Драган Ђилас је 26.04.2021., одвео Маринику у Јагодину, поводом њихове срамне политизације афере коју су сами створили, афере о наводном подвођењу и насиљу над малолетницама. Ђилас се у Јагодини шепурио и изигравао великог заштитника жена и противника насиља над женама. Потом су се медији и цела јавност у наредним данима сетили срамног случаја породичног насиља које је изазвао Ђилас, а жртве су били његова бивша супруга и њени родитељи. Медији су износили чињенице и објављена је изјава његове бивше супруге, дата званично у полицији, дан после Ђиласовог насиља. Потом је Ђилас јуче на Твитеру закукао :„Сатанизација моје породице и мене је одавно постала тест моје издржљивости и снаге да не реагујем онако како би реаговао сваки човек. Уместо такве реакције ево изјаве моје бивше супруге из 2019. којом је јасно демантовала тврдње да сам насилник“. Као и увек Ђилас је изнео неистину. Нико није сатанизовао његову породицу, нити њега. Медији су стали у заштиту његове породице, тиме што су подсетили Ђиласа на ужасан случај његовог породичног насиља. Уместо да ћути, Ђилас је у подлом покушају да се опере, опет у све умешао своју жртву, бившу супругу, подсетивши на њен изнуђени исказ медијима. Тиме Ђилас показује да не уважава жтрве, и да се нимало не каје због сопственог насиља.

О личности Драгана Ђиласа сведоче следеће чињенице. Од прве супруге се развео. Први брак је пропао. Од друге супруге се развео. И други брак је пропао. Друга супруга и њени родитељи су га оптужили за ужасно понављано породично насиље. Друга супруга га је оптужила за невертство, у периоду њене трудноће. Пет година касније, жртва, бивша супруга је, вероватно због тога што је уцењена, изнела тврдњу да је лагала о томе да је била жртва. Ђилас је био у невенчаном браку са женом са којом је варао другу супругу. И тај трећи, невенчани брак је пропао. Уназад неколико година Ђилас живи сам. Нико неће да живи са њим. Чак ни Мариника. Прошле године Ђилас је набавио пса, да би могао да излази напоље, током ванредног стања. Набавио је и мачку, из маркетиншких разлога, због тога што на фотографијама, лепо изгледа када Ђилас мази и пса и мачку. Уз то, нико не може да каже да Ђилас нема ни кучета ни мачета. Има.

Породично насиље је мучна тема. Мучна и непопуларна. Породично насиље, нажалост, крију и насилници и жртве. Смањењу те грозне друштвене појаве не доприноси ни прикривање, нити изношење неистина од стране актера, било да је реч о виновницима или жртвама. У случају породичног насиља Драгана Ђиласа, које је он сам изазвао и починио, има свега од наведеног.

Подсетимо се чињеница о Ђиласовом породичном насиљу. Већина медија је известила о случају породичног насиља чији је виновник био Драган Ђилас, а жртве његова супруга Ива и њени родитељи, пензионери Ружица и Слободан Пелевић. Сво троје је дало изјаву у полицији. Све три изјаве тешко оптужују Ђиласа за породично насиље. Све три изјаве су потресне.

Изјава дата МУПу, бивше Ђиласове супруге 1.

Исказ Иве Ђилас у МУП Врачар: „Драган је, као што је и био договор, узео нашу ћерку око 18 часова, а затим ме је око 18.10 из кола, док је још возио нашу ћерку, позвао на мобилни телефон и почео да виче на мене зашто сам отпустила дадиљу и да ми прети да ће ми на суду одузети децу. Око 21 сат, кад је вратио ћеркицу кући, ја сам рекла Драгану да ми више не прети како ће ми одузети децу, да не виче на мене и да ме не вређа и да бисмо ми исто тако могли њега да вређамо, али то не чинимо. Мајка је рекла Драгану да нема смисла да вређа мене, да би он у том тренутку насрнуо на њу, а ја сам се поставила између њих како бих заштитила мајку. Када је отац видео да ме је Драган напао, пришао му је са леђа како би га одвојио од мене. Тада је Драган оборио мог оца и песницом му задао ударац у пределу главе, и то све пред нашом ћерком Аном. Наставили су да се рву по поду, ја и мајка покушавале смо да их раздвојимо, а онда сам истрчала на ходник зграде и позвонила код комшија како би нам помогли, али нико није отварао врата. (…) Психички ме је малтретирао, то јест вршио тортуру нада мном док сам била трудна, дете је рођено превремено и са срчаном маном, има озбиљну аритмију. Такође, да нагласим да је за време моје трудноће Драган био са другом женом и за време док сам била трудна и док ме је малтретирао била сам код својих родитеља, а ниједном ме није позвао да пита како сам. Пре месец дана ми је претио тако што ми је рекао: “Одрубићу ти главу”. Ја све ово нисам пријављивала, али сада сам након свега веома забринута за своју безбедност, као и безбедност родитеља и деце“.

Изјава из МУПа, бивше Ђиласове супруге 2.

Исказ Ружице Пелевић, мајке Иве Ђилас у МУП Врачар:„Око 21.10 Драган је вратио Ану, те пошто је носио Ану, унео је до дневног боравка и спустио на лежај и тада сам се ја обратила Драгану речима да нас више не малтретира, да смо стари и болесни и да му објасним новац за Ленку. Ту је дошло до мале вербалне препирке између мене и Драгана, па када је он рекао да смо ми болесни и да нема поверења у нас, ја сам му одговорила и да је његова мајка стално код психијатра, те је он полетео на мене, Ива се тада умешала, стала између мене и њега, раширила руке и рекла му да јој не дира породицу. Тада је он у бесу рекао: “Као пацове ћу вас избацити из стана, не дирајте ми мајку”, ухватио Иву око руку, догурао на зид и надвио се над њом. У том тренутку се појавио мој супруг, који је до тада био са Вуком на другом нивоу стана, те како му је Драган био окренут леђима, бацио му се око врата како би га одвојио од Иве. Тог момента Драган је оставио Иву, Слободана је збацио са себе на под и ударио га песницом по лицу, односно левој страни главе. Настало је рвање између њих двоје, Ива је покушала да одгура Драгана до врата, звонила комшијама преко пута, али нису били ту, све је то пратило међусобно псовање и вређање“.

Исказ Слободана Пелевића, оца Иве Ђилас, у МУП Врачар:„Како сам се налазио на спрату стана, где сам чувао свог унука, ја сам сишао и видео како Драган физички напада моју ћерку. Како бих је заштитио, ја сам пришао Драгану с леђа и обгрлио га рукама око рамена и повукао га уназад. Тада се Драган ослободио, окренуо се ка мени, навукао моју мајицу мени преко главе, а затим оборио на под и ударио ме песницом у главу, тачније испод левог ока. У том тренутку не знам тачно шта се све издешавало, нисам губио свест, али не могу свега јасно да се сетим. Мислим да смо наставили да се рвемо по поду, док су моја ћерка Ива и супруга Ружица покушавале да га одвоје од мене. Драган је након тога изашао из стана, а Ива је у два наврата телефоном позивала полицију да пријави наведени догађај. Ја сам са Ивом након свега отишао у Ургентни центар како би ми се указала помоћ од ударца задобијеног од Драгана, јер ми се испод ока појавио велики подлив. У Ургентни центар касније су дошли и полицијскислужбеници ПС Врачар, који су са нама обавили разговор“.

Изјава оца бивше Ђиласове супруге

Ова потресна сведочења о Ђиласовом насиљу, неминовно покрећу многа питања. Мариника се политиком бави две деценије. Искусна је. Представља се као заштитница жена, борац против насиља итд. Због чега се ова „заштитница жена“ није никада бавила насиљем свог двоструког шефа, председника своје странке и власника фирме у којој је запослена? Због чега Мариника никада није осудила породично насиље Драгана Ђиласа, нити било који други случај Ђиласовог насиља? Она увек види трун у туђем оку, а не види балван у Ђиласовом и свом. Какво безобално лицемерје, какви мега двоструки аршини!

Породично насиље Драгана Ђиласа није усамљени случај насиља овог човека. Ради се о човеку који тешко контролише бес, и коме насиље није страно. Ђилас има нарцистички комплекс. Он сваку критику, свако противљење доживљава као напад на своју „свету“ персону. У прилог овоме што говорим сведоче следеће чињенице – навешћу само насилне догађаје у којима је учествовао Драган Ђилас, у оба периода у којима се бавио политиком:

•             Почетком 2005. године, Драган Ђилас је претио и вређао полицајца Дејана Стевића због тога што га је зауставио због саобраћајног прекршаја.

•             17.10.2008., Ђилас је на седници Скупштине града, пред камерама, најгрубље псовао одборника СРС, Зорана Огњановића. То сам лично чуо.

•             У мају 2018., на седници Скупштине града, Ђилас је за говорницом физички насрнуо на одборника СНС, Александра Мирковића.

•             Један од Ђиласових лидера, Жељко Веселиновић је позвао на силовање премијерке Ане Брнабић 24.12.2018. Ђилас је правдао Веселиновића и није осудио овај позив на насиље.

•             Ђилас се 19.01.2019. сукобио са учесницима протеста из студентске групе „Маркс 21“. Ђилас је студенте најгрубље вређао и псовао.

•             Ђилас је предводио насилни упад у РТС, 16.03.2019., када је демолиран РТС и онемогућен му је рад у трајању од више сати. Запосленима у РТС-у је прећено и вређани су.

•             Ђилас је предводио напад на зграду Председништва је 17.03.2019. Током протеста 16. и 17. марта 2019. је повређено шест полицајаца.

•             Драган Ђилас је 17.03.2019. на Теразијама, претио припадницима полиције у цивилу да ће остати без посла када он дође на власт.

 •            Драган Ђилас се више пута сликао са криминалцима осуђиваним за тешка кривична дела – са Владом Јапанцем (у новембру 2020.), Милутином Бакићем и Миланом Дабовићем.

•             Ђиласовци, ноговци, обрадовићевци, љотићевци, дамњановци и Беливукови „навијачи“ су 07.07.2020. напали Скупштину Србије, у намери да на насилан начин свргну власт. Пет дана су вандализовали Скупштину и повредили 140 полицајаца. Ђилас је најснажније подржао ово насиље.

Током деценије виолентних испада Драгана Ђиласа, ни једном нисмо видели ни трунку кајања, или чули било какво извињење. Сетимо се, Ђилас је обављао низ државних функција (министар, градоначелник). Нико није смео да му укаже да треба да потражи стручну помоћ, да би научио да контролише бес. Он сам, сигурно сматра да му помоћ није потребна. Он мисли да су стотине милиона евра које је волшебно „зарадио“, универзални лек за све бољке. Велики Душан Радовић је рекао: „Мало пара квари тело а много пара квари душу. Човек је на великој муци. У чему да чува душу ако поквари тело? Шта да чува у здравом телу ако остане без душе?

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s