Ове Одлуке о саставима делегација и одбора доказују да Скупштина одлично функционише. У скупштини постоји опозиција, истина малобројна, има их седморо и угллавном их не занима рад Скупштине, већ самопромоција, и прикупљање јефтиних политичких поена. Данас они нису ту. Јуче нису били ту. Сутра их неће бити. И када су ту, углавном изговарају бесмислице  како је држава Србија злочиначка, и како је убијала Бошњаке и Албанце То што опозиција није бројнија, то је кривица ђиласовских кукавица које нису смогле снаге да учествују на изборима. И потом, кукавице оспоравају легитимитет Скупштине, због тога што нису били храбри да учествују на изборима. Они поручују „Скупштина то смо ми“. Који црни ви, када већина вас има рејтинг од један одсто. О Скупштини Србије најбоље говори успешна борба против епидемије, борба за економију у доба Короне, најбоље говори чињеница да је Србија једна од најуспешнијих држава у вакцинацији. Амерички амбасадор Годфри је јуче одао почаст Србији због отпорности наше економије. О Скупштини Србије најбоље говоре чињенице и светла стварност Србије – Просечна зарада у Републици Србији у марту 2020. године износила је 60.000 динара. Председник Вучић и СНС су повећали просечну зараду за 50 одсто у односу на Ђиласов период власти! У децембру 2019. стопа запослености је износила 50%. Стопа незапослености је износила свега 9,7%. Председник Вучић и СНС су смањили незапосленост за 15%! У дец 2019. укупан број незапослених је износио 314.000. Укупан број запослених у децембру 2019. био је 2.930.000. Председник Вучић и СНС су смањили број незапослених за 420.000! О Скупштини Србије најбоље говори огроман број донетих закона и прописа у ових 9 година. То су темељи напретка Србије. О Скупштини Србије најбоље говоре све оне нове болнице, школе, вртићи, аутопутеви, инфраструктура, фабрике, споменици, милиони квадрата који су изграђени широм Србије и још небројено тога.

Ђилас је 3.априла поручио да избора неће бити, јер ће он да организује улицу, протесте и насилно обарање власти. То је већ покушао и 2019. и 2020. У петак 1. априла његов заменик Б Стефановић најавио је да ће ССП поништити све одлуке власти од 2012. до данас. А потпредседник Ђиласове странке, Марко Бастаћ раније је најавио да ће ССП, све што је грађено последњих година срушити. Они прво желе све да пониште, да би потом све уништили. И то, као што видите, отворено кажу. Не крију то! У пракси, у стварности, то што најављују Ђилас, Стефановић и Бастаћ, значи следеће:

Да ће срушити све новоизграђене болнице и клиничке центре. Ако дођу на власт.

Да ће поништити све одлуке о набавци и производњи вакцина. Ако дођу на власт.

Да ће срушити све новоизграђене вртиће и школе. Ако дођу на власт.

Да ће срушити стотине километара новоизграђених аутопутева. Ако дођу на власт.

Да ће срушити споменик Стефану Немањи. Ако дођу на власт.

Да ће срушити споменик Бориславу Пекићу. Ако дођу на власт.

Да ће срушити споменик Цару Николају. Ако дођу на власт.

Да ће срушити будући споменик нобеловцу Рабиндранату Тагори. Ако дођу на власт.

Да ће срушити „Београд на води“. Ако дођу на власт.

Да ће сравнити са земљом реконструисани Трг Републике. Ако дођу на власт.

Да ће у претходно, рушевно стање, вратити Народни музеј и Музеј савремене уметности  и да ће их затворити. Ако дођу на власт.

Да ће преорати све реконструисане улице у Србији. Ако дођу на власт.

Да ће срушити све нове производне погоне широм Србије. Ако дођу на власт.

Да ће избацити све стране инвеститоре. Ако дођу на власт.

Поменуо сам само део онога што најављују  да ће срушити и уништити. Ако дођу на власт.

Ђилас је 20.марта и 10.априла представио још један у низу својих „генијалних“ планова – „План за дан после“. Од када се вратио у политику, почетком 2018. он је представио више испразних планова. Пре овог „Плана за дан после“, представио је „План за бољи живот“ и „Програмску платформу“. Да је Ђилас заиста хтео нешто да уради за грађане Србије, Ђилас је и из опозиције то могао да уради. Он поседује стотине милиона евра. Да је грађанима Србије поклонио само 1 одсто свог богатства, путем хуманитарних активности и донација, његова популарност не би износила 1 одсто, а његове странке 3 одсто, већ много више. Најбољу прилику да „купи“ наклоност грађана Ђилас је имао током године Короне (март 2020. – март 2021.). Могао је да донира грађанима маске, рукавице, средства за дезинфекцију, респираторе, могао је да донира новац за куповину вакцина. Пример је дао Новак Ђоковић који је Србији донирао милион евра за куповину респиратора. За разлику од овог конструктивног приступа, Ђилас је имао само деструктиван приступ. Он је цинично донирао Србији оних 100 евра помоћи које је добио од државе! Није донирао ни једну маску, ни једне рукавице, ни један респиратор. Ушуњао се на вакцининацију, преко реда, и вакцинисао се руском вакцином коју је месецима раније назвао неприхватљивом.

Када говорим о Ђиласовим плановима, најавама и обећањима, поставља се најважније питање, због чега то није остварио у периоду када су он и његова странка били на власти од 2000. до 2013. године? Одговор је једноставан – ДС је бринула како да опљачка Србију, а Ђилас је бринуо o незаконитом стицању 619 милиона евра!

Да је све што Ђилас обећава огромна неистина потврђују многобројне несагласности нових Ђиласових обећања са старим. Програмском платформом ССП из 2018. Ђилас је обећао чак 2,5 милијарде евра годишње за покретање инвестиционог циклуса у привреди и инфраструктури. У „Плану за бољи живот“ стоји сасвим другачије: „Уложићемо 1 милијарду евра у привреду и инфраструктуру“. Да су сви ови Ђиласови планови чиста лаж показује Ђиласово обећање из „Плана за дан после“ да сваком сељаку гарантује субвенције од 100 евра по хектару. Међутим, Ђилас је заборавио да је пре годину дана „Планом за бољи живот“ обећао много веће субвенције сељацима, од 150 евра по хектару!

Свођење рачуна – Како су прошле већ три године и мноштво Ђиласових планова и најава, могуће је извршити поређење Ђиласових обећања и Ђиласових остварења. Из тог поређења се види тотални несклад између садашњих Ђиласових обећања и онога што је радио док је био власт. Кратко ћу се осврнути на период од 2004. до 2013. када је Ђилас био на власти.

Ђиласова обећања – Градоначелник Ђилас је обећао потпуни развој града, метро, напредак, три моста итд. Ђиласова остварења су потпуно супротна обећањима– Ђилас се енормно обогатио, и незаконито је стекао 619 милиона евра док је вршио 3 државне функције. Кумулативни дуг Београда је 2013. достигао 1,2 милијарде евра. Град су потресале афере Дирекција, Булевар, Контејнери, Бус плус, Мост итд. У априлу 2012. стопа запослености је била међу најнижима у Европи и износила је 44%. Стопа незапослености је износила чак 25%. Од 2008. до 2012. број незапослених повећао се за 302.000 (са 433.000 на 735.000). У априлу 2012. је било 735.000 незапослених лица. Просечна зарада у Србији у јуну 2012. износила је 40.000 динара.  

Период од 2013. до 2021. Ђиласова обећања – Ђилас је 2018. обећао победу на београдским изборима и брзи пад Вучића. Ђилас је у свом „програму“ за Београд обећао куле и градове, тј. да ће све бити беплатно. У стварности Ђилас је неславно изгубио београдске изборе (154.000 гласова, 26 мандатa, 18,9%), не користи мандате које је добио, не бори се за интересе грађана Београда у Скупштини града, Ђилас 7 година не долази на седнице Скупштине града а уредно прима накнаду за нерад.

Најновија Ђиласова обећања – Ђилас обећава да ће уложити 1 милијарду евра у бољи живот људи, минималац од 350 евра, плату лекара почетника од 1000 евра, медицинске сестре 600, учитеља, наставника и васпитачице 700, Ђилас обећава да ће смањити порезе и доприносе на зараде на 50%, Ђилас обећава да ће све што је продато странцима бити враћено у  државну својину – да ли је о томе обавестио ЕУ парламент и Тању Фајон? Није!, Ђилас обећава просечну пензију која ће бити минимум 50% просечне плате и да ће они без пензије добијати 100 евра, Ђилас обећава директан избор градоначелника и председника општина – Због чега је то укинуо док је био власт? Ђилас обећава успостављање независног правосуђа. Када је био на власти он и његова странка су противзаконито отпустили 1000 судија и тужилаца, због тога што нису били по вољи Ђиласовој странци – ДС, Ђилас обећава потпуну деполитизацију сектора безбедности, а бивши шеф службе безбедности, Вукадиновић већ 5 година ради у његовој компанији!!! Ђилас обећава  обавезно средњошколско образовање и бесплатне уџбенике и оброке у школама, Ђилас обећава да ће донети Закон о пореклу имовине, Закон о специјалном антикорупцијском тужиоцу, Закон о заштити грађанске части и Закон о лустрацији. Људи моји… Еј пусто море, еј пусти вали…Због чега све то није спровео док је био на власти? Због тога што је неистину говорио и онда и сада. И коначно, Ђилас је рекао да ће избори бити одржани до краја ове године, што је контрадикторно његовим претњама да избора неће бити. Истина је да ће избори бити одржани 2022.

Ђиласова нова остварења – У периоду од 2014. до данас, Ђилас је незаконитим пословањем преко офшор компанија избегао плаћање пореза, чиме је оштетио државу за десетине милиона евра! Ђилас има 53 тајна рачуна на којима има 68 милиона евра, у 17 држава.

У доба власти Бориса Тадића и Драгана Ђиласа све је било на понижавајућем нивоу. Њихов режим је понижавао све грађане Србије. Србија у то доба није била пристојно друштво. Сада јесте. Пристојно друштво је оно чије установе не понижавају људе. Цивилизовано друштво  је оно чији чланови не понижавају једни друге. Свако пристојно и цивилизовано друштво је и праведно друштво. Србија је сада и пристојно и цивилизовано и праведно друштво. У Вучићевој Србији постоји склад између обећања, речи и дела. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s