У суботу 26.12.2020. одржан је велики конгрес покрета „Ковид елита“, у ресторану „Ћевап“. На конгресу је за председницу „Ковид елите“ изабрана „новинарка“ Сања Маринковић, а за за потпредседнице покрета, такође новинарске легенде, Миња Милетић и Весна Дедић. После избора за председницу „Ковид елите“, Сања Маринковић је изјавила: „Мало славља никога није убило – ковид елита. Кад се заврши епидемија прво ћу лепо да се изљубим са свима. Научила сам да у животу корачам са погледом у висини очију, поправим круну, обришем сузе, додам мало боје тмурним данима и уживам са пријатељима“. За потпредседницу „Ковид елите“ изабрана је „новинарка“ ТВ Н1, Миња Милетић. После избора за потпредседницу „Ковид елите“, Миња Милетић је под притиском емоција изјавила: „Осећам обавезу да се огласим и јавно кажем да је учињен пропуст. Нажалост, у години у којој сам имала највише разлога да славим, нисам имала прилику да било шта прославим. Због овог догађаја желим да другима скренем пажњу да не попусте под притиском емоција. Исто тако нећу да дозволим да се интимна прослава од десетак људи користи за обрачун са мном. Свако моје даље коментарисање би било сувишно. Срдачан поздрав“. После избора за потпредседницу „Ковид елите“,„новинарка“ ТВ „Нова.рс.“, Весна Дедић је такође под притиском емоција изјавила: „У суботу увече, са четири пријатеља, отишла сам у шест сати у ћевабџиницу. Седело је нас петоро за столом са клупама за 12 особа. За столом поред нас, такође намењеном за 12 особа седело је још неколико пријатеља и колега. У једном моменту, око деветнаест часова, дошла је музика и отпевала неколико песама”. „Ковид елита“ је ВИП покрет (VIP – very important person) веома важних личности, селебритија, и „звезда“, које се залажу за братство и јединство са Корона вирусом, које се противе мерама против Ковида, које пропагирају „имунитет крда“, које се противе ношењу маски, које се противе вакцинацији, које сматрају да је Земља равна плоча, и да се свемир окреће око те равне плоче. По најновијим истраживањима јавног мњења покрет „Ковид елита“ подржава око 8 одсто грађана.

Нажалост, осим шаљивих, нушићевских елемената ове рашомонијаде, постоје и они озбиљни. А то је одговорност. Три лидерке „Ковид елите“ не осећају било какву одговорност за кршење мера државе. Оне сматрају да су изузете од одговорности, наравно због тога што су „елита“. Такође, оне сматрају да су изузете од обавезе да се боре за истину, иако је то императив новинара. Када се укрсте њихове изјаве, са оним што видимо на фотографијама из ресторана „Ћевап“, на површину испливају следеће неистине.

Весна Дедић жели да нас увери да се у ресторану „Ћевап“ нашла готово случајно. Вероватноћа за то је једнака нули. Наиме Весна Дедић и Сања Маринковић су вишедеценијске пријатељице. На сајту Сање Маринковић лепо стоји : „Највећи успех су бројни водитељи, новинари, уредници, репортери који су последњих десетак година потекли из Радионице за медије „Официна“, чији сам оснивач заједно са мојом пријатељицом Весном Дедић“. А Весна Дедић о боравку у ресторану „Ћевап“ каже: „У суботу увече, са четири пријатеља, отишла сам у шест сати у ћевабџиницу. Седело је нас петоро за столом са клупама за 12 особа. За столом поред нас, такође намењеном за 12 особа седело је још неколико пријатеља и колега“. Са друге стране Весна Дедић признаје да је славље трајало и после 20 часова, али да су поштоване све остале мере: „Тачно је да смо се задржали нешто после 20 часова. Све остале мере су испоштоване“.

Сања Маринковић тврди: „Поштовани, ове слике су настале пре 20 часова, објавила сам их када сам била код куће“. Тиме гђа Маринковић жели да створи утисак да су у погледу термина прославе, поштоване мере државе. Да је то неистина, потврђује управо најбоља другарица гђе Маринковић, гђа Дедић која каже: „Тачно је да смо се задржали нешто после 20 часова“.

Нажалост, и госпођа Дедић говори неистину када каже: „Све остале мере су испоштоване“. Њу демантују фотографије са прославе које је објавила њена најбоља другарица гђа Маринковић. Тамо се види да је локал био пун, и да нико не поштује епидемиолошке мере. Нико не носи маску, а сви присутни су у блиском контакту и не одржавају физичку дистанцу.

Неистину говори и гђа Милетић, новинарка ТВ Н1. Она каже: „Исто тако нећу да дозволим да се интимна прослава од десетак људи користи за обрачун са мном“. Из фотографија гђе Маринковић се види да се не ради о „интимној прослави од десетак људи“, већ о прослави са много већим бројем људи, због тога што је локал био пун. Такође, гђа Милетић „новинарка“ ТВ Н1, слабо познаје граматику због тога што је правилно рећи „интимна прослава СА десетак људи“, а неправилно је рећи: „интимна прослава ОД десетак људи“.

Све три „новинарке“ немају ни трунке одговорности, и на различите начине покушавају да оправдају своје поступке. Уз то, говоре неистину. Не пада им напамет да се извињавају, забога, па оне су „елита“. А телевизијама Н1 и „Нова.рс“ пуна су уста критика на рачун оних који не поштују мере, али само ако се ради о другој страни (пример, отварање клуба „Дорћолета“). Од тог случаја направили су светско питање, а када њихове новинарке крше мере, онда је то у реду.  Посебно су иритантни изговори ове три „новинарке“. Гђа Милетић каже: „Осећам обавезу да се огласим и јавно кажем да је учињен пропуст“. Уместо, да једноставно каже, извињавам се, погрешила сам, она говори о томе да је „неко“ направио пропуст. Ко? Она сама! Али, како гђа Милетић сматра да је припадница „ковид елите“, да је височанство, она не жели да призна да је погрешила, већ каже да је учињен пропуст.

Да „новинарке“ греше и да нису у праву показује и саопштење ТВ Н1, издато у понедељак 28.12.2020., послеподне: „Новинари Н1 да поштују епидемиолошке мере. Н1 очекује да сви новинари Н1 безусловно поштују епидемиолошке мере, како у јавном, тако и у приватном животу. Јавне личности имају обавезу да својим примером подстичу и друге на одговорно понашање. Н1 се противи сваком неодговорном понашању, које смо видели на друштвеним мрежама, укључујући оне у којима су учествовали и запослени у Н1 и не сматра га примереним. Разумемо реакције публике тим поводом и очекујемо да се такве ситуације више неће поновити. Н1 се снажно залаже за поштовање свих епидемиолошких мера. Сматрамо да је ситуација изузетно озбиљна и да је најважније да се поштују препоруке лекара, али пре свега да сваки појединац буде свестан сопствене одговорности и да се понаша одговорно према себи и другима“.

Из тог саопштења сазнајемо да две новинарке, Миња Милетић и Весна Дедић, ТВ Н1 и ТВ „Нова.рс“ (практично иста ТВ – исти власник, исте просторије, преклапање програма…) нису поштовале епидемиолошке мере, да су се неодговорно и непримерено понашале. Све то је тачно. После тога, очекујемо извињење три припаднице „ковид елите“, Миње Милетић, Сање Маринковић и Весне Дедић, али се то неће догодити. „Елита“ се никада не извињава. Нормално, па покрет „Ковид елита“ има значајну подршку народа од 8 одсто, а до избора ће нарасти на 88 одсто, па ће доћи на власт. И онда ће гђа Миња Милетић постати председница, гђа Сања Маринковић, премијерка, а гђа Весна Дедић, градоначелница. Елита ковидиота.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s