„За издајице, тужибабе и цинкароше у београдским школама уводи се ново признање – вуковац. По имену оног Вука, који је, према народној песми, издао на Косову“- Душан Радовић

Лукави мали штребер Јеремија Вук Бранковић, као и његов старији брат тајкун Ђики са Маурицијуса, лако се одриче својих сарадника. Тако је Ђики за три фотографије на којима су он и криминалци Милутин Бакић, Влада Јапанац и Милан Дабовић, рекао да су то неки непознати људи који су га зауставили на улици и замоли да се слика са њима!?! Ха, ха – звучи урнебесно. Исто то чини и Јеремија Вук, поводом хапшења његовог функционера и финасијера Зорана Вучковића, осумњиченог за малверзације у Јавном предузећу за подземну експлоатацију угља „Ресавица“. Јеремија Вук Бранковић је мртав ладан изјавио да га не познаје, и да Вучковић нема везе са НС. Истовремено Јеремија је тим поводом на Твитеру запретио реваншизмом и осветом свим медијима који су објавили вест да је Вучковић Јеремијин. „Лажовчине које ће бити предмет бруталног реваншизма, на челу са својим уредницима. Цвилеће да су морали да лажу да би обезбедили егзистенцију. То неће бити задовољавајућа одбрана. Нико од ухапшених нема никакве везе ни са мном, нити са НС“ – написао је побеснели Јеремија на Твитеру. Kao што ћете видети, Вучковић не само што је повезан са Јеремијом, већ потпуно увезан са Сандом Рашковић Ивић, потпредседницом НС.

Зоран Вучковић је до 2017. године био директор ДСС. На то место га је поставила Санда Рашковић Ивић, тада председница ДСС. Када је она избачена из ДСС, 21.10.2016, отишао је и Вучковић. Вучковића је у НС довела управо гђа Рашковић Ивић. Вучковић је богат човек, који је своје богатство „стекао“ „послујући“ са ЈП „Ресавица“ током више од 15 година. Сам Вучковић још 2017. године, није крио блиске везе с Јеремијом. О томе су писали медији, па је чудно што Јеремија Вук покушава да се опере од веза са Вучковићем. Тако је, на пример, лист „Ало“ 18.01.2017. писао о Вучковићевом напуштању ДСС, и о томе да се прикључио Јеремији и његовој кампањи за председника Србије. Лист „Ало“ је тада 2017. објавио: „Доскорашњи директор ДСС Зоран Вучковић напустио је ту странку и прешао да води кампању за Јеремију Вука, сазнаје “Ало!. Шушка се и да Вучковић неће само идејама учествовати у кампањи, већ да једним делом и финансира Јеремијину трку за председника Србије. Да је окренуо леђа ДСС-у и приклонио се бившем шефу дипломатије, за “Ало!” је јуче потврдио и сам Вучковић. „Од како је из ДСС-а отишла Санда Рашковић Ивић нисам више осећао да треба да останем у странци, нисам се слагао са том политиком. Зато сам поднео оставку на функцију директора ДСС-а и напустио странку. Сада сам ангажован у Јеремијиној кампањи за председничке изборе“ рекао је Вучковић. „Надам се да ћу имати неку функцију када се формира странка, али још увек се ништа не зна“ искрен је Вучковић“. Тада Јеремија Вук Бранковић није демантовао ове тврдње Вучковића, а и због чега би? Лепо су сарађивали.

Јеремија Вук Бранковић је и раније био повезан, али са међународним криминалцима. Сетимо се да су у Њујорку (где Јеремија има огроман стан и где живи  са супругом и ћерком) у новембру 2017., ухапшени  Патрик Хо и Шеик Тидиан Гађио. Обојица су блиски сарадници и финансијски партнери Вука Јеремије Бранковића, дуги низ година. Патрик Хо је бивши министар унутрашњих послова Хонг Конга, а сада један од водећих функционера кинеске НВО- ЦЕФЦ (“China Energy Fund Committee”-CEFC) која финасира – донира, Јеремијину НВО и ПР Агенцију. Шеик Тидиан Гађио је бивши шеф дипломатије Сенегала, и члан Саветодавног одбора Јеремијине НВО. Оптужени су да су починили низ кривичних дела везаних за корупцију, подмићивање и прање новца у висини од 2,5 милиона долара. Јеремија, Хо и Гађио су финасијски и лично, повезани са бизнисменом Емилиом Лозојом, против кога се у Мексику води истрага за посредовање у давању мита од десет милиона долара. Јеремија Бранковић је Лозоју на Твитеру представљао као свог „брата“ (са Харварда) и посредовао је у Лозојиним пословима са Хоом. Недуго после једног од „посредовања“, на рачуне Јеремије су уплаћени милиони долара. Јеремија Вук Бранковић је од 2007. до 2016., двадесет и један  пут био у Хонг Конгу. Кинеске власти су ухапсиле највећег Јеремијиног „донатора“ и партнера – мегатајкуна Ји Ђианминга (шеф Патрика Хоа) због проневере 38 милиона долара. Шеик Тидиан Гађио је постао сведок сарадник против Патрика Хоа. Патрик Хо, је 2019. године, правоснажно осуђен у САД, на три године затвора. Патрик Хо је Јеремији и његовом институту „донирао“ 5,3 милиона долара! Јеремија Вук никада није одговорио на оптужбе о сарадњи са криминалцима Хоом, Гађиом, Ђианмингом и Лозојом.

Међу најзначајнијим „донаторима“ Јеремијине НВО од 2013. до 2017.,су компаније (износи су у доларима): из Хонг Конга- “State Energy HK Limited”-2.970.000; “China Energy Fund Committee”-1.000.000.; “Fei Ying International Limited”-300.000; из Уједињених Арапских Емирата- “Horizon Companies Est Admin”- 200.000; из Монака:“Brownstones Investment“- 200.000; из Катара: Мисија при УН -120.000 и катарска Амбасада у Берлину-200.000; са Девичанских острва-“China Environmental Energy Holdings”-300.000 и „Estix Technology Corporation”- 300.000; из Швајцарске- “Smart Engineering Ltd”-200.000. Јеремијиној ПР Агенцији је у истом периоду уплаћено  1.330.000 долара од ЦЕФЦ-а. Укупно 7,12 милиона долара.

Сетимо се и резултата бившег министра Јеремије, који су поражавајући. Тадић, Јеремија и Б. Стефановић су прихватање независности лажне државе Косово, довели  до нивоа од 99%. Албанци са Косова славе овај трио. Независност Косова признала је 91 држава за мандата Вука Јеремије. Јеремија је преговоре о КиМ пренео из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Јеремија је 2008. успешно потурио Србији мисију Еулекс, представивши је као мисију УН. Јеремија је пред  Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинио спорним, штеточинским захтевом Међународном суду правде, о легалности једнострано проглашене независности Косова. Током мандата Јеремија је на своја луксузна министарска путовања потрошио више од 3,6 милиона евра. Себи је доделио 55.000 евра дневница, чиме је дуплирао износ своје петогодишње плате. Државни ревизори су 2011. утврдили незаконито пословање министарства  при куповини девиза преко мењачнице “Транге-франге“ и при плаћању “Аероклубу”, у укупном износу од око 360.000 евра. Јеремија је за 5 година туристичког министровања  од 1820 дана, на службеном путу провео око 960 дана – преко 2,5 године! Штетним уговором који је 2012. године, потписао са „Енергопројектом“, држава је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра.

Јеремија Вук је више пута ухваћен да говори неистину у медијима. Прошле године је на телевизији Н1, одговарајући на питање о пореклу свог богатства, не трепнувши обмануо јавност изјавом да је запослен као члан борда једне међународне компаније, што је ова компанија демантовала. Јеремија је 2. јануара 2019., слагао да Путин презире Вучића. Четири дана касније Путин је одликовао Вучића једним од највиших руских ордена. У емисији „Прави угао“ на РТВ, 29.12.2016., на питање о донаторима егове НВО, Јеремија је изнео неистину: „Огромна већина финасирања је дошла од корпорација које не послују у Србији нити имају планове да послују“. Истина је да две корпорације из Кине, које финансирају Јеремијин НВО, послују у Србији низ година. Јеремија је 2011. присуствовао потписивању  „Протокола о сарадњи за градњу ТЕНТ Б3“, између ЕПС-а и „China Environmental Energy Holdings“. Ова компанија је уплатила Јеремијиној НВО 300.000 долара. Вук Јеремија је поводом целе афере, између осталог, у саопштењу од 28.5.2018., изјавио: „Апсолутно нисам упућен у ствари због којих су Патрик Хо и Тидијан Гадио предмет истраге америчких органа (…). Последњих неколико година био сам консултант фирме ЦЕФЦ за послове те компаније у иностранству“. У интервјуу ТВ Н1, 30.05.2018., Јеремија је изјавио: „Кинеска компанија China Energy јесте била донатор, али наша сарадња није имала никакве везе са Србијом. О уплатама ЦЕФЦ-а, Јеремијиној НВО и ПР Агенцији, Јеремија је тада дрско рекао: „Ја нисам државни службеник и немам обавезу да кажем колико зарађујем. Све је ово политички мотивисано. Пет година постојимо и то питање се отвара сада“.

О имовини Вука Јеремије и његове породице медијска мрежа „Антидот“ је 2017., између осталог, објавила податке о имовини Јеремије и његове породице. „Антидот“  је установио да Јеремија и породица имају царство некретнина од 1.100 квадрата и најмање 11 хектара земљишта. У међувремену од 2017. до данас, Јеремија Вук Бранковић је пазарио огроман стан у центру Њујорка!

Колико је Јеремија Вук Бранковић „прсо“ или „одлепио“ сведоче његови Твитови у овој години. Ту Јеремија вређа саговорнике и прети им реваншизмом. Због чега он то ради, односно због чега се уопште упушта у коментарисање коментара, тешко је рећи? Фрустрација? Немоћ? Можда је то његово право лице? Уосталом, он је то лице показао када је 14.01.2021. посетио Сарајево, и учествовао у видео перформансу Едина Алиловића, који увек у присуству госта прича виц. Алиловић је испричао виц који је неприкладан, мизогин, сексистички, расистички и увредљив за жене и Роме. Јеремија Вук се простачки и срамно клиберио, неколико минута. Потом се Јеремија неколико дана није одазивао позивима новинара. Није упутио извињење, кукавички је ћутао. Чему је служило образовање Јеремије Вука, када је сам себе свео на простака који вређа по друштвеним мрежама? Дични Јеремија је завршио Прву београдску гимназију. Бачлор диплому из физике је стекао на Кембриџу. Мастер диплому државне администрације стекао је на Харварду. Био је министар спољних послова и председник Скупштине УН.

Твитер дневник увреда Јеремије Вука!

Твитер „бисери“ Јеремије Вука Бранковића обухватају значајне литерарне узлете – вероватно је то учио на Кембриџу и на Харварду? Цитирам Јеремију Вука Бранковића: „Удавите су у смраду сопствених фекалија“ – 17. фебруар. „Куш, боту! Платићеш.“- 18. фебруар. „Марија, погледајте се у огледало. То што видите сте заслужили. А у будућности Вас чека горе, верујте ми на рач“ – 20. фебруар. „Никола, живите као псето. То је зато што Ви и јесте псето“- 20. фебруар. „Ви сте ботуша. Боље ћутите и смрдите, док још можете мирно“ “- 21. фебруар. „Немојте једног дана да баш много цвилите. Не заборавите да сам вас запамтио. Зашто баш вас од свог тог људског отпада, сличног вама, не бих знао“- упућено: Александру и Милици, 24. фебруар. „Милице, јаднице неспособна да за живот зарађујеш другачије него моралном проституцијом…након што Вас пошаљемо – у канализацију“ “- 24. фебруар. „Онда ће Вас снаћи оно што сте заслужили“ “- 24. фебруар. „Овце са малим ђокама, који живе као паразити“- Сузани 24. фебруар. „Вама ће септичка јама остати стварност у којој сте се родили, јер боље нисте заслужили“ “- 24. фебруар. „искомплексираној битанги не треба заборавити ништа од поганости, које је излајао. Лично ћу се постарати да тако буде“- 27. фебруар. „Јована, (то што радите оп.аут.) је један вид проституције. Будућност вам је још мање светла. Имаћете забрану запошљавања у јавном сектору на 10 година“- 2. март. „Говедо једно вашљиво. Ти си слика и прилика онога што ћемо очистити и затрти за век и векова. А тебе лично пронаћи“. „Ти ћеш лично одговарати битанго. На суђењу ћеш да се правдаш…добићеш забрану запошљавања у јавном сектору на 10 година“.„Кристина, утврдићемо Ваш идентитет када будемо преузели руковођење државом. Нећемо дозволити да прођете некажњено. Обрачун са вама малим мишевима…“. „Нина, ви сте… људски отпад, коме ће бити забрањено да ради у јавном сектору најмање 10 година“. „Него ћеш платити за то што си примао паре да лајеш, кад ти газде буду гоњене“- 13. март. „Драгане …законом ће ти бити забрањено запошљавање у јавном сектору на период од 10 година“- 14. март. „Магарче“ – 17. март. „Уштво фрустрирана?!“ – Бојани 24. март 2021.

Као што видите у тексту говорим о шест талентованих лопова (не рачунам Ђикија са Маурицијуса). Да толико покрадете заиста морате бити талентовани за лоповлук.

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s