Чињеница прва. После састанка Драгана Ђиласа и криминалца Владе Јапанца (Владимир Јовановић, алијас Владимир Мрђић, алијас Влада Јапанац) 25.11.2020. у просторијама Ђиласове ССП, у Краља Милана, Ђилас се сликао са Владом Јапанцем испред просторија своје странке. Влада Јапанац се први пут помиње у „Белој књизи“ МУП-а још 2001. као припадник Земунског клана. Неколико сати после састанка са Ђиласом, Влада Јапанац је ухапшен и медији  су известили да га чекају 4 године затвора. Ухапшен је на основу међународне потернице и то због издржавања затворске казне од две године и 10 месеци због кривичног дела изнуде и годину и три месеца због спречавања службеног лица у извршењу службене радње. Владимир Мрђић – Јовановић – Јапанац има озбиљан и богат криминални досије у којем су бројна тешка кривична дела. У затворима је провео низ година.

У поступку за атентат на лидера СПО Вука Драшковића у Будви јуна 2000. утврђено је да су тројица атентатора користили стан Владе Јапанца. Јовановић је 2005. покушао да изнуди 50.000 евра од власника „Максис таксија“ Ненада Микића. Казна му је касније преполовљена, али је одмах по изрицању пресуде побегао из земље. Србија је за њим расписала Интерполову потерницу, али се о њему није знало ништа све до средине 2008, када је ухапшен у БиХ. Иако је Србија очекивала да ће Влада Јапанац бити ухапшен, БиХ га није изручила, јер има и њихово држављанство. Годину дана касније Италија обавештава српске власти да је бегунац са Интерполове потернице ухапшен код њих. Али Јовановића након девет месеци пуштају из екстрадиционог притвора. Уточиште проналази у Шпанији, а већ након два месеца га хапсе због фалсификованих путних исправа и неисправне визе. Шпанија га је потом изручила Србији, где га је, осим двогодишње казне, чекао затвор због два случаја фалсификовања. Јапанац је оптужен да је 2011. на београдском аеродрому „Никола Тесла“ претио убиством Јовану Хранисављевићу, сведоку у поступку против Јовановића због напада на затворског чувара. Апелациони суд осудио је у мају 2017. Владу Јапанца на скоро три године затвора због изнуде 710 евра и 4.000 динара од своје раднице Бранке Ђорђевић.

Прво питање за Драгана Ђиласа. Због чега сте се састали и сликали са криминалцем Владом Јапанцем?

Прво питање за ТВ „Н1“ и ТВ „Нова С“. Због чега ваше телевизије и портали никада нису и никада неће известити о овом скандалу?

Чињеница друга. Један од најближих Ђиласових страначких сарадника у Куршумлији, Милутин Бакић ухапшен је усред ванредног стања, 30.04.2020. због тога што је шверцовао 66 килограма марихуане. Тада су припадници Министарства унутрашњих послова ухапсили Милутина Бакића (56) са 66 килограма дроге. Овај нарко-дилер је ухапшен у тренутку док је камионом превозио пет путних торби са дрогом спакованом у 114 пакета. Бакић је ухапшен у месту Рударе приликом контроле теретног возила којим је управљао. Он се теретио да је извршио кривично дело неовлашћене производње и стављања у промет опојних дрога.

Такође, полиција је код Бакића пронашла и пиштољ, па је против њега била поднета и кривична пријава због постојања сумње да је извршио кривично дело недозвољене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја. Милитин Бакић је један од блиских сарадника Драгана Ђиласа што потврђују и фотографије са оснивања одбора Странке слободе и правде у Куршумлији. На оснивању овог одбора 27.12.2019. године, Бакић је „заслужио“ почасно место тик до лидера ССП- а на партијском скупу што јасно говори о њиховој блискости. Да подсетим, Ђилас је на овом скупу, говорећи о будућности деце у Србији, поручио и да „многе ствари могу да се сутра промене, али уз способне људе“, али и да је „ово један од најбољих одбора које има“. По свему судећи пријатељи и сарадници нарко-дилери најбоље су што Ђилас има да понуди Србији.

Друго питање за Драгана Ђиласа. Због чега ћутите о овом криминалу и о својим везама са Милутином Бакићем?

Друго питање за ТВ Н1 и ТВ Нова С. Због чега ваше телевизије и портали никада нису и никада неће известити о овом скандалу?

Чињеница трећа. Припадница дивне румунске националне мањине (свака част Румунима) и потпредседница Ђиласове странке, Мариника Чобану (удата Тепић) је била покрајински Секретар за омладину и спорт 2012.-2016. За тај период су везане многобројне тврдње да је злоупотребљавала службени положај. На површину су испливале везе Тепићеве са криминалцима и нарко дилерима из Панчева. МУП је у Панчеву 11.3.2020., ухапсио четворочлану криминалну групу. Међу ухапшенима је био Новак Филиповић, блиски пријатељ и сарадник Маринике Тепић. Против њега је поднета кривична пријава за неовлашћену производњу, стављање у промет опојних дрога и недозвољену производњу, држање и промет оружја и експлозивних материја. Приликом хапшења је заплењено 1,4 килограма дроге, и велика количина муниције. Новак Филиповић је био уз Маринику Тепић, током многих њених трибина, али и приватних дружења. Мариника Тепић му је док је била покрајински секретар за спорт и омладину, сваке године од 2013. до 2016., давала новац из буџета Војводине, за потребе његовог клуба. У својој изјави од 11.3.2020., објављеној на сајту ССП, Мариника Тепић није негирала да је Филиповић нарко дилер и криминалац, а потврдила је да га познаје и цени као пријатеља. И тај пријатељ Маринике Тепић је надлежним органима и медијима, посведочио и доказао, да је потпредседница Ђиласове странке, од њега тражила да прогања и напада новинаре. Медији су 13.05.2020. пренели да ће полиција тужилаштву проследити сведочење Новака Филиповића из Панчева, који у исказу полицији тврди да му је Мариника Тепић тражила да обећа да ће да „исели из Панчева“ панчевачког новинара Мирослава Мићу Милакова. Филиповић је сачувао конверзацију преко Вајбера са Мариником Тепић. Мариника:„Хоћу да ми обећаш нешто“, Филиповић: „Кажи“. Мариника: „Да ћеш да иселиш Мићу Милакова из Панчева“. Филиповић: „Договорено…“. Бивши уредник РТВ Панчево Мирослав Милаков изјавио је да је згрожен овим наводима и да се РТВ Панчево годину дана бавила аферама Маринике Тепић. Присилно исељење уредника РТВ Панчево, из стана, и града у коме живи, значи да тог новинара морате прогонити, подвргнути насиљу и нападима. Тако су поступали нацисти. Угрожавање безбедности новинара је кривично дело кажњиво затвором од шест месеци до пет година.

Треће питање за Драгана Ђиласа. Због чега ћутите о овом криминалу и о везама Маринике Чобану са Новаком Филиповићем?

Треће питање за ТВ „Н1“ и ТВ „Нова С“. Због чега ваше телевизије и портали никада нису и никада неће известити о овом скандалу?

Чињеница четврта. Милан Дабовић, бивши шурак Драгана Ђиласа, ухапшен је 16.09.2016. на Бранковом мосту са 2,4 килограма чистог кокаина, у аутомобилу швајцарских регистарских таблица. Милан Дабовић је шестог јула 2017., на последњем обраћању суду, казао да је жртва обмане. Он је у својој одбрани рекао да је био жртва пријатељства са човеком који га је замолио да аутомобил пребаци на локацију на Врачару на дан хапшења, али је и на последњем рочишту, као и на почетку суђења, одбио да открије име тог „пријатеља“, који је очигледно био добављач наркотика. Милан Дабовић је осуђен на шест година затвора, и тренутно служи казну затвора. Ђилас га је више пута посећивао у затвору и носио му потрепштине и храну.

Четврто питање за Драгана Ђиласа. Због чега ћутите о овом криминалу и својим везама са Миланом Дабовићем?

Четврто питање за ТВ „Н1“ и ТВ „Нова С“. Због чега ваше телевизије и портали никада нису и никада неће известити о овом скандалу?

Чињеница пета. Шестог децембра 2014., Ђилас је нанео телесне повреде пензионеру Слободану Пелевићу, бившем тасту. Тада су многи медији су известили о случају породичног насиља чији је виновник био Драган Ђилас, а жртве његова супруга Ива и њени родитељи, пензионери Ружица и Слободан Пелевић. Лист „Курир“ је известио:„Драган Ђилас, некадашњи градоначелник и лидер ДС, у недељу увече претукао је свог таста Бобана Пелевића! Ђилас је, како Курир сазнаје, насрнуо на своју још увек закониту супругу Иву Ђилас и њену мајку Ружицу, а Бобан, да би одбранио своју ћерку и супругу, стао је испред помахниталог Ђиласа и зарадио масницу испод ока. Да се није Бобан поставио између Ђиласа и њих две, Ива или њена мајка би добиле батине“. Лист „АЛО“ је известио:„Ђилас нокаутирао таста, ташта га напала ножем!“.„Права породична драма одиграла се у суботу око 21.30 на Врачару, у дому Драгана Ђиласа, бившег градоначелника престонице и некадашњег председника Демократске странке.- Та свађа је трајала неко време. А онда је Драганова ташта узела нож и кренула на њега, пошто је он грубо гурнуо Иву, која је ударила у зид. Због галаме која је допирала из просторије у којој се све то одигравало, дошао је и Ивин отац Слободан Пелевић (66), који је био потпуно затечен оним што је видео – наводи наш извор. Тако га је (Ђилас оп.аут.) више пута ударио по глави – објашњава извор и додаје да је Слободана у једном моменту Ђилас и гурнуо, због чега је Слободан пао. Ђиласов таст Слободан примљен у неурохируршку амбуланту УЦ. Како „Ало!“ сазнаје, случај је одмах пријављен полицији, која је дошла у стан и направила записник. (…) отац Иве Ђилас, Слободан Пелевић, потврдио је за „Курир“ да га је Драган Ђилас ударио по лицу, те да има масницу испод ока“. „Српски телеграф“ (тј. сајт „Република“) је цитирао изјаве дате полицији (службене белешке), Иве Ђилас, њених родитеља пензионера, Ружице и Слободана Пелевића. У тим исказима њих троје сведоче о ужасима кроз које су годинама пролазили. Породично насиље које Ђилас изазвао 06.12.2014. одиграло се у стану у Улици патријарха Варнаве на Врачару. „Српски телеграф“ је у тој вести приказао и три фотографије службених белешки из полиције. „Српски телеграф“ је у тој вести навео и да поседује лекарске извештаје о повредама Слободана Пелевића.

Исказ Иве Ђилас у МУП-у од  07.12.2014.: „Драган је, као што је и био договор, узео нашу ћерку око 18 часова, а затим ме је око 18.10 из кола, док је још возио нашу ћерку, позвао на мобилни телефон и почео да виче на мене зашто сам отпустла дадиљу и да ми прети да ће ми на суду одузети децу. Око 21 сат, кад је вратио ћеркицу кући, ја сам рекла Драгану да ми више не прети како ће ми одузети децу, да не виче на мене и да ме не вређа и да бисмо ми исто тако могли њега да вређамо, али то не чинимо – рекла је Ива у полицији.- Мајка је рекла Драгану да нема смисла да вређа мене, да би он у том тренутку насрнуо на њу, а ја сам се поставила између њих како бих заштитила мајку – наставила је Ива. Након што је Ђилас Иву зграбио за руке и прибио уза зид, галаму је чуо Ивин отац Слободан, који је на спрату чувао болесно млађе дете, тада двогодишњег Вука. – Када је отац видео да ме је Драган напао, пришао му је са леђа како би га одвојио од мене. Тада је Драган оборио мог оца и песницом му задао ударац у пределу главе, и то све пред нашом ћерком Аном. Наставили су да се рву по поду, ја и мајка покушавале смо да их раздвојимо, а онда сам истрчала на ходник зграде и позвонила код комшија како би нам помогли, али нико није отварао врата. Драган је тада изашао из стана и, док је силазио, чула сам како неком каже да позове полицију – испричала је полицајцима потресена Ива и додала да је два пута звала полицију, али пошто нису долазили, одвезла је оца у Ургентни центар, где су му констатоване контузије главе од Ђиласових удараца, што потврђују и лекарски извештаји до којих је наш лист такође дошао. Током исказа у полицији Ива Ђилас је открила и да њеном супругу ово није био први пут да се физички обрачунава са њом. – Психички ме је малтретирао, то јест вршио тортуру нада мном док сам била трудна, дете је рођено превремено и са срчаном маном, има озбиљну аритмију. Такође, да нагласим да је за време моје трудноће Драган био са другом женом и за време док сам била трудна и док ме је малтретирао била сам код својих родитеља, а ниједном ме није позвао да пита како сам – наводи Ива. – Пре месец дана ми је претио тако што ми је рекао: „Одрубићу ти главу“. Ја све ово нисам пријављивала, али сада сам након свега веома забринута за своју безбедност, као и безбедност родитеља и деце – закључила је тада Ђиласова супруга“.

Исказ Ружице Пелевић, мајке Иве Ђилас, у МУП-у од 07.12.2014.:„Око 21.10 Драган је вратио Ану, те пошто је носио Ану, унео је до дневног боравка и спустио на лежај и тада сам се ја обратила Драгану речима да нас више не малтретира, да смо стари и болесни и да му објасним новац за Ленку. Ту је дошло до мале вербалне препирке између мене и Драгана, па када је он рекао да смо ми болесни и да нема поверења у нас, ја сам му одговорила и да је његова мајка стално код психијатра, те је он полетео на мене, Ива се тада умешала, стала између мене и њега, раширила руке и рекла му да јој не дира породицу. Тада је он у бесу рекао: „Као пацове ћу вас избацити из стана, не дирајте ми мајку“, ухватио Иву око руку, догурао на зид и надвио се над њом. У том тренутку се појавио мој супруг, који је до тада био са Вуком на другом нивоу стана, те како му је Драган био окренут леђима, бацио му се око врата како би га одвојио од Иве. Тог момента Драган је оставио Иву, Слободана је збацио са себе на под и ударио га песницом по лицу, односно левој страни главе. Настало је рвање између њих двоје, Ива је покушала да одгура Драгана до врата, звонила комшијама преко пута, али нису били ту, све је то пратило међусобно псовање и вређање. Драган је у једном тренутку кренуо из стана низ степенице, Ива се вратила у стан и рекла нам је да је чула да је Драган, док је силазио, неком рекао да позове полицију. Ива је такође позвала полицију“.

Исказ Слободана Пелевића, оца Иве Ђилас, у МУП-у од 07.12.2014.:„Како сам се налазио на спрату стана, где сам чувао свог унука, ја сам сишао и видео како Драган физички напада моју ћерку. Како бих је заштитио, ја сам пришао Драгану с леђа и обгрлио га рукама око рамена и повукао га уназад. Тада се Драган ослободио, окренуо се ка мени, навукао моју мајицу мени преко главе, а затим оборио на под и ударио ме песницом у главу, тачније испод левог ока. У том тренутку не знам тачно шта се све издешавало, нисам губио свест, али не могу свега јасно да се сетим. Мислим да смо наставили да се рвемо по поду, док су моја ћерка Ива и супруга Ружица покушавале да га одвоје од мене. Драган је након тога изашао из стана, а Ива је у два наврата телефоном позивала полицију да пријави наведени догађај. Ја сам са Ивом након свега отишао у Ургентни центар како би ми се указала помоћ од ударца задобијеног од Драгана, јер ми се испод ока појавио велики подлив. У Ургентни центар касније су дошли и полицијски службеници ПС Врачар, који су са нама обавили разговор“.

Пето питање за Драгана Ђиласа. Због чега ћутите и кријете овај случај породичног насиља које сте Ви изазвали?

Пето питање за ТВ „Н1“ и ТВ „Нова С“. Због чега ваше телевизије и портали никада нису и никада неће известити о овом скандалу?

Нажалост, Драган Ђилас и телевизије „Н“1 и „Нова С“ никада неће одговорити ни на једно од ових питања. Такође, ове две телевизије никада неће известити о случајевима криминала особа које су дубоко повезане са Драганом Ђиласом и Мариником Тепић Чобану. А те две телевизије шире лажне вести о другим крими аферама, али никада неће изнети истину о крими аферама у које су умешани њихови љубимци Драган Ђилас и Мариника Тепић Чобану. Какво мегалицемерје, какви двоструки аршини!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s