Од 2018. године, као политички аналитичар, написао сам низ текстова о политичком насиљу чији је извор део опозиције. Писао сам о анархотероризму тих кругова, а посебно опширно сам писао о нападу на Скупштину Србије, у јулу 2020. Ово кажем, да поводом овог текста, неко не би рекао – откуд сад ова тема. Систематски пишем о овој теми.

Оружано крило!

Терористички и мафијашки клан Беливук је паравојно – оружано крило широке групе која има само један циљ – убиство председника Вучића и насилну промену власти. Та група, поред оружаног, има и политичко крило – финансијере, идеологе, налогодавце и подстрекаче. Већина терористичких група има и своје, мање или више легално политичко крило и портпароле. До  сада се углавном показало да су и припадници политичког крила и сами терористи! Одговор на питање ко чини политичко крило је јасан – сви они који уназад годинама позивају на насилну промену власти, на судове револуције, на ликвидацију председника Вучића и чланова његове породице, на ликвидацију функционера власти и СНС, сви који су до сада позивали на насиље, или су организовали политичко насиље.

Количина наоружања и експлозива која је пронађена у тајној просторији у згради у власништву терориста и мафијаша клана Беливук, указује да се не ради само о мафији, већ о унутрашњем тероризму. Из снимака се види да је код терориста и мафијаша за сада пронађено: више од 10 кг пластичног експлозива, 5 противпешадијских мина, 4 бомбе, 2 тромблонске мине, 1 тромблонска пушка, 1 митраљез великог калибра, 12 аутомата, 6 снајпера, 10 пушака, 40 пиштоља, и велика количина миниције. Разумно је претпоставити да терористи и мафијаши имају још скровишта оружја и експлозива. Оволика количина наоружања и  експлозива говори и о антидржавним намерама клана Беливук, а не само о припреми за мафијашке обрачуне. О томе пре свега сведочи количина експлозива, мина и број снајперских пушака. Нажалост, у све су умешани и појединци блиски власти. У прилог овоме што говорим сведоче следеће чињенице:

•             Надлежни органи Републике Мађарске су 19.11.2020. доставили Србији информацију да је ухапшени плаћени убица Чаба Дер, посведочио да су му две различите криминалне организације с простора Србије и Црне Горе, нудиле новац да убије председника Србије.

•             Председник Србије је 31.12.2020. медијима открио да је прислушкиван око годину и по, и да се ради о директном покушају државног удара. То је потврдио и министар полиције Александар Вулин. Прислушкивани су и разговори председниковог брата Андреја, старијег сина Данила, и оца Анђелка.

•             У СБПОКу је 20.01.2021. и 01.03.2021. два пута саслушавана бивша државна секретарка МУП-а, Дијана Хркаловић, поводом повезаности са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком, али и поводом околности у вези организовања ликвидације председника Републике. Одбила је полиграфско испитивање.

•             Докази о завери и припреми атентата су испливали 04.02.2021., после хапшења мафијашког клана Беливук. У скровиштима мафијашког клана Беливук су пронађене 2 снајперске пушке, међу осталим пронађеним оружјем и дрогом.

•             Начелник УКП, г. Богдан Пушић је у контексту хапшења мафијашког клана Беливук, 07.02.2021. изјавио да је преко 850 специјалаца било је распоређено, приликом прославе откривања споменика Стефану Немањи (27.01.2021.) како би се обезбедио председник, због тога што су обавештајни подаци указивали да ће бити покушано извршење атентата на председника Србије.

•             У СБПОКу је 28.02.2021. саслушан председник ФСС, Славиша Кокеза, поводом повезаности са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком, али и поводом околности у вези организовања ликвидације председника Републике. Одбио је полиграфско испитивање.

•             У СБПОКу је 10.03.2021. саслушан бивши потпредседник ФК Партизан, Владимир Вулетић, поводом повезаности са криминалцима Дарком Елезом и Вељком Беливуком, али и поводом околности у вези организовања ликвидације председника Републике. Уз то Вулетић се сумњичи за отмицу, изнуду и прање новца, али и за педофилију. Одбио је полиграфско испитивање.

•             Још више доказа о завери и припреми атентата је пронађено 24.04.2021., када су у скривеној просторији, у згради терористичког клана Беливук, у Ритопеку, припадници  МУП, БИА и ТОК, пронашли нове доказе, велику количину наоружања и експлозива.

Политичко крило?

Позиви на насилну промену власти, најаве судова револуције, претње вешањима и силовањима, и другим насиљем, насилни протести, све то је у пуном интензитету започело тек са повратком Драгана Ђиласа у политику. Статистика је неумољива – она је као снег који открива трагове Драгана Ђиласа. Не пада снег да покрије брег, већ да звери покажу трагове. Изнећу један пример. Од када се Драган Ђилас вратио у политику, од почетка 2018., број напада на просторије СНС се учетворостручио. До тада је било десет напада током 5 година (2013. до 2018.) а од 2018. до данас (током три и по године) је било 40 напада на просторије СНС. Нападнуто је, разлупано, чак и спаљено, више од 50 просторија СНС. Неке су разбијане и 4 пута (хронолошким редом): Смедерево (2013.), Бечеј, Сурдулица, Зрењанин два пута, Ћуприја, Вождовац, Крагујевац, Лајковац,  Звездара, Раковица, Пожаревац, Сомбор, Севојно, Лазаревац три пута, Железник, Петроварадин, Нови Београд, Савски кеј, Стари град четири пута, Земун два пута истог дана Нови Сад Стражиловска, Нови Сад Подбара, Нови Сад Центар 2, Чачак, Врачар, Бачки Петровац два пута, Бач, Шабац, Младеновац два пута, Бечеј, Панчево, Ниш, Палилула (2021.). Оног тренутка када је држава кренула у обрачун са терористима и мафијашима клана Беливук, политичко крило клана је кренуло да напада државу и власти, и да релативизује успех у борби против тероризма и мафије. У то су се укључили политичари из појединих опозиционих странака, поједини тајкуни и њихови медији.

У прилог овоме што говорим сведоче следеће чињенице – навешћу само насилне догађаје у којима је учествовао Драган Ђилас, у оба периода у којима се бавио политиком:

•             Почетком 2005. године, Драган Ђилас је претио полицајцу Дејану Стевићу који га је зауставио због саобраћајног прекршаја. Ђилас је пред својом децом и супругом, псовао полицајца (рекао му је „одјеби, бре“), и претио му је да ће остати без посла, рекавши му „ја се борим да такви као ти остану без посла, ево ти визит карта да знаш ко те је оставио без посла“.

•             У октобру 2008., Ђилас је на седници Скупштине града, пред камерама, најгрубље псовао („је*ем ти и мајку и оца и сестру и све по списку“) одборника СРС, Зорана Огњановића. Био сам на лицу места, на седници као одборник, и све то сам лично чуо.

•             Ђилас је у децембру 2014. био изазивач породичног насиља, над бившом супругом и бившим тастом, коме је нанео телесне повреде. О свему је обавештена полиција која је изашла на лице места. Потресне изјаве у полицији  су дали, бивша Ђиласова супруга и њени родитељи.

•             У мају 2018., на седници Скупштине града, Ђилас је за говорницом физички насрнуо на одборника СНС, Александра Мирковића.

•             Сетимо се да је један од Ђиласових лидерчића, Жељко Веселиновић позвао на силовање премијерке Ане Брнабић 24.12.2018. Ђилас је правдао Веселиновића и није осудио овај позив на насиље.

•             Драган Ђилас се током шетње 19.01.2019. сукобио са учесницима протеста из студентске групе „Маркс 21“. Ђилас је студенте (међу њима и унука Ивана Стамболића) најгрубље извређао мизогиним и хомофобним псовкама (цитирам Ђиласа:„Пи*ка ли ти материна бре. Је*ем ли ти матер пе*ерску“).

•             Ђилас је предводио насилни упад у РТС, 16.03.2019., када је демолиран РТС и онемогућен му је рад у трајању од више сати. Запосленима у РТС-у је прећено и вређани су.

•             Ђилас је предводио напад на зграду Председништва је 17.03.2019. Током протеста 16. и 17. марта 2019. је повређено шест полицајаца.

•             Драган Ђилас је 17.03.2019. на Теразијама, претио припадницима полиције у цивилу да ће остати без посла када он дође на власт. Цитирам Ђиласа:„Шта ћеш сутра да радиш када се промени власт?“. 

 •            Драган Ђилас се више пута сликао са криминалцима осуђиваним за тешка кривична дела – са Владом Јапанцем (у новембру 2020.), Милутином Бакићем и Миланом Дабовићем.

•             Ђиласовци, ноговци, обрадовићевци, љотићевци, дамњановци и Беливукови „навијачи“ су 07.07.2020. напали Скупштину Србије, у намери да на насилан начин свргну власт. Закратко су успели да продру у Скупштину. У наредних 5 дана су вандализовали Скупштину и тај део града. Повредили су 140 полицајаца. Ђилас је подржао ово насиље, и оправдавао је насилнике извртањем истине – тврдио је да је полиција напала мирне грађане. Истина је била обрнута – насилници су 5 дана нападали Скупштину и полицију.

Тајкун Ђилас је од 2018. више пута изјављивао: „Ми смо данас у једном систему који личи на прави фашизам“,„Ми имамо земљу која улази у фашизам“, „Срушићемо ову фашистичку власт“, „Ова власт је, по мом мишљењу, фашистичка“. Ђилас је оптуживао Вучића „да уводи фашизам у Србију“, „да од Србије прави колонију, распродајући земљу“. Ђилас је претио председнику Вучићу, и поручио му је: „Вучићу ти си један кретен…Кукавице једна болесна… Платићеш кад тад…“. О растројству Драгана Ђиласа, сведоче и ова два скандала. Ђилас је 02.02.2021. оптужио Западну Европу, УК, САД и Канаду, да подржавају наводни неофашизам у Србији, чиме је и оптужио 30 држава запада да су и оне неофашистичке. Цитирам Ђиласа: „Западна Европа и Америка већ девет година директно дају подршку Вучићу у пројекту увођења неофашистичког система у Србију, а тај систем укључује и највећу пљачку и корупцију у Европи, сагласност да Србија уђе у дужничко ропство према Кини“. Драган Ђилас је 19.04.2021. извређао посреднике Европског парламента. У увредљивом писму које им је упутио Ђилас их је лажно оптужио да су унапред минирали дијалог о изборним условима, да величају Парламент у коме се неистомишљеницима цртају мете на челу. Оптужио је ЕУ посреднике да наводно величају лажни дијалог из 2019. године, у коме су учествовали, и да желе само козметичке измене изборних услова. Овим је Ђилас себе и своју странку сврстао у корпус антиевропских странака. Драган Ђилас је једина особа у Србији која употребљава своје огромно богатство против државе. Једино Ђилас, у Србији, има довољно средстава, моћи и медија, да буде финансијер, инспиратор, налогодавац и идеолог.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s