Све чега се Ђилас дотакне, пропада. Тако је за време Ђиласовог крадоначелниковања пропадао Београд. На крају мандата у Београду, Ђилас је оставио дуг од 1,2 милијарде евра. Тако је 29. јуна 2020. пропао и претходни Ђиласов опозициони блок „Савез за Србију“ (СЗС).

Лидер „Двери“ Бошко Обрадовић је још 11.05.2020. рекао: „Ја не могу да будем у „килавом“ Савезу за Србију који нема идеју како да се супротстави овој власти“, чиме су „Двери“ иступиле из СЗС. Петог августа 2020. Ђилас је основао нову групацију „Удружена опозиција Србије“ (УОПС). Тада је саопштено да „Двери“ нежеле да буду члан УОПС. Није било сасвим јасно ко све чини УОПС, и тако је остало до краја постојања те Ђиласове групације.

Потом је „Народна странка“ Вука Јеремића, на конференцији за штампу 21.01.2021. саопштила да се распао о УОПС. Представница Покрета слободна Србија“ (бивши  чланови ПСГ) је јасно рекла: „Ми, већина оснивача УОПС – Народна  странка, Покрет слободна Србија, Државотворни покрет Србије (Слободан Самарџић), Шумадијска регија, Грађанска платформа и Демократска заједница војвођанских Мађара, настављамо наш рад даље“. Тиме је она нагласила да ову нову групацију окупљену око Народне странке, чини већина чланица распалог УОПС. То је потврдио и потпредседник Народне странке Мирослав Алексић је рекао: „УОПС се није састајао, УОПС не функционише, и сада смо у неком, новом, другом положају, ситуацији“. То су својим присуством потврдили и остали присутни. Дакле, Народна странка Вука Јеремића је напустила Ђиласов УОПС, заједно са још 5 странака. У УОПС-у су остали Ђиласов ССП, ПСГ и ПЗП. Ван УОПС-а су били Тадићев СДС, Зеленовићев ЗЗС, Двери, ДСС, НДБГ и многе друге микро организације.

Ову чињеницу и крупну вест крију и Народна странка, и Ђиласова странка, али и Ђиласови медији. Остали медији су једва забележили овај догађај, изузев РТС, који је о томе кратко известио 21.01.2021. у емисији „Шта радите бре?“. Ово је велика вест. РАСПАЛА СЕ ЈОШ ЈЕДНА ПОЛИТИЧКА ГРУПАЦИЈА САМОЗВАНОГ ВОЂЕ ОПОЗИЦИЈЕ ДРАГАНА ЂИЛАСА. Тачно је да Ђиласова странка има рејтинг 1,6 одсто, а Јеремићева 1 одсто, те да се ради о патуљастим икебана странкама, али већина медија, и већи део политичке сцене Србије, сматра Ђиласа вођом опозиције. А то изгледа сматра и ЕУ. Стога је ово значајна вест.

Дакле, опозиција се пред изборе 2022. пара по шавовима, распада се, уситњава. То и није неко чудо због тога што тај део опозиције предводе екстремно компромитовани ликови попут Драгана Ђиласа, Бошка Обрадовића и Вука Јеремића.

Ево снимка који јасно доказује да се распао Ђиласов УОПС.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s