Више од годину дана група ђиласоваца, коју организује бивши председник општине Стари град, Марко Бастаћ, малтретира становнике Дорћола, својим неистинама о постављању тролејбуске мреже. Уместо да поздраве то што ће електични, бешумни и незагађујући вид јавног превоза побољшати доступност доњег Дорћола и бољу саобраћајну везу са другим деловима града, ови насилници, којих има свега неколико стотина, малтретирају и провоцирају грађане, извођаче радова, полицију, и крше законе и прописе. Тако су се окупљали у априлу и мају, усред ванредног стања, намерно ширећи заразу и кршећи прописе. Предводили су их Ђиласови јуришници Бастаћ и Бранко Миљуш. Некада их буде педесетак, некада пар стотина. Јаку подршку овим ђиласовцима пружају Ђиласови и Шолакови медији. Огроман број грађана (99 одсто) не подржава ове ђиласовце. У овом крају живи десетак хиљада грађана и њима одговара увођење боље инфраструктуре.

Аутор овог текста живи преко 50 година на Дорћолу. И ја имам право гласа, надам се. Посланик сам и градски одборник. Живим у  улици где треба да прође тролејбус и радујем се томе. Али, тролејбуса нема, због шаке лажова и насилника. Мрежа је одавно постављена, али превоза нема. Замерам надлежнима то што се обазиру на противзаконите активности мале групе насилника, који се противе сваком напретку. До јуче су рушили на Тргу Републике, нападали су раднике и пролазнике, вандализовали градилишта. До краја лета 2020. су крали у општини Стари Град којим су владали дванаест година. На изборима у јуну 2020., народ их је почистио са политичке сцене општине. Међутим, како их Ђилас плаћа, они не одустају.

Тако су сви Ђиласови медији (ТВ Н1, ТВ НОВА С, Данас, портали Н1, Нова С, Директно, НСПМ итд.) 11.02.2021. известили да је одржан протест на Дорћолу због наставка радова на увођењу тролејбуске мреже. Приказали су и снимак стотинак грађана. Овом приликом указаћу на то да ни ови медији, нити протестанти не знају где ударају, не знају где се налазе. Окупљени с коца и конопца, шака јада, са све Ђиласовим новинарима, објавила је да су се окупили „НА УГЛУ УЛИЦА ЦАРА ДУШАНА И ГУНДУЛИЋЕВОГ ВЕНЦА“ !?! Урнебесно!!! То су јавили сви Ђиласови медији – ТВ Н1, ТВ НОВА С, Данас, портали Н1, Нова С, Директно, НСПМ итд. Нико од стотина новинара тих „елитних“ медија, нико од стотинак протестаната, не зна, нема појма да НЕ ПОСТОЈИ УГАО УЛИЦА ЦАРА ДУШАНА И ГУНДУЛИЋЕВОГ ВЕНЦА!!! Те две улице су паралелне једна другој и раздваја их два блока улица!!!

Сви ови медији од речи до речи понављају једну  те исту глупост у својој вести:

„Н1- Како јавља репортер портала Нова.рс, окупљени грађани су после окупљања на углу улица Цара Душана и Гундулићевог венца шетали…“.

„Нова.рс – Неколико стотина становника Дорћола у Београду, окупило се вечерас на углу улица Цара Душана и Гундулићевог венца …“.

„НСПМ – Како јавља репортер портала Нова.рс, окупљени грађани су после окупљања на углу улица Цара Душана и Гундулићевог венца шетали…“.

„Елита“ ђиласоваца из круга двојке, олош елита из центра Београда, новинарска елита  Југослава Ћосића, Веселина Симоновића, Драже Петровића (он баш ту и станује), Ђорђа Вукадиновића, не зна ни где је улица Цара Душана, ни где је улица Гундулићев венац, они појма немају да се те две улице не укрштају, они вероватно и не знају где је баш тај Дорћол. Не знају они, ко што Божа Дерикожа не зна да није подигнут споменик „Душану Силном“  на Савском тргу. Не знају ни ко је Србин Цар Душан, нити ко је Србин Иван Гундулић. Самопроглашена елита која не познаје свој град, четврт у којој многи од њих станују. То је „елита“ којој празилук вири из позадине, а седам гладних дедова из стомака. Али, елита је елита. Чак и када је површна, глупа и необразована.

Као супротан пример овим ђиласовским протестима навешћу оправдане протесте грађана са Палилуле и Звездаре, из децембра 2019., који су тражили враћање тројебуса са линија 19 и 28. Ово помињем због тога што је тешко удовољити свима. Једни оправдано траже увођење тролејбуса, а други, неоправдано траже да се укину планиране тролејбуске линије. А иначе, тролејбуска линија која ће пролазити Дорћолом, треба да повеже Стари град, Палилулу и Звездару!

Снимак „ТВ НОВА С“ о Бастаћевом и Ђиласовом протесту против тролејбуса, од 29.4.2020.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s