Члан сам Административног одбора Скупштине Србије. Административни одбор Скупштине Србије поново је једногласно одбио све лажне пријаве које су представници ЦРТА-е поднели против Владимира Орлића, Александра Мартиновића, Владимира Маринковића и Сандре Божић. Пријаве су одбијене као неосноване, а чланови  Административног одбора и посланици против којих су поднете пријаве су оценили да су поднете у циљу политичке дискредитације посланика. ЦРТА је поднела Пријаве због наводне повреде Кодекса понашања посланика у Скупштини Србије. Подсећам да је Административни одбор крајем марта ове године, већ одбацио претходне кажне Пријаве ЦРТЕ, које су поднете против посланика Марка Атлагића, Небојше Бакареца, Владимира Орлића и Александра Мартиновића.

Пријаве ЦРТЕ имају за циљ да спрече посланике да слободно мисле и говоре. ЦРТА се поставља као цензор парламента и слободномислећих посланика. Истовремено ЦРТА сматра да је изван и изнад закона, да су они као самозвани контролори, изузети од одговорности и контроле финасија и рада. ЦРТА сматра да је НВО коју чине грађани првог реда, и сматра да је било коме  забрањено да их критикујe и контролишe. По броју пријава које су углавном потписале различите особе, видимо да ЦРТА има огроман број запослених, који немају шта друго да раде осим да подносе неосноване пријаве и да злоупотребљавају КОДЕКС Скупштине. По сталним метама ЦРТЕ – Александру Мартиновићу, Владимиру Орлићу и Сандри Божић видимо да ЦРТА жели да ућутка оне који предводе СНС у Скупштини, желе да обезглаве СНС у Скупштини Србије. ЦРТА и КРИК раде директно за Ђиласа. То је доказао шеф ЦРТЕ, Отвореног парламента и лажни новинар Раша Недељков, који је још у марту 2019. уз бок Ђиласу и Јеремићу, учествовао у нападу на председништво Србије. Тада је то Раша Недељков неуверљиво објаснио тиме што се ту нашао као новинар Истиномера!?! Сваки протестант може да глуми новинара.

Пријаве ЦРТЕ су потпуно неосновене, чак пуне елементарних грешака, и интерпретација, уместо цитата говора оних које оптужују.

Пријава против гђе Сандре Божић, заменице председника посланичког клуба СНС, је потпуно неоснована. У потпуно бенигној реченици гђе Божић коју пријављује ЦРТА нема ни једне спорне речи, а камоли увредљиве. Ради се о изношењу мишљења гђе Божић, које не садржи ни једну реч која би могла доћи под удар члана 8. Кодекса. Друго, КРИК, као што је гђа Божић и рекла, од почетка учествује у медијском линчу свега што штити државу Србију. Друго, КРИК се финансира из сумњивих извора а оснивач и један од финансијера му је криминалац Дру Саливен. Такође глодур КРИКа је особа која учествује у садомазохистичким сеансама које су приказане у медијима, које се састоје у уживању у болу, и у изазивању бола. Сеансе подразумевају да садомазохиста има куке пирсинге на читавом телу и на глави, и онда га други садомазохисти каче за те пирсинге, кукама и подижу га ланцима увис, док сви заједно ужувају у болу који трпе и који наносе.

Пријава против г. Александра Мартиновића, председника Административног одбора и  председника посланичког клуба СНС, је потпуно неоснована. ЦРТА оспорава готово цео говор г. Мартиновића. што доказује да им је циљ да ућуткају посланике. Потом потуно смешно и бесмислено ЦРТА као основ за своју пријаву наводи  поступање или непоступање председавајуће поштоване Елвире Ковач, која није учинила ништа спорно. ЦРТА замера председавајућем што није изрекао опомену г. Мартиновићу и каже да су тиме испуњени услови за поступање по пријави. Тиме уопште нису испуњени услови за поступање по пријави и ово нема везе са Кодексом, а ЦРТА показује да жели да председава, да управља Скупштином!  Господин Мартиновић је изнео свој политички став, и допринео је покушају да се успостави финасијска контрола НВО ЦРТА. Потпуно је дозвољено говорити о богатству једне НВО, а при томе г. Мартиновић није навео ничију адресу, број ауто таблице, нити било који недозвољени лични податак. Ако послушамо ЦРТУ онда више нико неће смети да критикује богаташе, тајкуне, лопове, нити да износи чињенице о њиховом богатству, у ком елитном делу града живе, колики имовину поседују, које бесне аутомобиле возе.

Пријава против г. Владимира Маринковића је потпуно неоснована. Господин Маринковић у свом говору уопште није ни поменуо ЦРТУ. Само једном је у свом говору поменуо г. Недељкова и то у контексту истине. Господин Маринковић је са друге стране бранио г. Мартиновића, и то није било по вољи ЦРТИ.

Пријава против г. Владимира Орлића је потпуно неоснована. ЦРТА оспорава готово цео говор г. Орлића што доказује да им је циљ да ућуткају посланике. ВО је изнео свој политички став, и допринео је покушају да се успостави контрола поступања  функционера НВО ЦРТА. Друго, ЦРТА се директно у медијима обратила г. Орлићу и тражила је да објасни говор г. Мартиновића. Када је г. Орлић то и урадио, и бранио г. Мартиновића, то се ЦРТИ учинило недопустивим. Такође баш г. Орлић је узазао на чиеницу да је г. Недељков учествовао у нападу на председништво Србије у марту 2019. и да је био је у првим редовима нападача. Уз то господин Орлић је показао и доказ, фотографију која разобличује Рашу Недељкова.

Двоструки стандарди аутошовиниста, другосрбијанаца, ђиласоваца, њихових медија и НВО подразумевају да функционери СНС не смеју ни да помисле да критикују било кога од њих – „светаца“ и „елите“. Истовремено они сматрају да је њима дозвољено да сатанизују, дехуманизују, вређају и прогоне свакога ко не мисли као они. Када одаберу жртву, тог дана или те недеље, сви они, али пре свега њихови медији се служе искључиво нечасним средствима, методама које су противне професионалном новинарству и Кодексу новинара Србије. Те методе подразумевају, прво, подметање речи, злонамерно тумачење нечијих речи и намера, сакривање истине о томе шта је неко заиста рекао, изношење неистина и лажних вести – подметање „утисака“, тако да се у лавини реакција и увреда, потпуно изгуби истина, и на крају бесомучно спиновање лажних конструкција. Циљ је дискредитација неистомишљеника. Тако поступају и ЦРТА и КРИК.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s