„Џаба вам новци моји синовци, џаба вам било добре воље. И погледи чврсти и лепљиви прсти, ја ипак варам мало боље“. Ове Балашевићеве стихове као да пева Ђилас осталим лидерима опозиције. Од када се вратио у политику Ђилас је „потаманио“ остале шефове неразумних опозиционих странака, ко маче мушкатле. Највише су страдали Обрадовић (Двери) и Јеремија Вук Бранковић (НС). Сергеј Трифуновић се „самоутепао“.

У овом тексту анализираћу појаву која карактерише понашање Јеремије Вука Бранковића. Та појава је утолико чуднија, због тога што је дијаметрално супротна утиску који се о себи труди да остави несрећни Јеремија Вук. Он се труди да остави утисак уљудног, васпитаног, смиреног, светског човека и политичара. А опет он себи као да дозвољава „одушак“ на Твитеру, где већ дуго, и обилато вређа коментаторе својих твитова. Због чега он то ради, односно због чега се уопште упушта у коментарисање коментара, тешко је рећи? Фрустрација? Немоћ? Можда је то његово право лице? Уосталом, он је то лице показао када је 14.01.2021. посетио Сарајево, и учествовао у видео перформансу Едина Алиловића, који увек у присуству госта прича виц. Алиловић је испричао виц који је неприкладан, мизогин, сексистички, расистички и увредљив за жене и Роме. Јеремија се простачки и срамно клиберио, то је прави израз, неколико минута. Потом се Јеремија неколико дана није одазивао позивима новинара. Није упутио извињење, кукавички је ћутао. У случају простаклука Николе Јовановића, који су својевремено процурели у јавност (назвао је Маринику ку..ем на бициклу), Јеремија Вук се „увредјено и изненадјено“ исчуђавао онолико! А тај до тада „упеглани и фини“ Никола Јовановић је био потпредседник НС, и најближи сарадник Јеремије Вука, пуних 15 година. С ким си, такав си!

Чему је служило образовање Јеремије Вука, када је сам себе свео на простака који вређа по друштвеним мрежама. Ти мрачни ликови, анонимуси или не, којима мреже служе да би иживели своје фрустрације, су пећински људи 21. века. Дични Јеремија је завршио Прву београдску гимназију. Бачлор диплому из физике је стекао на Кембриџу. Мастер диплому државне администрације стекао је на Харварду. Био је министар спољних послова од 2007. до 2012. Био је председник Генералне скупштине УН од 2012. до 2013. Председник је Народне странке.

Међа Вука ма`нитога

Резултати министра Јеремије Вука Бранковића су поражавајући – независност Косова признала је 91 држава. Јеремија Вук је познат као један од кумова лажне државе Косово. Јеремија Вук је успео да преговоре о КиМ пренесе из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Јеремић је пред  Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинио спорним, штеточинским предлогом Резолуције којом се тражи мишљење МСП (ICJ) о легалности једнострано проглашене независности Косова. Током петогодишњег мандата Јеремија је на своја луксузна министарска путовања потрошио више од 3,6 милиона евра из буџета. Јеремија је себи доделио и 55.000 евра дневница, чиме је дуплирао износ своје петогодишње плате. Државни ревизори су још 2011. утврдили незаконито пословање МСП  при куповини девиза преко мењачнице “Транге-франге“ и при плаћању према фирми “Аероклуб” у укупном износу од око 360.000 евра. Према подацима МСП, за 5 година Јеремић је на авионске летове потрошио више од 3.330.000 евра, а на ноћења у најелитнијим хотелима преко 220.000 евра. Штетним уговором који је 2012. године Јеремић потписао са „Енергопројектом“, Србија је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра.

Грађани Србије Јеремију Вука углавном  доживљавају као страно тело. Као странца са српским држављанством на гостовању у Србији. Јеремија грађане подсећа на вештог бриселског  или УН бирократу, на шлифованог, слаткоречивог, превртљивог дипломату. Не мање важно је и то што је Јеремија као појава крајње несимпатичан. Иако има 45 година, он успева да делује као размажено, стармало дериште. Том ригидном штреберском имиџу само доприносе фирмирана одећа, кратка, као под конац фризура, четвртасте наочари, дежмекасто лице и дијастема јединица (видљива резделница на предњим горњим зубима). Јеремија Вук је био кандидат за председника Србије и на тим изборима је доживео тежак фијаско, јер је био четврти са 5,6%, са десет пута мање гласова од Вучића. Све то грађани виде и осећају, и стога је Јеремићу рејтинг  слаб, једва мерљив један одсто, и поред милиона евра којима располаже. Кроз анализу рада његове НВО, али и ПР агенције, види се да га подржавају тајкунски кругови запада и истока, али не мање, одређени исламски кругови (Катар, Турска, БИХ).

О имовини Јеремије Вука Бранковића и његове породице Медијска мрежа „Антидот“ је објавила обимно истраживање, чији резултати говоре да се ради о породичном царству некретнина од 1.100 квадрата и најмање 11 хектара земљишта. Јеремија Бранковић поседује НВО „ЦИРСД“ и ПР агенцију, преко којих је на екстремно сумњив начин добио преко 7,5 милиона евра „донација“. Његов главни ортак, криминалац Патрик Хо, из Хонг Конга, „донирао“ му је 5,3 милиона долара! Патрик Хо је у Њујорку, осуђен на три године затвора, због корупције и прања новца. Кинеске власти су у марту 2018., ухапсиле и притвориле Јеремијиног главног „донатора“ шефа Патрика Хоа, мегатајкуна Ји Ђианминга. Под истрагом су и други Јеремијини партнери, криминалци Емилио Лозоја и Шеик Тидиан Гађио. Јеремија је у дуелу са Чадом Јовановићем, на ТВ Н1, говорећи о пореклу свог богатства, грубо обмануо јавност да је запослен као члан борда „Партнерс груп“, што је ова компанија демантовала. Седамнаестог марта 2019., Јеремија је са камиона, паркираног испред председништва, хистерично вриштао да Вучић пада до Ускрса 2019.! Прођоше две године, а Вучић не да није пао, већ је ојачао, а СНС скочио са 50 на 60 одсто. Тада је Јеремија покушао да изиграва Че Гевару, у вијетнамци, али се избламирао, пошто је испод вијетнамке бљеснуо Ролекс од 20.000 евра. Није Јеремија Че Гевара, већ Ће Ги Вара. Јеремија је познат и по „генијалној“ изјави, да Путин презире Вучића. Четири дана после те изјаве, Путин је одликовао Вучића једним од највиших руских одликовања.

Твитер дневник увреда Јеремије Вука!

И сада долазимо до тога да је велика мука Јеремије Вука – на Твитеру. Твитер мука. Долазимо до питања чему то Јеремијино образовање? Чему Кембриџ, чему Харвард? Да би у четреспетој псовао и претио по Твитеру и вређао жене! Све ти „бисери“ су из ове 2021. године! „Бисери“ Јеремије Вука Бранковића обухватају значајне литерарне узлете – вероватно је то учио на Кембриџу и на Харварду.

Бивши ученик Бориса Тадића каже: „Удавите су у смраду сопствених фекалија“ – 17. фебруар.

Унук Хамдије Поздерца вели: „Куш, боту! Платићеш.“- 18. фебруар.

Харвардовац Јеремија поручује: „Марија, погледајте се у огледало. То што видите сте заслужили. А у будућности Вас чека горе, верујте ми на рач“ – 20. фебруар.

Јеремија, дика Кембриџа каже: „Никола, живите као псето. То је зато што Ви и јесте псето“- 20. фебруар.

Бивши министар из „елитне“ ДС поручује: „Ви сте ботуша. Боље ћутите и смрдите, док још можете мирно“ “- 21. фебруар.

Јеремија Вук Бранковић, један од очева лажне државе Косово вели: „Немојте једног дана да баш много цвилите. Не заборавите да сам вас запамтио. Зашто баш вас од свог тог људског отпада, сличног вама, не бих знао“- упућено: Александру и Милици, 24. фебруар.

Јеремија Вук, супруг и отац каже: „Милице, јаднице неспособна да за живот зарађујеш другачије него моралном проституцијом…након што Вас пошаљемо – у канализацију“ “- 24. фебруар.

Бивши дипломата, Јеремија: „онда ће Вас снаћи оно што сте заслужили“ “- 24. фебруар.

Бивши председавајући УН кличе: „Овце са малим ђокама, који живе као паразити“- Сузани 24. фебруар.

Председник НВО „ЦИРСД“ каже: „Вама ће септичка јама остати стварност у којој сте се родили, јер боље нисте заслужили“ “- 24. фебруар.

Власник ПР агенције поручује: „искомплексираној битанги не треба заборавити ништа од поганости, које је излајао. Лично ћу се постарати да тако буде“- 27. фебруар.

Супруг Наташе Лекић вели: „Јована, (тошто радите оп.аут.) је један вид проституције. Будућност вам је још мање светла. Имаћете забрану запошљавања у јавном сектору на 10 година“- 2. март.

Председник Народне странке каже: „Говедо једно вашљиво. Ти си слика и прилика онога што ћемо очистити и затрти за век и векова. А тебе лично пронаћи“.

Бивши кандидат за председника Србије вели: „Ти ћеш лично одговарати битанго. На суђењу ћеш да се правдаш…добићеш забрану запошљавања у јавном сектору на 10 година“.

Физичар са Кембриџа најављује: „Кристина, утврдићемо Ваш идентитет када будемо преузели руковођење државом. Нећемо дозволити да прођете некажњено. Обрачун са вама малим мишевима…“.

Дични син Сене Буљубашић вели: „Нина, ви сте… људски отпад, коме ће бити забрањено да ради у јавном сектору најмање 10 година“.

Поносни власник 7,5 милиона долара каже:„Него ћеш платити за то што си примао паре да лајеш, кад ти газде буду гоњене“- 13. март.

Пријатељ криминалца Патрика Хоа, Јеремија Бранковић поручује: „Драгане…Законом ће ти бити забрањено запошљавање у јавном сектору на период од 10 година“- 14. март.

Брат криминалца Емилија Лозоје, Јеремија Вук кличе: „Магарче“ – 17. март-

Јеремија, власник Ролекса од 20.000 евра каже: „Соме празноглави…лајеш“ – 17. март.

„Џентлмен“ са Кембриџа, Вук Јеремија Бранковић вели: „уштво фрустрирана?!“ – Бојани 24. март 2021.

„За издајице,тужибабе и цинкароше у београдским школама уводи се ново признање-вуковац. По имену оног Вука, који је, према народној песми, издао на Косову.“                     Душан Радовић

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s