Небојша Бакарец: Халуцинације лажног Ђиласовог „истраживања“!

Не извукавши поуке из изборног пораза 2018., Ђилас је одлучио да у кампањи за изборе 2022. буде много агресивнији и деструктивнији, и да обећава фатаморгане тј. убедљиву победу 2022. Слично томе, али мање агресивно, Ђилас је халуцинирао и крајем 2017. и почетком 2018. Тада је 01.02.2018. изјавио: „кад изађе још 50.000 Београђана и порастемо 4 одсто – победићемо на овим изборима“. А 23.02.2018. је рекао: „Ми ћемо у Београду победити, то уопште није питање (…)“. А онда је почетком марта 2018. наступила сурова реалност и резултати београдских избора 2018.: СНС – 45%, Ђилас“ 18,9%, Шапић“ 9%, СПС-ЈС 6,1%. Још већи хладан туш за Ђиласа су били резултати избора 2020. које је Ђилас одлучио да бојкотује, свестан катастрофе која би му се догодила. На тим изборима СНС је освојио 1.953.998 гласова, тј. 60,65 одсто и 188 од 250 мандата у Скупштини Србије! И ово је било најбоље истраживање јавног мњења које постоји. Узорак 3.222.000 испитаника!

Најбоље истраживање јавног мњења! Избори!

Део ових Ђиласових халуцинација представља и лажно истраживање јавног мњења које је објављено на Ђиласовом и Шолаковом порталу „Нова С“ и на другим њиховим медијима 13.01.2021. Хумористички наслов на порталу „Нова С“ гласи: „Истраживање: За Вучића 35,7%, против њега 32,9%“. У тексту стоји: „На следећим изборима за Александра Вучића, без обзира ко је са друге стране, гласаће 35,7 одсто грађана, против њега је 32,9 одсто бирача, док 31,4 одсто гласача не зна како ће се определити или неће изаћи на изборе, показало је истраживање јавног мњења које је поручила Странка слободе и правде Драгана Ђиласа. Лидер ССП Драган Ђилас (…) је порталу Нова.рс проследио истраживање чији је наручилац његова странка. Ђилас није желео да нам открије име агенције која га је урадила уз наводе да би због лоших резултата по Вучића могла да трпи консеквенце. Ово истраживање је рађено у децембру, на узорку од 1.200 људи. На питање да су избори у недељу за кога би гласали, за СНС – Александар Вучић определило би се 40,2 одсто бирача, а СПС би освојио 6,8 одсто гласова. За СПАС Александра Шапића определило би се 3,7 одсто грађана, док би за опозиционе странке и покрете (ССП, ДС, ДЈБ, Двери, НС, ПСГ, ЗЗС, НДБГ, СДС) гласало 26,4 одсто бирача. Према том истраживању – СРС, ПОКС, Заветници и ДСС добили би укупно четири одсто гласова, мањине 3,5 одсто, а 15,4 процената определило би се за опозицију, али не знају тачно за кога“.

Што је баби мило, то се баби снило!

Као политички аналитичар који се две деценије бави и анализама истраживања јавног мњења, могу само да се насмејем на овакав „кредибилитет“ једног истраживања. Прво, да би било које истраживање било кредибилно, неопходно је навести име агенције која га је радила, и начин на који је истраживање рађено (теренско, телефонско). При томе навешћу да су телефонска истраживања веома непоуздана и да кредибилне агенције спроводе само теренска истраживања. Овде видимо изјаву самог „наручиоца“ истраживања, Драгана Ђиласа да жели да сакрије име агенције. То одмах доводи у сумњу постојање самог истраживања, односно основано нас доводи до закључка да истраживање не постоји, тј. да је потпуно лажно, односно измишљено. Да је то тако, потврђује и чињеница да се крије и податак о начину на који је истраживање урађено (теренско или телефонско). Међутим, неко је ипак морао да обради и податке који су изнети у лажном истраживању. Није тешко погодити и ко је то. Члан Ђиласовог политичког удружења УОС је Ђорђе Вукадиновић (који се на изборима 2012. лажно представљао као припадник Влашке мањине), чији се портал „НСПМ“ уназад 15 година бави, углавном лажираним или фризираним телефонским истраживањима јавног мњења. И тај и такав Влах Вукадиновић је пре два дана изјавио за Ђиласов лист „Данас“: „Могу вам рећи један ексклузиван налаз, такорећи, „испод чекића“. Према нашем последњем истраживању, које је још у току, разлика између оних који кажу да „подржавају власт“ и оних који кажу да су „за промене“ и против власти није већа од 5-7 процената“. И овај податак и видимо у Ђиласовом „истраживању“ – власт подржава 50 одсто грађана (СНС 40,2, СПС 6,8, СПАС 3,7), док опозицију подржава 42 одсто грађана (26,4 одсто за 9 странака-ССП, ДС, ДЈБ, Двери, НС, ПСГ, ЗЗС, НДБГ, СДС, и 15,4 процената за опозицију, али не знају тачно за кога). Колико видим Влах Вукадиновић је Ђиласу „позајмио“ своје резултате, заједно су их исфризирали, и Ђилас их је објавио. А Вукадиновић ће сачекати који дан и објавити своје лажно истраживање, па ће Ђиласов УПС имати два истраживања која најављују њихову победу. Сматрају да су две халуцинације много убедљивије него једна фатаморгана. Урнебесно.

Чиста халуцинација

Да је цела ова Ђиласова и Вукадиновићева ујдурма, чиста лаж и измишљотина, доказује децембарско истраживање реномиране агенције „Ипсос- Стратеџик маркетинг“ које каже да би СНС би освојио 60,5 одсто или око 2,1 милион гласова, СПС 8,7 одсто, Доста је било 3,7 одсто, Спас Александра Шапића 3,6 одсто, а поред њих, у зони преласка цензуса су и СРС, ДСС и ПОКС. Од осталих опозиционих странака ниједна самостално не прелази преко два одсто.

Најновије истраживање јавног мњења у Србији

Уз то истраживање „Ипсоса“ говори о поверењу грађана у поједине политичке личности и по том истраживању 40,2 одсто грађана Србије има апсолутно поверење у Александра Вучића. Први следећи за њим је Ивица Дачић са 3,6 одсто, а затим следи Ана Брнабић са 1,7 одсто. За премијерком следи низ од седам политичара, од којих сваки има око један одсто: Саша Радуловић 1,2, Мариника Тепић 0,7, Војислав Шешељ 0,7, Милош Јовановић 0,6, Александар Шапић 0,6, Драган Ђилас 0,6, Зоран Лутовац 0,5. Сви остали политичари у збиру имају 8,7 одсто, при чему ниједан од њих није прешао 0,5 одсто. Ако се ови проценти претворе у апсолутне бројке, уз хипотезу да имамо пет милиона и двеста хиљада пунолетних бирача присутних у Србији, нешто мало мање од 2,1 милион грађана Србије наводи Александра Вучића као политичара ком највише верује, Ивицу Дачића око 190.000, Сашу Радуловића нешто преко 60.000 и Драгана Ђиласа нешто мало преко 30.000  – рекао је директор „Ипсос – Стратеџик маркетинга“ Марко Уљаревић 01.01.2021. И све то је сурова стварност по Драгана Ђиласа. Његова странка има подршку 1,6 одсто грађана, а Вучићев СНС има 60,6 одсто. Александру Вучићу апсолутно верује 40 одсто грађана (2.100.000), а Ђиласу 0,6 одсто (30.000). А онда је Ђилас својим хокус покус истраживањем готово изједначио 1,6 одсто и 60,6 одсто и изједначио је 40 одсто и 0,6 одсто. Да није трагично, било би урнебесно смешно.

Најновије истраживање јавног мњења у Србији

Додатни доказ да је Ђиласово истраживање лажно, даје најбоље истраживање јавног мњења које постоји – избори од 21.06.2020., где је узорак био 3.222.000 испитаника. И по том истраживању Александар Вучић и СНС су освојили 1.953.998 гласова, тј. 60,65 одсто, а Ђилас нула гласова и нула процената!

И хајде да дотучем Ђиласа следећим суровим чињеницама. Пре него што се Ђилас вратио у политику крајем 2017., СНС је имао рејтинг од око 50 одсто (по истраживању НСПМ од 17.11.2017., СНС  има 44.2%, а по истраживању „Фактор плуса“ од 6.12.2017. – СНС има 53% – средња вредност 49%).  Данас, 3 године касније, за 3 године Ђиласовог „лидерства“ над опозицијом, СНС има 60,6%, по истраживању „Ипсоса“ из децембра 2020. То је Ђиласов резултат после З године бављења политиком у другој тури. Ђилас је својом деструкцијом и компромитованошћу, допринео порасту СНС за фантастичних десет одсто. То је сурова стварност. Када би заиста веровали у своју победу, Ђилас би се кандидовао за председника Србије, а Вук Јеремић или Бошко Обрадовић или Сергеј Трифуновић за градоначелника Београда. Уместо тога они као кандидате гурају лажног владику Глигорија, Маринику Тепић, Дејана Бодирогу и друге жртвене јарце. Да су храбри Ђилас и братија би се сами кандидовали. Али нису, кукавице су, па потурају друге. Велики Јован Дучић је лепо рекао: “Човек који није храбар не може бити ни поштен, јер за поштење су потребне жртве какве кукавица не уме да поднесе, а потребна је и великодушност коју он не може разумети”

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s