Бивши посланик и следбеник политике Драгана Ђиласа, фашиста Срђан Ного 25.11.2020. је поново отворено призивао крв на улицама Србије и то крв чланова породице председника Србије Александра Вучића. Он је гостујући на телевизији, рекао како ће Вучићев крај бити врло трагичан, а да ће бити трагичан и за целокупну његову фамилију, чак и за децу Данила, Милицу и Вукана. Ного је тачно рекао: „Његов крај ће бити врло трагичан. Пут којим је кренуо је трагичан за целокупну његову фамилију, од Ангелине, Анђелка, до Вукана, Данила и Милице“. Ного је 21.04.2020. изјавио да треба убити Вучића до краја године. На једној телевизији Ного је рекао: „Ако Александар Вучић помисли да остане доживотно на власти, одмах да му кажем, сигурно ће остати доживотно на власти, само што је то најдаље до краја ове године“. Јуче је Ного отишао корак даље. Жељан медијске пажње, фашиста Ного, је поименце навео ко ће све страдати од његове руке – Александар, Ангелина, Анђелко, Вукан, Данило и Милица. Ного једино није навео како планира да изведе тај злочин? Као усташе у Јасеновцу, као фашисти у другим концлогорима?

Најекстремнији део опозиције данас је Ногова група (екстремни десничари и фашисти) састављена од анатимигрантских, антивакцинашких и анти5г екстремиста, а њен милитантни део води Дамњан Кнежевић, вођа екстремних антимигрантских „Народних патрола“. Подршку Ногу и Кнежевићу даје Милован Бркић власник екстремистичког листа „Таблоид“. Срђан Ного има 40 година и нема ни рода ни порода. Отац Срђана Нога је Срето Ного, бивши високи функционер СПС. Срето Ного је у Милошевићево доба обављао функцију Секретара савезног министарства за телекомуникације. Срето Ного је омогућио свом сину Срђану Ногу, „великом патриоти и борцу“ за Косово и Метохију, да избегне служење војног рока. Срђан Ного је студирао правни факултет, али за разлику од свог оца који је доктор права, Срђан Ного је студирао 10 година и једва је завршио факултет, захваљујући везама свог оца, функционера. Присетимо се, Срђан Ного је постао познат по претњама које је упутио Ани Брнабић и Александру Вучићу пре две године: „Ану Брнабић и Вучића треба обесити на Теразијама“. Потом је Срђан Ного, да би све уверио у озбиљност своје претње, током протеста 2018-2019. носио огромна вешала! Нацисти и љотићевци су 17.08.1941.,у окупираном Београду, на Теразијама починили страшан злочин, када су обесили петорицу Београђана оптужених за пружање отпора. Ного тренутно предводи покрет „Светло”. Срђан Ного себе претставља  као „антисистемског“ политичара, који нема везе са системом. А тај „систем“ га је плаћао 4 године као посланика, тај систем га је ослободио служења војног рока, и у том систему је његов отац био високи државни и партијски функционер. Ного, Ђилас и Обрадовић, и Ђорђевић су 07.07.2020. организовали и предводили покушај државног удара, нападом на Скупштину Србије. Директор полиције Владимир Ребић је тада потврдио да је Срђан Ного означен као организатор упада и рекао да одговорност за напад на полицију и упад у Скупштину јесте на Ногу. Медијску подршку покушају државног удара и терористичким демонстрацијама су пружале ТВ Н1, ТВ НОВА С и њен портал, Ђиласов портал „Директно“ и лист „Данас“ и многи други ђиласовски медији. Када је Ного позван у полицију на разговор, тим поводом, у полицији се појавио са три адвоката које му плаћа Ђилас.

Нажалост, у Србији постоји и вирус фашизма, поред вируса Короне. Фашиста има мало у Србији, али се њих око 500 окупило испред Скупштине у покушају изазивања државног удара. Фашизам у Србији одликују екстремни ауторитативни шовинизам (Ного, Обрадовић), постојање „вође“ који прижељкује неограничену моћ (Ного, Ђилас, Обрадовић), одбацивање модернизма – ирационализам – опсесија издајом и теоријама завера (5Г, вакцинација, чиповање, харповање – Ного, Обрадовић), страх од разлика – ксенофобија – расизам (против миграната, Рома и чланова СНС – Ного, Обрадовић), индивидуална или социјална фрустрација (изгубљена власт и жеља влашћу – Ђилас, Обрадовић, Ного), осећај понижења због моћи непријатеља (део опозиције је фрустриран снагом Вучића и СНС-а – Ђилас, Обрадовић, Ного). Фашиста непријатеље не сматра људима. Фашиста има рашчовечену, дехуманизовану представу о непријатељу. Стога фашиста „елиминисање“ непријатеља не сматра злочином, већ хвалевредним подухватом. Стога не чуди да Ного призива убиство Вучићеве породице.

Дехуманизацију и демонизацију против Вучића предводе Ђилас, Ного, Обрадовић и Млађан Ђорђевић. Дехуманизација је заснована је на томе да они и њихови медији, у Вучићу, члановима СНС, и гласачима СНС не виде људе који су као они, односно они сматрају да то уопште нису људи. Њихова представа о онима које сатанизују је рашчовечена, дехуманизована. То им омогућује да према жртвама имају само непријатељска осећања: презир и мржњу. Презир – због тога што сматрају да су ови други безвредни, да су испод минимума људске вредности; мржњу – због тога што сматрају да су ови други ирационална, зла бића. Психолошки механизам дехуманизације функционише тако што хејтери у нашој свести „цртају” лажни сценарио (скрипт) борбе добра и зла, кроз драмски троугао којим дефинишу психолошке улоге прогониоца, жртве и спасиоца (појмови из трансакционе анализе Ерика Берна). Образац је увек исти: неко је зли агресор, прогонилац, други је његова невина жртва, а добри трећи људи су спасиоци. Суштина овог поступка јесте да се приписивањем злобе, та особа или група дехуманизује. Вучић и СНС су представљени као људи са којима не треба саосећати, као демони или ђаволи који треба да пате и које треба немилосрдно уништити. Због тога се овај процес и назива демонизација или сатанизација. Препознавање покушаја дехуманизације јесте основа политичке и медијске писмености. Као што и сами знамо на основу наших искустава, стварност је увек много сложенија од начина на који је представљена. По овом обрасцу дехуманизације Вучића од стране СЗС, тајкуна, дела „елите“, медија и НВО, Вучић је „зли агресор, фашиста, аутократа, лажов “, народ је његова жртва, а „добри“ Ђилас, Ного, Обрадовић и Ђорђевић су „спасиоци“. И као што видимо „спасиоци“ дехуманизују и прогањају „злог агресора“, који по њима и није људско биће. Да би изнео потку и доказ за ово о чему говорим, навешћу само мали део клевета, претњи и увреда у последњим годинама.

Један од лидера УОС Жељко Веселиновић је 20.9.2018., позвао на силовање премијерке Ане Брнабић. Радио водитељ и учесник протеста, Дашко Милиновић је 19.12.2018., поручио посланику СНС Влади Ђукановићу: „Фашистички вепру, нећемо ти двапут рећи, на ражњу ћеш се пећи!“. Бивши посланик Славиша Ристић је запретио Вучићу , „да због Косова, може да заврши као убијени премијер Зоран Ђинђић“. Новинарка Снежана  Чонградин је 27.12. 2018., поручила Вучићу и СНС-у да ће им „судити, не независни, већ револуционарни судови“. Драган Великић је 24.12.2018. изјавио:„Ја заиста верујем да, убеђен сам у то, овај режим може само на улицама да се склони“. Горан Марковић је 30.12.2018., изјавио: „кроз институције не може ништа да се уради“,  и „једино решење у Србији апсолутна побуна и улица“. Јово Бакић је 31.12.2018. изјавио „Вучићу ће судити револуционарни суд“. Учесник протеста Саша Милошевић, је на друштвеним мрежама, 02.02.2019. изнео претње смрћу вешањем сину председника Вучића. Поред Милошевића, МУП је дан касније привео и особу која је претила и ћерки и сину председника Вучића. Драган Спасић, председник општинског одбора „Двери“ у Трговишту, објавио је морбидан текст на „Фејсбуку“ 09. новембра 2019. Он је изјавио:“Треба направити попис утицајних СНС лица, и после промене власти, мигранте населити у њиховим кућама, становима…дати им њихове ћере и жене да силују„. Весна Пешић је 17. јануара 2020. на Твитеру објавила:„спрема се доживотни Вучић. Е нема ту бојкота, само цев у главу…“. Иван Горан Ковачић је у својој поеми „Јама“ описао злочине које планирају Ного и ђиласовци: „Само кроз прсте капале су капи, топле и густе коjе крвник нађе, још горчом муком дупља коjе зjапи, да бодеж у врат забоде ми слађе: А мене драгост ове крви узе, и ћутио сам капље као сузе“.

Ђиласовци стварају болесну атмосферу у друштву, а та атмосфера и концентрација претњи председнику Вучићу и његовој породици, значајно подижу вероватноћу да неки психопата покуша оно што ђиласовци и Ного призивају. У прилог овој мојој тврдњи иде и изјава плаћеног убице Чабе Дера, који је истражним органима Мађарске изјавио да су му два криминална клана из Србије нудила новац да убије председника Вучића!

Аутор је посланик СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s