Подсетићу АСК и будуће чланове Већа АСК, да је министарка правде уважена гђа Маја Поповић обећала у име Владе Србије да ће борба против корупције и криминала бити непоколебљива, током расправе о изменама Закона о утврђивању порекла имовине. Цењена Министарка је рекла да је тај Закон антикорупцијски закон пар екселанс, и да су наша држава и влада показале одлучност у борби против корупције и криминала. Апсолутно.

Будући чланови Већа АСК треба да знају да је потребна много боља сарадња АСК са министарством правде, са пореском управом – сектором за утврђивање порекла имовине, са тужилаштвом и МУП-ом. АСК, њено Веће, морају много храбрије, одлучније и слободније, да поступају у оквиру закона. Путоказ им је дала Верица Бараћ у виду чувеног Извештаја из 2011. АСК не треба само да се бави евиденцијама, извештајима, већ мора да уђе у срж борбе против корупције. Веће и АСК морају да продру у темеље злоупотребе службеног положаја, па чак и друштвеног положаја, и трговине утицајем ради стицања користи за себе или другога, како то члан 2. Закона о спречавању корупције каже.

Режим Тадића, Ђиласа и Јеремића од 2008. до 2012. је подстицао корупцију. Од 2013. Агенција ради много боље, али стидљиво, рестриктивно приступајући сопственим овлашћењима. АСК мора одлучније да примењује своје надлежности: да покреће и води поступке о повредама Закона о АСК, да подноси кривичне пријаве, да много чешће и снажније даје мишљења о примени овог закона, да иницира доношење или измену прописа, да много јаче и гласније истражује стање корупције. Веће Агенције, њих 5. са 5 год мандатом, мора активније да заузима начелне ставове о примени овог закона, како им то дозвољава Члан 20. Закона. Целој проблематици није довољно прићи само сувопарно и бирократски, већ мора да постоји жив и ефикасан приступ материји, подаци морају да се укрштају, синтетишу, а не само анализирају, и чувају у евиденцијама, мора да се ради финансијска форензика.

Подсетићу будуће чланове Већа АСК, на веома значајан податак да се председник Александар Вучић за 28 година бављења политиком није обогатио. За ових 9 година на власти се нису обогатили ни Ана Брнабић, Синиша Мали, Горан Весић, нити било ко из СНС, а из владе Србије. За 28 година бављења политиком Александра Вучића, није се обогатио ни један члан његове породице. Када су у питању представници бившег режима, ствари су дијаметрално супротне. Тајкун Ђилас је волшебно „зарадио“ 619 милиона евра, за 10 год на 3 држ функц. Његов брат је власник 35 некрет, сувласник и директор фирми свог брата. Обогатила се и прва супруга тајкуна, која је била државни функционер и сувласница његових компанија. Обогатио се и бивши министар одбране, послујући на својим врачарским пашњацима. Обогатила се и бивша сирота покрајинска секретарка за спорт и омладину, вероватно возећи бицикл, а данас поседује низ некретнина, од којих само једна има 1,5 ари и вредност од 300.000 евра. Силно се обогатио један од кумова лажне државе Косово, Јеремија Вук Бранковић, који је радећи у корист лажне државе Косово, стекао око 10 милиона евра. Обогатили су се и сви чланови његове породице. Обогатиле су се хиљаде функционера жуте хоботнице!

Обавестићу будуће чланове Већа АСК, о једној појави, о томе да је до 2012. било могуће извршити озакоњену пљачку. На пример, пљачку Дирекције за грађевинско земљиште града Београда, од 2004. до 2011., када је буџет града био ОПЉАЧКАН за 292 милиона евра! То су омогућили коруптивни прописи Дирекције и Града. ЗА ТАЈ КРИМИНАЛ НИЈЕ НИКО ОДГОВАРАО! Овај пример дајем због Ђиласовог богатства стеченог на 3 државне функције. Његово богаћење је обрнуто пропорционално сиромашењу Београда који је водио. Ђилас је у листу „Данас“ 22.11.2018. признао да је ЈЕДНА његова фирма приходовала 292 милиона евра. Цитирам Ђиласа: „Није баш тачно да је фирма приходовала 300 милиона евра у годинама када сам био градоначелник већ тачно у евро 291.957.709“.

Указаћу будућим члановима Већа АСК на следећи проблем. Правни факултет у Београду је елитна установа, огромног угледа. Питам ректорку и декана Правног, шта ће да предузму поводом, за сада, сумњи да је један професор кокаински зависник, да је педофил, да продаје испите, и да је портпарол мафијашког клана Беливук. Надлежни органи су регистровали контакате тог професора са шефом мафијашког клана који је, између осталог, планирао убиство председника државе. Надлежни органи су утврдили да је број телефона на који је примљен позив мафијаша, регистрован баш на тог професора, а вештачењем гласова је непобитно утврђено да припадају том професору и шефу мафијашког клана. У том разговору њих двојица су исказали огромну љубав један према другоме. Показана је и електронска преписка професора у којој се он хвали кривичним делима над малолетницима, конзумирањем наркотика и продајом испита. Тај професор је управо данас приведен у СБПОК да да изјаву на околности познанства с Вељком Беливуком и то због три кривична дела – прање новца, отмица и изнуда. Полиграф је избегао.

Указаћу будућим члановима Већа АСК на погубне последице жуте корупције која је нагризала Србију од 2000. до 2012. У априлу 2012. стопа запослености била међу најнижима у Европи и износила је 44%. Стопа незапослености је износила чак 25%. Од 2008. до 2012. број незапослених повећао се за 302.000. У априлу 2012. је било чак 735.000 незапослених лица. Просечна зарада у Републици Србији у јуну 2012. износила је само 40.000 динара. То су последице системске корупције.

Од 2012. корупција је сведена на најмању меру, и води се борба на живот и смрт са мафијом. Сада је стопа незапослености свега 9,7%. Председник Вучић и СНС су смањили незапосленост за 15%! У дец 2019. укупан број незапослених је износио 314.000. Председник Вучић и СНС су смањили број незапослених за 420.000! Просечна зарада у Републици Србији у марту 2020. године износила је 60.000 динара. Председник Вучић и СНС су повећали просечну зараду за 50 одсто! То су последице борбе против корупције.

„Слобода, то је слобода рећи да су два и два четири. Када је то дато, све је дато“, рекао је Џорџ Орвел. СНС ће увек слободно говорити против корупције, и немилосрдно ће се борити против мафије. Ђиласовци не могу застрашити ни проф. Атлагића, ни Биљану Пантић Пиљу, ни Милоша Терзића, ни Ђорђа Тодоровића, ни Угљешу Мрдића, ни Јанка Лангуру, ни Ђорђа Дабића, ни Марјана Ристичевића, ни Миленка Јованова, ни Сандру Божић, ни Владимира Орлића, ни Александра Мартиновића, никога! На првом месту не могу застрашити председника Александра Вучића. Могу дехуманизовати његову породицу, могу претити вешањима, силовањима, судовима револуције, крвљу на улицама. Ништа не вреди. Не пристајемо на аутоцензуру, на самопоништавање. Могу нас безуспешно демонизовати, сатанизовати, дехуманизовати, могу претити, лагати, подметати, застрашивати, мрзети. Ђиласовци никада неће разумети стихове Радјарда Киплинга из песме „Ако“:„Ако можеш да поднесеш да чујеш истину коју си изрекао, Изопачену од подлаца у замку за будале, Ако можеш да гледаш твоје животно дело срушено у прах, И да поново прилегнеш на посао са поломљеним алатом;(…) Тада је цео свет твој и све што је у њему, И што је много више, тада ћеш бити велики Човек, сине мој“. Ми то разумемо. Живела Србија! Хвала.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s