У току је дијалог о изборним условима. Тај дијалог је тражио и Драган Ђилас. У делу дијалогу  посредници су представници ЕУ парламента. Једина странка која прави проблеме у овом дијалогу је управо странка Драгана Ђиласа, ССП.

Лист „Блиц“ је 19.04.2021. објавио љубазно писмо посредника Европског парламента, које се тиче поменутог дијалога. У писму нема ничега спорног, писмо је коректно, писано је дипломатским језиком. У том писму, између осталог стоји: „Процес међустраначког дијалога, којем заједнички посредују Народна скупштина Републике Србије и Европски парламент, данас ће доживети важан корак напред (…) Јасно, очекујемо од свих учесника у дијалогу да приступе овим разговорима на позитиван и конструктиван начин пун поштовања (…) Чврсто верујемо да грађани Србије заслужују могућност да бирају своје представнике у изборном процесу који је максимално слободан и праведан, као и да буду прикладно обавештени о различитим политичким програмима и ставовима које заузимају странке или платформе које се кандидују (…) Важно је истаћи да се овај процес заснива на сарадњи, консензусу и поверењу. Зато у њему посредује и председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић. Веома смо захвални на његовој подршци, као и подршци Народне скупштине и њених служби, која је кључна за успех овог подухвата. Жељно очекујемо тесну сарадњу са председником Скупштине Ивицом Дачићем у наредним недељама и месецима како бисмо израдили реалистичну агенду за међустраначки дијалог и постигли опипљиве резултате. Ова плодотворна сарадња са Народном скупштином је помогла и током прве фазе међустраначког дијалога 2019. када смо радили са политичким актерима и Владом на највишем нивоу и постигли консензус о широкој лепези конкретних резултата неопходних за унапређење изборних услова. Ипак, према извештају ОДИХР-а о посматрању избора, још има простора за унапређење у овој области.(…) Нисмо овде нити да донесемо готова решења нити да намећемо или заговарамо ставове једне или друге политичке партије“.

Као што видите, у писму се налазе уравнотежени ставови, позитиван тон, нема претњи, реално се сагледава ситуација, износе се благе похвале које се тичу рада Скупштине Србије и дијалога 2019. Видећете да то смета Драгану Ђиласу. Он неће уравнотежене ставове ЕУ, неће реалне увиде, алергичан је чак и на благе похвале. Он жели да ЕУ прети Србији, да је куди, да на тацни гарантује изборну победу Ђиласу и његовој странци која има 3,8 одсто подршке грађана! Да будем поштен, ЕУ то неће. Чак и да може, неће.

Истог дана побеснели Драган Ђилас, обратио се протестним и увредљивим саопштењем, писмом посредницима Европског парламента. У том лудом писму Ђилас халуцинира, између осталог, следеће: „Текст који сте сви заједно потписали и објавили у провладином гласилу Блиц представља озбиљан ударац дијалогу и пре него је исти почео. У тексту се велича улога српског парламента у коме нема опозиције (…) Парламент у коме се на исти или сличан начин говори о посланицима европског парламента. Парламент у коме се људима суди и пресуђује и у коме се онима који другачије мисле црта мета на челу. (…) У тексту се велича улога Ивице Дачића, председника таквог парламента, човека који је део антиевропског режима Александра Вучића. Величањем Ивице Дачића вређају се (…) сви пребијени на демонстрацијама јула прошле године, сви који су остали без посла јер нису прихватили да гласају за СНС (…) У тексту се величају резултати лажног дијалога из 2019. године, иако ниједан једини резултат тим разговорима није постигнут.(…) Одговорност за успех дијалога никако не може бити подједнако на власти и опозицији.(…) Уколико приступате дијалогу са идејом да се договоре неке козметичке измене боље је да га и не почињете.(…) Ми на изборима који нису избори нећемо учествовати.(…) Дијалог је последња шанса да се кроз постизање договора о поштовању закона смање тензије у друштву и избегне изливање народног незадовољства на улице (…) јер он са собом носи велике опасности, али и потенцијалне жртве“.

Као што видите разуларени Ђилас, шамара ЕУ посреднике, неистинито тврдећи да су својим писмом минирали дијалог! Лажно оптужује ЕУ посреднике да величају Скупштину Србије (као да је то нешто лоше). Потом Ђилас вређа парламент. А управо је Ђилас подржао нападе на парламент у јулу 2020., када је нанета велика материјална штета, и када је повређено 140 полицајаца. Ђилас износи неистину да се у Скупштини Србије вређају посланици ЕУ парламента, тиме што их неко назива нацистима и фашистима. Ђилас отворено лаже да се у Скупштини Србије суди људима и да им се цртају мете. Управо припадници Ђиласове странке, на челу са Мариником, прогањају невине људе, демонизују и неистомишљенике и успешне српске компаније. Управо ђиласовски медији Данас, НИН и други, цртају мете председнику Србије, Александру Вучићу. Ђилас бесрамно лаже да је полиција током јулског напада на Скупштину, пребијала нападаче. Истина је обрнута, нападачи су тешко повредили 140 полицајаца. Било је повређених нападача, али су се они међусобно тукли и повређивали, због тога што су припадали различитим идеолошким опцијама. О лажи да је било ко остао без посла у Србији због тога што није гласао за СНС, не вреди трошити речи. У Србији се грађани запошљавају, а не отпуштају. Председник Вучић и СНС су смањили број незапослених за 420.000 у односу на време Ђиласове и Тадићеве власти. Потом Ђилас опет вређа ЕУ посреднике, потпуно негирајући резулате њиховог рада током дијалога 2019. Потом Ђилас почиње да прети. Прво поручује ЕУ посредницима да је боље и да не почињу са дијалогом! Поручује да на изборима на којима неће да победи, неће да учествује! На крају Ђилас прети уличним насиљем и најављује жртве. Он који то најављује, а рекао је раније да ће он и његова странка организовати уличне протесте, одговорност за насиље које ће изазвати, бесрамно пребацује на председника Вучића.

Слично халуцинацијама у писму посредницима ЕУ парламента, Ђилас је 02.02.2021. у тадашњем налету халуцинација у свом листу „Данас“ отишао тако далеко да је оптужио Западну Европу и САД да, цитирам: „већ девет година директно дају подршку Александру Вучићу у пројекту увођења неофашистичког система у Србију, који подразумева потпуну криминализацију друштва, а тај систем укључује и највећу пљачку и корупцију у Европи, укидање владавине права и институција, уништавање сваког човека који јавно покаже шта мисли, сагласност да Србија уђе у дужничко ропство према Кини“?

Да је Ђилас уверен у своју победу, онда би био опуштен, а не би хистерично халуцинирао о неофашизму у Србији, који девет година подржава цео Запад! Не би вређао ЕУ посреднике! Осим што се ради о халуцинацијама, и гадостима које Ђилас говори о својој земљи, више је него очигледно да Ђилас опет лаже. Прво, нема државног неофашизма у Србији. Друго, нелогично је да би 27 држава ЕУ, плус Британија, плус САД, подржавали неофашизам у Србији, чак и да он постоји. Ради се о томе да је Ђилас толико фрустриран и искомплексиран својим неуспесима и компромитованошћу, и Вучићевим подухватима и успесима на свим пољима, да онда лансира најневероватније лажи. Због чега Ђилас толико лаже? Љубоморан је због тога што председник Вучић лечи Србију, гради Србију, вакцинише Србију, уздиже Србију. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s