Господин Ђилас је био задовољан овим интервјуом

Драган Ђилас је одлучио да до избора 2022. уопште не говори  истину. Заветовао се на лагање. Тако је, у последње време лагао о фотографији на којој је усликан са ноторним криминалцем, лагао је о имовини свог брата, и ево поново лаже 13.01.2021. у видео снимку у коме говори о свом лажном истраживању јавног мњења. Снимак је објављен на Ђиласовом порталу „Директно“ и на сајту Ђиласове странке. У том петнаестоминутном видеу Ђилас износи море лажи. Осврнућу се само на неке. У том снимку Ђилас к(л)аже: „Избори у Србији се краду на дан гласања додавањем гласачких листића. Али, избори у Србији се много више граду пре самог дана гласања, и то на три начина. Један је медијска кампања која траје свакодневно. Други је уцена бирача, притисак на њих да морају да гласају за власт. И трећи начин, јесте креирање те слике атмосфере у друштву да нема никакве шансе да се овде било шта у догледно време промени“. Прво, у Србији нема крађе избора најмање 20 година. И то констатују сви извештаји  ОЕБС и домаћих посматрача. Дакле, нема крађе на дан гласања додавањем гласачких листића. Остало о чему Ђилас говори односи се на изборну кампању. Ђилас контролише 24 медија, две велике телевизије, највећег кабловског оператера и низ политичких и медијских портала, једне дневне новине и низ недељника. Контролише и низ новинских удружења. Уз то, Ђилас је у последњим годинама поднео више стотина тужби против медија и новинара, којима покушава  да спречи критичко извештавање о својим махинацијама. Медији у Србији су потпуно слободни, изузев оних које контролише Ђилас. Нико жив не уцењује бираче, а то констатују и ОЕБС и домаћи посматрачи. Трећи начин о коме говори Ђилас представља чисту езотерију и мистику. Нејасно је шта Ђилас подразумева под „креирање те слике атмосфере“? Шта је то „креирање слике атмосфере“? То нико не зна! Изгледа да се ради о збрци у глави г. Ђиласа, због тога што се њему стално привиђају халуцинације и фатаморгане, да ће убедљиво да победи на изборима 2022. То исто је говорио и 2018. и 2020.

Овде долазимо до следеће лажи коју Ђилас изговара. Он к(л)аже: „Пре шест месеци на најлажнијим, најпокраденијим изборима у историји Србије, када су стотинама хиљада листића пуњене кутијама, када су лопатама убацивали…“. Опет бих указао на став ОЕБС-а и домаћих посматрача, тим поводом. ОЕБС је 22.јуна 2020. рекао, а пренели сви медији, нпр. РТВ: „Парламентарни избори протекли су добро, оценили су представници посматрачке мисије ОДИХР, која је део мисије ОЕБС, али су се осврнули на предизборни период, уз примедбу о „одсуству медијске разноврсности“. Избори су организовани ефикасно, али бирачи нису били довољно добро информисани и били су фрустрирани одсуством приступа опозиције медијима“, рекла је амбасадорка Урсула Гацек на представљању прелиминарног извештаја мисије ОДИХР“. Сервис ББЦ у Србији је известио 22.06.2020.: „ови избори испуњавају минималне демократске стандарде, изјавио је Раша Недељков, шеф посматрачке мисије Црте“. Европски комесар за проширење Оливер Вархеји саопштио је на Твитеру:„Важан дан за Србију са парламентарним и локалним изборима. Једва чекамо да са новом владом радимо на реформама везаним за ЕУ“. Председник Европске народне партије Донад Туск честитао је Српској напредној странци и Александру Вучићу на резултатима избора. Шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици оценио је да бојкот није добра идеја, јер су „избори значајан тест демократије, а политичари морају да изнесу политичке платформе и да разговарају о визији за будућност“. Овим чињеницама сам оповргао Ђиласову лаж о „најлажнијим, најпокраденијим изборима у историји Србије“. Друго, на изборима су учествовале и опозиционе странке, Ђиласови партнери, попут ПСГ и ДЈБ, али и друге, ДСС, СРС. И све те странке су имале контролоре на свим бирачким местима. Нико жив није видео „стотине хиљада листића којима су пуњене кутије, које су лопатама убацивали“. То не помиње ни један записник са преко 8000 бирачких места, ни један члан бирачког одобра од њих најмање 80.000, ни један страни или домаћи посматрач. То о чему Ђилас тако бесрамно лаже, после седам месеци од  избора, нису приметили ни Ђиласови медији, који 21. или 22.06.2020. нису  рекли ни реч о „стотинама хиљада листића којима су пуњене кутије, које су лопатама убацивали“. Због чега Ђилас овако масно и лако провериво лаже, тешко је објаснити, изузев халуцинацијама?

У снимку Ђилас хладно изговара толико смешну лаж да то готово и не треба коментарисати. Он каже: „Ови бројеви показују да (…) тих 50.000 људи који свакога дана оде из ове земље“. Ђилас тврди да из Србије сваког дана оде 50.000 људи. За недељу дана то је 350.000. За месец дана то је милион и по! Ђилас тврди да, по његовим подацима из Србије годишње оде 18 милиона људи. Србија има око 7 милиона становника!  Да је истина то што Ђилас каже Србија би била испражњена за мање од пет месеци. Ал, шта Ђилас зна, шта га брига? Он лупи, па ко преживи!

На крају снимка Ђилас изговара једну урнебесно смешну реченицу: „виде грађани функционере СНС са чим су ушли 2012. у власт, а шта данас имају“. Па, виде. Виде грађани да је богаћење за време власти СНС, изузетак који потврђује правило да се људи из СНС не богате. Уз то СНС је једина странка у историји новог вишестраначја која се обрачунава са „мангупима“ у својим редовима, који мисле да могу да се обогате на било који начин. Ова Ђиласова реченица је урнебесно смешна због тога што је изговара човек који је у политику 2004. ушао са приходом фирми од 74.000 евра, женином кућом на Дедињу и половним аутом, а из политике је 2013. изашао са приходом фирми од 619 милиона евра и чистим пословним профитом од 106 милиона евра. Ђиласова странка има рејтинг од 1,6 одсто, а њему самом верује мање од процента грађана, по најновијем истраживању јавног мњења. Виде грађани са чим је Ђилас  ушао у власт 2004., а са чим је изашао 2013.! А за тих 10 година Ђилас је обављао три државне фуннције. А за тих 10 година приходи Ђиласових фирми су  скочили са 74.000 евра на 619 милиона евра – 619.000.000! Ако настави да овако лаже, рејтинг Ђиласа и ССП ће да се сроза у минус до 2022.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s