Од свог настанка Српска напредна странка еволуира и мења се набоље. СНС се стално прочишћава. Прочишћење почиње од врха. Председник СНС је значајно бољи од свог претходника на челу СНС. Председник Србије, кандидат СНС, је значајно бољи од свог претходника, такође кандидата СНС. Српска напредна странка се мења набоље и у погледу кадрова и у погледу програма. СНС испоручује народу очекиване добробити, и то током сваке године своје власти, све више и више, а не све мање и мање. То представља легитимитет деловања. За све то је највише заслужан председник Србије и СНС, Александар Вучић. Већ прве године председничког мандата искристалисала се једна ствар – Александар Вучић више није политичар, Вучић је постепено израстао у Државника, и то је данас кристално јасно. То је био процес који је трајао осам година. Да би размели прочишћење Србије и Српске напредне странке, морамо да знамо ко је Државник Вучић.

Државник Вучић воли Државу и народ, чини најбоље што може у овом времену. Државник Вучић је слуга народу и Држави. Председник Вучић је човек који интересе заједнице ставља испред сопствених интереса и испред интереса странака, који живи и дише да би заштитио Државу. Државник Вучић уздиже Србију и повлачи далековиде потезе. Важан таленат Државника Вучића је његово осећање за реалност, и лакоћа са којом раздваја илузије од реалног, пролазно од трајног. Државник Вучић уједињује друштво, мења га, доводи на руб искушења, да би га повео правим путем. Државника Вучића догађаји не затичу неспремног, изненађеног, напротив, изгледа као да он унапред познаје ток догађаја. Државник Вучић не заступа интересе „елите“, него народа. Државник Вучић пружа ред и мир. Држава је једина заштита народу, и једино средство за очување мира, развој привреде, неговање традиција, и духовног стваралаштва.

Када је Александар Вучић дошао на власт, затекао је земљу која одумире. Стабилизовао је државу, упустио се у борбу против корупције, криминала и мафије, обновио је најважније државне институције, успоставио је стратешко партнерство са Русијом и Кином, а наставио стратешко партнерство са ЕУ и САД. Изборио се за достојанство „малог“ човека. Изграђује Србију уздуж и попреко, доводи стране инвеститоре, и после година искушења, подигао је плате и пензије. Због тога га воле грађани Србије, пре свега обични људи. Све што сам навео изазива завист и мржњу Вучићевих малобројних, али утицајних противника, и жељу да га буквално ликвидирају. Не праштају му успех, а њихова немоћ само повећава њихово зло. Не прежу од сталних напада на Вучићеву породицу, посебно на његову децу. Таква је судбина Државника. Док они бесомучно вређају и омаловажавају Вучића, он је према њима све питомији. Вучић је добронамеран и помирљив. Не жели да их напада, пружа им руку сарадње. Готово да личи на стрпљивог учитеља суоченог са гомилом несташне дечице. Понекад им подвикне. Нападају га „набеђене величине“, сујетни медиокритети, патуљци са насловних страна. Због тога Вучић делује још горостасније. 

Од Вучића треба учити како се живи Држава, како се остаје усправан, како се чува образ и достојанство нације. Да све има вредност, али да свака вредност нема цену. На видику српског политичког живота Вучић је одавно ту, само је требало да сазре и време и људи, да се он лично уздигне од политичара до Државника. У ових девет Вучићевих година, Србију уважава цео свет, отворена су јој сва врата Истока и Запада. Вучић је особа која својим умећем деловања и хтења, бриљантности ума и расуђивања, огромном љубављу коју нескривено испољава за Државу, отвара очи свима да јасно виде да пред собом имају Државника. Он је Државник који је од Србије направио земљу у којој је задовољство живети, у којој има места за све, и из које се неће одлазити него ће се у њу враћати. Вучић зна и уме да од Србије направи државу по мери свих грађана, да помири различитости, да наша култура, традиција и мултиетничност, буду наша предност, а не камен спотицања. Председник Вучић полако развија и српски државотворни модел. Председник Вучић и СНС су постепено довели до тога да у Србији влада меритократија на демократски начин. Владавина најспособнијих, вољом већине. У деветој години владавине, председник Вучић и СНС су показали да Србији нуде стабилност, будућност, развој. Успех, и на унутрашњем и на спољно политичком плану. Вучић и СНС граде мостове у друштву, а не нове поделе.

Само уз оваквог Државника Вучића и уз овакву СНС, могуће је прочишћење владајуће странке и прочишћавање власти. На тај начин се уздиже и прочишћава друштво. Председник Вучић од почетка спроводи промене набоље у СНС – и програмске и кадровске. Стално подмлађује СНС. Такве промене сугерише и Влади Србије. Не постоје вечити министри. Нико ко се огрешио о закон није заштићен. Бахати и арогантни нису заштићени. Не постоје „свете краве“ у СНС-у, и смене или хапшења функционера нису ретка појава. Власт ДС, никада није смењивала, а камоли хапсила своје корумпиране функционере. Док постоји вишестраначје, ниједна власт под борбом против криминала, корупције и мафије, није подразумевала и борбу против својих кадрова који су се огрешили о законе. То је први почео да ради председник Вучић. И то се ради јавно и отворено. Нема гурања под тепих. Нема скривених мотива. Ко год се огреши о закон, на било који начин, нпр. богаћењем док обавља политичку функцију, или сарадњом са сумњивим лицима и групама, за које се испостави да су у ствари мафија, или омогућавањем другима да се обогате на незаконит начин, или злоупотребом службеног и државног положаја или трговином утицајем, биће позван на одговорност и пред надлежним државним и страначким органима.

Замислите само да је некада владајућа ДС тако поступила било када. Није никада. Замислите да је ДС у доба Тадића, рецимо негде тамо 2011. позвала на одговорност Драгана Ђиласа, за кога је већ тада основано сумњало да се обогатио на противзаконит начин. Поновићу, ДС никада није смењивала, а камоли хапсила своје корумпиране функционере. Те ствари које ДС и Тадић нису радили, раде председник Вучић и СНС. У току је велико прочишћење у Српској напредној странци. То даје основ државним органима да онда наставе прочишћење и борбу против криминала, корупције и мафије, а да нико не буде заштићен страначком функцијом. Свако нормалан ово подржава. Овоме се нема шта приговорити. Да рецимо, ССП, НС и СДС пожеле да прочисте своје редове од криминалаца, од оних који су се обогатили вршећи власт или од оних који су се огрешили о законе, морали би прво да почну прочишћење сменом председника своје странке, Ђиласа, Јеремића и Тадића. Ово прочишћење би подржала јавност, али и СНС.

Болесна логика „Данас“-а

Када СНС прочишћује своје редове, ове странке и њихови медији то нападају, бранећи лицемерно баш оне функционере власти и СНС, које су до јуче сатанизовали. Нажалост, криминалци и мафија имају своје симпатизере, имају своје медије, имају своје политичко крило. Тако Шолакови и Ђиласови медији, данима бране мафију, клан Беливук, али и оне који су предмет прочишћења у СНС. ТВ Н1, ТВ Нова С, Директно, „НИН“, „Време“ и посебно лист „Данас“ постадоше гласноговорници и мегафони прозваних функционера СНС. Какав велеобрт. До јуче су ти функционери СНС били најгори за ове медије, а одједном им постадоше најбољи. Какво безобално лицемерје. Ови медији, све прозване функционере СНС, који су предмет истрага државних органа, или предмет прочишћења странке, унапред проглашавају невиним жртвама стаљинистичког прогона. Навешћу само два примера. Тако је лист „Данас“, 17.05.2021. објавио насловну страну са натписом: „У СНС модерна верзија стаљинистичких чистки“. У истоименом тексту „Данас“ каже: „то заправо представља најмекшу и модернизовану верзију Стаљинових чистки“. Председник Народне странке Вук Јеремић изјавио је, а пренели су сви ти медији: „Подсећа све то на стаљинистичке чистке. На такав начин су се изјашњавали органи Комунистичке партије Совјетског савеза двадесетих и тридесетих година прошлог века, када је Стаљин ‘чистио’ партију“. Оваквих изјава су пуни ови медији. Они борбу против мафије, криминала, корупције, злоупотребе службеног положаја, трговине утицајем, борбу против богаћења на политичким функцијама, борбу против бахатости и ароганције, лажно приказују као стаљинистичке чистке. Разлике су огромне. Стаљинистичке чистке у СССР, СФРЈ и осталим комунистичким државама, су биле идеолошке чистке. Прочишћење у СНС, нема никакве везе са идеолошким обрачунима, већ са обрачуном са мафијом, криминалом и корупцијом, што је председник Вучић и најавио после претходних избора у јуну 2020. Обећање је испунио.

Медији који су на страни „мангупа“ из наших редова, поред тога што их бране, ових недеља служе и као мегафони мафијашког клана Беливук. Неки од ових медија су отишли и корак даље па поред тога што бране мафију, објављују и саопштења мафије, замаскиране у „навијаче Партизана“. А те објаве служе једино томе да таргетирају Данила Вучића, најстаријег сина председника Вучића. То је учинио портал „Директно“, чији је власник Драган Ђилас. У овим околностима када се држава бори против мафијашког клана Беливук који се лажно представљао као навијачка група Партизана, а у ствари се бавио трговином наркотицима, пљачкама и убиствима, у тим околностима објавити лажну вест на 6 страна, о Данилу Вучићу, је цртање мете на његовом челу и равно је позиву на његов линч и убиство. Тиме се мафија свети и прети председнику Вучићу због његове борбе против мафије и криминала. Посебно је питање због чега поједини медији подржавају мафију?

Име Александра Вучића је симбол обнове и уздизања Србије. Заједно са председником Вучићем боримо се за то да Србија остане пристојно, цивилизовано и праведно друштво. Прочишћење у СНС се обавља на достојанствен и пристојан начин. Тако је било и раније. Живи доказ је претходни председник Србије и СНС. Грађанима је потребна стабилна и јака Србија. Таква Србија подразумева да и њена стожерна странка буде стабилна, јака и прочишћена. За то се побринуо Државник Александар Вучић.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s