Бесни пси лају и кад треба и кад не треба. Тако и Ви Обрадовићу. У овом тужном јутру, када је преминуо наш Патријарх, Његова Светост Господин Иринеј, када сам опхрван тугом, мрзим што морам да се бавим Вама. Не морам. Али нељудскост Вашег писања које сам видео, ме нагони да Вам укажем да се не понашате као људско биће, већ као звер.

У јутру највеће туге за нашим Патријархом, Ви се бавите ширењем лажних вести које је објавио Ђиласов медиј Нова С. Ви ширите неистину о времену смрти нашег Патријарха са циљем да дехуманизујете Председника државе. Бавите се неважним питањем, бавите се лажима, уместо да тугујете. Не могу Вас ја натерати да тугујете, нити да се понашате као људско биће. Вашом објавом Ви показујете непоштовање према упокојеном Патријарху, Ви прљате ово јутро Вашом нечисти, Вашим злом. Помињете пакао.  Управо Ви покушавате да направите пакао од овог јутра туге. Обрадовићу, да сте пристојно људско биће, Ви би схватили да у овом јутру највеће туге нема места за Ваше паклене науме, за Вашу паклену нечист. И на том месту где просипате Вашу поган, видим, нема туге, нема жаљења. Само мржња, злоба, и лажи.

А Ви волите да се представљате као изузетно Богобојазна и верујућа личност. Као Хришћанин. Шта је у Вашој објави хришћанско? Шта у Вашој објави показује да Вам је жао покојног Патријарха? Шта у Вашој објави показује да поштујете нашег Патријарха који је преминуо пре неколико сати?

Ваш проседе јесте мржња и зло, али сам у овом јутру туге, од Вас очекивао да бар ћутите, ако не желите да тугујете. До сада сте били насилни толико пута. Према женама – новинаркама, посланицама, одборницама, према старима, према институцијама. Призивали сте крв на улицама и насилну промену власти. Током последњих десет година трансформисали сте се из скромно одевеног и потуљеног чачанског библиотекара, у модерно обученог, али нажалост, разулареног кабадахију који већ годинама срља из насиља у насиље. Позавидели би Вам и Кучук-Алија и Аганлија.

У овом тужном јутру, Ви прљате и опело и крштење, понижавате све гробове и животе, исмевате све врлине и поштење. Набујали у Вама шљам и разврат и пороци, прогледале у Вама све јазбине и канали, сви подмукли, сви проклети и сви мали, како би то Дис рекао. А велики Толстој, као да је Вама поручио – „Злоба људска увек полази од немоћи“. Библијско „Откривење светога Јована Богослова“ каже: „Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган нека се још погани; (…) и ко је праведан, нека још чини правду; и ко је свет, нека се још свети“. Нека је вечна слава и хвала нашем Патријарху Иринеју.

Аутор је народни посланик СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s