Ђиласови медији (Н1, Данас, Нова, Директно…) годинама намерно шире и велике и мале лажи. Када је у питању епидемија, те лажи и лажне вести остављају велике последице. Ево примера једне „мале“ лажи. Ђиласови медији Н1, Нова и Директно, објавили су лажну вест да су се у новом тржном центру „Галерија“ појавили пацови. Да су у питању професионални медији, они  би проверили свој извор ове смешне неистине. Не да нису проверили извор, већ су намерно објавили лажну вест. Извор те вести је Твитер профил и фотомонтажа извесног Марка Драгославића, функционера Јеремићеве Народне странке, иначе беспосличара и насилника који се лажно представља као „слободни новинар“. Драгославић је државним органима познат као лице које је 31.10.2017. физички напало директора Клиничко болничког центра Звездара, Петра Сворцана. Тада је КБЦ саопштио:„КБЦ Звездара саопштава да је директор КБЦ Петар Сворцан, претучен у петак око 14 часова на раскрсници у близини болнице. Директора КБЦ Звездара је напао Марко Драгославић, против кога смо више пута подносили пријаве због неовлашћеног сликања унутар болнице и узнемиравања“. КБЦ Звездара је више пута пријављивао Марка Драгославића полицији, због тога што се константно и неовлашћено „шуњао“ по просторијама ове болнице и узнемиравао лекаре и пацијенте, те неовлашћено фотографисао и снимао, лекаре, пацијенте, и унутрашњост болнице, кршећи све болничке протоколе.  Драгославић је органима гоњења постао познат и 08.05.2019. када је током блокаде радова на реконструкцији Трга Републике коју су спроводили Ђиласови и Јеремићеви хулигани, предвођени бившим председником општине Стари Град Марком Бастаћем, дошло до инцидента током којег је насилник Драгославић малтретирао и псовао старијег Београђанина, пензионера Страхињу Р. (68).

И онда 01.11.2020. Ђиласови медији објављују лажну вест, од крајње непоузданог извора, о пацовима у тржном центру „Галерија“. Свакоме ко погледа поменуту вест, засновану на вероватној фотомонтажи, одмах је јасно да се ради или о фотомонтажи или играчки намењеној плашењу (scary toy). У сваком случају јасно је да је аутор фотомонтаже Драгославић или неко ко му  је помогао у изради фотомонтаже, или је сам Драгославић поставио играчку у тржни центар, и снимио је. Погледајте и сами две фотомонтаже које дајем у прилогу текста. На једној фотомонтажи, пацова нема, а на другој ту су и уснули наркоман са шприцем, и змија.

О чему говори овај случај? Говори о Ђиласовом и Јеремићевом очају, о очају њихових медија Н1, Нова и Директно, који су приморани да сервирају пресне лажи, због тога што не могу истином, или професионалним извештавањем да се боре против политичких непријатеља, већ могу да се боре искључиво ширењем лажних вести, мрњом и пакошћу. Како не могу да критикују отварање велелепног трежног центра „Галерија“ они примењују очајне лажи, односно очајничке мере, у немоћној жељи да напакосте председнику Вучићу. И онда лансирају „вест“ једног Јеремићевог беспосличара и насилника, кога лажно представљају као „новинара“. Да ли ће реаговати неко новинарско удружење, да саопшти да Драгославић није новинар? Вероватно неће?

О очају Ђиласа и његових медија сведочи и случај када су ти исти медији 31.10.2020. године, објавили „вест“ (и фотографију) о томе да је министарка Дарија Кисић Тепавчевић затечена у салону лепоте, када су јој пружене услуге педикира!?! Ти „професионални“ медији су напали госпођу Тепавчевић због тога што наводно не одржава физичку дистанцу у односу на радницу салона која јој сређује нокте на нози!?! Ови малоумни медији „као“ не знају да је немогуће одржавати физичку дистанцу у салонима лепоте, при пружању различитих услуга – фризер, маникир, педикир, козметичар итд. Исто то важи и за пружање лекарских и стоматолошких услуга. По Ђиласовим безумним медијима све ове услуге треба забранити? Или је по Ђиласовим медијима, забрањено пружити ове услуге припадницима власти? Ако Ђиласови медији желе да буду доследни овим својим малоумностима, онда ће се Ђилас, Југослав Ћосић, Веселин Симоновић и Ђорђе Стефановић и сви њихови новинари, од сада појављивати зарасли, прљави, необријани, недепилирани и дугачких нечистих ноктију. У сваком случају то би била њихова слика и прилика, која одговара медијској слици коју стварају!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s