Јуче је врх Народне странке, у очајничком покушају да подигне рејтин странке који се креће у  нивоу статистичке грешке (1%), изазвао скандал у згради Председништва, где су ушли и покушали да се физички обрачунају са председником Републике, сходно својим најавама о реваншизму и освети. Јавност и медији добро познају четворицу политичара који би да линчују председника. Међутим нико није објавио шта су све у својој политичкој каријери радила ова четворица. Ко су ти људи? Поштени грађани долазе на пријем код председника, који прима и обичне грађане, то добро знамо. Ко су ова четворица? Одмах да кажем, председнику Вучићу није претила никаква опасност да га ова четворица бију или линчују, што се испоставило чим је председник сишао у улаз, мало заврнуо рукаве и подвикнуо им. Одмах су постали мањи од маковог зрна, почели да цвиле и шмугнули напоље. Председнику и председништву јесте претила опасност да га ова четворица опљачкају, или да опљачкају зграду председништва у којој се налазе вредне уметнине. Свој четворици ових јахача пљачкокалипсе је заједничка једна ствар – лоповлук.

Адвокат Влаја Гаја

Задригли адвокат Влаја Гаја се најдуже бави политиком од све четворице. Био је члан СНО,  СПО, НСП, ДС, ПСГ, ДЈБ и НС. Бесрамни прелетач. Као генерални секретар СПО од 1992. до 1994. био је члан Извршног одбора општине Стари град, и тада је као члан владе општине Стари град, директно доделио стан свом рођеном брату, студенту. Тако је Гајин брат, студент од 22 године проглашен за заслужног грађанина, добио нов стан од 50 м2, на адреси Тадеуша Кошћушка 55-56, у новој згради. Брат Влаје Гаје, није спадао у круг лица којима је могуће доделити стан. Тиме је општина Стари град оштећена за данашњих 150.000 евра. Гаја је члан Крунског кабинета и правног савета престолонаследника. Од 1995. до 1996. године био је члан ГО ДС. ДС је напустио 1996. године. После 2000. године наизменично је приступао СПО-у и ДС-у и био биран, за директора „Генексове“ ћерке фирме „Интернационал ЦГ“, 19. априла 2006, на предлог СПО-а. Почетком октобра 2007. сви медији су писали о хапшењу „Генекс мафије“. На пример Радио телевизија Војводине је 04.10.2007. на свом сајту објавила текст „Похапшена “Генекс” мафија – политички заштитници на слободи“. У том тексту стоји: „Полиција је утврдила да је Влаја Гаја подстрекавао Ивицу Лукића да потпише анекс уговора којим је предвиђено да се тих још неизграђених 1.000 квадрата пословног простора продају Конзорцијуму за износ од 1.726.000 евра, иако је тржишна вредност у том тренутку била око два и по милиона евра. Српска полиција ухапсила је јуче по подне шест особа, међу којима је Милорад – Мики Савићевић, некадашњи генерални директор „Генералекспорта”. Ухапшени се сумњиче да су малверзацијама оштетили државни буџет за више од 22 милиона евра. МУП Србије саопштио је јуче да су поред Савићевића ухапшена још два бивша генерална директора „Генекса” – Петар Новаковић и Ивица Лукић, као и Влаја Гаја, бивши генерални директор фирме „Интернационал ЦГ”. Срђан Срећковић, бивши помоћник министра трговине, туризма и услуга и члан СПО, (…) потврдио да је Гаја постављен на предлог СПО“. Влаја Гаја се лажно представљао као председник Адвокатске коморе Београда (АКБ) 2017. Апелациони суд у Београду у јуну 2019. потврдио је да је законити председник АКБ Југослав Тинтор. Адвокат Влаја Гаја је данас председник је Правног савета Народне странке.

Бора Новак

За оне који се не сећају, Бора Новак је био истакнути функционер ДС у Војводини. На зао глас је прво дошао због „Афере Солун“ у Народној скупштини Републике Србије, односно приликом криминалног гласања о Закону о раду децембра 2001. Тада је незаконито коришћена  посланичка картица Боре Новака, док је он био на службеном путу у Солуну. У септембру 2013. и новембру 2014., Бора Новак је хапшен због основање сумње да је од 2007. до 2010., оштетио буџет Новог Сада за око 1,3 милиона евра. Бору Новака је 17.03.2017., Виши суд у Београду осудио на три и по године затвора због малверзација приликом изградње Булевара Европе у Новом Саду. Данас је председник Покрајинског одбора НС.

Мики Алекс

Док је био председник општине Трстеник, осумњичен је да је проневерио и опљачкао силне паре у тој општини. Тако је „Објектив“ 11.02.2021. објавио текст под називом: „Јеремијин потпредседник опљачкао Трстеник: Извлачио милионе преко таста и таште“. У том тексту стоји: „Алекс је и преко таште и таста на најподмуклији могући начин извлачио новац грађана Србије. Осим што је прибављао имовинску корист за своју фамилију, део новца је одлазио и на финансирања Г 17 плус, касније Уједињених региона Србије (УРС), показују подаци до којих је дошао Истраживачки тим Објектива. Алекс, је да је као директор Дирекције за планирање и изградњу Трстеника “музао” и општинску, али и касу јавних предузећа и државних институција. То је наставио да ради и као председник општине Трстеник. У томе је имао велику подршку и логистику не само пријатеља и страначких сарадника са којима је имао дил, већ и таста и таште. Како Објектив сазнаје, са тастом је то радио преко удружења грађана “Фонд за унапређење ресурса грађана”, а са таштом преко “ППТ Холдинга – Трстеник” где је она била извршни директор. Конкуришу путем разних пројеката, највише преко Националне службе за запошљавање у Трстенику, који даје препоруку да баш преко њиховог Фонда треба ангажовати одређени број незапослених особа на јавним радовима. Тако су 2011. потписана три, а 2012. два уговора, а укупна вредност тих пет уговора је 24,16 милиона динара“. Мики Алекс је био председник странке НПС, али је ту странку препродао Вуку Јеремији Бранковићу, који ју је пререгистровао у НС. Мики Алекс је претходно био високи функционер Динкићевог УРС-а. За препродају своје странке Јеремија га је наградио потпредседничким местом у НС.

Стипе Месић, Јеремић и осуђени криминалац Патрик Хо, Јеремићев донатор

Јеремија Вук Бранковић

Јеремија Вук Бранковић је пре 2000. године био млади члан ЈУЛ-а и СПС-а. После 2000. године учланио се у ДС. Био је министар спољних послова од 2007. до 2012. Сетимо се и резултата бившег министра Јеремије, који су поражавајући. Тадић, Јеремија и Б. Стефановић су прихватање независности лажне државе Косово, довели  до нивоа од 99%. Албанци са Косова славе овај трио. Независност Косова признала је 91 држава за мандата Вука Јеремије. Јеремија је преговоре о КиМ пренео из надлежне УН, у ненадлежну ЕУ. Јеремија је 2008. успешно потурио Србији мисију Еулекс, представивши је као мисију УН. Јеремија је пред  Скупштином УН, неспорно питање суверенитета Србије учинио спорним, штеточинским захтевом Међународном суду правде, о легалности једнострано проглашене независности Косова. Током мандата Јеремија је на своја луксузна министарска путовања потрошио више од 3,6 милиона евра. Себи је доделио 55.000 евра дневница, чиме је дуплирао износ своје петогодишње плате. Државни ревизори су 2011. утврдили незаконито пословање министарства  при куповини девиза преко мењачнице “Транге-франге“ и при плаћању “Аероклубу”, у укупном износу од око 360.000 евра. Јеремија је за 5 година туристичког министровања  од 1820 дана, на службеном путу провео око 960 дана – преко 2,5 године! Штетним уговором који је 2012. године, потписао са „Енергопројектом“, држава је, сумња се, оштећена за више од 5,2 милиона евра.

Јеремија Вук Бранковић је повезан, и са домаћим и са међународним криминалцима. Сетимо се да су у Њујорку у новембру 2017., ухапшени Патрик Хо и Шеик Тидиан Гађио. Обојица су блиски сарадници и финансијски партнери Вука Јеремије Бранковића, дуги низ година. Патрик Хо је бивши министар унутрашњих послова Хонг Конга, и финасијер Јеремијине НВО и ПР Агенције. Шеик Тидиан Гађио је бивши шеф дипломатије Сенегала, и члан Саветодавног одбора Јеремијине НВО. Гађио је постао сведок сарадник против Патрика Хоа. Патрик Хо је 2019. године, правоснажно осуђен у САД, на три године затвора. Патрик Хо је Јеремији и његовом институту „донирао“ 5,3 милиона долара! Јеремија Вук Бранковић је од 2007. до 2016., двадесет и један  пут био у Хонг Конгу. Кинеске власти су 2018. године, ухапсиле највећег Јеремијиног „донатора“ и партнера – мегатајкуна Ји Ђианминга (шеф Патрика Хоа) због проневере 38 милиона долара. Јеремија Вук никада није одговорио на оптужбе о сарадњи са криминалцима Хоом, Гађиом, Ђианмингом и Емилијом Лозојом. Међу најзначајнијим „донаторима“ Јеремијине НВО од 2013. до 2017.,су компаније (износи су у доларима): из Хонг Конга- “State Energy HK Limited”-2.970.000; “China Energy Fund Committee”-1.000.000.; “Fei Ying International Limited”-300.000; из Уједињених Арапских Емирата- “Horizon Companies Est Admin”- 200.000; из Монака:“Brownstones Investment“- 200.000; из Катара: Мисија при УН -120.000 и катарска Амбасада у Берлину-200.000; са Девичанских острва-“China Environmental Energy Holdings”-300.000 и „Estix Technology Corporation”- 300.000; из Швајцарске- “Smart Engineering Ltd”-200.000. Јеремијиној ПР Агенцији је у истом периоду уплаћено  1.330.000 долара од ЦЕФЦ-а. Укупно 7,12 милиона долара. Јеремија Вук је више пута ухваћен да говори неистину у медијима. Прошле године је на телевизији Н1, одговарајући на питање о пореклу свог богатства, не трепнувши обмануо јавност изјавом да је запослен као члан борда једне међународне компаније, што је ова компанија демантовала. Јеремија је 2. јануара 2019., слагао да Путин презире Вучића. Четири дана касније Путин је одликовао Вучића једним од највиших руских ордена. Јеремија је 17.03.2019., слагао да Вучић пада до Ускрса 2019.! Прођоше две године, а Вучић не да није пао, већ је ојачао, а СНС скочио са 50 на 60 одсто.

О имовини Вука Јеремије и његове породице медијска мрежа „Антидот“ је 2017., између осталог, објавила податке о имовини Јеремије и његове породице. „Антидот“  је установио да Јеремија и породица имају царство некретнина од 1.100 квадрата и најмање 11 хектара земљишта. У међувремену од 2017. до данас, Јеремија Вук Бранковић је пазарио огроман стан у центру Њујорка!

Тенис бонус, пакс ин домус!

Колико је Јеремија Вук Бранковић „прсо“ или „одлепио“, осим упада у Председништво,  сведоче његови Твитови у овој години. Ту Јеремија вређа саговорнике и прети им реваншизмом. Због чега он то ради, односно због чега се уопште упушта у коментарисање коментара, тешко је рећи? Фрустрација? Немоћ? Можда је то његово право лице? Уосталом, он је то лице показао када је 14.01.2021. посетио Сарајево, и учествовао у видео перформансу Едина Алиловића, који увек у присуству госта прича виц. Алиловић је испричао виц који је неприкладан, мизогин, сексистички, расистички и увредљив за жене и Роме. Јеремија Вук се простачки и срамно клиберио, неколико минута. Потом се Јеремија неколико дана није одазивао позивима новинара. Није упутио извињење, кукавички је ћутао. Чему је служило образовање Јеремије Вука на Кембриџу и Харварду, када је сам себе свео на простака који вређа по друштвеним мрежама, и који заједно са још тројицом беспосличара и лезилебовића, упада у зграду председника Републике са намером да га линчује? Јеремија Вук Бранковић, уплашена овца. Има један виц на ту тему. Седи Јеремија у фонтани на Андрићевом венцу и пере ноге. Приђе му портир и пита га шта то ради. Јеремија каже – дошао сам да бијем Вучића. После неког времена приђе му полицајац и пита га шта то ради. Јеремија каже – дошао сам да бијем Вучића. После неког времена приђе му Вучић и пита га шта то ради. Јеремија каже – ладим ноге и једем говна!

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s