Реч „завера“ обично асоцира на непопуларан термин „теорија завере“, који је постао синоним за параноичне тврдње. Завере постоје од кад је света и века, од када постоје људска друштва и игре моћи и власти. Никад нисам био поборник „теорија завере“, налик „харповању“, „кемтрејлсима“, „равноземљаштву“, „антивакцинаштву“, „пеге“(5Г) и других лудости. Тридесет и једну годину се бавим политиком, а дванаест политичком аналитиком. Имам огромно искуство. То искуство и аналитичност ми говоре да постоји јасна веза у низу догађаја у сфери политике и криминала. Показаћу да постоји низ повезаних догађаја који воде само једном закључку – постоји завера против председника Вучића. Једноставно повезаћу низ догађаја из последњих година у један логичан низ, који води закључку који помињем.

Завера против председника Вучића има за циљ заштиту угрожених интереса, и појединих лидера опозиције – представника бившег режима, и појединаца из владајућих структура. Нагласићу да се ради о свега тридесетак људи на обе стране (не рачунајући помагаче). Први имају интерес да заштите богатство које су опљачкали до, грубо речено 2012., и да се поново врате на власт, без избора, насилним путем. Други имају за циљ да заштите новостечено богатство и да задрже привилегије (власти и моћи) које имају. Обе групе су богатство стекле незаконитим путем, најчешће злоупотребом службеног положаја и трговином утицајем. Обе групе се осећају угроженим због тога што осећају да их стиже рука закона, док она прва група осећа и нервозу због тога што види да не може да се врати на власт легалним путем. Обе групе као главну препреку у остварењу својих циљева виде у председнику Србије, Александру Вучићу. Оној првој групи милија је опција доласка на власт нелегалним путем, силом, а тек потом им је опција ликвидација председника Вучића. Она друга група, унутар система, жели опстанак исте власти, али са новим лидером, по њиховој вољи. То подразумева ликвидацију председника Вучића, као прву опцију. Међутим, ни ова друга група не би била незадовољна да освоји врх власти, путем елиминације – компромитације  председника Вучића и његовим одступањем са власти. Као што видите, обе групе могу пронаћи заједнички језик, односно имају комплементарне циљеве. Због тога су од 2018. године, видљиви покушаји остварења обе опције, покушаји насилне промене власти и припрема ликвидације председника Вучића. Уколико неко сматра да су ове моје претеране, нека се сети два догађаја. Први је убиство Председника Владе Србије, Зорана Ђинђића. Други догађај је покушај убиства Александра Вучића у Сребреници, 11.07.2015.

Упозоравајући на припрему убиства председника Вучића, у протеклим годинама сам написао више текстова (09.06.2019. „Дехуманизовање председника републике“ и 25.02.2020. „Дехуманизовање Александра Вучића“). У тим текстовима сам рекао: „У последњих девет година присутна је једна забрињавајућа појава која ранијих деценија није била присутна у тој мери у нашем друштву. Ради се о организованој и циљаној дехуманизацији Александра Вучића, али и других носилаца власти из СНС. У ширењу те појаве учествује само део непопуларне опозиције, релативно мали број познатих личности које су њихови симпатизери (олош елита), мали број медија, са ограниченим дометима („Н1“, ТВ „Шабац“, „Данас“, „Време“, „НИН“, „НСПМ“, „Пешчаник“…), и одређене НВО. То треба да припреми терен за покушај насилног обарања власти у Србији (…) Због степена мржње којим су задојени носиоци ове појаве, може се тврдити да би у то насиље биле укључене и ликвидације највиших носилаца власти (после суђења на револуционарним судовима?). О томе носиоци ове појаве отворено говоре у последње три године. Због тога су последњих година учестале политичке клевете против Председника Републике, да је фашиста и издајник, али и клевете и увреде које ударају на саму личност Председника, приказујући га као нечовека, зло, кривца за све. Најбољи пример који описује сву ту мржњу је тросатни (!) пропагандни филм ТВ „Н1“ „Владалац“ приказан 17. и 18.02.2020. У филму  „Владалац“ име Александра Вучића помиње се 442 пута, уз више од 43 увреде („зао, неискрен, бахат, беспризоран, деструктиван, радиоактиван, самољубив, деспот, болестан, несимпатичан, манипулативан, лажов, нарцисоидан, неваспитан, токсичан, бескрупулозан, осион, нетолерантан, неурачуњљив, деструктиван, агресиван, саможив, аутократа, преварант, баналан, вођа хулигана, негативан рођен…“). (…) Патолошка појава о којој говорим је утолико упадљивија, због тога што Србија видно економски напредује, води мирољубиву спољну политику, а напетости у друштву су смањене на најмању могућу меру. По логици и природи ствари, велика популарност и успеси, би морали да доведу до смањења броја претњи, клевета и увреда. Једини могући закључак је да „неко“ вештачки, дакле нелогично и неприродно подстиче дехуманизацију и демонизацију првог човека Србије и његове странке.

Дневник насиља

Драган Ђилас и Вук Јеремић, су више пута оптуживали председника Вучића, СНС и Србију за фашизам током претходних година. Ђилас: „Ми смо данас у једном систему који личи на прави фашизам“, „Срушићемо ову фашистичку власт“, „Ова власт је, по мом мишљењу, фашистичка“. Јеремић: „Све више је јасно да се у Србији више не налазимо у предворју фашизма, ми смо практично загазили у фашизам“, и „Разграничење представља и учвршћивање диктатуре у Србији која закономерно води у фашизам“. Насилник Бошко Обрадовић је Вучића много пута клеветао: „издаја и велеиздаја“, „предаје Косово Шиптарима“, „издају приказује као патриотизам“, „лажовчина и лопов“, и упућивао претње Вучићу „да му следи вишегодишња робија“, и „да ће на улици срушити ову власт“. Због чега су они износили неистине о фашизму и издаји у Србији? То су чинили као део припреме за насилни преврат. Много је лакше оправдати насилно рушење фашистичког и издајничког, него демократског режима.

Бивши народни посланик Славиша Ристић је запретио Вучићу , „да због Косова, може да заврши као убијени премијер Зоран Ђинђић“. Посланик Двери Срђан Ного је 16.10.2018., запретио вешањем на Теразијама председнику Србије Вучићу и премијерки Брнабић. Новинарка Снежана  Чонградин је 27.12. 2018., поручила Вучићу и СНС-у да ће им „судити, не независни, већ револуционарни судови“. Драган Великић је 24.12.2018. изјавио:„Ја заиста верујем да, убеђен сам у то, овај режим може само на улицама да се склони“. Горан Марковић је 30.12.2018., изјавио: „кроз институције не може ништа да се уради“,  и „једино решење у Србији апсолутна побуна и улица“. Јово Бакић је 31.12.2018. изјавио „Вучићу ће судити револуционарни суд“. Примера сличних овима има на стотине у протекле 3 године.

Политичка позадина припреме атентата на председника Вучића

Пре него што је изведен атентат на председника Владе Србије, Зорана Ђинђића, постојало је много индиција, али и директних доказа да се тако нешто припрема. Нажалост, преко свега тога се олако прешло, уз одмахивање главом, неверицу, нелагоду, пропаганду мафије и неспособност надлежних да повежу чињенице и предупреде убиство. То је паралела са припремом атентата на председника Вучића. После изјаве начелника УКП, г. Богдана Пушића, да је на председника Вучића припреман атентат, у име посланичке групе СНС, на почетку седнице Скупштине Србије 9.2.2021., затражио сам обавештење о припреми атентата на председника Републике, од МУПа и цењеног министра, господина, Александра Вулина. Питао сам следеће.

Да ли је могуће да је мафијашки клан Беливук „војно“ крило политичке мафије која већ годинама прети председнику Вучићу и члановима његове породице?

Да ли је могуће да је мафијашки клан Беливук припремао атентат на председника Вучића, по налогу свог политичког крила?

Да ли је баш случајно тајкун Драган Ђилас, 2.2.2021., два дана пре хапшења мафије, бесрамно оптужио Вучића да је увео неофашизам у Србију, том приликом безумно оптуживши 30 држава ЕУ и северне Америке да већ 9 год подржавају неофашизам у Србији.

Да ли је Ђилас на челу наручилаца и финансијера припреманог атентата на председника Вучића? Сетимо се да олигарх Ђилас има огромна материјална средства на располагању, и безумну мржњу према председнику Вучићу.

Да ли је Ђиласова странка ССП, политичко крило мафије? Сетимо се само веза Ђиласа и Маринике Тепић Чобану Живку, са криминалцима Владом Јапанцем, Новаком Филиповићем, Милутином Бакићем и Миланом Дабовићем. Када неко 3 године сеје лажи да је Вучић фашиста и криминалац, да су и чланови његове породице умешани у криминал, када им прети ликвидацијом и вешањем, када их дехуманизује и демонизује годинама, онда он припрема терен за атентат који је требало да изведе мафијашки клан, на дан откривања споменика Стефану Немањи, по сведочењу начелника УКП.

Да ли је могуће да постоје наручиоци и финансијери припреманог атентата на председника Вучића?

Да ли је могуће да постоје инспиратори атентата, а у кривичноправном смислу, могући подстрекачи или помагачи?

Да ли је могуће утврдити политичку позадину припреме атентата на Вучића?

Да ли је могуће утврдити ко је све у земљи и иностранству имао политичког и финансијског интереса да убије председника Вучића? Кад кажем у земљи онда мислим и на структуре лажне државе Косово.

Хроника повезаних догађаја – завера против председника Вучића!

– 11.07.2015. Покушај убиства Александра Вучића у Сребреници. Овај догађај помињем само због тога да бих показао да је убиство председника Вучића није само теорија, да није незамисливо. Председник Вучић је за длаку извукао живу главу из Сребренице.

– 29.10.2016. У близини породичне куће премијера Србије Александра Вучића у Јајинцима полиција је пронашла арсенал оружја у сандуцима. Оружје је пронађено на месту скретања у улицу где се налази породична кућа Вучића, на месту на коме свако возило мора да успори на минималну брзину. Пронађена је једна зоља, четири ручне бомбе, 100 комада муниције калибра 7,62 милиметра, и муниција за аутоматску пушку и снајпер.

– 31.05.2017. Дехуманизација Председника Вучића у пуном интензитету почиње онда када је изабран за председника Србије – ступио на дужност 31.05.2017.

– 01.01.2018. Од почетка 2018., од кампање за београдске изборе, интензивиране су претње о насилној промени власти, судовима револуције, претње убиством председнику Вучићу и члановима његове породице, и лансиране су неистине о Вучићевом фашизму. Ово се поклапа са повратком тајкуна Ђиласа у политику.

– Ђиласови медији НИН, Данас, и други, су у током 2019. и 2020. више пута таргетирали председника Вучића, тако  што су објављивали тзв. снајпер насловнице, на којима је Вучићу нацртана мета, или је снајперско оружје уперено у њега.

– 29.05.2019.  Дијана Хркаловић је разрешена дужности државног секретара МУП-а и престао јој је радни однос. Касније, током 2019. мењала је идентитет и променила је име у Ника Рина. Ово име је користила наредна четири месеца, да би крајем новембра 2019. године вратила своје „старо“ лично име – Дијана Хркаловић. Осим имена и презимена, мењала је и место боравишта. Дијана Хркаловић је на изборима 2008. године била кандидат за посланике у Скупштини Србије на листи „Покрет снага Србије – Богољуб Карић“. Тада је имала 21 годину, а на листи за посланике била је на 80. месту. На 69. месту био је и њен отац, Дане Хркаловић.

– Прва половина 2019., почиње прислушкивање председника Вучића.

– 04.09.2020. смењен је Дејан Миленковић, начелник Службе за посебне истражне методе (ССИМ), која делује у оквиру УКП.

– 19.11.2020. Надлежни органи Републике Мађарске су доставили информацију да је ухапшени плаћени убица Чаба Дер, посведочио да су му две различите криминалне организације с простора Србије и Црне Горе, нудиле новац да убије председника Србије.

– 31.12.2020. Председник Србије је медијима открио да је прислушкиван. Вучић је тада казао да је прислушкиван око годину и по, да има доказе за то – сопствене снимљене разговоре, као и да мисли да зна ко стоји иза свега тога. То је директан покушај државног удара – рекао је Вучић. Убрзо је стигла потврда и од министра полиције Александра Вулина, као и најава да ће полиција сазнати ко стоји иза ове афере.

– 04.01.2021. Медији су објавили да је део полиције прислушкивао око годину и по дана председника Србије Александра Вучића. Прислушкивани су разговори и дела породице председника Србије – његовог брата Андреја Вучића и старијег сина Данила Вучића, директора БИА Братислава Гашића, Милоша Вучевића, градоначелника Новог Сада и потпредседника СНС, Николе Селаковића, шефа дипломатије, Владимира Ђукановића, члана Председништва СНС и народног посланика. Клупко је почело да се одмотава када је неколико људи, полицајаца, схватило ко је на мерама. Када су неки од полицајаца схватили кога слушају, однели су председнику Србије снимљене разговоре.

– 20.01.2021. У СБПОКу је први пут саслушана Дијана Хркаловић поводом повезаности са Дарком Елезом и Вељком Беливуком. Она је изјавила да се не сећа контакта с њим, порекавши да је уплетена у мрежу Елезових заштитника. Одбила је полиграф, а на сва питања је углавном одговарала са – „не знам“ и „не сећам се“.

– 20.01.2021. МУП Србије је саопштио: „Постоје докази, да су Вучић и његова породица нелегално прислушкивани“. По налогу ТОК, Радна група МУПа образована решењем министра Александра Вулина, је прикупила доказе који указују да су председник Републике Србије Александар Вучић и чланови његове породице нелегално прислушкивани.

– 26.01.2021. смењена је Слађана Петровић, начелница Службе за криминалистичку аналитику (СКА) УКП МУП.

– 27.01.2021. МУП је саопштио да је радна група МУП Србије привела крају свој посао и да је комплетна документација прослеђена је ТОКу. Забележено је 660 минута незаконито прислушкиваних разговора председника Вучића, међу којима су и они са сином Данилом и рођеним братом Андрејом. „Новости“ су  саопштиле да су према досадашњим сазнањима, кључни актери прислушкивања Дијана Хркаловић и Дејан Миленковић. Миленковић је рекао да је било мера прислушкивања мимо наредби суда, као и да су транскрипти тајних разговора ношени Хркаловићевој, без завођења у званична полицијска документа.

– 04.02.2021. Коначни докази о завери и припреми атентата су испливали после хапшења мафијашког клана Беливук. У скровиштима мафијашког клана Беливук су пронађене 2 снајперске пушке, међу осталим пронађеним оружјем и дрогом.

– 05.02.2020. Политичко крило те мафије, је тог дана напало власт, ширећи неистине га је мафијашки клан Беливук део власти. Прави разлог овог напада је немогућност да  се отворено стане на страну мафијашког клана Беливук, па су се у његову одбрану користиле методе „ да се Власи не досете“.

– 07.02.2021. Начелник УКП, г. Богдан Пушић је у контексту хапшења мафијашког клана Беливук, изјавио да је преко 850 специјалаца било је распоређено, приликом прославе откривања споменика Стефану Немањи како би се обезбедио председник, због тога што су обавештајни подаци указивали да ће бити покушано извршење атентата на председника Србије.

– 09.02.2021. Потпредседник Фудбалског клуба Партизан Владимир Вулетић је поднео оставку. У свом писму, оставци он је практично стао на страну мафијашког клана Беливук рекавши да „ „ниподаштавање и деградација кулминирају настојањем да се клуб медијски криминализује и огласи за легло организованог криминала у Србији“. Од тада он у Ђилсовим медијима наступа као политичко правни представник мафијашког клана Беливук, слично томе како су својевремено Адем Демаћи и Албин Курти наступали као политички представници терористичке организације ОВК.

– 12.02.2021. Бивши начелник УКП Београда, Илија Милачић, ухапшен је због сумњи да је одавао службену тајну, изјавио је директор полиције Владимир Ребић. Ову истрагу води Сектор унутрашње контроле, који је под директном надлежношћу министра унутрашњих послова.

– 23.02.2021. Александар Кајмаковић, власник више познатих београдских ресторана и клубова, по налогу Тужилаштва доведен је у службене просторије СБПОКа ради давања изјаве у својству грађанина због сумње да је повезан и да је сарађивао са Вељком Беливуком. Медији су саопштили да је Кајмаковић изјавио да је до пословних односа са Беливуком дошао преко познанства са председником ФСС. Кајмаковић је открио да је упознао Дијану Хркаловић, да га је она испитивала да ли је сарадник једног од вођа „шкаљараца“, а онда су наставили виђања с времена на време. Хркаловићка му је, открио је, рекла да не брине ни око Дарка Елеза, који му је такође правио проблеме.

– 26.02.2021. Тајкун и шеф ССП, Драган Ђилас састао се у Трсту са бившим шефом Безбедносно информативне службе (БИА) Сашом Вукадиновићем, политичким директором ССП и некадашњим директором Преса Вуком Вучуревићем. То што је урадио бивши шеф БИА је недопустиво у професионалном погледу. Замислите да се бивши шеф КГБ састане са Наваљним. Обавештајне службе попут Мосада, ЦИА, ФСБ, МИ5 не толеришу и кажњавају овакве поступке. Шта је друго радио Вукадиновић у Трсту са Ђиласом, него је ковао заверу против Србије и Вучића. Јасно као дан.

– 28.02.2021. Председник ФСС Славиша Кокеза саслушан је у СБПОКу. Одбио је полиграфско испитивање, чак и на питање да ли је учествовао у припремању убиства председника Србије Александра Вучића. Он је позван у полицију да би дао изјаву у својству грађанина, а саслушан је на основу исказа Александра Кајмаковића, који је испитиван због могућих пословних контаката са ухапшеним Вељком Беливуком. Кокеза је демантовао да познаје криминалца Дарка Елеза, припадника „кавачког клана“ и једног од најопаснијих криминалаца у региону. На питање истражитеља због чега не жели да се подвргне полиграфу председник ФСС је одговорио да га је тако саветовао председник Вишег суда у Београду Александар Степановић. Председник ФСС је у полицији поменуо председника Вишег суда, Александра Степановића чак 9 пута!

28.02.2021. Члан председништва СНС и народни посланик Владимир Ђукановић је поводом саслушавања председника ФСС рекао: „Вучић вам је, господо, дао све у животу. Њега да није било, за вас нико жив не би знао да постојите. Вратили сте му тако што сте му спремали свилен гајтан. Пардон, снајпер. О вашем ненормалном богатству и империјама које сте стекли нашироко може да се говори и пише. Срам вас било“.

– 28.02.2021. Председник Србије Александар Вучић прокоментарисао је привођење председника ФСС: „Добио сам све информације. Не разумем зашто човек у ког сам имао поверења одбија полиграф, посебно јер му је речено да може само на једно питање да одговара. Не могу да верујем да одбија питање везано за моју ликвидацију. Мени је то врло чудно. Ни њему ни свима њима нисам на сенку згазио, ништа им нисам урадио. Ни њиховим породицама. То је све. Нека органи раде свој посао“.

– 28.02.2021. Министар унутрашњих послова, Александар Вулин, коментаришући испитивање Славише Кокезе је рекао: „Занимљиво је да имамо три закључка. Полиција има значајне сумње када су у питању његови одговори, он је одбио да одговара на полиграфу. Он није доказ на суду, али непогрешиво усмерава на оно што јесте истина. Врло је необично да председник Вишег Суда одговара човека од тога да помаже полицији и да сарађује са полицијом“.

– 01.03.2021. Потпредседник СНС и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић је изјавио:

„Ово око Славише Кокезе ме делимично изненађује, а делимично ме не изненађује. Нејасно ми је што није желео да одговори на питање о томе. Постоји једна клика у странци која је себе етаблирала кроз извршну власт и која је вероватно преузела део контроле државног система. Мислим и на министре. Рекао сам Вучићу да морамо то да рашчистимо. Оно што је мени интимно било болно је када је председник рекао да су му чланови породице били праћени и угрожни. Мислим да ћемо у наредном периоду сазнати и много горе ствари. Мислим да се ишло до тога да се спрема физичка ликвидација неких људи. Овде се не ради о 700.000 чланова СНС, већ о 10-15 људи који су добили власт. Очигледно им је мало власти, хоће сад они да буду председници, премијери. И да, имам њихова имена у глави већ дуже време, али немам доказе. Рекао сам Вучићу о њима“.

– 01.03.2021. Виши суд у Београду, чији је председник Александар Степановић, огласио се врло необичним саопштењем у коме суд тврди да Степановић не познаје председника ФСС, и да га није саветовао да одбије полиграфско испитивање. Очигледно је да се ради о приватном саопштењу председника тог суда, који је тиме злоупотребио ову институцију.

– 01.03.2021. У СБПОКу је поново саслушана Дијана Хркаловић поводом повезаности са Дарком Елезом и Вељком Беливуком.

Одбранићемо и Вучића и Србију! Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s