Немачки амбасадор Томас Шиб је гостовао на РТВ, 07.04.2021. у емисији „Прави угао“, Љубице Гојгић. Тамо је на питање о бомбардовању СРЈ, 1999. године рекао: „Морала се донети та одлука, јер у супротном би настала хуманитарна катастрофа. Циљ је био избећи хуманитарну катастрофу, циљ је био избећи геноцид“. На питање – да ли данас, 20 година касније, и даље верујете у то?, немачки амбасадор је одговорио: „Да! То су чињенице“. Немачки амбасадор је у  тој емисији гостовао поводом обележавања 6. априла, дана када је нацистичка Немачка 1941. бомбардовала Београд.

Из ових изјава видимо да немачки амбасадор оправдава НАТО злочине 1999. године над недужним становништвом СРЈ. Видимо да немачки амбасадор халуцинира о неком геноциду у најави, геноциду Срба над Албанцима. Нити је било намере, нити је било геноцида. Као што није било ни „општинског геноцида“ у Сребреници. И на Косову и Метохији, и у БиХ, током сукоба деведесетих, све стране су починиле страшне злочине. Најважнија је чињеница да Срби никада нису починили геноцид. Срби су жртве геноцида почињеног у нацистичкој и усташкој НДХ, сателиту Великог Немачког Рајха! И коначно, немачки амбасадор је рекао да он и Немачка и дан данас, верују у оправданост НАТО злочина 1999. То показује потцењивачки и надмени однос представника Немачке, према Србији и српском народу. Дубоко у подсвести Томаса Шиба, испод наметнуте денацификације, испод фраза о одговорности нациста, изгледа лежи она стара аријевска ароганција, свест о аријевским надљудима (übermensch), супротстављеним словенским подљудима (untermensch).

Немачки амбасадор Томас Шиб

На ову срамну изјаву немачког амбасадора који оправдава НАТО злочине 1999., реаговао сам 8.4.2021. својим Твитом: „Објашњење слично овом, о бомбардовању Београда 1941. су дали Адолф Хитлер и Александер Лер. Да ли се Амбасадор Томас Шиб од те двојице разликује само по томе што нема бркове и косу?“. Да подсетим да су Хитлер и Лер су имали бујну црну косу и бркове, а да је амбасадор Шиб ћелав и ћосав. После тога је мој Твит у свом говору у Скупштини Србије, поменуо г. Ђорђе Милићевић, шеф посланичког клуба СПС, који је такође критиковао немачког амбасадора. Кратко сам афирмативно реплицирао уваженом г. Милићевићу. Рекао сам: „Да ли се икада у Србији неко сеирио и иживљавао над немачким жртвама бомбардовања од стране САД и Велике Британије које се дешавало за време Другог светског рата, када су бомбардовани Берлин, Бремен, Хамбург, Минхен и многи други градови. Да ли смо то ми икада радили? Нисмо. Како би се амбашадор Шиб осећао да се овде било ко иживљава над тим питањем“. Сада додајем, замислите какав би дипломатски скандал избио да је српски амбасадор у Берлину, глорификовао и оправдавао бомбардовање Немачке у Другом светском рату (у бомбардовањима немачких градова страдало је око пола милиона грађана). Наш амбасадор би био протеран. А амбасадор Шиб, као прави аријевац – надчовек, као амбасадор најмоћније државе Европе, остаје заштићен. Двоструки аршини. Амбасадор Шиб треба да се стиди тога што је правдао НАТО злочине, и још прогласио нас Србе за геноцидан народ. Само је мало заборавио на геноцид који је Немачка починила у Другом светском рату. Стидите се Ваша екселенцијо, ако поседујете осећај стида!

Небојша Бакарец у централи СНС

Да не поседује тај осећај немачки амбасадор је потврдио тиме што није упутио извињење поводом своје недипломатске и скандалозне изјаве. Иначе, Немачка снажно подржава политику Албина Куртија,  који је гласноговорник идеје да је Србија починила геноцид на Косову и Метохији. Ако има ичег доброг што проистиче из изјаве немачког амбасадора Шиба, то је став да геноцида на КиМ није било, тј. да је он избегнут. Ту ствар Немци морају да објасне србомрсцу Куртију, али и Вјоси Османи. Срби и Србија нису починили геноцид на КиМ.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s