Госпођа Гордана Чомић је 20 година била хероина „демократске“ и оне „друге“ Србије. Сада када је постала хероина и „прве“ Србије, оним другима је постала антихероина. Двадесет година им је била добра, а онда одједном постаде зло невиђено. Да је урадила нешто лоше, па да разумемо. Шта је то урадила Гордана Чомић, и натерала оне који су је величали 20 година, да изврше салто мортале? Прво је у фебруару 2020. предложила измене Закона о избору народних посланика, које предвиђају да се на републичким и локалним изборним листама нађе много више жена, односно да оне чине најмање 40 одсто кандидата. Страшно! Потом је у мају 2020. избачена из ДС. Страшно! Потом се нашла на изборној листи УДС. Страшно, страшно! Потом је 25.10.2020. председник Вучић предложио да Гордана Чомић буде члан Владе. Страшно, најстрашније! Потом је 28.10.2020. гђа Гордана Чомић постала министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог. Страшно, страшно, најстрашније! Као што видимо, гђа Чомић је чинила све најбоље. Није учинила ништа лоше. Од 25.10.2020. траје демонизација Гордане Чомић.

Тако је Ђиласов портал мржње „Директно“ 25.10.2020., објавио текст са невероватним насловом „Избором Чомићке за министарку Вучић се руга народу!“. Додуше, нису нигде објавили чиме се то Вучић руга народу. Нису могли то да објасне, јер објашњења нема. Само  су то треснули у наслов. У непотписаном тексту Ђиласовог портала стоји још невероватнија реченица: „Осим што је суспендовао вољу народа, Вучић је довођењем Чомићке на место министарке у новој Влади извршио државни удар…“. И опет није било објашњења на који је то начин Вучић извршио државни удар, тиме што је у Владу предложио једну угледну жену? Сатанизацију Гордане Чомић предводе ТВ Н1, ТВ Нова С, Данас, Време, НИН, портали Директно и Нова С, и многи  други. Дехуманизацији ће бити подвргнут свако ко се прикључи залагањима за бољу Србију, свако ко се тиме супротстави лудилу ђиласоваца. Свако ко каже – хоћу да учиним нешто за своју земљу. Утолико више, уколико је припадао другој страни. И онда мрзитељи и аутошовинисти покажу лицемерје епских размера у случају Гордане Чомић.

Један од истакнутијих је Љубодраг Стојадиновић, колумниста сајта „Пешчаник“ и сајта ТВ Н1. Он у свом тексту „Салто црне даме“, од 17.11.2020., реагује на изјаве министарке Чомић, дате после скупштинске седнице Одбора за за људска и мањинска права и равноправност полова које је одржана истог дана. Као посланик и члан тог Одбора, присуствовао сам и седници Одбора и конференцији за штампу. Прво да додам да сам, када је изабрана, честитао Гордани Чомић. Такође, Гордана Чомић је одувек била позната по скромном понашању. Тако је било на дан избора Владе, тако је било на седници Одбора, и на конференцији за штампу. Наступи и понашање, држање гђе Чомић су узор компетентности и скромности. Све то другачије види бивши комуниста и пуковник Љубодраг Стојадиновић. Нажалост, његов текст представља споменик мизогинији – мржњи према женама и самој гђи Чомић. У свом тексту Стојадиновић најгрубље вређа све жене, све жене чланице Владе и гђу Чомић. Апсолутно сам сигуран да они душебрижници који ових дана наричу над Жаклином Таталовић, без разлога, са разлогом неће заштитити и гђу Чомић. Двоструки аршини! Љубодраг Стојадиновић, безумно каже: „грађанка Чомић ужива у (…) надменом чиновничком гарду. (…) Чини се ипак, да је такав ресор дивљом градњом склепан специјално за Гордану. Свој салто мортале је објаснила још док се залетала да направи премет, то је борба за бољи положај жена у оваквој Србији. (…)  Њен политички углед и енергична борбеност, нагло су усахли…Показала је како се (…) као велики инсект (…) претвара у напредњака…Чомић је (…) отишла тамо, у чопор за којим је можда већ дуго чезнула. Само она зна шта је одвело тамо где су је (…) срозали (…) женски напредњачки кабинет добио министарку из другог стада, која је потпуно на менталном трагу алфа женке Ане Брнабић. Разуме и она да ништа не разуме! (…) да покаже како је у брлог ипак стигла…“.

Изразима:„усахли углед (…) велики инсект …напредњака (…)отишла у чопор (…) где су је срозали (…) женски напредњачки кабинет је добио министарку из стада на менталном трагу алфа женке Ане Брнабић (…) разуме да ништа не разуме (…) у брлог је ипак стигла“, Стојадиновић најгрубље вређа све жене, а поготово жене које чине 50 одсто Владе (што је и у свету похваљено). Он те жене види као неразумне инсекте, као срозане чланице чопора, стада, као некакве женке из брлога. Да постоји такмичење у мизогинији, Стојадиновић би био шампион. Да ли ће се огласити уреднице „Пешчаника“, „две Цеце“, Светлана Лукић и Светлана Вуковић, познате као заштитнице жена? Да ли ће осудити ову мржњу према женама коју је испољио аутор њиховог портала, или ће лицемерно ћутати, као заступнице двоструких стандарда? Да ли ће се огласити срозани и усахли медији, ТВ Н1, ТВ Нова С, Данас, Време, НИН, портали Директно и Нова С? Да ли ће осудити ову мржњу према женама коју је испољио Ђиласов Љубодраг Стојадиновић, аутор из њиховог брлога, из њиховог чопора и стада, или ће лицемерно ћутати, као заступници двоструких стандарда?

А у свом тексту, Љубодраг Стојадиновић помиње непостојећи „случај“ Жаклине Таталовић као  „њено страдање пред подивљалим режимским турбо уметником“. По том критеријуму, ми десет пута утемељеније можемо да опишемо вређање Гордане Чомић, и жена у Влади Србије, као „њихово страдање пред подивљалим Ђиласовим турбопуковником Стојадиновићем“.

После излагања гђе Чомић, на на конференцији за штампу у Скупштини Србије, једино је ТВ Н1 поставила три питања. Прво се тицало Драгана Ђиласа, односно гђа Чомић је упитана  због чега није реаговала (!?!) на то што посланици Скупштине Србије стално критикују Ђиласа, а овај јадан, није у сали и јадан, не може да се брани!?! Чисто лудило од питања. Друго питање се тицало непостојећег „случаја“ Жаклине Таталовић, и министарка је питана због чега није реаговала? Није реаговала, због тога што се на телевизијама људи вређају сто пута дневно. Када би министарка или министарство реаговало у сваком случају, претворили би се у реактивне тастере, које притискује свака будала. Нису реаговали на неважан случај. Треће питање Тање Алексић са ТВ Н1 се тицало мотива Гордане Чомић да прихвати министарску функцији. Гђа Чомић је изванредно одговорила на сва три питања. Ево одговора само на треће, релативно сувисло питање:„Они су очити. Србији треба овакво министарство и ја ћу покушати да урадим све из плана Министарства. То су једини мотиви и разлози (…) Немам ништа да упутим као поруку било коме заинтерсованом за моје одлуке. Све што ја имам да понудим јавности је резултат који ће Министарство имати за годину дана, или неће имати. То је толико једноставно. Ја сам свесна количине критика које постоје само зато што је то ово Министарство и што ја у њему постојим“.

Као на крају песме „Црна Дама“, групе „Смак“, Стојадиновић је добио мат, и својим текстом пуца у „Црну Даму“, односно у госпођу Гордану Чомић. А заправо је пуцао себи у ногу.

 „Добио сам мат у игри са њом (…)

Крваве усне и бол, и револвер,

Тужна и глува је ноћ, а празан сквер,

Желим да пуцам у њу и прекинем све,

Клечим док душа ми ври, ал’ немам снаге“.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s