Величина једног човека, али и једне странке мери се, између осталог, тиме колико је достојанствен, културан, великодушан и спреман да опрости некоме. Пуну меру свега тога показао је председник Александар Вучић на Главном одбору Српске напредне странке. То је показала и Српска напредна странка.

Главни одбор СНС је протекао у величанственој, достојанственој и културној атмосфери. Пожелели смо искрену добродошлицу пријатељима из СПАС-а, на челу са великим спортистом Александром Шапићем. Они су сада део наше велике политичке породице. Председник Вучић је тиме показао, по ко зна који пут да гради мостове у друштву, а не нове поделе. Сам господин Шапић је отворено говорио о поукама које је извукао из свог ангажмана до 2013. године у ДС.

СНС се на величанствен начин изборила са унутрашњим изазовима, без гурања било чега под тепих. Суочили смо се са размимоилажењима хладне главе, асертивно. Асертивност огромне већине у СНС, подразумева спремност да се чврсто и аргументовано, заступа сопствено уверење, али, истовремено, и спремност да се саслуша и мишљење мањине, или оних посрнулих, уз пуно уважавање и брањење права да оно постоји. Председник Градског одбора СНС Београда, је одговорно поступио и поднео је оставку.

Указала ми се велика је част да се обратим Главном одбору СНС. Рекао сам: „СНС испоручује грађанима очекивану добробит, као ни једна друга странка у историји Србије. Када постоје размимоилажења, СНС је показала да то решава на културан и достојанствен начин. Тиме је СНС доказала да је пристојна, цивилизована и праведна странка. За то сте заслужни сви ви, за то је највише заслужан председник Александар Вучић. Живела Србија!“.

Главни одбор СНС је показао пуну свест свих да је грађанима потребна стабилна и јака Србија. Таква Србија подразумева да и њена стожерна странка, странка која је срж, језгро и темељ, буде стабилна и јака. Таква Србија тражи нови политички модел који пружа управо СНС. То ће спречити процесе разградње државе које подстичу унутрашњи и спољни непријатељи. Чланови СНС, милиони бирача СНС, као и сви грађани су со ове земље. Со ове земље. Чланови и бирачи СНС су просечни, нормални, обични грађани. Да цитирам кратак стих из песме „Прича о старим женама“ великог пољског песника Тадеуша Ружевича, који као да говори баш о тим обичним грађанима: „Њихови синови откривају Америку, гину код Термопила, умиру на крстовима, освајају космос…“. Живела Србија!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s