На изборима у граду Зајечару, друго место је освојила листа „групе грађана“ г.Ненада Ристовића. Ова листа је освојила 16 од 50 мандата, тј. 27,5 одсто гласова. СНС је на локалним изборима у Зајечару освојила поверење 43 одсто грађана – 11.000 гласова, што је 3.900 гласова више него 2017. године. Излазност у Зајечару је 51 одсто, што је највећа излазност од 2008. године. Господин Ненад Ристовић је на изборима наступао као „ново“ лице, као ванстраначки кандидат, и имао је пуну помоћ ђиласовских медија. Ови медији га третирају као хероја због тога што је председнику Републике вратио орден који је добио као лекар, у току борбе против Ковида 19. Нити је г. Ристовић нов, нити је херој. Политичка обмана није кривично дело, али јесте морално недело. Прво, г. Ристовић није ново лице. Политиком се бави од 2004. године, почео је као одборник Бошка Ничића. Потом је прелетео у ЛДП. Друго, као што се види, он је већ 15 година високи функционер ЛДП-а, и шеф ЛДП-а у Зајечару (али има и своју аутономну групу грађана). Он је велики пријатељ г. Чедомира Јовановића. Тако је наступао на изборима 2017. Тада није крио своје чланство у ЛДП-у. У кампањи 2021. то је апсолутно крио. Треће, државни орден је примио прорачунато, са намером да га демонстративно врати и себи помогне у локалној кампањи. Тај његов потез је бесмислен због тога што одговоран човек треба да се издигне изнад дневне политике, да не злоупотреби додељено одликовање. Иначе, г. Ненад Ристовић је потпуно заслужио орден. Четврто, г. Ненад Ристовић је сакрио од бирача да су свих 49 његових кандидата за одборнике, чланови, бивши и садашњи, ЛДПа, ДСа, СДСа, НОВЕ, бивши чланови СНСа, и његови рођаци и пријатељи.

Високи функционер ЛДП-а, г. Ненад Ристовић је до ових избора био верни ЛДП-овац. Г. Ристовић је рођен 1969. године (52). Он је другосрбијанац, аутошовиниста, атеиста. Велики је пријатељ председника своје странке – ЛДП-а, г. Чедомира Јовановића. Г. Ненад Ристовић није објаснио грађанима Зајечара да не воли Српску православну цркву, као и сви ЛДП-овци, да не воли Стефана Немању и споменик истом у Београду, да не воли филм „Дара из Јасеновца“. Наравно, то г. Ненад Ристовић никада не би у кампањи саопштио грађанима Зајечара.

Релативни успех г. Ристовића на овим изборима је сплет више околности. Прво, чињеница да је лекар, а да је у току епидемија. Друго, то што је извео трик са враћањем одликовања. Треће, успешно се представио као ванстраначко „ново“ лице! Четврто, обмануо је бираче, тиме што је сакрио да је и даље функционер ЛДП-а и пријатељ г. Чедомира Јовановића.

И овде ћу поставити питање, због чега ђиласовским медијима (ТВ Н1, ТВ Нова.рс, Директно, Данас, Време, НИН итд.) не ваља г. Чедомир Јовановић, а ваља им г. Ненад Ристовић? Ђиласовски медији већ годинама станизују или бојкотују г. Чедомира Јовановића, проглашавајући га издајником опозиције или проданом душом. Г. Ненад Ристовић је „Чеда“ из Зајечара. Дели све Чедине вредности и 15 година је веран Чеди и ЛДП-у. Не видим никакву разлику између Чеде из Београда и Шонета из Зајечара! Због чега је онда г. Ненад Ристовић херој ђиласовским медијима, а Чеда је „ђаво“?

Чињенице, чињенице

Листа г. Ненада Ристовића је једва сакупила и предала потписе и другу документацију (сакупили 1.680 – потребно 1.500). Њихова документација је била хаотична и неуредна, и садржала је бројне грешке. Листа је била враћена на дораду. Због тога су били четврти на листи.

О могућој сарадњи са другима г. Ненад Ристовић је изјавио: “Нема сарадње ни са ким који је у предходних 20 година заједно са Бошком Ничићем и Сашом Мирковићем рушио и разарао Зајечар”. Тај „неко“ ко је у протеклих 20 година сарађивао и са Ничићем и са Мирковићем, је управо г. Ристовић! То су чинили и сви његови одборници! Да ли треба да закључимо да неће да сарађују сами са собом? Шизофренија!

О лицемерју г. Ристовића сведоче следеће чињенице:

– Године 2004. г. Ненад Ристовић је био први на листи “Бошко Ничић- Живим за Крајину” и тада је као одборник г. Бошка Ничића, први пут, ушао у скупштину Зајечера. Годинама је подржавао г. Бошка Ничића. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

– Године 2012. након победе листе г. Бошка Ничића на локалним изборима, тадашњи одборник ЛДП Чедомира Јовановића, г. Ненад Ристовић, прелеће на страну г. Саше Мирковића и омогућава распуштање Скупштине града и ванредне изборе, који на власт доводе ПРС (Партију радника и сељака) г. Саше Мирковића. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

– Због тога је г. Ненад Ристовић награђен од стране Саше Мирковића местом начелника Инфективног одељења Здравственог центра Зајечар. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

– Године 2017., на изборима у Зајечару, г. Ненад Ристовић, шеф ЛДП-а у Зајечару, предводи листу ДС, ЛДП, СДС, НОВА – у суштини листу некадашње јединствене ДС. На тим изборима листа „Ненад Ристовић – Победа за наш град – Демократска странка, Социјалдемократска странка, Либерално демократска партија, Нова странка“ је освојила 17 одсто (3.869 гласова).

– Од 2017. године, када је СНС на изборима освојила власт у Зајечару, г. Ненад Ристовић активно сарађује са бившим функционерима Зајечара, који су избачени из СНС – г. Сашом Мирковићем и г. Вељом Мунгосом званим “10%”(бивши градоначелник).

– У априлу 2019. г. Ненад Ристовић је основао је удружење грађана „Победа ЗА наш град“, уз дозволу ЛДП-а, и то удружење је остало колективни члан ЛДП-а, уз потпуну аутономију. То се може проверити на сајту ЛДП-а. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

– На листи г. Ненада Ристовића за изборе 2021. су се нашли сви бивши и садашњи жути, и бивши чланови СНС: г. Ивица Бабовић “Бабче” најближи сарадник г. Саше Мирковића. Избачен из СНС! Гђа Сандра Миленковић, супруга г. Бранислава Миленковића, највернијег сарадника г. Веље “Мунгоса”. Избачена из СНС! Гђа Марина Цањевић, избачена из СНС! Гђа Данијела Тодоровић Трујкић, ударна песница Мирковићевог ПРС-а а касније Влашке странке!?! Г. Иван Живковић, пензионисани инспектор СУП-а Зајечар. Гђа Драгана Милићевић, бивша одборница са листе г. Бошка Ничића. Г. Зоран Анђелковић, бивши посланик ДОС-а (Нова демократија). Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

– Г. Ненад Ристовић нема подршку у селима Зајечара (42 села) доказује и чињеница да је од 50 његових кандидата, свега 10 њих, из 8 села. У Зајечару 40% бирача живи у селима. Ово и није неко чудо, с обзиром да је г. Ненад Ристовић, декларисани деценијски ЛДП-овац, што и није нека препорука у селима. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

Најнечаснији поступак г. Ненада Ристовића у кампањи за локалне изборе 2021. у Зајечару, представља чињеница да је као лекар,11.11.2020. примио заслужени орден од стране председника Републике, и да је потом, намерно и прорачунато, као део своје кампање, демонстративно тај орден и вратио 10.12.2020., уз сву промоцију коју је добио од ђиласовских медија. Ово лукавство је имало ефекта на бираче. Г. Ристовић је тим потезом себе покушао да уздигне на ниво председника Републике – ето, он г. Ристовић, „народни трибун“ се усудио да Вучићу тресне контру! Уз све то, као део своје кампање и маркетинга г. Ненад Ристовић је једноставно измислио да је неко напао његову породицу, пре три месеца. Нико у Зајечару не зна ко је, где, како и када „напао“ породицу г. Ненада Ристовића. Он сам није изнео никакве детаље или доказе о нападу. Ову измишљотину г. Ненад Ристовић је намерно лансирао да би, као део своје маркетиншке кампање, могао то да наведе као разлог за враћање ордена којим је одликован од стране председника Републике. Тим поводом ТВ Н1 је саопштила: „Ристовић је вратио државно признање – Златну медаљу за заслуге у борби против ковида председнику Србије Александру Вучићу због бруталних напада на њега и његову породицу“. Сам г. Ристовић је за ТВ Н1 рекао: „Ти напади су кренули много уназад од 2012. године, а уназад годину дана су брутални и вулгарни, тако да се удара на неморалан, некултуран и монтиран начин. То ме је навело да ово државно признање вратим“.  Из приложене изјаве се види да се ради о вербалним, а не физичким нападима, тј. да се ради о кампањи за локалне изборе, у којој сви нападају свакога. Тако је г. Ристовић током целе кампање вређао и „нападао“ г. Бошка Ничића, и цео СНС. Нико се није жалио и цмиздрио! Дакле, то није био разлог да г. Ристовић врати заслужено одликовање. Прави разлог је прорачунатост г. Ненада Ристовића. Све то г. Ристовић крије од грађана Зајечара.

И онда Чеда не ваља, а Ристовић ваља. Није него! Можда Чеда и не ваља, али онда сигурно не ваља ни г. Ненад Ристовић. Саветовао бих г. Ристовићу да размисли о томе да почне да наступа конструктивно, ако жели нешто да уради за грађане Зајечара. Он сам треба да искаже жељу да буде у служби грађана Зајечара, тако што би показао хтење да постане коалициони партнер СНС-у. Можда да се консултује са својим пријатељем и председником странке г. Чедомиром Јовановићем? Слава је пролазна, а ђиласовци ће једнократно злоупотребити г. Ристовића, и онда га одбацити. Њих Зајечар не занима. Да их занима, учествовали би на изборима. Смогли би храбрости као господин Ненад Ристовић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s