Скупштина Србије ће усвојити нови пакет од три АНТИКОВИД закона, који је изванредан као и претходни. Ова три закона значе да држава наставља борбу против пандемије и подстиче привредни раст. Овај пакет ће значајно ублажити последице епидемије. Ово је трећи пакет мера подршке, а претходна два су се показала одличним. Свеукупно, Србија је лидер у вакцинацији, сачували смо радна места, и економију, а пад БДП-а је најмањи у Европи. Истаћи ћу да ће помоћ од 60 евра добити сви пунолетни грађани Србије. Пензионери ће добити 110 евра. Сви грађани, чак и деца на КиМ добиће 100 евра, а 200 евра незапослени на КиМ. Врхунски патриотизам. Настављамо градњу КОВИД болница и реконструкције и градњу клиничких центара и болница.

Поводом неутемељених критика Фискалног савета, на рачун давања помоћи грађанима, подсетићу да су Американци 2 пута прошле добили помоћ државе – 1.200 и 600 долара. Ове године добиће још 1.400 долара. Јапан је грађанима дао 800 евра, Хонг Конг 1200 долара. Слично и Сингапур. И онда се ФС прави паметан. У Србији је сваки грађанин прошле године добио 100 евра. Ту помоћ је добило 6,2 милиона људи. О величанствености Вучићеве, наше Србије, сведочи чињеница да је Србија до сада донирала Македонији 44.680 вакцина, 20.000 Републици Српској, 15.000 федерацији БиХ, 4000 Црној гори, укупно 83.680! Са страним грађанима вакцинисаним у Србији, број донираних вакцина се пење на 150.000. Која држава на свету је показала овакву несебичност  и човекољубље? Ниједна!

У овој епидемији највећи проблем није било стање здравственог система, стање у друштву, па чак ни економија, све то је било на потребном нивоу, већ мржња екстремиста према успешној власти и ширење лажних вести. Једном речју, ђиласовци су током ових 14 месеци заразе, оспоравали све мере власти. Све. Водили су и воде специјални рат против Србије. Циљ је био да се дестабилизује Србија и „растресе“ и сруши власт. Епидемија им се чинила као идеалан тренутак да то покушају. Они су подривали и саботирали државу, уносили хаос и забуну предлажући штетне и демагошке мере. Изнећу само један пример деструкције. Ђилас је 25.03.2020. у најгорем тренутку заразе, захтевао да пензионери шетају. Било је тешко рећи не? А „не“ је био императив. Обесмислио би се полицијски час, милион и по пензионера, али и други грађани би шетали, дружили се. Заразили би се, масовно умирали. Да је Ђиласу било стало до било ког грађанина донирао би маске, респираторе, вакцине. Ништа од тога! На крају, на врхунцу бешчашћа, он је цинично донирао оних сто евра које је добио од државе! Сетимо се само лажних вести Ђиласових медија да „волонтери СНС од пензионера узимају 1.000 динара“. Сетимо се лажне вести Ђиласове новинарке Ане Лалић о катаклизми у КЦ Војводина. Сетимо се како је Мариника ишла да проси и рекетира нове Ковид болнице. Она, иначе рекетира и успешне компаније и локалне самоуправе. Тако је у Панчеву, Маринику стигла кока која је долетела из Моровића. Молим правосуђе да се уведе ново крив дело које у себи садржи елементе рекетирања и прошења. О Мариники је све рекао несуђени потпредседник Ђиласове странке Никола Јовановић, који је Маринику поставио на бицикл.

Србију хвале и стране државе и медији.“Фајненшел тајмс“, је писао о успеху Србије да преговора и са истоком и са западом, о вакцинацији људи из региона и донирању вакцина. Констатоваћу да је Србија набоље променила своју међународну репутацију и показала колико су важни „вакцина дипломатија“, мека моћ, несебичност, алтруизам. У Србији се већ производе руске вакцине, а биће отворена и фабрика кинеских вакцина. Србија је економски лидер на Балкану, али један од лидера у вакцинацији у Европи.

Поштовани Министар финансија г. Синиша Мали, је поводом овог АНТИКОВИД пакета, исправно питао критичара Душана Никезића из ССП, није ли га је срамота да помиње наводно скупо задуживање државе, због тога што су како је г. Мали лепо рекао „Никезић и лоповска дружина којој припада, шампиони у прескупом задуживању Србије“. Министар Мали је тачно навео: „За време Ђиласа и његове камариле, систем је био једноставан – уговори, почни посао, угради се и наплати провизију, пребаци паре на офшор рачуне. Да не помињем колики нам је у њихово време био јавни дуг“.

Ево и конкретних доказа за то што је рекао министар Синиша Мали. Ђиласов функционер, и пословни партнер, критичар ребаланса и овог пакета закона, Душан Никезић је 2004. године постао директор породичне и парадржавне консултантске куће „ЦЕС Мекон“. Пре ССП био је члан ДС. У најгорој  влади у историји Србије, у влади Мирка Цветковића, Ђиласов Никезић је био државни секретар Министарства финансија. Отац Ђиласовог функционера, Душана Никезића, Звонимир Никезић је ухапшен у новембру 2012. због сумње да је заједно са бившим Министром пољопривреде из ДС Сашом Драгином,  у афери „Азотара“, оштетио државни буџет за 4,5 мил евра. Никезићи су били власници консултантске куће „Цес Мекон“. Никезић је био стручни консултант у „ХИП-Азотара“ Панчево, док је истовремено план реструктурирања „Азотаре“ припремао баш његов „Цес Мекон“. Мирко Цветковић је својевремено био запослен у Никезићевој компанији „Цес Мекон“, а у исто време, Цветковић је обављао и функцију директора Агенције за приватизацију, која је често ангажовала управо Никезићев „Цес Мекон“ као консултанта у приватизационим пословима, што је Савет за борбу против корупције, Верице Бараћ оценио као сукоб интереса. Садашњи председник Фискалног савета Павле Петровић, био је директор и ко-оснивач „Цес Мекона“. Према подацима пословне базе АПР, Звонимир Никезић, и његови синови, су били власници седам консулт. фирми у Србији, а синови су радили у очевим компанијама као директори, или су били власници. Све ове фирме заједно су у периоду 2002. до 2012. приходовале преко пола милијарде из буџета захваљујући пословима које су склапале са државом, по подацима Управе за трезор. Један од главних клијената „Цес Мекон“-а била је Агенција за приватизацију. Никезићев „Цес Мекон“ је пружао консултантске услуге у приватизацијама 57 предузећа у Србији, по подацима Агенције за приватизацију. Никезић је у септембру 2012. године био саслушаван и у склопу истраге у афери „Агробанка“, с обзиром да је био члан Управног одбора. И онда се Ђиласов службеник, Душан Никезић, Председник одбора за привреду и финансије ССП, усуђује да било коме држи лекције. Као што видимо сви главни функцонери Ђиласове странке, су запослени у Ђиласовом Мултикому – Мариника Тепић, филолог румунског језика, генсек ССП Љубан Панић, Саша Вукадиновић, бивши директор БИА, сада задужен за конзумацију капрезе салате у Трсту, Душан Никезић, Александар Бијелић – бивши градски менаџер оптужен за аферу „Булевар“ и пљачку 6 милиона евра, Татјана Пашић, бивша Ђиласова заменица градоначелника, Бранко Јанковић бивши Ђиласов директор Агенције за јавне набавке, који је у продавници на једној пумпи, почетком 2020. крао слаткише, трпао их у џепове, што су забележиле сигурносне камере. Б. Стефановић и Дејан Булатовић су такође на апанажи у Мултикому. Откривам да Ђиласова странка планира да промени име у Мултиком странка слободе и правде!

Овај пакет од три АНТИКОВИД закона је део племенитих и надљудских напора државе у борби против епидемије. Кризе, ратови, катастрофе и епидемије из људи извлаче оно најбоље и оно најгоре. Оно најбоље показују сви они који се сложно боре против пошасти. Свима дугујемо неизмерну захвалност и поштовање. Ту огромну већину предводи председник Вучић. Оно најгоре у човеку, исказује мала, али опасна и моћна група људи коју предводи тајкун Ђилас. Не спашавају животе пацијената, антивакцинаши, равноземљаши, и теоретичари завере, већ лекари, сестре, хигијеничари. Они више вреде од свих „селебритија“ и ВИП-оваца заједно. У Србији смо сви заједно научили, подстакнути Вучићевим лидерством, да мислимо и живимо позитивно. Поново су у нама пробуђена готово заборављена осећања: захвалност – према онима у првим редовима, саосећање – према напаћенима, дивљење – према онима који решавају проблеме и иноваторима, и несебичност – којом подржавамо једни друге. Вучић управља нашом земљом са саосећањем, сусретљивошћу,  праведношћу и људском топлином. Што рече Давичо „Србијо песмо међу народима“. Живела Србија.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s