Добро нам је познато да ђиласовски медији не презају од објављивања највећих гадости уколико су оне уперене против председника Вучића и његове породице. Не устежу се ни током празника. Штавише, тада лансирају најнехуманије прилоге. Тако су лист „Данас“ и његов портал, на челу са Драгољубом Петровићем, глодуром листа, и Бојаном Цвејићем, извршним директором „Данаса“ и глодуром портала „Данас“ у првој минути нове 2021. године, на насловну страну портала „Данаса“ поставили ударну вест са огавном Кораксовом карикатуром. На тој карикатури, која је насловна страна „Данасовог“ календара, Вучић је представљен као Корона вирус. Само по себи то је довољно одвратно. Међутим све је драстично огавније и нехуманије  због тренутка у коме је то намерно урађено. Дакле, Бојан Цвејић и Драгољуб Петровић, одлучују да објаве овакву карикатуру у тренутку када увелико знају да су родитељи председника Вучића, госпођа Ангелина Вучић и господин Анђелко Вучић, оболели од Ковида. При томе су медији два сата пре тога објавили да се лекари боре за живот господина Анђелка Вучића.

Намера главних људи „Данаса“, Бојана Цвејића и Драгољуба Петровића је јасна – забости и увртати нож у Вучићевој рани – приказати председника Вучића као вирус Корона, којим су заражени његови родитељи. Осим намере да нанесу бол целој породици Вучић, намера је и да се председник Вучић прикаже као кривац, као узрочник болести својих родитеља. Такву безумну гадост могу да смисле само болесни умови Драгољуба Петровића и Бојана Цвејића, Ђиласових медијских слугу. Из „Данасовог“ прилога се лепо види да је аутор прилога „Б.Ц.“ – Бојан Цвејић и да је вест објављена у 00:01, 01.01.2021. Наравно, све је аминовано од стране главног уредника „Данаса“ Драгољуба Петровића. Колегијум „Данаса“ је раније 31.12.2020. одлучио да у поноћ пусти баш овај прилог.

Овим је дехуманизација председника Вучића од стране ђиласовских медија достигла ново дно. Демонизација председника Вучића поприма паклене размере, у којима се Александар Вучић приказује као кривац за болест својих родитеља. Дехуманизација и демонизација су засноване на томе да они који демонизују, у Вучићу, члановима СНС, гласачима СНС, у нама они не виде људе који су као они, односно они сматрају да ми уопште нисмо људи. Демонизатори шире предрасуду да Вучић, чланови и симпатизери СНС, да ми само формално изгледамо као људи, али да то нисмо по својој суштини. Њихова представа о нама које сатанизују је рашчовечена, дехуманизована. То им омогућује да према нама, жртвама, имају само непријатељска осећања: презир и мржњу. Презир – због тога што сматрају да смо безвредни, да смо испод минимума људске вредности; мржњу – због тога што сматрају да смо ирационална, зла бића. Када демонизатори Драгољуб Петровић и Бојан Цвејић имају овакве ставове, онда не чуди да ће да објаве прилог у коме Вучића приказују као кривца за болест својих родитеља.

Библијско „Откривење светога Јована Богослова“ каже: „Ко чини неправду, нека чини још неправду; и ко је поган нека се још погани; (…) и ко је праведан, нека још чини правду; и ко је свет, нека се још свети“.

*Аутор је политички аналитичар и народни посланик СНС

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s