИ ПРЕДСЕДАВАЈУЋИ, ПОШТОВАНИ ПОСЛАНИЦИ, ПОШТОВАНИ ГРАЂАНИ

Сходно изазовима који су пред Србијом, сходно стању у нашем друштву, председник Вучић и мандатарка Брнабић су вођени непогрешивим и истанчаним осећајем за потребе Србије, предложили 3 нова министарства.

Министарство за бригу о породици и демографију и Министарство за бригу о селу су потпуно тематски повезани. Ради се о ТЕМИ депопулације и равномерног развоја Србије. Уназад 70 година и дуже, читаве руралне области су готово испражњене. То се мора исправити. Породица, родитељство и потомство (дете, мајка, отац) су традиционалне, непревазиђене и племените вредности које обезбеђују здраво друштво, демографску виталност народа, које показују поштовање према предачком наслеђу, и омогућавају здраву и неометану смену генерација у Србији.

Србија је шампион у поштовању људских права. Доказ за то је однос пун уважавања према мађарској, ромској, бошњачкој и албанској мањини. Према мањинама се води политика позитивне дискриминације и примењују се највиши евростандарди. Феноменално је што је у назив Министарства за људска и мањинска права увршћена синтагма „Друштвени дијалог“. СНС И ЊЕНЕ ВЛАДЕ, И ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ УВЕК ПРУЖАЈУ РУКУ ПРИЈАТЕЉСТВА ЧАК И ОНИМА КОЈИ ТУ РУКУ НЕ ЗАСЛУЖУЈУ. Дијалог треба да се води чак и са екстремним ђиласовским странкама опозиције, као на ФПН. Међутим јако је тешко водити дијалог са онима који дијалог неће, који заговарају насилну промену власти, вешање, силовање, и који бестијално прете и вређају породицу председника Вучића. СНС ЈЕ ТОЛЕРАНТНА, ПОМИРЉИВА, СКРОМНА СТРАНКА ДРУШТВЕНОГ КОМПРОМИСА. СНС ЈЕ БЕСКОМПРОМИСНО ПРОТИВ МАФИЈЕ И КРИМИНАЛА. Овде долазимо до друге теме о којој желим да говорим.

Говорићу кратко о 2 од 6 циљева ВЛАДЕ и свих министарстава, који ће СНС спроводити у овом високом дому.

О КИМ

30 ГОДИНА СЕ БАВИМ ПОЛИТКОМ И МОГУ ДА КАЖЕМ ДА НИКО У ПОСЛЕДЊИХ 100 ГОДИНА НИЈЕ ТОЛИКО УЧИНИО ЗА КИМ КОЛИКО СУ УЧИНИЛИ СНС И ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ. ДА ВУЧИЋ И СНС НИСУ НА ВЛАСТИ ПОСЛЕДЊИХ 8 ГОДИНА, АЛБАНЦИ БИ ПОНОВО ПОЧИНИЛИ ПОГРОМ НА КИМ КАО 2004. И ДАНАС БИ ЛАЖНА ДРЖАВА КОСОВО БИЛА ЧЛАН УН. ЗБОГ ВУЧИЋА И СНС СРБИ НА КИМ МИРНО СПАВАЈУ И ЖИВЕ МНОГО БОЉЕ НЕГО ШТО СУ ЖИВЕЛИ ДО 2012.

О БОРБИ ПРОТИВ МАФИЈЕ

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ПРЕ 7 ГОДИНА ОБРАЧУНАО СА ТАЈКУНСКОМ МАФИЈОМ. БОРБА ПРОТИВ КЛАСИЧНОГ КРИМИНАЛА ЋЕ БИТИ ПОЈАЧАНА АЛИ И БОРБА ПРОТИВ СВИХ ДРУГИХ МАФИЈА. НА ПРИМЕР – БОРБА ПРОТИВ ПОЛИТИЧКЕ МАФИЈЕ. МАФИЈА ЈЕ ОНАЈ ТАЈКУН ПОЛИТИЧАР КОЈИ ЈЕ ЗА 10 ГОДИНА НА ТРИ ДРЖАВНЕ ФУНКЦИЈЕ, КАО ГРАДОНАЧЕЛНИК, ПУТЕМ ТРГОВИНЕ УТИЦАЈЕМ И ЗЛОУПОТРЕБОМ ФУНКЦИЈА , СТЕКАО 619 МИЛИОНА ЕВРА. ТО ЈЕ МАФИЈА. МАФИЈА СУ ФАШИСТИ КОЈИ СУ У ЈУЛУ НАПАЛИ СКУПШТИНУ СРБИЈЕ И ПОВРЕДИЛИ 130 ПОЛИЦАЈАЦА, И ПОКУШАЛИ ДРЖАВНИ УДАР. ТО ЈЕ МАФИЈА. Борба против политичке и тајкунске мафије је много тежа од борбе против класичног криминала.

СНС ће имати на уму оно што је Оскар Давичо рекао о Србији: „Ја знам сва твоја лица, свако шта хоће, шта носи, гледао сам све твоје очи, разумем шта кажу, шта крију. ОЈ СРБИЈО МЕЂУ ШЉИВАМА, МЕЂУ ЊИВАМА“. ЖИВЕЛА СРБИЈА!

Постави коментар